جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۰۹ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۳۵۸۵
زنان، جوانان و خانواده

افزایش فعالیت سایت‌ها و کانال‌های همسریابی / هشدار وزارت ورزش و جوانان

محمدمهدی تندگویان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان
با یک جستجوی ساده در فضای مجازی میتوانید شاهد فعالیت کانال ها و سایت هایی باشید که مدعی یافتن نیمه گمشده شما در کوتاه ترین مدت هستند. برخی از آن ها برای عضویتشان از شما مبالغی هم دریافت می کنند و با ثبت اطلاعاتی که البته از هیچ طریقی امکان صحت یابی آن وجود ندارد، شما را وارد جریانی می کنند که ظاهرا مورد تائید دستگاه های قانونی در کشور نیست.

به گزارش ایسنا، مسئله همسریابی در فضای مجازی سالها است که با حضور اینترنت (Internet) در زندگی روزانه مطرح شده است. در بعضی از بازه های زمانی بحث آن داغ شده و با ظهور صدمات و گاهی کلاهبرداری ها از این طريق بارها با هشدار مسوولان و البت پلیس نیز همراه بوده است. به طوری که چندي پیش رییس پلیس فتای تهران بزرگ نسبت به کلاهبرداری از طریق سایت ها و کانال های همسریابی و دوست یابی هشدار داد.

سرهنگ تورج کاظمی در مورد استمرار فعالیت سایت ها و کانال هایی تحت عنوان همسریابی و دوستایابی گفته بود که هیچ کدام از این سایت ها مجوز ندارند و از این جهت فعالیتشان غیر قانونی است، درصورتی که کاربری وارد یکی از این سایت ها شود، ابتدا از او مشخصات هویتی، ظاهری و تصاویرش دریافت می شود و در مرحله بعدی افراد موردنظر را به آنان معرفی می کنند. در برخی از این سایت ها حتی مبلغ کمی هم از کاربران دریافت می شود که میتواند منجر به کپی اطلاعات کارت بانکی نیز بشود. در این شرایط چند اتفاق رخ می دهد، نخست اینکه بسیاری از کاربران با هویت اصلی خود در این فضا حاضر نمی شوند و چه بسا ممکن است حتی جنسیتشان نیز متفاوت باشد، از این جهت میتواند منجر به جرایم دیگری مانند خفت گیری، سوء استفاده، باجگیری و ... شود. در بعضی موارد نیز از مشخصات هویتی و ظاهری افراد سوءاستفاده نیز می شود و همچنین موارد مجرمانه بسیار زیاد دیگری نیز وجود دارد که امکان دارد در این فضاها رخ دهد.

بر همین اساس محمدمهدی تندگویان، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در گفتگو با ایسنا نسبت به فعالیت این سایت ها و کانال های به جوانان هشدار داد و با بیان این که هیچ کدام از سایت ها، کانال ها یا گروه‌های همسریابی، مجوز رسمی ندارند، خاطرنشان کرد:به مردم، جوانان، اعضای این کانال ها و ...هشدار می دهیم که افراد و گروه هایی که در این بسترها اقدام به همسریابی یا ترویج پیوند زناشویی موقت می کنند، هیچ کدام مجوز رسمی از هیچ نهادی ندارند.

وی گفت:ممکن است برخی از این گروه ها به برخی از دفاتر مشاوره مرتبط باشند یا از نهادی برای فعالیت دیگری مجوز دریافت کرده باشند، اما بطور ۱۰۰ درصدی جوانان و مردم مطمئن باشند هیچ کدام از این افراد مجوز رسمی تائید شده از نهادهای رسمی و دولتی ندارند. در عین حال این اقدامات از نظر ما نوعی کلاهبرداری هم هست، چراکه به جز آسیب های اجتماعی دیگر، برخی از این کانال ها و سایت ها برای ایجاد لینک ارتباطی مبالغی را از افراد دریافت می کنند.

معاون امور جوانان خاطر نشان کرد :سامانه مالی که به این شکل فعالیت می کند نیز مورد تائید دولت و هیچ کدام از سازمان ها نیست. هرکس که چنين مبالغی را پرداخت کند برای احقاق حق خود به هیچ جایی نمی تواند مراجعه کند، به دلیل آن که این عملا کلاهبرداری است و شکایت افراد وارد فاز حقوقی و دادگاهی می شود.

تندگویان در ادامه عنوان کرد :از سوی دیگر پایشی از این موضوع انجام و نتیجه آن برای معاونت جوانان نیز ارسال شده بود که طبق این پایش تراکنش های مالی قابل توجهی در این فرآیند وجود دارد که طی آن کلاهبرداری انجام می شود و در عین حال حدود ۱۰۰ درصد این ارتباطات منجر به ارتباطات پایدار و روابط خانوادگی شرعی مدنظر ما نمی شود. در بهترین حالت این فرآیند روابط شرعی موقت را ایجاد می کند که نه تنها باعث استحکام خانواده ها نمی شود بلکه بیشتر باعث از بین رفتن خانواده های سالم و مستحکم موجود نیز می شود.

وی در ادامه با اشاره به این که مسئله دیگر این است که اطلاعات افراد مراجعه کننده بدرستی ثبت و نظارت نمی شود و اغلب این کانال ها اقدام به واسطه گری برای افراد شناخته نشده می کنند، خاطرنشان کرد :برای موضوع چند مرتبه با دادستانی مکاتبه کردیم و هم معاونت جوانان و هم آقای سلطانی فر، وزیر ورزش و جوانان نیز در این خصوص مکاتباتی را انجام دادند. دادستانی مدعی بود که ما باید متولی این امر شویم و به این کانال ها و سایت ها مجوز دهیم ولی ما با استناد به مطالعات ، مدارک و به خصوص گزارش پایش مذکور اعلام کردیم که هرگز این مدل کار مورد تایید ما نیست برای این که فقط سبب پیوند موقت شده و باعث استحکام خانواده ها هم نخواهد شد.

معاون امور جوانان تأکید کرد:همچنين برای سازو کار مالی این قضیه نه تنها هیچ سیستم نظارتی وجود ندارد، بلکه نمی تواند هم وجود داشته باشد. به این ترتیب بستری که بتوانیم میزان تراکنش ها را از طریق آن کنترل کنیم، موجود نیست، به همین دلیل حداقل شش ماه پیش آخرین نامه را به امضای آقای وزیر به دادستان ارسال کردیم و طی آن صراحتا اعلام کردیم که دادستانی باید با فعالیت های مذکور مقابله کند و اجازه توسعه عمکرد آن ها را ندهد. همچنين پلس فتا باید در این خصوص دخالت کند. بنظر ما بعد این هم هر کسی در این فرآیند به فعالیت خود ادامه بدهد باید مورد برخورد رسمی و قوانینی قرار بگیرد.

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش