یکشنبه ۰۹ مهر ۱۴۰۲
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۱۰۱۱۵

بیمه اتکایی چیست؟/ معرفی انواع بیمه اتکایی

بیمه اتکایی بطور کلی هدف اصلی بیمه اتکایی کاهش ریسک از دیدگاه آماری میباشد
یکی از اصول مهم بیمه در کلیه رشته ها، پخش شدن ریسک بیمه شده در سطح وسیع میباشد. مفهوم پوشش اتکایی بیمه اتکایی، توزیع جهانی ریسک است. این بیمه برای شرکت بیمه واگذارنده، به خسارت هایی پاسخ می دهد که در طول زمان اعتبار قرارداد، رخ می دهد.

بیمه اتکایی

به قرارداد بیمه ای که بیمه گر به موجب آن، تمام یا قسمتی از نتایج مالی تعهدات بیمه ای خود را به بیمه گر دیگری انتقال می دهد، بیمه اتکایی میگویند.

بیمه اتکایی با هدف کاهش ریسک از دیدگاه آماری و به حداقل رساندن خسارت برای بیمه گر بوجود آمد. بیمه گران به منظور کاهش حجم کل ریسکهای متعهد شده ی خود، ریسک را واگذار میکنند. درواقع بیمه گر اتکایی موظف است که از شرکتهای بیمه واگذارنده در مقابل خسارتهای سنگین و توزیع جهانی ریسک، حمایت کند.

انواع مختلف قرارداد های بیمه اتکایی

بیمه اتکایی به منظور ارائه ی پوشش ها و مزیت های بیشتر، انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

- بیمه اتکایی اختیاری( Facultative Reinsurance):

شرکت های بیمه بر اساس قوانین بیمه گری، که از طرف بیمه مرکزی به شرکت های بیمه داخل هر کشور ابلاغ میشود، موظف هستند. آن ها باید ریسکهای مازاد بر سرمایه خود را در هر لول بیمه ای به شرکت بیمه ای منتقل کنند که مجوز اتکایی دارد.

بیمه اتکایی اختیاری بر اساس نیاز هر شرکت و سیاستهای داخلی آن ها در شرکتهای بیمه به صورت موضعی تعيين میشود. این نوع بیمه باعث افزایش هزینه های شرکتهای بیمه میشود و مقرون به صرفه نیست. در نظر داشته باشید که شرکتهای بیمه اتکایی در خصوص پذیرش یا عدم پذیرش شرکتهای بیمه مستقیم، مختار بوده و یا ممکن است ریسک هایی را بپذیرند که با اهداف داخلی آن ها همسو باشد.

بیمه اتکایی چیستوظیفه بیمه گر اتکایی حمایت از شرکتهای بیمه واگذارنده است

- بیمه اتکایی قراردادی( Treaty Reinsurance):

به نوعی از عملیات بیمه اتکایی که بر اساس قرارداد بین بیمه گر واگذارنده و بیمه گر اتکایی، برای مدت محدود و یا نامحدود انجام میشود؛ بیمه اتکایی قراردادی میگویند.

- بیمه اتکایی اختیاری اجباری( Facultative/‎ Obligatory):

بیمه گر واگذارنده براساس بیمه اتکایی اختیاری اجباری می تواند به صورت اختیاری، ریسک های خود را در محدوده قرارداد واگذار کند لیکن بیمه گر اتکایی در صورت واگذاری باید آن را بپذیرد. به عبارت دیگر این قرارداد، باز می باشد و بیمه گر واگذارنده در هر زمان که نیاز به پوشش اتکایی داشته باشد مجوز استفاده از آنرا دارد. همچنین این بیمه تحت عنوان بیمه اتکایی باز شناخته میشود.

- بیمه اتکایی به روش صندوق( Reinsurance Pool):

تعدادی از شرکتهای بیمه در این روش به تشکیل صندوقی در یک کشور یا منطقه می پردازند و به صورت قرارداد مشارکت و یا مازاد سرمایه، تمام یا بخشی از پرتفوی خود را به این صندوق واگذار می کنند. این صندوق باتوجه به دو فاکتور میزان واگذاری هر یک از اعضا و سودآوری پرتفوی واگذار شده، مجموعه قبولی خود از شرکتهای بیمه عضو را مجددا بین آن ها تقسیم می کند .در چنین شرایطی میزان آسیب پذیری این شرکت ها با تقسیم و توزیع خطرات بیمه شده بین شرکتهای عضو صندوق، کاهش می یابد. از نمونه های صندوق های اتکایی می توان به صندوق بیمه اکو اشاره کرد.

- بیمه شیوه صندوق:

سازمان های بیمه در این نوع بیمه، به تشکیل یک صندوق در یک منطقه یا کشور می پردازند که در این طرح، همه یا بخشی از شرکتهای بیمه در یک کشور یا منطقه شرکت می کنند. شرکت هایی که دچار بروز حادثه میشوند ، قابلیت استفاده از این صندوق و پرداخت خسارت ها را دارند.

- بیمه نیم اتوماتیک:

بیمه گر در این نوع از بیمه، خطرات را به صورت کامل و خود مختار پیشنهاد می کند و در صورت پذیرفته شدن توسط بیمه اتکایی، واگذارنده را عضوی از پرتفوی توافقنامه میداند. همچنین بیمه گر واگذارنده، ریسک را به صورت اختیاری پیشنهاد می دهد وگرنه جز توافقنامه به شمار نمی رود. این بیمه نامه در این گونه توافقنامه ها برای بیمه گر اتکایی مزیت دارد و قادر به تحلیل و بررسی نوع توافقنامه است.

انواع مختلف قرارداد های بیمه اتکاییبه حداقل رساندن خسارت برای بیمه گر از اهداف بیمه اتکایی میباشد

برخی از اصطلاحات در بیمه اتکایی

هر بیمه نامه ای باید تعاریف مشخصی قبل از اجرا شدنش داشته باشد تا بیمه گزار و بیمه گر در طول مدت قرارداد، اطلاعات درستی بطور شفاف داشته باشند.

> بیمه واگذارنده:

بیمه واگذارنده به شرکت بیمه مستقیم یا بیمه گر اولیه( اعم از داخلی یا خارجی) گفته میشود كه قرارداد اتكایی را برای واگذاری بخشی از ریسک های خود با شرکت بیمه پذیرنده منعقد می کند.

> بیمه پذیرنده( اتکایی):

شرکت بیمه پذیرنده یا اتكایی( اعم از داخلی یا خارجی) درصورتی می تواند ریسک را از شرکت بیمه واگذارنده بپذیرد كه حق بیمه مشخصی را دریافت کرده باشد.

> بیمه گر اتکایی مجدد:

شرکت بیمه پذیرنده( اتکایی) میتواند بیمه اتکایی را به صورت اتکایی و مجدد منعقد کند.

> شرط Cut Throu:

در صورت ناتوانی شرکت بیمه گر اولیه براساس شرط Cut Throu، بیمه گر اتکایی باید خسارت را مستقیما مطابق با شرایط مندرج در قرارداد بیمه اتکایی، به بیمه گزار بپردازد.

شرکت های بیمه در ایران

شرکت های بیمه در ایران، متشکل از ۳ دسته اصلی شرکتهای بیمه مسقیم، شرکت های بیمه اتکایی و شرکت های بیمه ای تلفیقی از دو شرکت دیگر می باشند. شرکت های بیمه مستقیم می توانند از طریق بیمه مرکزی ، انواع بیمه نامه را صادر کنند و همچنین مستقیما نسبت به صدور تمامی لول های بیمه ای اقدام کنند.

شرکت های بیمه ای اتکایی، باید ریسک های شرکت های بیمه مستقیم را بیمه کنند و از بیمه مرکزی ، مجوز فعالیتشان را دریافت کنند. شرکتهای تلفیقی از لحاظ مالی، توانایی خوبی دارند و علاوه بر دریافت مجوز صدور انواع بیمه نامه، بر اساس توانایی مالی خود مجوز اتکایی کردن شرکت های بیمه مستقیم از بیمه مرکزی را دارند.

بیمه اتکایی به روش صندوقبیمه‌ اتکایی باعث ایجاد مبادلات پولی بین کشورها میشود

گردآوری: بخش جامعه سرپوش

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
مهران احمدی بیوگرافی مهران احمدی؛ بازیگر حرفه سینما تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۹ اسفند ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، کارگردان، مدیر تولید، برنامه ریز

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی بازیگری از دانشگاه هنر و معماری تهران

ادامه
سراج قمری زندگینامه سراج قمری، شاعر هجو گوی سده شش و هفت

شهرت: سراج قمری، قمری آملی

دوران زندگی: سده ششم و هفتم قمری

محل تولد: خوارزم یا گلستان

حرفه: شاعر پارسی گو

آثار: دیوان اشعار سراج قمری

وفات: ۶۲۵ قمری

ادامه
زندگینامه کیان ایرانی زندگینامه دلیر ایرانی؛ کیان و نقش او در قیام مختار

از فعالیت ها و سوابق کیان ایرانی قبل از قیام مختار اطلاعاتی در دسترس نیست البته بعد از اضافه شدن به لشکر مختار از جمله افراد تاثیرگذار و بسیار مهم وقایع قیام شناخته شد. 

در سال ۶۶ قمری مختار با هدف گرفتن انقام از عاملان واقعه کربلا و شکست قاتلان امام حسین در کوفه، کیان ایرانی را به عنوان حرس به عبارتی رئیس نگهبانان خود انتخاب کرد. 

اعتماد و اطمینان مختار به کیان به قدری بود که ریاست انتظامات کوفه و فرماندهی شرطه های کوفه به وی سپرده شد. اموال بسیاری از افراد حین برخورد با جنایتکاران کربلا با فرمان مختار مصادره شد. کیان این موال را بین ایرانیان مسلمانی که عملیات را به عهده داشتند، تقسیم کرد. این موضوع از جمله خدمات بسیار مهمی بود که کیان نسبت به حکومت مختار انجام داد.

کیان ایرانی در جریان دستگیری و هلاکت جنایتکاران کربلا، همچنین اشراف جائن کوفه نقش اصلی را برعهده داشت به طوریکه جنایتکاران اصلی کربلا بعد از شنیدن نام ایشان به وحشت می افتادند. 

ادامه
رسول خطیبی بیوگرافی رسول خطیبی + تصاویر

تاریخ تولد: ۳۱ شهریور ۱۳۵۷

نام مستعار: رسول پاشا

محل تولد: تبریز، ایران

حرفه: فوتبالیست سابق، مربی فوتبال

باشگاه کنونی: سرمربی باشگاه پیکان

آغاز فعالیت: ۱۳۷۱ تاکنون

ادامه
گیتی قاسمی بیوگرافی گیتی قاسمی بازیگر خوش سابقه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۶ آذر ۱۳۵۵

محل تولد: ملایر، همدان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، کارگردان تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی کارگردانی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران

ادامه
امیرحسین صدیق امیرحسین صدیق بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۸ آبان ۱۳۵۱

محل تولد: نیشابور

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

شروع فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم بازیگری از مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما

ادامه
باران خوش اندام باران خوش اندام و ماجرای جدایی تا ازدواج مجدد

نام کنونی: نها خوش اندام

تاریخ تولد: ۳۰ شهریور ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

اصالت: کورد کورمانج خراسان

حرفه: شاعر، نویسنده، تصنیف سرا

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تا کنون

ادامه
ویلهلم رونتگن بیوگرافی ویلهلم رونتگن دانشمند تاثیرگذار صنعت پزشکی

تاریخ تولد: ۲۷ مارس ۱۸۴۵

محل تولد: رمشاید، پادشاهی پروس، کنفدراسیون آلمان

ملیت: آلمانی

حرفه: دانشمند

محل تحصیل: مؤسسه فناوری فدرال زوریخدانشگاه زوریخ

درگذشت: ۱۰ فوریه ۱۹۲۳

ادامه
ساناز سعیدی بیوگرافی ساناز سعیدی بازیگر سینما و تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۲۴ فروردین ۱۳۶۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس معماری 

ادامه
ویژه سرپوش