سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴
۱۹:۰۶ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۳۷۱۶
فیلم و سینمای جهان

«شکل آب» ماجرای غریب پرنسس لال و هیولای آبی

فیلم شکل آب,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

 گی یرمو دل توروی مکزیکی بعد از ۲۰ سال استقرار در هالیوود و کار براساس معیارهای آنان و خلق فیلم هایی تجاری و حادثه ای همچون «حاشیه های پاسیفیک» و «قله کریمسون» و دوگانه «پسر جهنمی» به اصل و ریشه خود رجعت کرده و فیلم دیگری از تبار کارهای اولیه اش که فیلم هایی هنری و آثاری تجربی به زبان اسپانیایی و مکزیکی با نامهای «استخوان بندی شیطان» و «هزار توی پن» بودند، ساخته و آن را «شکل آب» نامیده است و این فیلم غیرمتعارف چنان در جلب نظر منتقدان و اعضای جامعه جهانی سینما موفق بوده که اضافه بر تصاحب شمار قابل توجهی از جوایز پایانی سال (۲۰۱۷) هفت جایزه گلدن گلوب شامل جایزه بهترین فیلم دراماتیک سال را هم صید کرده و با کسب ۱۳ کاندیدایی اسکار رکورددار و پیشاهنگ یکه تاز جدول نامزدهای اسکار ۲۰۱۸ هم بوده است که جوایز آن دوشنبه ۱۴ اسفند یعنی صبح امروز اهدا شد و در نهایت سهم و حق این فیلم نیز ادا شد و مشخص گشت که آکادمی اسکار تا چه میزان جذب داستان فریبنده این فیلم شده است.

 

بین دو موجود ناهمگون

«شکل آب» تلفیقی از فضای ذاتاً فاسد آمریکا در اوایل دهه ۱۹۶۰ با عناصری از سینمای تخیلی و بیان قصه ای عاطفی بین دو موجود ناهمگون و محل اثبات مجدد این فرضیه است که سینماگران مکزیکی که در ۳ سال گذشته با «جاذبه» (کار آلفونسو کوارون) و «مرد پرنده ای» (به کارگردانی اله خاندرو گونزالز ایناریتو) اسکار برترین فیلم سال را به اضافه مجسمه های طلایی اضافه ای تصاحب کرده اند، همچنان در صدر سینمای جهان و در بالاترین نقطه هالیوود ایستاده و تبدیل به یک نیروی بزرگ غیرقابل انکار شده اند.

 

سرشار از سحر

«شکل آب» بر بستر رویا و جادوی سینما به حرکت در می آید و با این که متن قصه عجیب تر از آن است که واقعی به حساب آید و فانتزی صرف است اما تصاویری که دل تورو و مدیر فیلمبرداری منتخب اش (دن لاستن) در راه ترسیم داستان فیلم ارائه می دهند، سرشار از سحر است و البته بازی سالی هاوکینز بریتانیایی در رل اصلی از دلایل عمده توفیق آن است و یکی از ۱۳ کاندیدایی این فیلم طبعاً به نام وی نوشته شده است. او رل خدمه یک مجتمع تحقیقی فضایی در گوشه ای از آمریکا را بازی می کند که با یک موجود روبوت وار و هیولاگونه مستقر درون آب یک ارتباط عاطفی و فکری غریب را تشکیل می دهد.

 

برای رفع مشکل

پس از عرضه «Crimson Peak» این ایراد به دل تورو وارد شد که در دل آن فیلم ترسناک (از سبک و روال گوتیک) کاراکترهایی نهفته اند که فاقد عمق و سطحی و همانند تصویری مصنوعی هستند و در نتیجه این داستان ماندگاری نخواهد داشت و «شکل آب» نشان می دهد که دل تورو آن نقدها را شنیده و در صدد رفع مشکل برآمده و این بار کاراکترهایی را معرفی کرده که هر چند فانتزی و غیررئالیستی اند، اما فاقد معایبی هستند که در فیلم قبلی وی رویت شده بود. در این راه طراحی صحنه چشمگیر پل دنهام آستربری و مهارت فیلمبرداری دن لاستن که پیشتر نیز از وی یاد کردیم کمک کرده تا تفکیک عناصر موجود از یکدیگر به شکلی صریح تر به نمایش گذاشته شود و خیر و شر عواملی نشان می دهند که به لطف بازی قوی سالی هاوکینز و یارانش نقش و نگار آشکارتری پیدا کرده اند، شاید هم داستان این فیلم نوعی به روز سازی قصه فیلم مشهور و کلاسیک «موجودی از برکه سیاه» و ادای احترام به آن باشد و کلاً دل تورو بسیار آسان و راحت با مولفه های برخی آثار دهه ۱۹۶۰ و پایه های ژانر هارور (وحشت) در دهه ۱۹۵۰ بازی می کند و عجیب تر آنکه بارقه هایی از فیلم های موزیکال دو دهه ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ و آثار موسوم به «فیلم نوآر» و حتی فیلم های اپیک و مذهبی سالهای دور که با روش سینما اسکوپ فیلمبرداری می شدند، در کارهای او یافت می شوند و همان ها «شکل آب» را به ملغمه ای درست و چشمگیر از این روش ها و گونه های فیلمسازی تبدیل کرده است. این چنین است که بینندگان این فیلم بیشتر از تماشاگران کارهای هفت- هشت سال گذشته دل تورو با کاراکترهای ولو غریب و غیرقابل لمس «شکل آب» همذات پنداری می کنند و غم آنها را می خورند.

 

تکیه بر عنصر رنگ

همان طور که در «قله کریمسون» بر روی عنصر رنگ بسیار حساب باز شده و رنگ قرمز سیر و خونی رنگ غالب در آن فیلم بود، در شکل آب رنگ سبز بر همه جا حکم می راند و سایه پردازی ها هم توسط فیلمبرداران و کادرهای فنی صورت پذیرفته و ساختمان های محل استقرار کاراکترها نیز به شکل محسوسی شکل و نمای بناهای مدرن به رغم وقوع اتفاقات فیلم در دهه ۱۹۶۰ را دارند. فیلم با صدای ژیل (با بازی ریچارد جنکینز) در مقام قصه گو شروع می شود و او که در ساختمانی بنا شده بر یک محفظه آبی بسر می برد، یک زندگی ویژه و داستانی از دلدادگی و هجران را شرح می دهد. این قصه ای درباره روزهای دشوار زمامداری نصف و نیمه یک پرنسس فاقد قوه تکلم و هیولایی است که ابتدا کوشید همه چیز را نابود و سپس از نو بنا کند. واقعیت ماجرا آن است که ژیل در کنار گربه هایش در یک آپارتمان در شهر بالتیمور آمریکا زندگی می کند و در طبقه زیر خانه او یک تماشاخانه بزرگ قرار دارد و همین طور منزل تنها دوست واقعی وی که زنی به نام الیزا (سالی هاوکینز) است.

 

زندگی توام با جنجال

زندگی ژیل سرشار از دردسرها و برخی نکات منفی و معضلات و اتهام هایی است که در ارتباط با وی بر سر زبانها است و به سختی می توان حدس زد که چه میزان از آن شایعات صرف است و چه مقدار واقعیت های تلخ ولی در هر حال می گویند او به سبب یک ماجرای جنجالی از محل کارش که یک شرکت تبلیغاتی بوده، به بیرون رانده شده و با فروشنده یک رستوران پر مشتری منطقه (با بازی مورگان کلی) که شیرینی های «پای» آن معروف و پرفروش است نشست و برخاست دارد و هر دو بیش از آن که واقعاً متعلق به ایالات جنوبی آمریکا باشند، ادای آدمهای آن جا را در می آورند و لهجه آنان را تقلید می کنند. الیزا هم در داشتن یک زندگی تقریباً ایزوله شده دست کمی از ژیل ندارد و از قربانیان و آسیب دیده های این نوع سلوک است. او به زن دیگری به نام زلدا (اوکتاویا اسپنسر) هم علاقمند است و این زن همکار او در مجتمع فضایی- تحقیقاتی ای است که در آن به کار اشتغال دارد. الیزا با این که ظاهراً لطمه ای به گوش و قوه شنوایی اش وارد نشده اما برخی کلمات را به سختی می شنود و در هر حال قوه تکلم ندارد و در نتیجه فقط به زبان ناشنوایان و یعنی ایما و اشاره با حرکات دست سخن می گوید و از این طریق منظوررسانی می کند.

 

فیلم شکل آب,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

ورود موجود مافوق سری

همه دنیای الیزا زمانی عجیب تر و جالب تر می شود که یک موجود روبوت وار مافوق سری را که دولت به شکلی نامحسوس و پنهانی آن را ساخته و یا کشف کرده و در دست بررسی دارد، به سازمان فضایی محل کار وی می فرستند و او را در محفظه آبی آن جا قرار می دهند و از آن پس این موجود تبدیل به بارزترین فرد در زندگی الیزا می شود. شاید هم این ماجرا جای تعجب نداشته باشد، زیرا دل تورو در صحنه های قبلی فیلمش نیز این نکته را عیان ساخته که الیزا زنی به غایت حساس و از تنهایی های روزگار در رنج است و وقتی در نظر بگیریم که دل تورو برای ایفای رل این موجود از دوگ جونز بهره گرفته است، بیش از پیش به ارتباط مستقیم و غیرمستقیم این فیلم با کارهای قبلی دل تورو و وجود خطوط ارتباطی مریی و نامریی بین تمامی آثار سینمایی این هنرمند میانسال مکزیکی پی می بریم زیرا جونز در فیلم های دوگانه و سراسر تحرک و برخورد «پسر جهنمی» نیز یکی از عناصر کلیدی بود و نقش ابه ساپی ین را بازی کرده بود. این چرخه ای است که از درون آن محصولات هنری متعدد و بسیار جالبی بیرون آمده و «شکل آب» تاکیدی بر ادامه ثمربخش بودن آن فرآیند صرفنظر از هر نتیجه ای است که برای این فیلم و آدم ها و کاراکترهای آن و به ویژه الیزا و هیولای آبی قائل باشیم و صرفنظر از هر میزان مجسمه های اسکار که صبح امروز به آن اختصاص یافت و یا در نقطه مقابل از فیلم دریغ گشت.

 

مشخصات فیلم

عنوان: «شکل آب»

محصول: کمپانی های سرچ لایت (متعلق به فاکس) و دابل دیریو

تهیه کنندگان: جی.مایلز دیل و گی یرمو دل تورو

سناریست ها: گی یرمو دل تورو و ونه سا تیلور

کارگردان: گی یرمو دل تورو

مدیر فیلمبرداری: دن لاستن

تدوینگر: سیدنی وولینسکی

موسیقی متن: الکساندر دسپلات

طول مدت: ۱۲۳ دقیقه

بازیگران: سالی هاوکینز، مایکل شانون، ریچارد جنکینز، دوگ جونز، مایکل اشتال بارگ، اوکتاویا اسپنسر، نیک سیرسی، دیوید هیولت، لورن لی اسمیت، مارتین روچ و مورگان کلی

 

 

banifilm.ir
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش