
به گزارش فارس، حشمتالله عسگری یکشنبهشب در آیین افتتاح طرح پژوهشی اجرای خاکپوش (مالچ ریگی) در استان سمنان اظهار کرد: مهمترین موضوعی که امروز کشور ما با آن مواجه شده، پدیده گرما است؛ امیدواریم مجموعه اقدامات پژوهشی که با ممارست و تلاش متخصصان و صاحبنظران در حال انجام است، به رفع مشکلات در این خصوص منجر شود.
وی تصریح کرد: هیچ راهکار متقنی در خصوص بیابانزدایی وجود ندارد که حاشیهای در پی نداشته باشد؛ بنابراین هر روشی که بتواند در کوتاهترین زمان و کمترین هزینه مؤثر واقع شود و آثار اجرایی این طرح علمی را هویدا سازد، ارزشمند است و باید مورد حمایت قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان اضافه کرد: اجرای طرح مالچپاشی ریگی که بهصورت یک دغدغه علمی و پژوهشی برای نخستین بار در کشور در استان سمنان اجرایی شده، قابل تقدیر است و از کوشش و تلاش تمام دستاندرکاران اجرای این طرح پژوهشی قدردانی میشود.
عسگری ادامه داد: سمنان، استانی با پهنه وسیع، بیابانی و کویری است که این مهم باید مورد توجه مسؤولان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور قرار گیرد.
وی تصریح کرد: خوشبختانه سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری توجه بسیار خوبی به پروژههای حوزه منابع طبیعی استان سمنان داشته و سال گذشته نیز اعتبارات مطلوبی را به این استان اختصاص داده است؛ امسال نیز با عنایت به توضیحات مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان، منابع بسیار خوبی برای اجرای پروژههای استانی از سوی این سازمان در نظر گرفته شده که امیدواریم این منابع تقویت شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان اضافه کرد: سمنان جزو استانهایی است که مباحث علمی و پژوهشی را بهسرعت اجرایی کرده و بسیاری از طرحهایی را که امروز در کشور شاهد اجرای آن هستیم، روند پایلوت خود را در استان سمنان طی کرده و این موضوع موجب افتخار است.
عسگری اضافه کرد: بهعنوان یک چهره دانشگاهی، هنوز به پاسخ این سؤال دست نیافتهام که هدف از بر هم زدن ترکیب طبیعت توسط انسان چیست و شخصاً بر این اعتقادم که باید مرزی بین بیابانزدایی و بیابانزایی وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: جنگل، ماهیت جنگلی و بیابان، ماهیتی بیابانی دارد و بر هم زدن ترکیب طبیعی این دو مشکلاتی را ایجاد میکند که انجام آنها لااقل برای بنده نامفهوم و نامشخص است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: طرح مالچپاشی ریگی که از سوی پروفسور کردوانی ارائه شده، طرحی سازگار با محیط، کمهزینه و از جنس منطقه است که معضلات مالچپاشی نفتی را نداشته و امیدوارم اجرای این طرح با پاسخدهی پرقدرت و پشتیبانی لازم از سوی مسؤولان مواجه شود.
- 10
- 2