جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۲:۱۳ - ۱۳ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۲۶۳۳
رفاه و آسیب های اجتماعی

علی ضرابی:

روزانه ۲ نفر به معلولان ضایعه نخاعی ایران اضافه می‌شود/ مردم عادی از پس هزینه بنزین ۳ هزار تومانی بر نمی‌آیند، چه رسد به معلولان

معلولان نخاعی ایران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

قانون حمایت از حقوق معلولان سال گذشته تصویب نهایی و به دولت ابلاغ شد، قانونی که نور امید را در دل افراد دارای معلولیت و فعالان این حوزه روشن کرد، اما برای اجرای این قانون ۳۰ ماده‌ای ساده، اما مهم و ضروری که برای اجرای آن نیاز به میلیارد‌ها تومان وجه رایج کشور بود، اما کمبود منابع مالی مانع از تخصیص بودجه لازم به آن شد. در این بین گرانی بنزین و افزایش تورم هم مسائل را برای جامعه هدف این قانون پیچیده‌تر کرد به صورتی که امروز بیماران ضایعه نخاعی در کنار معلولان با وضعیت شدید بخشی از قربانیان شرایط اقتصادی فعلی جامعه و عدم اجرای قانون حمایت از معلولان هستند.

به گزارش رویداد۲۴، افراد مبتلا به ضایعه نخاعی، یکی از پیچیده‌ترین انواع معلولیت‌ها را تجربه می‌کنند؛ تجربه‌ای تلخ که نه تنها فرد آسیب‌دیده را تحت فشار زیادی قرار می‌دهد که خانواده او را نیز دچار آسیب می‌کند. درمان این افراد فرآیندی طولانی مدت و هزینه‌بر است که معمولا هم به بهبود کامل منجر نمی‌شود.

هزینه ایاب و ذهاب این معلولان، عدم پوشش بیمه خدمات توانبخشی، فیزیوتراپی آن‌ها که باید مستمر و مداوم باشد، عدم توانایی برای اشتغال و ... همگی از مواردی هستند که زندگی آن‌ها و اطرافیانشان را با چالش جدی مواجه می‌کند. حال در میان این همه مخارج و مشکلات باید گرانی بنزین و تبعات اقتصادی بعدی این ماجرا را نیز به مشکلات این افراد اضافه کرد.

علی ضرابی مدیر عامل مرکز حمایت از معلولین ضایعه نخاعی ایران به رویداد۲۴ می‌گوید: حدود ۲۷ هزار بیمار ضایعه نخاعی در کشور زندگی می‌کنند و با توجه به نرخ بالای تصادفات و بلایای طبیعی در کشور روزانه ۲ نفر نیز به این جمعیت اضافه می‌شود؛ این درحالی است که این گروه حتی یک درصد هم نمی‌توانند از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند، زیرا بستر‌های لازم برای استفاده این گروه از اتوبوس و مترو فراهم نیست.

او ادامه می‌دهد: خودروی یک معلول برای او مانند ویلچیر است زیرا با این وسیله به تمامی امور زندگی‌اش رسیدگی می‌کند اما با افزایش قیمت بنزین و در نظر نگرفتن سهمیه مناسب برای معلولان زندگی آن‌ها به مخاطره افتاده است به همین دلیل خواسته ما از رئیس‌جمهور و مسئولان پیش‌بینی سهمیه مناسب بنزین برای خودروی معلولان است.

مدیر عامل مرکز حمایت از معلولین ضایعه نخاعی با بیان اینکه ما سال‌های تلاش کردیم تا قانون جامع حمایت ازحقوق معلولان در مجلس تصویب و به دولت ابلاغ شد، اظهار می‌کند: امروز آیین‌نامه‌های اجرایی این قانون از سوی دولت به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ شده است، اما مهم‌ترین مشکلی که برای افراد دارای معلولیت وجود دارد، عدم اجرای این قانون است.

وی می‌افزاید: براساس این قانون پرداخت حق معیشتی معادل حداقل حقوق کار برای معلولان شدید، بی‌سرپرست و فاقد شغل پیش‌بینی شده است این در حالی است که بودجه‌های لازم برای این کار اختصاص پیدا نکرده و مشکلات عدید‌ه‌ای را برای معلولان ایجاد کرده است. 

ضرابی می‌افزاید: تا کنون بسیاری از افراد دارای معلولیت از عهده مخارج درمانی و توانبخشی خود برنیامده و آن را نیمه‌کاره رها کرده‌اند حال با شرایط کنونی وضعیت پیچیده‌تر شده و فرد معلول، خانواده وی و جامعه به دلیل تشدید بیماری در این افراد که نمی‌توانند به امور درمانی خود برسند، هزینه‌های بیشتری را متحمل خواهند شد.

ضرابی توضیح می‌دهد: بیمار ضایعه نخاعی که در گذشته می‌توانست با بنزین لیتری هزار تومان و البته با حمایت خانواده به مسائل خود برسد امروز شرایطش تغییر کرده است. این افراد باید هر روز تحت خدمات توانبخشی و درمانی باشند و به همین دلیل هم ضروری است هر روز در سطح شهر تردد کنند، اما در نبود سوخت به اندازه و به قیمت مناسب ادامه درمان برایشان سخت می‌شود، زیرا نسبت مصرف سوخت یک بیمار ضایعه نخاعی نسبت به یک فرد معمولی چند برابر است. همانطور که گفتم این افراد برای ایاب و ذهاب خود قادر به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی نیستند و پیاده هم که نمی‌توانند سطح شهر را طی کنند لذا ضروری است که سهمیه این افراد افزایش یابد تا بتوانند به مسائل خود رسیدگی کنند.

قیمت تجهیزات توانبخشی ۶ تا ۷ برابر شده است

مدیرعامل مرکز حمایت از معلولین ضایعه نخاعی کشور با تاکید براینکه براساس اعلام سازمان‌های متولی مانند بهزیستی و وزارت بهداشت ضایعه نخاعی شدید‌ترین نوع معلولیت است، عنوان می‌کند: عموما افرادی که دچار آسیب نخاعی می‌شوند به لحاظ حرکتی، حسی، جنسی و گوارشی با مشکل مواجه بوده ممکن است دچار زخم بستر یا افسردگی شوند. با توجه به افزایش قیمت دلار، بهای وسایل کمک‌توانبخشی و بهداشتی نیز ۶ تا ۷ برابر شده است که ادامه درمان این بیماران را با مشکلاتی مواجه کرده است. این درحالی است که مبلغ مستمری بهزیستی از ۵۶ هزار تومان طی یکی دوسال گذشته به ۱۷۰ هزار تومان رسیده است که با این مبلغ تنها می‌توان چند بسته پوشینه تهیه کرد.

وی تصریح می‌کند: بیمه‌ها نیز به این بیماران کمک نمی‌کنند در حالیکه فیزیوتراپی که جزو ملزومات درمانی این بیماران است برای تعداد محدودی تحت پوشش بیمه قرار دارد.

این فعال حقوق معلولان با تاکید بر ضرورت اجرای کامل قانون حمایت از حقوق معلولان می‌گوید: سال گذشته برای اجرای این قانون به ۱۲ هزار میلیارد تومان نیاز بود، اما تنها ۱۱۰۰ میلیارد تومان آن تصویب شد که از این مبلغ هم تا امروز تنها ۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای قانون به بهزیستی تخصیص یافته که کافی نیست.

او با بیان اینکه باید نسبت به موضوع افراد دارای معلولیت نگاه ملی در دولت و مجلس وجود داشته باشد، می‌افزاید: امروز افراد دارای معلولیت در جامعه حضور داشته و حقوق خود را مطالبه می‌کنند و این حق واقعی، شرعی و قانونی است و دولت موظف است این حقوق را ادا کرده و به آن‌ها بدهد.

ضرابی مساله پرستاری از این گروه معلولان را یکی دیگر از هزینه‌های سخت زندگی این افراد توصیف کرده و اظهار می‌کند: دولت برای نگهداری از معلولان نخاعی در منزل یک حق پرستاری در نظر گرفته است که سقف آن در گذشته ۱۷۵ هزار تومان تا ۲۲۰ هزار تومان بود. اما بعد از تصویب قانون جامع و براساس ماده ماده ۷ آن دولت موظف شد از طریق سازمان بهزیستی برای بیمارانی که نیاز به پرستاری در منزل دارند براساس نرخ‌های تعریف شده مبالغی را در اختیار این افراد قرار دهد. سرانجام چند روز پیش این ماده اجرا و مقرر شد حق پرستاری در منزل این بیماران ۲ برابر شود یعنی این مبلغ از ماهانه ۲۲۰ هزار تومانی که برای شدیدترین بیماران نخاعی در نظر گرفته شده بود به ۵۴۴ هزار تومان افزایش یافت که البته کافی، زیرا یک پرستار برای نگهداری از یک بیمار آسیب نخاعی گردن ۳ تا ۳ و نیم میلیون تومان طلب می‌کند.

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش