شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۰۳ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۰۳۹۶
سایر حوزه های اجتماعی

مردم از رییس‌جمهور منتخب چه می‌خواهند؟/ «شغل و شغل»، «آزادی‌های اجتماعی» و «لبخند به جهان»

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه,حسن روحانی

زندگی عرصه تصمیم‌گیری و انتخاب است. تصمیماتی که می‌تواند سرنوشت یک نفر، یک خانواده و یا یک ملت را تعیین کند و تغییر دهد البته گاه مثبت و گاه منفی. انتخاب رئیس جمهوری از جمله این تصمیم‌گیری‌هاست که هر فرد تا پایان عمرش می‌تواند تا چندین و چند بار پا به این عرصه مهم بگذارد.

 

 اردیبهشت سال ۱۳۹۶ برای دوزادهمین بار در تاریخ ایران انتخابات تعیین کننده ریاست جمهوری برگزار شد و مردم بار دیگر تصمیم‌گیرندگان اصلی آن بودند. از میان ۴ کاندیدا نهایی، حسن روحانی با اکثریت آرا به عنوان رئیس جمهور ایران انتخاب شد تا برای بار دوم ریاست دولت را بر عهده گیرد.

 

وعده‌های انتخاباتی پس از عملکرد و سوابق گذشته شاید از مهمترین دلایلی باشد که محبوبیت و پیروزی هر کاندیدایی را به همراه دارد. حسن روحانی، رئیس جمهور یازدهم و البته فرد منتخب برای ریاست جمهوری دوازدهم ایران در طول برنامه‌های انتخاباتی خود در راستای مطالبات مردمی و مشکلات اقتصادی و اجتماعی آنها وعده‌هایی داد، از بهبود وضعیت اشتغال و بیکاری فارغ التحصیلان تا آزادی بیشتر در دانشگاه‌ها، بهبود وضعیت اقتصاد و رفع کامل تحریم‌ها.

 

وعده‌هایی که سبب شد تا نزدیک به ۲۳ میلیون نفر او را در مقابل دو رقیب اصلی با شعار و وعده‌های کار و کرامت و رفع تبعیض‌ و شکاف طبقات اجتماعی ۴ درصدی‌ها و ۹۶ درصدی‌ها انتخاب کنند و او را پیروز میدان کند.

 

اشتغال مهمترین مطالبه

«۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیکار در ایران» بر طبق آمار رئیس مرکز آمار ایران، دلیل بسیار خوبی برای‌ آن است که فهم تبدیل شدن «اشتغال» به مهمترین مطالبه مردم را آسان‌تر می‌کند. آماری که به گفته امید علی پارسا، رئیس مرکز آمار ایران در سال‌های اخیر افزایش هم داشته است. او گفته است: «این آمار طی این سالها حدود ۶۱۶ هزار نفر است، به عبارتی اگر دوره چهارساله را در نظر بگیریم، متوسط سالانه ۴۹۰ هزار نفر بوده، این درحالی است که در مقایسه با ۸ سال قبل از آن حدود ۷۶ هزار نفر بوده که نشان می دهد افزایش ۶ برابری داشته است.»

 

آزادی بیشتر برای جلوگیری از فساد

رسانه‌های آزاد مولفه و رکن اصلی دموکراسی در هر کشور است. رکنی که به واسطه آن می‌توان با فساد مبارزه کرد. املاک، استخدام، بیلبورد و حقوق‌های نجومی از جمله کلید واژه‌هایی بود که در سال‌های اخیر وارد ادبیات رسانه‌ها شد. واژه‌هایی که افکار عمومی مردم را تحت تاثیر قرار داد و بارها دولت مردان و مسئولان را به عذرخواهی و پیگری واداشت.

 

به نظر می رسد جلوگیری از فساد اقتصادی و اداری از جمله مهمترین مطالبات مردم بعد از انتخاب دوباره روحانی است.

 

بهبود وضع اخلاق و آزادی‌های اجتماعی

آزادی فردی و اجتماعی، رسانه‌های آزاد، آزادی شبکه‌های اجتماعی از جمله خواسته‌های مردم است. خواسته‌هایی که حتی حسن روحانی بارها در مناظرات و دیدارهایش با مردم از آن سخن گفته است. شايسته سالاري در روند انتخاب وزرا. مبارزه با فسادهاي سازمان يافته و ماوراي قانون پافشاري به اجراي قانون اساسي و قانون اساسي و قانون اساسی.»

 

لبخند ایران به جهان

برجام دستاورد دولت در عرصه بین المللی بود که توانست تصویر مثبتی از ایران به جهان مخابره کند. تصویری که سبب شد که سیل گردشگران خارجی را به ایران روانه کند و علاوه بر آن روابط خارجی را بهبود بخشید. ادامه این روند یعنی به کارگیری دپلماسی لبخند به جهان از جمله خواسته‌های اکثریت مردم است.

 

وعده‌های روحانی در یک نگاه

۱. حسن روحانی در برنامه‌ با دوربین ۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ اولین اقدام مهم دولت دوازدهم را اجرای طرح کارورزی برای ایجاد اشتغال دانست.

 

۲. رئيس جمهور در همان برنامه گفت که تصمیم دولت از سال ۱۳۹۶ به بعد این است که سالی ۱۵ میلیارد دلار از صادرات نفتی و سایر فرآورده‌هاش به صندوق توسعه ملی بریزد که این یعنی ۶۰ میلیارد دلار برای دولت داوزدهم.

 

۳. روحانی در همان برنامه از تصمیم دولت داوزدهم در حوزه گردشگری خبر داد و گفت: تصمیم بر این است که سالانه یک میلیون گردشگر به کشور اضافه کند.

 

۴. او همچنین در همان برنامه گفت که در حال تهیه‌ لایحه‌ «ایجاد نهاد ملی حقوق شهروندی» برای ارائه به مجلس در دولت دوازدهم است.

 

۵. روحانی در برنامه با دوربین گفت که ما می‌توانیم۱۴۰میلیارد دلار برای سرمایه‌گذاری وارد کشور کنیم. این سرمایه اشتغال درست می‌کند.

 

 ۶. رئیس جمهوری در برنامه‌ی گفتگوی ویژه‌ی خبری ۲۱ اردیبهشت ماه گفت: یکی از برنامه‌های صدروزه‌ام فعال کردن طرح کارورزی برای اشتغال جوانان به عنوان اولین برنامه اجرایی دولت دوازدهم قرار بگیرد. بر اساس این برنامه فارغ التحصیلانی که مهارت کافی ندارند چهار ماه آموزش مهارت می‌بینند و در این مدت یک سوم حداقل دستمزد به آنها پرداخت می‌شود. سپس چنانچه که کارفرما مایل باشد در آن گارکاه مشغول به فعالیت می‌شود و دولت در سال نخست حق کارفرما را پرداخت می‌کند.

 

۷. شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان در ایام انتخابات در صفحه توییتر خود نوشت: لایحه‌ جامع امنیت زنان در برابر خشونت و عملیاتی نمودن سند ملی امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی (مطابق ماده ۵۴ منشور حقوق شهروندی) تصویب خواهد شد.

 

۸. او همچنین نوشت که پیگیر تحقق ماده‌ی ۱۱ شهروندی منشور حقوق شهروندی در برخورداری زنان از فرصت‌های برابر و مشارکت فعال و تاثیرگذاری زنان در سیاست‌گذاری، قانون‌گذاری، مدیریت، اجرا و نظارت هستیم.

 

۹. حسن روحانی در آخرین بیانیه‌ی خود پیش از شروع انتخابات در ۲۷ اردیبهشت ماه از «حذف کامل فقر مطلق» در دولت دوازدهم خبر داد.

 

البته این گفته‌ها را نمی‌توان به عنوان وعده‌های حسن روحانی عنوان کرد با این حال  اما این‌ها بخشی از برنامه‌هایی هستند که روحانی برای آینده ایران در دولت دوازدهم در نظر گرفته و از طریق رسانه‌ها به مردم اعلام کرده است. برنامه‌هایی که در صورت تحقق آن بخش قابل توجهی از مطالبات مردم ایران محقق می‌شود.

 

 

 

 

 

khabaronline.ir
  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش