چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۴:۳۲ - ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۶۰۷۱
محیط زیست و گردشگری

برای لغو روادید سفر بین ایران و روس تردید داریم/ در کوتاه‌مدت نمی‌توان به داشتن سهمی از گردشگری روسیه امید داشت/ از نمایشگاه گردشگری روسیه استقبال نشد

ولی تیموری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
بیش از ۳ سال پیش روسیه در زمره بازارهای هدف گردشگری ایران قرار گرفت اما معاون گردشگری امروز از توجه به این بازار به عنوان بازاری میان مدت خبر داد و گفت: برای لغو روادید سفرهای گروهی بین ایران و روسیه تردید داریم.

به گزارش ایلنا، این روزها شاهد برگزاری بیست‌ و سومین نشست مجمع عمومی سازمان جهانی جهانگردی ملل متحد (UNWTO) در شهر سن پترزبورگ روسیه هستیم.

آژانس گردشگری فدرال روسیه و سازمان جهانی جهانگردی ملل متحد در باکو توافقنامه برگزاری این نشست، از تاریخ ۹ الی ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۹ را به امضا رساندند. روسیه در بیست و دومین نشست عمومی این مجمع که سال ۲۰۱۷ در چین برگزار شد با اکثریت آرا، به عنوان میزبان بیست و سومین دوره این مجمع انتخاب شد.

مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری، بزرگترین رویداد جهانی در صنعت گردشگری است که در آن بیش از ۱۵۰ کشور حضور دارند. در این راستا از ایران نیز جمعی از فعالان بخش خصوصی حوزه گردشگری و نماینده امور خارجه کشور در این مجمع حضور دارند.

ولی تیموری (معاون گردشگری وزارتخانه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) درخصوص چرایی عدم حضورش در این اجلاس به ایلنا گفت: از آنجایی که برگزاری بیست‌ و سومین نشست مجمع عمومی سازمان جهانی جهانگردی ملل متحد (UNWTO) در شهر سن پترزبورگ روسیه همزمان با ایام تاسوعا و عاشورا بود از این رو در این مراسم شرکت نکردیم. از دیگر سو چندی پیش شورای اجرایی این اجلاس در باکو برگزار شد و ما هم حضور داشتیم، اسنادی که در آنجا مورد تایید قرار گرفته بود، در روسیه نیز امضا و نهایی خواهد شد و برای دو سال آینده مورد تایید قرار می‌گیرد.

به گفته او، اعضای وابسته که از سوی ایران به عنوان اعضای UNWTO معرفی شده‌اند در اجلاس روسیه حضور دارند.

نمایشگاه گردشگری روسیه

تیموری درخصوص حضور فعالان گردشگری در نمایشگاه گردشگری روسیه که از تاریخ ۱۹ الی ۲۱ شهریور ماه برگزار شد و از جمله نمایشگاه‌هایی است که در تقویم نمایشگاهی معاونت گردشگری جای دارد، گفت: بخشی از آژانس‌داران ایران و فعالان بخش خصوصی برای حضور در این نمایشگاه که در زمره نمایشگاه‌های داخلی روسیه قرار می‌گیرد اعلام آمادگی کرده‌ بودند. با وجود آنکه بیش از ۲۹ آژانس برای شرکت در این نمایشگاه نامه زده بودند اما ظاهرا تعداد زیادی از این آژانس‌ها در این نمایشگاه شرکت پیدا نکردند.

روسیه، بازاری برای میان مدت

تمام این صحبت‌ها درحالی مطرح می‌شود که بیش از ۳ سال پیش روسیه در زمره بازارهای هدف گردشگری ایران قرار گرفت. هدفگذاری که شاید بیشتر بتوان آن را از جنبه‌های سیاسی و به واسطه برقراری روابط دوستانه بین دولت‌ها مورد بررسی قرار داد تا مطالعه درخصوص شرایط مورد نظر گردشگران در انتخاب مقصد سفر. به گفته فعالان گردشگری، مردم روسیه هیچ شناختی از ایران ندارند. آن‌ها اصلا ایران را نمی‌شناسند. حتی بعد از مختل شدن روابط روسیه و ترکیه، بارها درباره نفوذ به بازار گردشگری این کشور، وعده‌هایی داده شد. روسیه بازار بزرگی است، اما در نهایت ایران نتوانست تبدیل به مقصد سفر گردشگران روس شود.

ولی تیموری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

معاون گردشگری کشور، در پاسخ به سئوال خبرنگار ایلنا، مبنی بر چرایی عدم موفقیت در جذب گردشگران روس با وجود حضور مکرر در نمایشگاه‌های گردشگری روسیه و معرفی بسته‌های سفر به ایران، گفت: بحثی که وجود دارد این است که هنوز تردید جدی در میان گردشگران روس، برای سفر به ایران وجود دارد. از این رو درصدد آن هستیم که هرچه بیشتر خودمان را معرفی کنیم و اگر بتوانیم این معرفی را به درستی انجام دهیم، روس‌ها آماده‌ هستند وارد کارهای اجرایی‌تر شوند.

او با اشاره به موافقت لغو روادید سفرهای گروهی بین ایران و روسیه که حدود ۳ سال پیش به امضا رسید، اظهار کرد: ایران هنوز وارد فاز اجرایی شدن این موافقت نامه نشده این درحالی است که روس‌ها همواره موافق این لغو روادید هستند. از آنجایی که می‌دانیم در شرایط حاضر، اجرایی شدن این موافقت‌نامه بیشتر به برگزاری تورهای روسیه کمک خواهد کرد و گردشگران خروجی افزایش خواهند یافت، از این رو درحال حاضر بیشتر سعی داریم خودمان را در روسیه معرفی کنیم تا تردیدهای سفر به ایران کمتر شود.

تیموری ادامه داد: هرچند اکنون شاهد وقوع اتفاقاتی در عرصه ورود گردشگران به کشور هستیم اما هنوز برای لغو روادید زود است.

معاون گردشگری با اشاره به آنکه روس‌ها نوع خاصی از گردشگری را مد نظر دارند، اظهار کرد: اگر نگاهی به مقاصد مورد نظر روس‌ها بیاندازیم شاهد آن هستیم که نوع خاصی از گردشگری را مد نظر دارند که در ایران وجود ندارد. هر زمان که با توراپراتورها و تورهای آشناسازی آنها صحبت می‌کنیم، همین موارد را بیان می‌کنند. البته بسیاری از گردشگران روس که به ایران سفر می‌کنند، تردیدهایشان کاهش می‌یابد و نگاهشان درخصوص سفر به ایران تغییر می‌کند. این تغییر نگاه و انتقال آن به سایر گردشگران روس، می‌تواند به روند رو به رشد ورود گردشگران روس به ایران کمک کند.

او همچنین به چالش‌های دیگری که می‌توان درخصوص جذب گردشگران روس با آن روبه رو شد، اشاره کرد و گفت: روس‌ها از جمله مردمانی هستند که بیشتر آنها غیر از زبان روسی، زبان دیگری را بلد نیستند از این رو سفر به مقاصدی مانند ایران برایشان دشوار خواهد بود. هرچند روسیه بازار خوبی برای ایران به حساب می‌آید اما این بازار برای کوتاه‌مدت دست یافتنی نیست و می‌تواند در میان مدت مورد توجه قرار گیرد. اینکه در نمایشگاه‌ها و اجلاس‌ها شرکت می‌کنیم، بیشتر از آن جهت است که خودمان را معرفی کنیم.

معاون گردشگری درخصوص بازار هدفی که از گردشگران روس مدنظر ایران است، گفت: قطعا گردشگران فرهنگی- تاریخی روس‌ها را جذب خواهیم کرد. تعداد زیادی از گردشگران روس که به مقاصد دیگر و به منظور گرفتن آفتاب و خوش گذرانی سفر می‌کنند، در زمره بازار هدف ما جای نمی‌گیرند. البته گروه‌هایی که علاقه‌مند هستند با جامعه ایران امروزی آشنا شوند را هم مدنظر داریم. این گردشگران، عموما انفرادی سفر می‌کنند و دوست دارند با مردم ایران ارتباط بگیرند. اگر چنین سفرهایی شکل گیرد، به ایجاد و معرفی تصویری جدید از ایران در ذهن گردشگران روس کمک خواهد کرد.

هرچند تیموری درحال حاضر برآوردی تخمینی از جذب تعداد گردشگران روس که مدنظر ایران است، نداشت اما خاطرنشان کرد: برآورد ما آن است که جذب گردشگران روس بازاری برای میان مدت است و در کوتاه‌مدت نمی‌توان امیدوار بود که بتوانیم سهمی از گردشگری روسیه داشته باشیم. تلاش‌هایمان انجام می‌شود. درصدد معرفی هرچه بیشتر ایران هستیم. حضور در نمایشگاه‌ها، برگزاری تورهای آشناسازی، حضور در شبکه‌های مجازی و... را مدنظر داریم. هنوز در مرحله تعریف و معرفی بازار جدید هستیم و شاید بتوانیم طی ۵ سال آینده این مهم را محقق کنیم.

  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش