شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۳۷ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۷۳۵۹
رفاه و آسیب های اجتماعی

حضور یک سوم کودکان «کاروخیابان» در پایتخت /عدم همکاری وزارت بهداشت برای درمان کودکان معتاد

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
 کارشناس مسئول دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان این‌که سم‌زدایی کودکان معتاد زیر ۱۸ سال برعهده وزارت بهداشت است، گفت: این کودکان باید بعد از سم‌زدایی به مراکز بهزیستی منتقل شوند، اما وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه با این سازمان همکاری نمی‌کند.

به گزارش ایسنا، سعید نوروزی در نشست تحلیلی یک تجربه زیسته از دروازه‌غار با عنوان "در همین نزدیکی" با بیان این‌که فعالیت سازمان بهزیستی در محله دروازه غار ذیل معاونت اجتماعی این سازمان قرار دارد و شامل ساماندهی وضعیت کودکان کار و خیابان و دختران و پسران آسیب دیده یا در معرض آسیب هستند، اظهار کرد: همان‌طور که می‌دانید در حوزه آسیب‌دیدگان اجتماعی مصوبه و قانون کم نداریم، اما مشکل اصلی ضمانت اجرایی این قوانین است. حدود ۲۰ سازمان مردم‌نهاد در این منطقه با سازمان بهزیستی همکاری می‌کنند و به توانمندسازی کودکان این منطقه می‌پردازند.

 

وی با تاکید بر این‌که تلاش می‌کنیم اقدامات سازمان بهزیستی در این منطقه مبتنی بر شواهد واقعی باشد، ادامه داد: جای خالی بسیاری از خدمات در این منطقه وجود دارد. با این حال اقدامات ارزیابی به شکلی مستمر در این مناطق صورت می‌گیرد و تلاش می‌کنیم به جای مداخلات عامرانه بیشتر تسهیل‌گر باشیم. این خدمات شامل توانمندسازی کودکان کار و خیابان است اگرچه فکر می‌کنیم ریشه‌کن کردن کودکان کار و خیابان دست‌نیافتنی است و به همین دلیل به دنبال کاهش آسیب‌های آنها هستیم.

 

کارشناس مسئول دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی با تاکید بر این‌که نمی‌توانیم کودکان کار و خیابان را حذف کنیم، چرا که آنها منبع درآمد خانواده‌هایشان هستند، تصریح کرد: به همین دلیل تلاش می‌کنیم تا برای مثال ساعت کاری آنها را کم کنیم، آموزش‌های پیشگیرانه را به آنها ارائه کنیم. آنان را به سازمان‌های مردم‌نهاد وصل کرده و به آنها آموزش خودمراقبتی بدهیم.

 

وی با بیان این‌که هنوز سرپناهی برای ساماندهی همه این کودکان کار و خیابان وجود ندارد، اظهار کرد: به دنبال فراهم کردن این خدمات هستیم بهزیستی به هیچ عنوان موافق طرح‌های ضربتی جمع‌آوری کودکان کار و خیابان نیست و با آنها نیز در جلسات متعدد با این رویکردها مخالفت کرده است.

 

نوروزی با تاکید بر این‌که اعتقادی به طرح‌های فوری نداریم، تصریح کرد: ممکن است کارهای جهادی در همه جای دنیا سودمند باشد، اما در حوزه آسیب‌های اجتماعی اثر معکوس دارد و تنها چرخه آسیب‌های اجتماعی را تکرار می‌کند. در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیازمند فعالیت‌های تدریجی هستیم.

 

کارشناس مسئول دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان این‌که آیین‌نامه‌ای برای جمع‌آوری کودکان کار و خیابان وجود دارد که براساس آن همه دستگاه‌ها باید وظایف‌شان را انجام دهند، گفت: برای مثال براساس این آیین‌نامه شهرداری باید زیرساخت‌های لازم را تهیه کند و در اختیار دستگاه‌های ذیربط قرار دهد. این در حالی است که ما هنوز نیاز به زیرساخت‌های بیشتری داریم.

 

وی با بیان این‌که از بین ۱۲ هزار کودک کار و خیابان در سراسر کشور ۴۰۰۰ نفر از آنها در استان تهران قرار دارند و تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار گرفته‌اند، تصریح کرد: همچنین از بین این تعداد بین ۷۰ تا ۷۵ درصد آنها جزو اتباع بیگانه هستند و باید مداخلات خاص قومیت‌ها در مورد آنها طراحی شود.

 

این کارشناس مسئول دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی ضمن تشریح تفاوت مساله‌ی «کودکان کار و کار کودک»، اظهار کرد: حذف کودک کار دشوار است اما باید کار کودک را بهبود ببخشیم. بهزیستی در حوزه کار کودک با کارگاه‌های زیرزمینی مشکل دارد و اتفاقاً بیشترین آسیب‌ها نیز متوجه کودکانی است که به شکل زیرزمینی کار می‌کنند.

 

نوروزی با بیان این‌که ریشه‌یابی این معضلات کار سازمان بهزیستی نیست و مربوط به مشکلات سطح کلان و معضلات اجتماعی و اقتصادی است، تصریح کرد: به نظر نمی‌رسد کودکان کار و خیابان عمدتاً از سوی باندهای بزرگ ساماندهی شده باشند. این مساله عمدتاً در مورد کودکان زباله‌گرد دیده می‌شود.

 

وی ضمن تشریح وضعیت اعتیاد این کودکان، گفت: قرار بود تا کودکان معتاد زیر ۱۸ سال در مراکز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سم‌زدایی شوند و بعد از بهبودی به مراکز بهزیستی انتقال پیدا کنند اما در این زمینه وزارت بهداشت و بهزیستی همکاری نمی‌کنند، در حال حاضر دو مرکز در تهران برای این کودکان تدارک دیده‌ایم، اما نمی‌توانیم به دلیل نیاز به پزشک و اورژانس سم‌زدایی این کودکان را انجام دهیم.

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش