جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴
۲۲:۰۰ - ۱۵ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۳۲۹۳
فستیوال ها و جشنواره های هنری

بودجه ‏برگزاری جشنواره‏ ها؛ لطفا شفاف‏ سازی شود

جشنواره‏ جهانی فجر,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

 «من مجاز نیستم که بودجه جشنواره جهانی فیلم فجر را اعلام کنم، چون با وزارت ارشاد قرارداد بستم و آنها وظیفه دارند اگر خواستند براساس سیاست هایشان این بودجه را اعلام کنند. البته بسیار مشتاقم این بودجه به شکل مقایسه ای با بودجه ۱۰ سال گذشته همه جشنواره ها منتشر شود». این پاسخی مبهم بود که رضا میرکریمی دبیر سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر در قبال پرسش ر بانی فیلم در جریان برگزاری نشست خبری این رویداد سینمایی مطرح کرد. پاسخی کلی که مصداق فرار رو به جلو بود و نشان از آن داشت گوینده اش مصمم است توپ را به زمین دیگری بیندازد و طفره رود.

 

به تازگی اما مشخص شده که برگزاری این دوره از جشنواره جهانی فیلم فجر هشت میلیارد تومان خرج روی دست وزارت ارشاد گذاشته که طبعاً با توجه به نتایج معمولی و کم دامنه آن رقم به شدت کلان و قابل اعتنایی است. حتی اگر بخش عمده ای از این رقم از سوی اسپانسرهای احتمالی فراهم شده باشد که همچنان در این صورت هم نمی توان از مسئله بررسی نحوه هزینه کرد آن با اغماض گذشت. به ویژه آنکه عباس صالحی وزیر ارشاد نیز اخیراً در این باره با تأکید بر لزوم روشنگری درباره بودجه های صرف شده گفت: «مردم حقشان است در جریان بودجه ها و هزینه ها باشند و همین باعث می شود ما یک ناظر بیرونی در زمینه های فساد داشته باشیم تا هرگونه اشتباه احتمالی را کاهش دهیم».

 

این در حالی است که دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر ۳۵ در جلسه ای غیرخبری و دوستانه که با تعدادی از اهالی رسانه و مطبوعات داشت، در مواجهه با این انتقاد که اصولاً جداسازی بخش جهانی از ملی در جشنواره فیلم فجر در این چند سال چه دستاوردهایی داشته و زمینه ساز حضور کدامیک از سینماگران مطرح جهانی در ایران بوده است، به استدلالهای کلی رو آورد و ثمربخشی چنین فستیوالی را صرفاً در گرو استمرار آن در بلند مدت دانست و مثال قانع کننده و روشنی نیاورد.

 

اخیراً با ثبت درخواست  ایلنا در سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات در روز دوم خرداد سال ۹۶ برای دسترسی به میزان بودجه و هزینه سی و پنجمین دوره جشنواره ملی فیلم فجر که در سال ۹۵ و سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر که در بهار سال ۹۶ برگزار شده است، این سامانه در پاسخ اعلام کرده است: بودجه و هزینه سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش ملی بیش از ۱۱ میلیارد تومان و در بخش جهانی بیش از ۸ میلیارد تومان بوده است. براساس اطلاعات ارایه شده در این سامانه، رقم دقیق بودجه و هزینه سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر در بخش ملی ۱۱۶/۷۱۴/۹۹۹/۷۳۲ ریال، معادل یازده میلیارد و ۶۷۱ میلیون و ۴۹۹ هزار و ۹۷۳تومان بوده است. هزینه و بودجه سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر در بخش جهانی نیز ۸۴/۲۵۷/۱۳۹/۴۳۷ ریال، معادل ۸ میلیارد و ۴۵۲ میلیون و ۷۱۳ هزار و ۹۴۳ تومان بوده است.

 

با این وصف همچنان می توان با رجوع به بودجه های تخمین زده شده که طی دوره های گذشته مصروف برگزاری جشنواره فیلم فجر شده می توان دریافت گریز اغلب مسوولان و مدیران و عدم تمایلشان به اعلام صریح رقم هزینه ها، فضایی مبهم و شائبه برانگیز را پیرامون این قضیه ایجاد کرده و گاه به آن دامن نیز زده است. مثلاً در سال ۹۰ در دوره ریاست جواد شمقدری در سازمان سینمایی، برآوردهای غیررسمی از برگزاری جشنواره فیلم فجر با رقم بودجه ای حدود ۱۲ میلیارد تومان حکایت داشت. رقمی که به گفته مسوولان سینمایی وقت، بیشتر آن با تکیه بر حامیان مالی تأمین شد، اما همچنان سهم بودجه های دولتی نیز در آن مشهود و قابل حدس بود و برای آن مقطع عددی جالب توجه و حتی عجیب به نظر می رسید. در هر حال اهمیت پرداختن به چنین موضوعی و شفاف سازی نسبت به آن را باید امیدوارانه در این نکته جست و جو کرد که در صورت تحقق روشنگری، تصمیم گیری های مدیران در دوره های آتی تابع موارد کارشناسی شده بیشتری خواهد بود. مواردی که قطعاً راه را بر سو استفاده های احتمالی و ریخت و پاشهای بی ضابطه خواهند بست.

 

بانی فیلم در سلسله گزارشهایی در گفت و گو با تعدادی از مدیران مسوول و دست اندرکار در عرصه سینما و هنرمندان به آسیب شناسی این مسائل خواهد پرداخت که بخش نخست آن امروز از نظرتان خواهد گذشت.

 

علیرضا تابش:جشنواره ‏ها باید راه را برای آغاز پویشی نو هموار کنند

علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در پاسخ به این پرسش که آیا صرف بودجه ۱۹ میلیاردی بخش ملی و بین الملل جشنواره فجر متناسب با دستاوردهای آن بوده است یا نه، به بانی فیلم گفت: جشنواره هاى فجر جایگاه اولیه در مجامع بین‌المللی را از این حقیقت کسب کرده اند که محلی مناسب برای شناسایی محصولات جدید سینمای ایران بوده اند. قابلیت‌های غیر قابل انکار امروزی در ورود به حوزه‌های تولید و مصرف داخلی و بین‌المللی گواه آن است که سینما نه تنها از هر حوزه فرهنگی دیگر پیشگام‌تر و راست قامت‌تر گام برداشته، بلکه در حوزه تولید، در چارچوب اقتصاد مقاومتی الگوهایی مناسب را نیز طرح‌ریزی کرده است.

 

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی ادامه داد: با این جایگاه ملی و بین‌المللی، ضرورى است که افق‌هایی کمی دورتر را نیز دید. چهار سال دیگر در سال ١۴٠٠ خورشیدی چهل سالگی جشنواره را جشن خواهیم گرفت. باید با توجه به واقعیت‌های موجود، دورنمایی واقع‌گرایانه را از هم اکنون برای جشنواره فیلم فجر و کلیت سینمای امروز ایران ترسیم کرد و بار دیگر بر باز تعریف چرخه اقتصادی و روزآمدی آن در زیر ساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، تأکید کرد.

وی درباره ارزیابی خود نسبت به شفاف سازی صرف این بودجه ها برای عملکرد بهتر مدیران و تصمیم گیریهای شایسته عنوان کرد: سال گذشته از سوى وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامى لزوم شفافیت مالی جشنواره هاى فیلم فجر، به رییس وقت سازمان سینمایی ابلاغ شد، همان زمان آقاى مهندس حیدریان مشاور ارشد وزیر بود و جلسات متعددى در باب ارزیابى و آسیب شناسى جشنواره و حرکت رو به جلوى آن با دست اندرکاران برگزارى، مدیران سینمایى ، مدیرعامل خانه سینما، کارشناسان فرهنگى و هنرى برگزار کردند. این شیوه و روش همچنان در دوره ریاست ایشان بر سازمان سینمایى برقرار بوده و جلسات و نشست هاى مشورت فراوانى برای بهتر برگزار شدن جشنواره ها، پاسخگویى به افکار عمومى و شفافیت لازم و ساماندهى حامیان مالى جشنواره هاى سینمایى و …داشته اند که به موقع خودش نتایج این تصمیمات اطلاع رسانى خواهد شد. ضمن اینکه شفافیت یکی از سرفصل های جدی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامى است و این مساله در دوره جدید نیز مورد تاکید و ابلاغ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامى قرار گرفته است.

 

تابش در پاسخ به اینکه سرمایه گذاری روی جشنواره هایی از این دست در چه صورت می تواند روی اعتلای سینمای ایران و جریان فیلمسازی مؤثر باشد، خاطرنشان کرد: رسانه ها و افکار عمومى هم به عنوان ناظران در این حوزه سبب مى شوند سیاستگذاران و مجریان رویدادها و فعالیت هاى فرهنگى در همه بخش ها تصمیم و جهت گیرى درست ترى بگیرند، در این راه، تبادل اندیشه با تمام صاحب نظران از جمله نیروهای مجرب و جوان از الزامات است.

وی گفت: جشنواره و سینمای ایران پدیده‌ای دهه شصتی است که در این مقطع، دهه شصتی‌ها خود را مالک آن می‌دانند و خواسته‌های خود را در این زمینه مطالبه می‌کنند. سازمان سینمایى، بنیاد سینمایی فارابی، موسسه رسانه هاى تصویرى، خانه سینما و… در مقام نهادهایی که از سال‌های آغازین تا امروز در کنار نهاد ملی جشنواره از آن حمایت کرده اند، می توانند همچنان در کنار پیشکسوتان و آینده‌سازان، نقش خود را در تعالى سینمای ایران و بسترسازی برای مسیرهای پیش روی آن ایفا کنند. راه فردا در گریز از روزمرگی رقم می‌خورد و جشنواره ها به عنوان نهادهایی که با حمایت مردم و سینماگران پا برجا مانده‌اند، باید راه را برای «آغاز پویشى نو» هموار کنند.

 

محمد آفریده:ساختارهای جشنواره فجر را بدون رفاقت بازی بررسی کنیم

محمد آفریده تهیه کننده، فیلمنامه نویس و کارشناس سینمایی در پاسخ به این سوال که آیا خروجی جشنواره فجر در بخش ملی و بین الملل متناسب با میزان هزینه های صرف شده در آن بوده است یا نه، به بانی فیلم گفت: به نظرم به هزینه تمام جشنواره هایی که با بودجه های دولتی اداره می شود- این بودجه ها ممکن است مربوط به وزارت ارشاد، تلویزیون یا مجلس باشد- یک سوم اضافه می شود؛ چون بخشی از آن پنهان است و در دل این بودجه دیده نمی شود. علاوه بر این باید بررسی کنیم همه جشنواره هایی که از بودجه دولت- یا نفتی- بهره می برد متأسفانه مشکلات بسیاری دارند. باید بررسی کنید کل بودجه ای که به سینما و حمایت از تولید اختصاص داده می شود، چقدر است و بد نیست ببینیم این بودجه جشنواره چند درصد آن را تشکیل می دهد.

 

آفریده با اشاره اینکه با یک نگاه کلی به جشنواره فیلم فجر متوجه می شویم که ساختار درستی ندارد، افزود: به دلیل اینکه جشنواره فجر ساختار مناسبی ندارد، چندان در پی آمد و رفت مسئولان و متولیان نیست و چندان نمی توانیم شاهد تأثیرگذاری بلند، طولانی مدت و عمیق در جشنواره فجر باشیم. در دوره هایی هایی به دلیل هماهنگی بخش های مختلف، جشنواره ها تأثیرگذارتر برگزار شدند.

 

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه تمام فعالیت های فرهنگی ما در کشور جزیره ای شده است؛ یعنی همه فعالیت ها در حوزه های فرهنگی به خاطر اینکه از همه ظرفیت های موجود بهره نمی برد و بیشتر شاهد حب و بغض های شخصی و جناحی هستیم، مصالح اصلی فرهنگی سینما متأسفانه در حاشیه قرار می گیرد. بنابراین، بیش از هر زمانی، یکبار بار باید بنشینیم و ساختارهای جشنواره را به روز، پویا و خارج از تعارف ها و رفاقت بازی ها بررسی کنیم، یعنی ساختار جشنواره فجر به گونه ای نیست که بدانیم آدم های آن چه کسانی هستند و چه تخصصی دارند و جشنواره های ما شبیه مهمانی شده است.

 

آفریده با اشاره به لزوم شفاف سازی عنوان کرد: مسائل ما روشن و شفاف نیست و بسیاری از موضوعات کوچک و بزرگ، پیدا و ناپیدا در این وضعیت دخالت دارد و همه دنبال این هستند که جشنواره را به نحوی برگزار کنند و در فکر این نیستند ساختار جشنواره را به نحوی تبیین کنند که جزو باقیات و صالحات باشد و اگر کسی می خواهد دستمزدی بگیرد، روشن شود و متوجه اصل مطلب شویم و همیشه این مسائل در کنار جریان مدیریت ها وجود دارد.

این کارشناس سینمایی اظهار کرد: جشنواره فجر یک جشنواره ملی با رویکرد همدلی و دعوت است؛ یعنی رویکرد این جشنواره جذب تمام ظرفیت های جامعه از تمام طیف هاست. متأسفانه جشنواره های فجر ما با آمد و رفت جریان ها و سلیقه ها، همیشه انبساط و انقباض پیدا می کند. هرکس اعلام کند این بودجه ها به صورت دقیق است، باز هم سخت است صحت و سقم آن را بررسی کنیم. در جشنواره های ما باید تمام طیف ها و سلیقه های مختلف در برنامه ریزی ها و سیاستگذاری ها حضور داشته باشند. به دلیل اینکه نگاه ملی خوبی در زمینه برگزاری جشنواره نداریم، وقتی دولت تغییر می کند، تمام این مسائل بهم می ریزد. همیشه هم این مسائل محبوس می ماند و متأسفانه می بینیم در این جشنواره ها تعداد خاصی جایزه می گیرند و از آنان تقدیر می شود.

 

وی گفت: نگاه این جشنواره به آینده نیست و معتقدم در جشنواره فجر باید کشف استعدادها اتفاق بیفتد که این موضوع را در جشنواره های خارجی بیشتر و در جشنواره خودمان کمتر می بینیم. جشنواره فجر نگین سینمای ایران است و با توجه به پیشینیه و رویکردی که دارد، باید به سرعت به سمت روزآمدی و تأثیرگذاری بیشتر برود.

 

محمد حیدری:دبیرخانه جشنواره میزان هزینه‏ ها را اردیبهشت‏ ماه به سازمان سینمایی اعلام کرد

محمد حیدری دبیر جشنواره سی و پنجم فجر نیز درباره شفاف شدن هزینه های بخش ملی و بین الملل جشنواره فیلم فجر در این مقطع از زمان به بانی فیلم گفت: پرده ای در کار نبوده که برداشته شود و قطعن برگزاری جشنواره به مدت ۱۱ روز در تهران و سی استان کشور کاری بس دشوار و پر هزینه است.

 

وی با تشکر و تقدیر از نقش سازنده رسانه ها در این زمینه بیان کرد: آنچه در سایت های سینمایی آمده است، کمی پس از برگزاری سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر در تهران و سی استان کشور، دبیرخانه جشنواره رسما و به صورت شفاف هزینه های جشنواره را به سازمان سینمایی و دستگاه های نظارتی در اوایل اردیبهشت اعلام کرده است.

 

محمدرضا عباسیان:مهم ترین کارکرد جشنواره در مملکت ما فراموش شده است

محمدرضا عباسیان، دبیر پیشین جشنواره فیلم فجر در خصوص هزینه های خرج شده برای جشنواره بین الملل فیلم فجر به بانی فیلم گفت: در مورد رقم بخش ملی باید تشکیک کرد. چرا که چیزی که من شنیده ام متاسفانه بیشتر از این ارقام است. هزینه برگزاری جشنواره در بهترین شکل آن هم قطعا این اندازه نیست.

 

دبیر سی و یکمین جشنواره فیلم فجر افزود: هزینه برگزاری بخش ملی و بین الملل فیلم فجر در سال ۹۱ پنج میلیارد تومان شده است که اسناد آن هم موجود است. آن طور که دولت اعلام می کند تورم در چهار سال گذشته آنقدر نبوده است. حال اگر تورم حداکثر سالی ده درصد بوده باشد و چهل درصد هم بخواهیم به آن اضافه کنیم، جشنواره فیلم فجر در بخش ملی و بین الملل باید با رقمی حدود هفت میلیارد تومان برگزار می شد.

 

عباسیان در خصوص اینکه آیا هزینه اعلام شده متناسب با محتوا و خروجی جشنواره است یا خیر، افزود: این که بخش ملی و بین الملل از هم جدا شده و من با آن مخالفم بحثش جداست. وقتی این دو بخش را جدا می کنید دو ستاد دارد و دو هزینه دارید. در طول سال برای دو ستاد هزینه پرداخت می شود که من نمی خواهم اکنون به آن بپردازم. اما در مقایسه با جشنواره ای که ما در سال ۹۱ برگزار کردیم، اکنون این رقم بسیار بیشتر از آن چیزی است که باید باشد و به نظر می رسد رئیس سازمان سینمایی، آقای حیدریان با توجه به روحیه ای که دارند و پیگیری که در این خصوص می کنند باید برای اصحاب رسانه این پرسشگری را ایجاد کنند که ریز این رقم را به صورت واقعی اعلام کنند. این که این رقم به چه شکلی، در قالب چه قراردادهایی و با چه افرادی با چه سابقه ای و به چه میزان پرداخت شده و همان رقم با سال های قبل هم مقایسه شود که اگر افزایشی در ماده خاصی بوده دلیل افزایش آن چه بوده است. وی ادامه داد: باید مسئولین آن یک بار رسما ریز هزینه ها را اعلام کنند که اگر فردای آن سند دیگری رو شد بابتش پاسخگو باشند یا بگویند واقعا یازده میلیارد تومان بوده است. ولی همین یازده میلیارد تومان هم بسیار بیش از نیاز جشنواره ملی است. برگزاری جشنواره فیلم فجر که چندان مبتنی بر تورم نیست. حتی اگر بر اساس تورم هم باشد حداکثر باید دو بخش ملی و بین الملل روی هم ۷ میلیارد تومان می شد. هم اکنون این رقم سه برابر است. یعنی اگر بگوییم در سال ۹۱ دو میلیارد تومان هزینه بخش بین الملل و سه میلیارد تومان هزینه بخش ملی شده است، اکنون که هزینه جشنواره ۱۲میلیارد تومان شده است، چهار برابر شده است!

 

عباسیان با بیان اینکه متاسفانه مهم ترین کارکرد جشنواره در مملکت ما فراموش شده است، ادامه داد: جشنواره فجر، جشنواره مادر است که چنین پولی در آن خرج می شود. در سال ده ها میلیارد تومان بودجه فرهنگی نهادهای مختلف هزینه مجموعه جشنواره های بلامصرف دیگر می شود که هیچ فایده ای برای سینمای ایران ندارد. پولی که باید برای تولید محتوا هزینه شود برای جشنک هایی در گوشه و کنار ادارات، وزارتخانه ها و نهادها هزینه می شود. همچنین گروه خاصی از این جشنواره به آن جشنواره نقل مکان می کنند و برای برگزاری جشنواره ها پول می گیرند. اولا وضع جشنواره بازی در کشور به صورت یک بحران جدی است، دوما اصلا یادمان رفته که جشنواره فیلم برای چه برگزار می شود. جشنواره فیلم فجر حداقل در سه چهار سال گذشته تنها کارکردی که نداشته کمک به ارتقای محتوای سینمای ایران بوده است. کاری که وظیفه یک جشنواره است و باید بگوید من فیلمی با فلاان محتوا و فلان چارچوب محتوایی می خواهم ولی هر آنچه که آماده شده را در جدول قرار داده اند و تنها محلی برای نمایش دادن فیلم ها به صورت یک جا برای مردم بوده است.

 

 

 

 

 

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش