شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۰:۵۵ - ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۱۴۳۷
سایر حوزه های اجتماعی

گفت‌وگو با دختری که کنکور و آرزوهایش زیر آب رفت

بیتا دیگر دکتر نمی‌شود کتاب‌هایش را سیل برد

خانه ای پس از وقوع سیل,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

کاری جز گریه از دستش برنمی‌آمد. گوشه حیاط گلی خانه‌شان نشسته بود و زار می‌زد. چند روزی می‌شود که کارش فقط گریه شده؛ اشک می‌ریزد، آن‌هم فقط برای کتاب‌هایش؛ تمام زندگیشان را از دست داده‌اند، اما کتاب‌هایش از تمام زندگی برایش مهمتر بود. کتاب‌هایی که قرار بود بخواند تا پزشک شود. اما آب کتاب‌ها را با خود برد. زحمت چندین ساله‌اش در گل‌ولای دفن شد و حالا حتی یک صفحه هم برای خواندن ندارد. دیگر نمی‌تواند درس بخواند. تمام آرزوهایش را بربادرفته می‌بیند. بیتای ١٩ساله داشت برای کنکور آماده می‌شد. تمام کتاب‌هایش را در سیلاب از دست داد. کتاب‌هایی که پدرش با پول یارانه آنها را خریده بود. بیتا و خانواده‌اش حالا نه‌تنها سرگردان شده‌اند، بلکه سیل هیچ چیز برایشان نگذاشته به جز آلبوم عکس‌های خانوادگی‌شان؛ عکس‌هایی که از لای گل و آب بیرون کشیده‌اند و مقابل آفتاب پهن کرده‌اند تا خشک شود.

 

خانه‌شان یک خانه حیاط‌دار کوچک و نقلی است. حدودا ٦٠متر بنا دارد. خانه‌ای که سیل هیچ چیز از آن سالم نگذاشته و همه چیز در گل‌ولای دفن شده است. تنها یک تنگ‌ماهی شب عید و عکس‌های خانوادگی‌شان است که سالم مانده. مادر خانواده به همراه خواهر و همسر و اهالی روستا گل‌ولای داخل خانه‌شان را تقریبا خالی کرده‌اند، اما هیچ چیزی از وسایل‌ها سالم نمانده؛ آب تمام زندگی‌شان را با خود برده است. گوشه حیاط دخترجوان درحال گریه‌کردن است. مادرش می‌گوید چندین روز است که وضعیتش همین شده؛ فقط گریه می‌کند. به خاطر کتاب‌ها و درسی که می‌خواست بخواند اما دیگر نمی‌تواند بخواند. مادر بیتا درحالی ‌که خودش هم اشک می‌ریزد، در این‌باره به «َشهروند» می‌گوید: «دخترم می‌خواست کنکور بدهد. خیلی دوست دارد تا دکترا ادامه تحصیل بدهد. آرزویش این بود که پزشک بشود. شب و روز درس می‌خواند. در مدرسه هم شاگرد اول بود و درس‌هایش همیشه خوب بود. تمام هدفش درس و کتاب بود، اما سیل تمام کتاب‌هایش را با خود برد. کتاب‌هایی که با سختی آنها را تهیه کرده بود. علاوه بر کتاب‌های دخترم تمام زندگی‌مان را هم سیل با خود برده است. آن روز ما در خانه نبودیم. وقتی برگشتیم، هیچی نبود. فقط گل بود و گل؛ سرتاسر خانه را پوشانده بود. خانه ما چون نزدیک رودخانه است، حجم زیادی از آب درونش آمده بود و زندگی‌مان نابود شد. پسر بزرگم داشت ازدواج می‌کرد. تمام جهیزیه زندگی‌اش در خانه من بود. سیل آنها را هم نابود کرد. شوهر من یک کارگر ساختمانی است و درآمد زیادی ندارد. خودم هم که کمرم مشکل دارد و باید پلاتین بگذارم اما پول نداریم. با اینهمه بدبختی سیل هم بیشتر نابودمان کرد و دیگر نمی‌دانیم باید چطور زندگی کنیم. دختر و دو پسرم مرتب گریه می‌کنند. وقتی اشک‌های آنها را می‌بینم دلم ضعف می‌رود، اما کاری نمی‌توانم برایشان انجام دهم. دخترم همیشه سرش به کتاب و درس بود. درس برایش از همه چیز بیشتر اهمیت داشت و حالا سیل همه چیز او را با خود برده؛ الان چند روز است که فقط گریه می‌کند و اشک می‌ریزد. با هیچ‌کس حرف نمی‌زند. می‌رود پشت خانه می‌نشیند و گریه می‌کند. این شده زندگی ما از ایام نوروز تا الان یک آب خوش از گلویمان پایین نرفته است. در این سیلاب فقط عکس‌های خانوادگی‌مان کمی سالم مانده. آنها را بالای کمد بلندی گذاشته بودم که حالا فقط خیس شده است. آنها را با سختی از میان وسایل بیرون آوردم و جلوی آفتاب پهن کرده‌ام که خشک شوند. تنگ‌ماهی شب عیدمان را هم که با روبان تزیین کرده بودم، سالم مانده؛ از تمام زندگی فقط همین‌ها برایم مانده است.»

 

بیتا هم با گریه در این‌باره به «شهروند» می‌گوید: «کتاب‌های کنکورم خیلی گرانقیمت بود. پول زیادی برای خریدنش نداشتیم. همیشه این کتاب‌ها را در تبلیغ‌های تلویزیون می‌دیدم و قدرت خریدش را نداشتم، اما چون درسم برایم اهمیت زیادی داشت، می‌خواستم بهترین کتاب‌ها را داشته باشم تا در کنکور با رتبه عالی قبول شوم. برای همین پدرم با پول یارانه برایم این کتاب‌ها را خرید. از وقتی این کتاب‌ها را خریدم، دیگر خیالم راحت شد و می‌دانستم می‌توانم قبول شوم، ولی سیل همه را غافلگیرکرد. همه چیز را با خود برد و من با این‌که تمام زندگی‌ام را از دست دادم، اما فقط غصه کتاب‌هایم را می‌خورم. می‌خواستم پزشک شوم، ولی این اتفاق مرا ناامید کرده؛ من دوماه دیگر امتحان دارم و حالا چطور باید درس بخوانم.»

 

 

  • 20
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش