جمعه ۲۷ تیر ۱۴۰۴
۱۶:۳۱ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۲۱۹۳
چهره ها در سینما و تلویزیون

مهدی اعتمادسعید و همسرش همچنان در در بازداشت موقت

بازداشت موقت مهدی اعتمادسعیدونرگس سرداری,نمایش‌پرداز
  مهدی اعتمادسعید از ۱۹خرداد و همسرش، نرگس سرداری از ۲۵مرداد در بازداشت موقت به‌سر می‌برند

جمعه ۲۷مرداد، دهمین جمعه‌ای بود که بی«جمعه‌بازی» گذشت؛ دهمین جمعه‌ای که مهدی اعتمادسعید، بازیگر و نمایش‌پرداز، آن را در زندان اوین و در بازداشت موقت گذراند و خانواده، همکاران و دوستانش در بی‌خبری. تازه‌ترین خبر برای آنها بازداشت نرگس سرداری، همسر مهدی اعتمادسعید پس از ۶۸روز بی‌خبری از وضعیت همسرش است و اندوه محرومیت افرای ۲سال‌ و ۱۱ماهه، فرزند نرگس و مهدی از آغوش پدر و مادر.    آخرین «جمعه‌بازی» برگزارشده توسط اعتمادسعید، تسهیلگر دوره‌های ارتقای مهارت‌های فردی ازطریق بازی، با سابقه برگزاری نزدیک به سه‌هزار ساعت دوره آموزشی در شرکت‌های مختلف ایرانی، به ۱۰هفته پیش، ۱۹خرداد برمی‌گردد. «جمعه‌بازی»‌ای که برخلاف تمام سال‌های گذشته با اتفاقی غیرمنتظره همراه شد؛ اعتمادسعید طبق روال سال‌های قبل با جمعی متشکل از کودکان، نوجوانان و بزرگسالان در فضای چمن پارک لاله تهران مشغول بازی بود که مامورانی در محل بازی حاضر و خواستار پراکنده‌شدن جمعیت شدند.

او در راستای همکاری با نیروهای امنیتی و به‌خاطر حضور کودکان، تک‌به‌تک از حاضرین خواست تا محل را ترک کنند و درحالی‌که تصور می‌شد مشکل حل شده باشد، به‌همراه خانواده‌اش به‌سمت ماشین شخصی خود حرکت کرد اما در یکی از کوچه‌های اطراف پارک بدون آنکه بتواند حکم قضایی را مشاهده کند، در برابر چشم همسر و فرزندش بازداشت شد. بازداشت موقتی که وارد یازدهمین هفته خود شده و با محرومیت از حق داشتن وکیل و بازداشت همسرش، نرگس سرداری همراه است. نرگس سرداری از فارغ‌التحصیلان دانشکده مهندسی‌صنایع دانشگاه صنعتی‌شریف و دانش‌آموخته روانشناسی در مقطع کارشناسی‌ارشد است. او صبح روز چهارشنبه ۲۵مرداد در دومین مراجعه نیروهای امنیتی به منزل‌شان پس از بازداشت مهدی اعتمادسعید، به‌همراه دخترش افرا بازداشت شد. افرا عصر همان‌روز به خانواده سرداری برگردانده شد اما از محل نگهداری و علت دستگیری نرگس، اطلاعی در دست نیست. 

پرتآب کجاست و جمعه‌بازی چیست؟

مؤسسه پرتآب در سال ۱۳۹۴ تحت‌عنوان «بازیگاه هنر و تجربه» با مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط مهدی اعتمادسعید بنیان‌گذاری شد. ایده شکل‌گیری «پرتآب» از دل تجربه «جمعه‌بازی» در ذهن اعتمادسعید نقش بست و او در این مؤسسه با استفاده از متدهای بازی‌وارسازی (Gamification)، طراحی تجربه (Experience Design)، یادگیری فعالانه (Active Learning) و انتقال دانش در حوزه‌های منابع انسانی، مدیریت سازمانی و روانشناسی، به بهبود کیفیت زندگی کاری افراد پرداخت و نزدیک به سه‌هزار ساعت دوره آموزشی برگزار کرد. ازجمله فعالیت‌های «پرتآب» در طول این سال‌ها در کنار اجرای دوره‌های آموزشی با موضوع متدهای ارتباط مؤثر، طراحی رویدادهای روز اول کاری به‌قصد آشنایی نیروهای جدید با سازمان، رویدادهای پایان سال و رویدادهای آشنایی با ارزش‌های سازمانی بود. به‌گونه‌ای‌که نزدیک ۶۰شرکت خصوصی و دولتی داخلی از مشتریانش بودند. شرکت‌هایی ازجمله دیوار، کافه‌بازار، جاباما، اسنپ، دی‌جی‌کالا، علی‌بابا، رایتل، مبین‌نت‌، دیجی‌اکسپرس و... آنطور که در صفحه اینستاگرام «پرتآب» تاکید شده است، تمام فعالیت‌های این مؤسسه در قالب قراردادهای کاری شفاف و قانونی صورت می‌گرفت و فعالیت‌های آن هیچ ابعاد و انگیزه دیگری جز آنچه ذکر شد، نداشت.

 شروع «جمعه‌بازی» به‌عنوان بستر شکل‌گیری «پرتآب» هم به سال ۱۳۹۲ برمی‌گردد. زمانی که اعتمادسعید و چند بازیگر دیگر برای اجرای یک تئاتر، به تمرین جاگلینگ، حرکت‌دادن ابزاری مانند توپ و... با یک الگوی واضح توسط اندام‌های مختلف بدن، در پارک پرداختند. این بازی چنان برای رهگذران جذاب بود که با گروه اجرایی آن همراه شدند. به‌مرور بازی‌های متنوع‌تری به بازی اولیه افزوده شد و رسم بازی بعد از پایان اجرای تئاتر، در روزهای جمعه، با نام «جمعه‌بازی» توسط مهدی اعتمادسعید ادامه پیدا کرد. بعدها «جمعه‌بازی» همزمان با تهران، در شهرهای دیگر ازجمله ایرانشهر، فولادشهر و ساری نیز برگزار شد و گروه‌های مختلفی ازجمله گروه‌های ورزشی، موسیقی، نمایشی، فعالین کودک، فعالین حوزه بازی و سرگرمی، تولیدکنندگان بازی، ناشرین کتاب، مدارس، مهدکودک‌ها، خیریه‌ها، سرای محله‌ها و...  نیز در «جمعه‌بازی‌»های پارک لاله حضور پیدا کردند. تمام این فعالیت‌ها، خیریه، عام‌المنفعه، مستقل و بدون وابستگی به هیچ نهاد و جریانی و صرفاً با پیگیری‌های مهدی اعتمادسعید و کمک‌های داوطلبانه افراد مختلف انجام می‌شد.  

اولویت؛ حال خوب آدم‌ها 

مهدی اعتمادسعید، فارغ‌التحصیل کارشناسی ریاضی محض از دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی‌ارشد تئاتر از دانشگاه هنر تهران است. او که در فاصله تحصیل در مقطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد، در دبیرستان علامه حلی تهران به تدریس ریاضیات می‌پرداخت، با فارغ‌التحصیل شدن از دانشگاه هنر تهران به بازیگر و نمایش‌پردازی تمام‌وقت تبدیل شد. نرگس سرداری، همسر مهدی اعتمادسعید در گفت‌وگویی با «هم‌میهن» که پیش‌از بازداشت‌اش انجام شده بود، صحبت‌های خود را اینطور آغاز کرد و ادامه داد: «استارت «جمعه‌بازی» از اتفاقی زده شد که حین تمرین جاگلینگ توسط مهدی و بازیگران همراهش در پارک لاله تهران رخ داد. او به‌مرور متوجه جذابیت این بازی‌ها برای رهگذران و تمایل آنها به مشارکت فعالانه در کنار تماشا شد.

این روند به‌مرور سنتی ادامه‌دار به‌نام «جمعه‌بازی» را شکل داد و باتوجه به علاقه مهدی به کارهای عام‌المنفعه، او را به انجام این کار در مناطق کم‌برخوردار یا به‌عنوان فعالیتی در حوزه حمایت‌های روانی و اجتماعی پس از حوادث غیرمترقبه و بلایا سوق داد چراکه مهدی معتقد بود اگر دیگران می‌توانند برای کودکان مناطق کم‌برخوردار یا کودکان مناطق آسیب‌دیده و خانواده‌های‌شان، به‌عنوان مثال به جمع‌آوری کمک‌های مادی بپردازند، آنچه او می‌تواند انجام دهد از مسیر بازی می‌گذرد.»  بازی و بازی‌وارسازی هر پدیده‌، تاثیر آن بر یادگیری فعالانه و حال خوشی که برای شرکت‌کنندگان به‌دنبال می‌آورد، آرام‌آرام مهدی اعتمادسعید را به‌سمت تاسیس مؤسسه «پرتآب» سوق داد و او را به این نتیجه رساند که می‌تواند با طراحی دوره‌هایی به آموزش مهارت‌هایی چون ارتباطات مؤثر، تیم‌سازی، رهبری اثرگذار، حال خوب کاری و توسعه فرهنگ سازمانی بپردازد. نرگس سرداری با اشاره به این نکته ادامه داد: «اینطور شد که «پرتآب» تاسیس و اقدام به برگزاری دوره‌های متعدد از چند تا چندین ساعت و خلق سطح جدیدی از تجربه کاری برای سازمان‌ها کرد و به شغل مهدی تبدیل شد.

«پرتآپ» برای آدم‌ها موقعیت‌هایی را ایجاد می‌کرد که بتوانند آموخته‌های‌شان را تجربه کنند. ضمن اینکه دانش روز مدیریت و منابع انسانی را با سناریوپردازی، بازی‌های جدی و گیمیفیکیشن ترکیب می‌کرد.» مهدی اعتمادسعید در کنار تاسیس موسسه «پرتآب» و راه‌اندازی «جمعه‌بازی»، بازیگر و دراماتورژ تئاتر هم هست و اگرچه تعداد نمایش‌هایی که در آنها حضور داشته چندان زیاد نبوده است، اما اغلب به آثاری تحسین‌شده تبدیل شده‌اند. ازجمله کارهایی  که او در آنها به‌عنوان بازیگر حضور داشته است، می‌توان به «یرما»، به کارگردانی علی رفیعی، همچنین از «مده‌آ»، «وقتی ما مردگان برمی‌خیزیم» و «مکبث»، به کارگردانی شهاب آگاهی نام برد. اعتمادسعید در مقابل دوربین نیز برای شهرام مکری در فیلم «هجوم» بازی کرده و همینطور برای محمدمهدی باقری در فیلم کوتاه «پوست خرس» به ایفای‌نقش پرداخته است.

ادامه بازداشت با چه قصدی؟

تا پیش‌از بازداشت نرگس سرداری، برای روزها و روزها، تازه‌ترین خبر از مهدی اعتمادسعید، ادامه بازداشت موقتی بود که در طول آن از حق قانونی برخورداری از حضور وکیل محروم است و این حداقلی‌ترین خواسته خانواده‌اش است که وکیلی بتواند وکالت او را برعهده بگیرد. نرگس سرداری که اکنون خود نیز در بازداشت به‌سر می‌برد، ضمن اشاره به این درخواست از عدم اطلاع خانواده اعتمادسعید از علت طولانی‌مدت‌شدن بازداشت‌اش گفت و افزود: «متاسفم که مجموع این شرایط، این نگرانی را در ذهن ما تقویت می‌کند که مبادا برداشت‌هایی به‌دور از واقعیت از فعالیت‌های مهدی در حال شکل‌گیری است.» این نکته‌ای است که در صفحه اینستاگرامی موسسه «پرتآب» نیز به آن اشاره شده و آمده است که به‌شدت نگران بروز مشکلاتی جبران‌ناپذیر برای این خانواده و تشکیل پرونده‌هایی خلاف‌واقعیت برای آنها هستند. خانواده، دوستان و همکاران مهدی اعتمادسعید و نرگس سرداری این روزها نگران، چشم‌انتظار و امیدوارند مهدی و نرگس بسیار پیش‌از تولد سه‌سالگی دخترشان افرا -در تاریخ ۱۳شهریور- به خانه برگشته باشند.

hammihanonline.ir
  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش