چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۲۰ - ۲۵ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۶۱۷۳
شهری و روستایی

چرا محسن‌هاشمی شهردار نشد؟

محسن‌هاشمی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

محسن‌هاشمي داراي شرايط لازم براي جلوس بر کرسي شهرداري تهران است اما بسياري به‌خوبي مي‌دانند چه جرياناتي با تماميت خواهي خود مانع معرفي محسن‌هاشمي به عنوان شهردار تهران شدند. اين جريان‌ها در مسير نيل به خواسته خود که انتخاب شهرداري جز محسن‌هاشمي بود از هيچ تلاشي فروگذار نبودند و حتي شايعات عجيب و غريبي مانند مخالفت ارکان ارشد کشور با شهردار شدن محسن‌هاشمي را مطرح کردند. يک روز افرادي مانند موسوي لاري گفتند رئيس دولت اصلاحات مخالف شهردار شدن محسن‌هاشمي است و روز ديگر ادعا کردند شهردار شدن هاشمي مخالف تعهدات اصلاح‌طلبان است.

چرا محسن‌هاشمي شهردار نشد؟

روز گذشته سيدحسين مرعشي به بيان پشت پرده چرايي شهردار نشدن محسن‌هاشمي پرداخت. مرعشي در پاسخ به اين سوال ايرنا که بسياري عقيده دارند شما براي شهردار شدن محسن‌هاشمي به فضا فشار زيادي آورديد.

آيا اين صحيح است؟ گفت: «اين تحليل غلط است. ما تشخيص کارشناسي داشتيم که محسن‌هاشمي براي شهرداري مناسب‌ترين است. ابتدا در کميته سياسي حزب بحث کرديم و گفتيم اين ليست با تکرار رئيس دولت اصلاحات رأي آورده و ما بايد نظرمان را بگوييم. اگر ايشان قبول کردند، کار را دنبال کنيم. با ايشان صحبت کرديم و در گفت‌وگو چهار استدلال داشتيم: ۱. آقاي محسن‌هاشمي بيشتر از بقيه، شهرداري را مي‌شناسد و از قبل در شهرداري بوده و مدير مترو بود و ارتباطاتي دارد. ۲. بدنه شهرداري از اين انتصاب استقبال مي‌کرد. هنوز هم همين‌طور است و بدنه شهرداري با محسن‌آقا بيشتر مي‌توانست هماهنگ باشد.

۳. وقتي مي‌خواهيم شهرداري انتخاب کنيم که مورد حمايت نهادهاي بالادستي نظام باشد، آنها اين پيام را داده بودند و موقعيت بسيار خوبي بود که روابط اصلاح‌طلبان را با رأس نظام بازسازي کنيم و يک گام رو به جلو تلقي مي‌شد. ۴. اگر اولويت اصلي تهران را روي حمل و نقل عمومي و مترو مي‌گذاشتيم، ايشان اين مسائل را بسيار خوب مي‌شناسد. رئيس دولت اصلاحات به دلايلي که داشتند و به ما هم نگفتند، استقبال نکردند». وي در واکنش به اينکه بعد از آن، آقاي نجفي را مطرح کرديد، اظهار داشت: «نه از اول». مرعشي در واکنش به اينکه گفته شد رئيس دولت اصلاحات تقريباً با هر کسي موافق است، جز با محسن‌هاشمي، توضيح داد: «نه؛ الزاماً اين‌طور نبود و من در اين حد قبول ندارم. ايشان در مقطعي استقبال نکردند و همه حتي خود من توافق کرديم آقاي نجفي شهردار تهران باشد.

من برنامه‌ام را به دفتر شورا دادم. چون صرفاً دوستان به من رأي داده بودند و من بايد جزو کانديداها باشم، ولي نمي‌خواستم برنامه بدهم. بعد هم باز ما به آقاي افشاني رأي داديم. باز هم دوستان شهردار شدن آقاي محسن‌هاشمي را قبول نداشتند» و در نهايت مرعشي تبديل خودش به منتقد حناچي را رد کرد و گفت: ما منتقد آقاي حناچي نشديم و همچنان حامي ايشان هستيم، ولي انتظار تحرک بيشتري داشتيم و داريم و در کارهايي انتظار کار جدي‌تري داشتيم. مثلاً در مسائل مترو هنوز هم فکر مي‌کنيم سست عمل مي‌شود.

بازخواني بهانه‌هابراي شهردار نشدن محسن‌هاشمي

۴ خرداد ۹۶ بحث انتخاب شهردار تهران داغ بود و به اذعان همگان محسن‌هاشمي بهترين گزينه براي تصدي اين پست بود. در آن روز محسن‌هاشمي با بيان اينکه بحث انتخاب من به عنوان شهردار تهران يکي از مسائلي است که زود بحث شد، گفت: «من از همه شما بزرگواران تقاضا دارم همانطور که در انتخابات متين حرکت کرديد و سعي کرديد با رعايت اخلاق، انتخاباتي پرشور داشته باشيد، از اين به بعد نيز اين رويه را ادامه دهيد و نگذاريد که اين مباحث ناخواسته به سمتي رود که باعث اختلاف در شوراي شهر شود.»

در ارديبهشت سال گذشته بحث انتخاب شهردار مطرح شد و محسن‌هاشمي با توجه به سابقه کاري که داشته است مي‌توانست براي شهرداري تهران مفيد باشد و اين در حالي است که به گفته اعضاي شوراي شهر تهران براي حفظ انسجام و وحدت شوراي شهر تهران تصميم گرفته شده محسن‌هاشمي در شهرداري حضور پيدا نکند! آبان سال گذشته اعضاي شورا راي به شهردار شدن محسن‌هاشمي ندادند و محمد عليخاني عضو شوراي شهر گفت: «نگراني‌ عده‌اي خروج محسن‌هاشمي و آمدن مهدي چمران و گزينه ديگري از فهرست رقيب به شوراي شهر است. اينها به نظر من نگراني‌هاي بي‌موردي هستند، ما آنقدر هم جمع خود را ضعيف نمي‌دانيم که بخواهيم با آمدن يک نفر از بيرون احساس ضعف کنيم».

محسن‌هاشمي در عمل نشان داد از شهردار نشدن خودش گلايه ندارد و تنها درصدد آباداني پايتخت است. او چندي قبل گفت: «انتخاب نجفي و حناچي به‌عنوان شهردار با مخالفت‌هايي مواجه شد که با دخالت مستقيم رئيس‌جمهور حل شد».

ياسمين طالقاني

armanmeli.ir
  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
نباید بشود چرا؟ چون پسر هاشمی است؟ من باید شهرداربشوم که عمری درجنگ بوده ام نه راحت طلبان ومفت خوران
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش