یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴
۰۸:۲۹ - ۲۰ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۵۲۵۲
محیط زیست و گردشگری

تاثیر نرخ ارز بر نسبت سفرهای ورودی و خروجی در ۷ماه اول سال ۹۷

گردشگری ایران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

به گزارش دنیای‌اقتصاد، آمار ۴ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۵۰۹ سفر خروجی در برابر ۴ میلیون و ۷۳۹ هزار و ۴۱۳ سفر ورودی در ۷ ماه نخست سال ۹۷ در حالی از سوی معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری منتشر شده است که این آمار نشان می‌دهد تراز سفر ایران به میزان ۳۴ هزار و ۹۰۴ سفر مثبت شده است.

 

در مدت زمان مشابه سال ۹۶، با ۳ میلیون و ۶ هزار و ۵۵۸ سفر ورودی در برابر ۵ میلیون و ۲۸۲ هزار و ۱۸۱ سفر خروجی ترازی منفی به میزان ۲ میلیون و ۲۷۵ هزار و ۶۲۳ سفر ثبت شده بود. همچنین در ۷ ماه نخست سال ۹۵، ۳ میلیون و ۱۲۰ هزار و ۳۷۸ سفر ورودی در برابر ۴ میلیون و ۳۲۰ هزار و ۹۴۹ سفر خروجی تراز منفی یک میلیون و ۲۰۰ هزار و ۵۷۱ سفر خروجی را به نمایش گذاشته بود.

 

تراز مثبت گردشگری البته در تابستان سال ۹۳ نیز بعد از ۳۵ سال رخ داد. در آن زمان، در ازای یک میلیون و ۴۱۷ هزار نفری که از کشور خارج شدند، یک میلیون و ۴۹۷ هزار نفر به ایران آمدند و این موضوع خبر از اختلاف ۸۰ هزار نفری به نفع ایران می‌داد. البته اکنون با وجود این تراز مثبت نزدیک به ۳۵ هزار نفری، هنوز ابهاماتی وجود دارد مبنی بر این  که نمی‌توان همه آمار ورودی افراد را با عنوان «گردشگر» اطلاق کرد و درنتیجه نمی‌توان به‌صورت قاطع گفت که تراز «گردشگری» مثبت شده است.

 

از سوی دیگر نیز کارشناسان بر این عقیده هستند که این تراز مثبت سفر تنها به این دلیل نیست که سفر ورودی افزایش داشته است؛ بلکه بخش قابل‌ملاحظه آن به‌خاطر کاهش میزان سفر خروجی است. به باور این فعالان حوزه گردشگری افزایش نرخ ارز و ارزان شدن ایران به‌عنوان مقصد باعث افزایش سفر ورودی شده است. از سوی دیگر نوسانات همین افزایش نرخ ارز، افزایش عوارض خروج، افزایش نرخ خدمات گردشگری، افزایش هزینه‌های حمل و نقل به ویژه بلیت هواپیما و... موجب شده با کاهش سفر خروجی مواجه شویم.

 

چرا سفرهای خروجی کاهش یافت؟

امیرپویان رفیعی‌شاد، رئیس انجمن صنفی دفاتر مسافرتی استان تهران در این زمینه به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: «موضوع افت سفر خروجی موضوعی قابل پیش‌بینی بود؛ اتفاقی که به مسائل مختلفی از جمله معیشت مردم برمی‌گردد. از آنجا که سفر برای مردم جامعه ما یک کالای مصرفی محسوب می‌شود با توجه به نوسانات ارزی، افزایش نرخ بلیت هواپیما، افزایش ناموزون عوارض خروج و... این کالای مصرفی به سمتی کشانده شده که به مرور درحال حذف شدن است.» وی بر این نکته تاکید می‌کند تا زمانی که رونقی برای گردشگری داخلی فراهم نشود شاهد ورود گردشگر خارجی نخواهیم بود؛ چون گردشگر داخلی است که به مقاصد گردشگری رونق می‌دهد و در نهایت گردشگران خارجی را مجاب می‌کند به ایران بیایند.

 

چهار راهکار برای افزایش گردشگر ورودی

در همین حال اکبر غمخوار، عضو جامعه تورگردانان ایران نیز در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با انتقاد از آمارهای ارائه شده از سوی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری می‌گوید: «این آمار، آماری خام از سوی پلیس مهاجرت است که تعریف سازمان جهانی گردشگری درباره گردشگر را رعایت نمی‌کند. گردشگر کسی است که ۲۴ ساعت در کشوری اقامت کند و در آن کشور بابت این اقامت هزینه بپردازد.

 

متاسفانه چون در کشور ما سیستم دقیق آماری وجود ندارد نمی‌توان این تعداد مسافر ورودی را «گردشگر» دانست.» با وجود این این عضو جامعه تورگردانان بر این باور است برای آنکه این تعداد «سفر ورودی» را به «گردشگر ورودی» تبدیل کنیم و میزان آن را افزایش دهیم، چهار فعالیت را باید در دستور کار قرار داد: «تغییر تصویر ذهنی مردم دنیا نسبت به ایران نخستین کاری است که باید صورت گیرد. ایران باید به جهانیان کشوری امن معرفی شود.»

 

غمخوار گام دوم را ساده کردن سفر به ایران می‌داند و می‌گوید: «دریافت ویزا و روادید برای آمدن به ایران باید ساده شود و پروازهای مستقیم به ایران باید افزایش یابد. با چنین روندی می‌توان امیدوار بود به میزان گردشگران اضافه شود.» او سومین اقدام را تبلیغات مناسبی عنوان می‌کند که ایران را به‌عنوان یک مقصد گردشگری معرفی کند: «در حال حاضر بسیاری کشورها را به‌عنوان کشورهایی می‌شناسند که یک مقصد گردشگری است. این موضوع تا چه حد درباره ایران صدق می‌کند؟ رسالت دولت باید معرفی ایران به‌عنوان مقصد گردشگری باشد.»

 

پذیرش جوامع محلی در زمینه پذیرش گردشگر خارجی موضوع چهارمی است که غمخوار بر آن تاکید می‌کند: «تمام زیرساخت‌های جوامع محلی باید برای پذیرش گردشگر خارجی آشنا باشد. گردشگر خارجی باید بتواند با مردم محلی هم‌صحبت شود. بتواند به سادگی به محل‌هایی که مدنظر دارد دسترسی یابد و...» او در نهایت بر این موضوع تاکید می‌کند که دولت است که باید بخش اعظمی از این چهار راهکار را به مرحله عملی شدن برساند و بخش‌خصوصی به تنهایی نمی‌تواند در این زمینه ورود موفقیت‌آمیزی داشته باشد.

 

تراز مثبت سفر ورودی به هر دلیلی باشد فرصتی است که می‌توان آن را مغتنم شمرد؛ برای آنکه شرایط را به گونه‌ای فراهم کرد تا هم تعداد گردشگرانی که به ایران می‌آیند افزایش یابد و هم به‌عنوان یک «گردشگر» ورود کرده و از ایران به‌عنوان کشوری با مقاصد گردشگری فراوان بهره‌ ببرد؛ اتفاقی که شاید بتواند در چرخش چرخ اقتصاد کشور نیز بسیار کمک‌رسان باشد.

 

گردشگری ایران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

 

آزاده باقری

 

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش