دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۰۵ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۰۰۹۲
سایر حوزه های اجتماعی

افزایش ۶‌ماهه میانگین سن ازدواج

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه,میانگین سن ازدواج

به گزارش آرمان، آن‌طور که یک مقام مسئول در سازمان ثبت احوال اعلام کرده، میانگین سن ازدواج در ایران شش ماه افزایش یافته است. ایران جمعیت جوانی دارد و برآورد‌ها نشان می‌دهد بیش از ۱۱‌میلیون جوان ایرانی در سن ازدواج، ازدواج نکرده‌اند.

 

این مساله نگرانی‌هایی را در زمینه افزایش سن ازدواج به وجود آورده است. افزایش سن ازدواج می‌تواند بر فرزندآوری و کیفیت زندگی زوج‌ها تاثیر سوء بگذارد. یکی از خواسته‌های جوانان از دولت این است که با اندیشیدن تمهیداتی زمینه ازدواج افراد را فراهم آورد. این تمهیدات باید در بخش‌های مختلف از جمله اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در نظر گرفته شود.

 

زنگ خطر کاهش ازدواج و افزایش طلاق مدت‌هاست که به صدا در آمده، ولی تاکنون کمتر به عوامل آن توجه شده است. به عبارت دیگر بدون تامین زیرساخت فقط قصد ترغیب و تشویق جوانان به ازدواج را داریم و آنها را از طلاق منع می‌کنیم، در حالی که زمینه شناخت جوانان از هم فراهم نیست و آنچه در این میان عجیب است توقع استمرار و استحکام خانواده‌هاست.

 

گرچه بارها و بارها از شناخت صحیح جوانان سخن به میان آمده، ولی آیا نمود آن در جامعه علنی است؟ باید زمینه‌های لازم برای شناخت درست میان افرادی که می‌خواهند با هم ازدواج کنند فراهم شود تا به این شرط ازدواج‌ها عقلانی شکل بگیرند و از میزان طلاق کاسته شود. از طرف دیگر عدم اشتغال نیز مزید بر علت شده است، بحرانی که این روزها جوانان ایرانی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و تا حدودی یکی از عوامل تاخیر آنها در ازدواج به حساب می‌آید؛ مساله‌ای که به افزایش سن ازدواج نیز دامن زده است. برهمین اساس مطالبات جوانان از دولت دوازدهم ایجاد اشتغال مناسب و شناخت سالم طرفین در حوزه ازدواج است، چرا که در غیر این صورت همچنان با کاهش آمار ازدواج و افزایش طلاق روبه‌رو خواهیم بود و جوانان پول و زمان خود را برای بهبود روابط در اتاق‌های مشاوره یا بالا و پایین کردن پله‌های دادگاه برای جدایی به هدر خواهند داد. از این رو باید دولت دوازدهم در آستانه شروع کار خود این مساله را در اولویت قرار دهد و با تامین زیرساخت‌ها شرایط ازدواج مستحکم را فراهم کند، چرا که امر ازدواج تبعات مثبتی را به همراه دارد که تقویت سلامت روان افراد یکی از آنهاست. بنابراین از دولت دوازدهم انتظار می‌رود که برای داشتن جامعه سالم شرایط ازدواج را برای دختران و پسران مهیا کند تا آنها با شناخت کامل به زیر یک سقف بروند.

 

بررسی‌ها نشان می‌دهد که‌درصد بالایی از ازدواج‌ها در پنج سال اول زندگی رخ می‌دهد. این واقعیت نشان می‌دهد که آستانه تحمل شهروندان پایین آمده است. در حالی که باید به ریشه‌های کاهش آستانه تحمل توجه کرد، آموزش مهارت‌های زندگی به زوج‌های جوان نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. جوانان باید قبل از ازدواج آموزش‌های لازم را یاد بگیرند. بر این اساس می‌توان امیدوار بود طلاق در ایران کاهش پیدا کند. در سال‌های اخیر همین آموزش‌ها توانست روند رشد طلاق را کند کند.

 

میانگین سن ازدواج، بزرگ‌ترین دغدغه جمعیتی

روز گذشته مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور از افزایش شش‌ماهه میانگین سن اولین ازدواج در کشور در پنج سال گذشته خبر داد. محمدباقر عباسی افزود: میزان افزایش سن در اولین ازدواج در زنان چهار ماه و در مردان شش ماه بوده است.

 

او با اشاره به اینکه میانگین سن در اولین ازدواج بزرگ‌ترین دغدغه‌ای است که در حال حاضر در مباحث جمعیتی کشور مطرح است، اظهار کرد: میانگین سن در اولین ازدواج در استان تهران در پنج سال گذشته ۱۱ ماه افزایش داشته است. عباسی بیان کرد: ۷/۴۴‌درصد زنان ایرانی که در سال ۱۳۹۱ ازدواج کرده بودند، تا نیمه اول سال ۱۳۹۵ یک فرزند به دنیا آورده اند و فاصله ازدواج تا تولد اولین فرزند این افراد به‌طور میانگین حدود دو سال بوده است. او با بیان اینکه طلاق، یکی از موضوعاتی است که در جامعه ما دغدغه آفرین شده، افزود: درباره طلاق شاید یک مقداری بزرگنمایی شده است؛ به نسبت رشد تعداد خانواده‌ها در کشور، خانواده‌هایی نیز در معرض از هم گسیختگی‌ قرار دارند، اما به‌طور کلی میزان طلاق در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۳ مقداری کاهش داشته است. همزمان معاون مرکز آمار ایران درباره تعداد موالید در سال‌های گذشته عنوان کرد: تعداد موالید در سال ۱۳۹۵ به یک‌میلیون و ۵۷۰‌هزار نفر رسیده که نسبت به سال‌های اخیر رشد داشته است. علیرضا زاهدیان به ایرنا گفت: تعداد موالید در سال‌های ۱۳۶۱ و ۱۳۶۲، حدود دو‌میلیون و ۲۰۰‌هزار نفر در سال بود که در سال ۱۳۸۱ کاهش یافته و به یک‌میلیون نفر رسیده است.

 

ایجاد زمینه شناخت برای ازدواج

یک پژوهشگر مسائل اجتماعی درباره برنامه‌های دولت دوازدهم در حوزه تسهیل ازدواج در گفت‌و‌گو با «آرمان» می‌گوید: بهترین کاری که دولت دوازدهم می‌تواند برای تسهیل ازدواج انجام دهد فراهم کردن فضای سالم برای شناخت دختران و پسران از هم است؛ یعنی اگر چنین فضایی فراهم شود و روابط سالمی شکل بگیرد، شناخت صحیح طرفین از هم حاصل می‌شود.

 

ثریا عزیزپناه می‌افزاید: اگر فضای شناخت به وجود آید، هزینه‌های ناکارآمدی خانواده‌ها کاهش می‌یابد، چرا که زوج‌ها هزینه و زمان زیادی را در دفاتر مشاوره می‌گذارند. او اظهار می‌کند: لازمه شناخت در یک فضای سالم دست برداشتن از سختگیری‌هاست که ناامنی روانی را در جامعه به وجود می‌آورد. عزیرپناه توضیح می‌دهد: اگر نگاه رسمی، فضای شناخت سالم را بپذیرد، به شکل‌گیری ازدواج صحیح کمک می‌کند، اما سالیان سال است که در حوزه ارتباط میان فردی دچار کج فهمی هستیم. عزیزپناه می‌گوید: اگر دختران و پسران فرصت کافی برای شناخت واقعی از هم داشته باشند، می‌توانند آزادانه انتخاب کنند. او عنوان می‌کند: از سوی دیگر، برای تشکیل زندگی مشترک حداقل‌هایی نیاز است که با فراهم کردن فضای کاری به وجود می‌آید. عزیزپناه بیان می‌کند: اگر انسان‌ها تنگنای معیشتی داشته و قادر نباشند روزی خود را از طرق حلال به دست بیاورند، نمی‌توان انتظار تشکیل خانواده از آنها داشت. این پژوهشگر مسائل اجتماعی توضیح می‌دهد: بنابراین ضروری است که دولت دوازدهم برای اشتغال جوانان فکر اساسی کند تا تنگنای معیشتی آنها کنار برود. او با بیان اینکه شناخت صحیح و اشتغال مناسب دو مساله اساسی است که باید دقیق به آن توجه کرد، خاطرنشان می‌کند: در نهایت باید توجه داشته باشیم که بر اساس آموزه‌های دینی و فرهنگی ازدواج یک تصمیم‌گیری شخصی و فردی است. از این رو باید بپذیریم که در حوزه ازدواج جوانان دخالت نکنیم، چرا که به دلیل تغییرات جامعه مقوله ازدواج از نگاه سنتی فاصله گرفته است. بنابراین باید اجازه داد که خود فرد تصمیم به ازدواج بگیرد.

 

عزیزپناه تاکید می‌کند: فقط باید زمینه‌های ازدواج فراهم باشد که جوانان در صورت تمایل بتوانند ازدواج کنند. او بیان می‌کند: ازدواج خیلی مساله حادی نیست و به نظر من بیش از حد بزرگنمایی شده است. این پژوهشگر مسائل اجتماعی در عین حال اظهار می‌کند: دولت باید کمک کند که تعداد طلاق‌ها کاهش یابد و ازدواج سالم نیز شکل بگیرد. بر همین اساس تمام این موارد به تامین زیرساخت‌ها برمی‌گردد که شناخت صحیح و اشتغال از موارد مهم آن است.

 

نگین باقری

 

 

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش