سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳
۱۲:۲۷ - ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۶۰۷۲۱
محیط زیست و گردشگری

اعتراف پیمانکار الیمالات بر قطع سه هزار اصله درخت

قطع درختان,اعتراف پیمانکار الیمالات بر قطع سه هزار اصله درخت
محمد درویش، فعال محیط زیست، گفت: معتقدم که دادستان جدید مازندران باید عملا نشان دهد که آیا همچنان فضا را برای متخلفان تنگ نگه می‌دارد یا خیر؟ به هر حال عملکرد دادستان قبلی در ماجرای جلوگیری از تخلفات جنگل الیمالات قابل دفاع بود، حتی مدیرکل منابع طبیعی استان را بازخواست کرد و این مدیرکل برکنار شد.

به گزارش توسعه ایرانی، در فروردین‌ماه امسال و روزهای تعطیل نوروز بود که ماجرای قطع بیش از چهار هزار اصله درخت در الیمالات نور توسط پیمانکار «مجموعۀ گردشگری سد الیمالات» مطرح و با ورود دادستان وقت جلوی هر گونه ساخت و ساز در آن زمان گرفته شد؛ اما در روزهای اخیر دوباره این منطقه خبرساز شده و در فضای مجازی موضوع انتقال سازه‌های سنگین توسط پیمانکار به این نقطۀ جنگلی مطرح شده است که در پی آن نیروی یگان حفاظت شهرستان نور و سرپرست ادارۀ کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - ساری از توقف فعالیت آن‌ها خبر دادند؛ اگرچه این مداخلات چندان هم بهنگام نبود و این ادارات بعد از جنجالی‌شدن ماجرا در فضای مجازی، وارد عمل شدند. موضوعی که فعالان محیط زیست نیز در فضای مجازی به آن اشاره کرده و نسبت به آن انتقاد داشتند. 

«الهام فریدونی»، فعال محیط‌زیست منطقه دراین‌باره نوشت: «با کدام ورود بهنگام یگان حفاظت، تخریب متوقف شد؟ این ورود کجایش بهنگام بود؟ اینکه به قول خودتان در فضای مجازی پخش شد و بعد از اطلاع عموم وارد شدید، بهنگام بود؟ شما اگر قصدتان حفاظت بود و دغدغۀ منابع طبیعی را داشتید که نمی‌گذاشتید بار دیگر پای متجاوزان به الیمالات برسد؛ چه رسد به اینکه دست به نابودی جنگل بزنند! ۱۲۰۰ نیرو در قالب طرح حفاظت و صیانت فقط در حوزۀ این ادارۀ کل به کار گرفته‌اید؛ یعنی یک نیرو از این ۱۲۰۰ نفر را نمی‌توانستید بگذارید تا حواسش به فعالیت این متخلف باشد؟»

به گفته فعالان محیط زیست، یکی از دلایلی که باعث شده دوباره انتقال سازه‌های سنگین توسط پیمانکار به این منطقه صورت بگیرد تغییر دادستان استان است. «محمد کریمی»، دادستان مرکز مازندران که از افراد خوشنام و حامی محیط‌زیست بود، حالا از این سمت کنار رفته است و این نگرانی را برای اهالی محیط زیست ایجاد کرده که ممکن است راه برای تخریب باز شود. این دادستان خوشنام و طرفدار محیط زیست در فروردین‌ماه امسال، ضمن بازدید از منطقه، در حکمی بخش پارکینگ و باجۀ غیرقانونی دریافت وجه در مجتمع گردشگری الیمالات را پلمپ و با مسببان قطع درختان برخورد کرده و از آن‌ها خسارت گرفته بود.

البته خوشبختانه موضوع الیمالات صرفا برای فعالان محیط زیستی دارای اهمیت نبوده و «شینا انصاری» معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست هم با اشاره به انتشار اخباری مبنی‌بر تخریب جنگل‌های الیمالات، از پیگیری ویژۀ سازمان محیط‌زیست دربارۀ این موضوع خبر داده و در توییتی نوشت: «خبر نگران‌کنندۀ تخریب جنگل‌های الیمالات به دستم رسید. همکارانم در ادارۀ کل حفاظت محیط‌زیست مازندران، موضوع را پیگیری کرده‌اند. این منطقه جزو مناطق چهارگانۀ تحت حفاظت سازمان نیست. امیدوارم سازمان منابع طبیعی، با حساسیت مسئله را بررسی کند؛ ما هم به صورت ویژه موضوع را پیگیری می‌کنیم.» 

همچنین با ورود سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به این موضوع در حال حاضر جلوی هر نوع اقدامی در این منطقه گرفته شده است اما آنچه که درخصوص وضعیت محیط زیست ایران و این منطقه دارای اهمیت است چشم بینای فعالان محیط زیست و صدای رسای آنان است که باعث می‌شود با اطلاع‌رسانی بموقع نسبت به این موضوعات جلوی تخلفات گرفته شود.  حالا باید دید در روزهای آینده، سازمان منابع طبیعی و ادارۀ کل منابع طبیعی استان، با کمک دستگاه قضا، واکنش درخور با این متخلف خواهند داشت یا خیر؟

دادستان جدید مازندران، عملکرد دادستان قبلی را پی بگیرد

محمد درویش، فعال محیط زیست درباره ماجرای پیش آمده در منطقه الیمالات و اینکه گفته می‌شود در پی تغییر دادستان این اتفاق صورت گرفته است، گفت: معتقدم که دادستان جدید مازندران باید عملا نشان دهد که آیا همچنان فضا برای متخلفان تنگ نگه می‌دارد یا خیر؟ به هر حال عملکرد دادستان قبلی در ماجرای جلوگیری از تخلفات جنگل الیمالات قابل دفاع بود، حتی مدیرکل منابع طبیعی استان را بازخواست کرد و این مدیرکل برکنار کرد. 

اعتراف فوق‌العاده غم‌انگیز پیمانکار مبنی بر قطع سه هزار اصله درخت 

وی ادامه داد: دادستان قبلی شخصا به ماجرا ورود کرد و پیمانکار طرح گردشگری الیمالات در صورت جلسه اعتراف کرده بود که سه هزار اصله درخت را برای اجرای این طرح قطع کرده‌اند. البته فعالان محیط زیست معتقدند که رقم قطع درختان در این منطقه بیشتر است اما قطع همین سه هزار اصله درخت هم رقم فوق‌العاده غم‌انگیزی است که اتفاق افتاده است، آن هم در جنگل هیرکانی و در جایی که میراث جهانی یونسکو شناخته می‌شود. 

این فعال محیط زیست تصریح کرد: اصولا طرح گردشگری برای این اجرا می‌شود که محل ارائه زیبایی‌های طبیعت درآمدزایی و تولید پول داشته باشد که ما مجبور به بهره‌برداری از چوب جنگل نباشیم، اما در الیمالات با یک پارادوکس مواجه هستیم و این نهایت بی‌سلیقگی است که به بهانه ایجاد پارکینگ برای مجتمع گردشگری مهمترین نشانه جذابیت و زیبایی منطقه که همان درختان هیرکانی و پوشش طبیعی است را از بین ببریم. 

درویش تاکید کرد: می‌توانیم در منطقه دورتر از این محدوده برای کسی که برای گردشگری به طبیعت می‌آید و اسمش گردشگر طبیعت است، پارکینگ ایجاد کنیم و گردشگر مسیری را پیاده بیاید چرا که گردشگر می‌آید که طبیعت‌گردی کند و هیچ مشکلی هم ندارد که بخشی از مسیر را پیاده برود و به این صورت می‌توانیم یک معادله برد- برد داشته باشیم.

وی ادامه داد: خوشبختانه یا متاسفانه ما زمین‌های خالی زیادی در این منطقه داریم و لازم نیست که پارکینگ را چسبیده به دریاچه سد الیمالات احداث کنیم. می‌توانند پارکینگ را صدمتر حتی ۵۰۰ متر آنطرف‌تر بسازند. کسی که به طبیعت‌گردی می‌رود باید آموزش ببیند که از مسیرهای جذاب پیاده‌روی استفاده کند و اصلا برای همین طبیعت‌گردی می‌رود و در غیراینصورت در شهر به سینما می‌رفت.

این فعال محیط زیست در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره اطلاع‌رسانی بموقع فعالان محیط زیست، گفت: با حساسیت‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی ایجاد شده و ورود دوباره سرپرست منابع طبیعی و رئیس سازمان محیط زیست به این موضوع جلوی ساخت و سازهای جدید نیز گرفته شده است. در روزهای گذشته شنیدم مدیرکل محیط زیست استان هم از منطقه بازدید داشته و باز پروژه تعطیل شده است.

زمانی باید نگران باشیم که صدای مردم خفه شود

درویش تاکید کرد: امیدوارم با همین جدیت ادامه بدهند و فعالان محیط زیستی هم به کارشان ادامه دهند و همچنان پایشگر منطقه باشند زیرا تا زمانی که مردم در صحنه باشند متخلفان نمی‌توانند کاری از پیش ببرند. ما زمانی باید نگران باشیم که شبکه‌های اجتماعی را تعطیل کنند و صدای مردم خفه شود. در حال حاضر صدای مردم هنوز خفه نشده است و تا وقتی که صدای مردم خفه نشده است دزدان و چپاولگران و کسانی که از محل طبیعت ایران می‌خواهند برای خود تولید پول کنند فضا را برای خود ناامن می‌بینند. 

با قطع درختان هیرکانی یک اکوسیستم از بین می‌رود

وی در پاسخ به این پرسش که آیا باید عرصۀ پاک‌تراشی و تصرف‌شدۀ جنگلی، در این‌ بازۀ زمانی از متجاوزان باز پس گرفته شود، گفت: کمینه مطالبه باید این باشد. ما می‌دانیم که جنگل‌های هیرکانی یک ارزش سه بعدی دارند یعنی فقط صرف درخت نیست و اکوسیستم از بین رفته است. اگر به تصاویر این منطقه نگاه کنید می‌بینید که دو تا سه متر پروفیل‌برداری و خاک را جابه‌جا کرده‌اند. ارزش این خاک زیاد است و برای این که هر سانتی متر آن شکل بگیرد دست کم ۵۰۰ سال زمان می‌برد و به این راحتی‌ها جبران‌پذیر نیست اما کمینه این است که حداقل چند برابر درختانی که قطع کرده‌اند در این منطقه جنگل‌کاری و حفاظت کنند و منطقه را به حالت اول خود برگردانند. 

این فعال محیط زیست درباره اینکه آیا این روند به طور کامل متوقف می‌شود، گفت: آن‌ها آدم‌های قدرتمندی هستند مردم باید هوشیار باشند همین الان فعالان محیط زیستی که این تصاویر را منتشر کرده‌اند بازخواست و توبیخ شده‌اند و گفتند که این عکس‌هایی که منتشر شده است مربوط به این منطقه نیست و یک عکس دیگر است. بالاخره یک درخت هیرکانی با لودر ریشه‌کن شده است چگونه است که وقتی یک فیلم منتشر می‌شود که در آن یک خانم روسری از سرش افتاده است، در کمتر از ۲۴ ساعت او را شناسایی می‌کنید و کل مجتمع گردشگری را می‌بندید اما الان که یک درخت توسط لودر ریشه‌کن و همه جا هم عکس آن منتشر شده است نتوانسته‌اید شناسایی کنید و همه‌اش می‌گویید معلوم نیست برای کدام منطقه در مازندران است. بالاخره یک جا این اتفاق افتاده است و طبق نظر رهبر انقلاب قطع یک درخت حتی به بهانه ساخت حوزه علمیه غیرقانونی است و باید جلوی این فعل غیرقانونی را بگیرید نه اینکه کسی که این عکس را منتشر کرده است بازخواست کنید و این واقعا تاسف‌آور است.

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
لعنت خدا بر شما که طبیعت را از بین بردید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش