دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۲۸ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۱۷۲۷
سایر حوزه های اجتماعی

نیکوکاران شهر خدا

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه,کمک به خانواده‌های نیازمند

هر کسی ماه رمضان را به نحوی می‌گذراند. خیلی‌ها گوشه‌ای را برای راز و نیاز و خلوت با معبود بخشنده پیدا کرده، دعا خوانده و شب زنده‌داری می‌کنند و به دنبال یافتن قدرش در شب‌هایی که فاصله بین زمین و آسمان کم است، می‌روند؛ اما خیران و داوطلبان جمعیت با تأسی از امیرمومنان(ع)، مایحتاج نیازمندان را در دست گرفته و به دنبال نشانی خانه‌هایی در آخر دنیا، درِ خانه منتظران را می‌زنند تا آنها باور کنند خدای علی (ع) آنها را فراموش نکرده است. داوطلبان به این صورت میهمان سفره صاحب این شب‌ها می‌شوند.

 

بهانه زیبای خیران و داوطلبان برای ورود به این خانه‌ها و بودن در کنار آنها، برنامه ملی «همای رحمت» است. برنامه‌ای که در قالب آن بسته‌های غذایی مورد نیاز به افراد محروم و کم‌بضاعت که تحت پوشش هیچ سازمان حمایت‌کننده‌ای نیستند اهدا می‌شود.

 

داوطلبان در این طرح به شیوه‌های گوناگون مثل کمک در شناسایی خانواده‌های نیازمند، معرفی طرح به دوستان و آشنایان خود، تهیه اقلام، آماده‌سازی و توزیع بسته‌ها و رساندن شبانه آنها با تأکید بر حفظ کرامت انسانی  مشارکت می‌کنند و این گونه مراسم دعاهای این ماه پرخیر و برکت را در خانه‌های فقرا برگزار می‌کنند.

 

در آستانه اجرای چهاردهمين ‌سال این برنامه، سعید طالعی، داوطلب نیکوکار می‌تواند از سال‌ها خاطره  مشارکتش در این برنامه تعریف کند؛ دامپزشکی كه از ٢٠‌سال پیش با دیدن نیروهای هلال‌احمر در روستاها تصمیم گرفت تا زكات علمش را با خدمت به روستاييان محروم بپردازد. حالا او این روزها با داشتن ٦٧‌ سال، آستين همتش را براي جمع‌آوری کمک و مرهم گذاشتن روی دردهای محرومان بالازده است و حتی سالی چند بار به تهران می‌آید تا با طرح مشکلات  نیازمندان  در هیأت «خامنه‌ای‌های مقیم تهران» پایانی شیرین را برای قصه زندگی پردرد آنها رقم بزند.

این روزها را دریاب

 

طالعی به «شهروند» می‌گوید: دنبال بهانه که باشی، راحت پیدا می‌شود؛ آن هم بهانه مهربانی و محبت و چه فرصتی بهتر از این روزهای پربرکت که بهانه‌های مهربانی مهیا شده است؛ بهانه‌هایی که اگر در استفاده از آنها تعلل نکنیم، دوری‌ها را به نزدیکی و مهربانی مبدل می‌کند. او ادامه می‌دهد: گاهی زندگی آدم، یک دفعه طوری تغییر می‌کند که روزی چندبار باید پلک‌هایت را روی هم فشاردهی تا ببینی خواب هستی یا بیدار. اين حال اين روزهاي یک زن مبتلا به سرطان در خامنه است. چند هفته قبل برای شناسایی نیازمندان واقعی برنامه «همای رحمت» سراغ او و خانواده‌اش را در خانه‌اي روستايي گرفتيم؛ خانه‌اي کوچک با سقف چوبي فرسوده، يك حیاط خاکی و چند تكه اثاث و ظرف كه همه وسايل زندگي‌شان را تشكيل مي‌داد و البته دو دختر کوچک که غیر از حلوا چیزی برای خوردن نداشتند. خواهر این زن ٤٠ ساله می‌گفت: امروز عصر باید برای شیمی‌درمانی به تبریز برویم اما پول نداریم. من بلافاصله ٥٠٠‌ هزار تومانی که داشتم را به آنها دادم تا این مادر سلامتی‌اش را به دست بیاورد. موقع خارج شدن از خانه‌شان، زن همسایه گفت: اینها آبگرمکن هم ندارند. من هم با همشهریان خیرم که مقیم تهران هستند، تماس گرفتم و کمک خواستم و طی چند روز، بیشتر امکانات مورد نیاز درمانی و معیشتی آنها رافراهم کردیم.

 

قادر به تأمین زندگی‌شان نیستند

طالعی می‌گوید: روایت زندگی برخی از روستاییان را در چند جمله می‌توان اینگونه خلاصه کرد: خانواده‌ها یا کم‌درآمد هستند یا اصلا شغلی ندارند و قادر به تأمین زندگی‌شان نیستند. بیماران برای درمان باید هزینه‌های زیادی را برای رفتن به مرکز استان بپردازند، بعضی از دانش‌آموزان در آرزوی داشتن لباس و ملزومات تحصیلی و حتی یک وعده غذای گرم هستند، برای همین من سالی چند بار به هیأت خامنه‌های مقیم تهران می‌آیم و با گفتن کمبودها، کمک همشهریان نیکوکار ساکن در تهران و خارج از کشور را جمع می‌کنم. او  در اين چند وقت با اعتمادهای زیاد آنها و حتی خیران ناشناس براي تهيه امکانات مواجه شده‌ و از يادآوري آنها دلخوش‌تر و اميدوارتر مي‌شود. مثلا خیری که از آمریکا تماس می‌گیرد و به خاطر اعتمادی که به هلال‌احمر دارد، مبالغ زیادی را به او می‌دهد تا به نفع همشهریان محرومش هزینه کند، شاید به همین دلیل است که در کوچه‌ها و خیابان‌های این شهر و روستاها هیچ فقیری را نمی‌توانید ببینید. البته طالعی معتقد است چون این کار مسئولیت سنگینی دارد، ترجیح می‌دهد با هماهنگی هلال‌احمر این پول‌ها به دست نیازمندان برسد.

 

این دامپزشک متعهد همين‌طور كه خاطرات را مرور مي‌كند، مي‌گويد: مردم این شهر پتانسيل زيادي براي انجام كار خير دارند. به همين‌خاطر، خودشان دستمان را مي‌گيرند و بالاخره كارمان راه مي‌افتد. در همین هیأت بارها شده در مراسم مذهبی، باب گفت‌و‌گو باز شده و قبل از مداحی و سخنرانی، من کمک خواستم و یادم نمی‌آید تا به حال کسی درخواست من را بی‌پاسخ بگذارد. بعضی از آنها می‌گویند: ما پول زيادي نداریم. اما دلمان مي‌خواهد در اين كارها نقشي داشته باشیم. حتی شده این کمک‌ها فقط برای تأمین هزینه شیرینی مراسم عقد یکی از دخترهای روستایی باشد. گرچه دستگیری‌های آنها صرفا به مبالغ کم خلاصه نمی‌شود و در سال چندین‌بار کارت هدیه، گوشت قربانی، تأمین امکانات دارویی- درمانی، جهیزیه، هزینه‌های تحصیلی دانشجویان و سبدهای کالا تهیه و به سمت همشهریان‌شان سوق داده می‌شود. همچنین چند کامیون اقلام ضروری برای زلزله‌زدگان ورزقان ارسال کرده‌اند و كلي مثال‌هاي خوب ديگر.

 

هميشه كه نبايد پول‌هاي زیاد خرج كرد

او معتقد است: اهميت وجود يك سرپناه و خانه‌اي امن و سلامتي و... كه به پول وابسته‌اند، انكارنشدني‌ است اما واقعيت اين است كه گاه حتي با پول هم دل بعضی‌ها خوش نمي‌شود و تنها یک دلجویی، سرکشی و مهربانی می‌تواند حال نیازمندان را خوب ‌كند. من خودم بارها شاهد اين حال‌هاي خوب بوده‌ام. هميشه كه نبايد پول‌هاي زیاد خرج كرد. برنامه‌های داوطلبانه هلال‌احمر هم یکی از ویژگی‌های خوبش همین همدلی‌های مسئولانه است تا دردهای روحی مسری را از بین ببرد. به نظرم کسانی که داوطلبانه در هلال‌احمر کار می‌کنند این فکر را ترویج می‌دهند که می‌شود با هماهنگی، همفکری و خلاقیت، با همان پول نه چندان زيادي كه دارند، پا به آسايشگاه‌ها و منازل محرومان بگذارند و حال‌شان را خوب کنند.

 

طالعی ادامه می‌دهد: حالا بماند كه خيلي از خانواده‌ها وقتي با يك گروه پرانگیزه هلال‌احمری مواجه مي‌شوند، تشویق می‌شوند و خودشان هم در کلاس‌های آموزشی و امدادی شرکت می‌کنند و دوستان و آشنایان‌شان را هم برای عضویت داوطلبانه دعوت می‌کنند یا آسوده‌خاطر می‌شوند و  خودشان هم دل به دل هلال‌احمری‌ها مي‌دهند و به کمک دیگران می‌روند، اما چیزی که خیلی مهم است این است که کرامت انسانی نیازمندان حفظ شود. برای همین، تمام کمک‌های ما شبانه و به‌صورت ناشناس به درِ منازل‌شان ارسال می‌شود.

 

هیچ وقت کارتان را نفروشید

همسر، فرزندان و داماد آقای طالعی هم فعالیت‌های خیریه‌شان را با عشق و علاقه و با دیدن کارهای او انتخاب کرده‌اند و با جان و دل كار مي‌كنند. با وجود آن‌كه مشغله زیادی دارند اما تمام مشقت‌های این کار را پذیرفته‌اند. آنها همکاران خوبی برای او هستند و سالی چندبار کمک‌ها را جمع می‌کنند یا با هزینه خودشان لباس تهیه و بین نیازمندان توزیع می‌کنند. سعید طالعی به آنها گفته است: هیچ‌وقت کارتان را نفروشید. بعضي كارها را بايد فقط براي خدا انجام داد و توشه‌ای برایآن دنیا برداریم.  

 

آن موقع‌ها که من نخستین‌بار هلال‌احمری‌ها را در روستا‌ها می‌دیدم، شاید درک زیادی از این کارها و دنیایی که برای دیگران می‌ساختند، نداشتم. مهم اين بود كه آنها در شرايطي اين کارها را می‌کردند كه این روستاها منطقه محروم محسوب مي‌شد و جاده‌هاي خوبی نداشت؛ يعني اگر كسي به‌خاطر بيماري مجبور مي‌شد با خودرو اين مسير را برود، در همان زمان، بايد پول زیادی می‌پرداخت، چه برسد به امکانات دامپزشکی که زندگی آنها به دام‌های‌شان بسته بود. بنابراین امروز وقتی کارهایم را مثل واکسینه کردن، اصلاح‌نژاد گوساله‌ها، کمک به سخت‌زایی دام‌ها و تهیه دارو در ذهنم مرور می‌کنم، از این‌که توانسته‌ام از مهاجرت خیلی از آنها پیشگیری کنم، از خودم راضی هستم.

طالعی با بیان این‌که شايد ذهن خيلي‌ها عادت كرده باشد به اينكه تا كار خيري انجام مي‌دهند، از در و ديوار براي‌شان منفعت‌هاي عجيبي ببارد و پولدار شوند، تأکید می‌کند: هيچ‌ وقت اين‌طور فكر نکرده‌ام. همین که خیلی وقت‌ها از خطر جسته‌ام و حالم بهتر از قبل است و همين كه مي‌بينم خنده بر لب خيلي‌ها آورده‌ام، يعني اوضاع خوب است و خدا را شكر.

 

تغییر ساعت کار داروخانه مرکزی هلال در ماه رمضان

ساعت کار داروخانه مرکزی جمعیت هلال‌احمر به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان و همزمانی اذان مغرب و عشا با ساعت پایانی کار داروخانه، با یک ساعت کاهش از ساعت ٢١ به ٢٠ تغییر پیدا کرد. داروخانه‌های هلال‌احمر منافع فرد یا گروه خاصی را دنبال نمی‌کند؛ عام‌المنفعه است. در داروخانه‌های هلال هیچ شخصی ذینفع نیست؛ نخستین اولویت رضایت بیمار است.

 

غبارروبی مساجد و بقاع متبرکه توسط جوانان

آیین غبارروبی مساجد و بقاع متبرکه توسط جوانان هلال‌احمری شهرهای مختلف کشور برگزار شد. در یکی از این موارد اعضای کانون روستایی لنگرود قم مساجد شهر خود را غبارروبی کردند. مقام تنظیف و خدمت به مساجد براساس آیات قرآن کریم به انبیا و اولیای خدا منتسب است و مسلمانان با این حرکت معنوی همواره عشق و ارادت خود را در آغاز ماه مبارک رمضان با مورد توجه قرار دادن محل ذکر و یاد خداوند و زدودن گرد و غبار مساجد ابراز می‌کنند. هر ساله سنت اسلامی و آیین غبارروبی از مساجد و بقاع متبرکه با شور و اشتیاق و استقبال فراوان گروه‌های مختلف مردم ازجمله جوانان عضو هلال‌احمر روبه‌رو می‌شود. در همین راستا جمعی از اعضای کانون روستایی لنگرود قم با ورود به ماه مبارک رمضان اقدام به غبارروبی بقاع متبرک و مسجد کردند.

 

مسابقه «سفره‌های رمضان»

هلال‌احمری‌ها در ماه رمضان می‌توانند در مسابقه هم شرکت کنند؛ مثلا مسابقه «سفره‌های رمضان». جهت شرکت در این مسابقه یک عکس از زیباترین سفره رمضان خود را به نشانی شبکه «هلال مهر» (nvhelal) ارسال کنید. در پایان ماه مبارک رمضان، ٥عکس برتر انتخاب و از سوی شما، برنده و تقدیر می‌شوند.

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش