سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴
۱۱:۱۷ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۴۵۲۹
فیلم و سینمای جهان

«سه بیلبورد بیرون ابینگ میسوری» فیلم تحسین شده اخیر مارتین مک دوناف

جنایات بی مکافات در غرب وحشی

فیلم سه بیلبورد بیرون ابینگ میسوری,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

اینجا ایالت میسوری امریکا است و زن رنج کشیده‌ای که از خیابان گذر می‌کند، میلدرد هیز نام دارد. میلدرد (با بازی درخشان فرانسیس مک دورماند امریکایی که اخیراً جایزه اسکار بهترین بازیگر زن نقش اول سال را به‌خاطر بازی در این فیلم برد) از این شاکی است که چرا ۷ ماه پس از مرگ دلخراش دختر جوانش در فضایی شبیه به غرب وحشی، مسببان قتل وی پیدا و معرفی و مجازات نشده‌اند و چرا مقام‌های محلی این همه کوتاهی می‌کنند. او برای آرام کردن خودش و نهیب زدن به پلیس‌های محلی که بی‌تفاوت مانده‌اند، سه‌ بیلبورد تبلیغاتی مستقر در منطقه محل‌ زیست‌اش را اجاره می‌کند و روی آنها عبارتی را می‌نویسد که حاکی از پرسش‌های او درباره این قصورها و فراموش‌ شدن مرگ دختر دلبند وی است. این سومین فیلم بلند مارتین مک دوناف پس از ویرانی‌های روی داده در فیلم «۷ روانی» و وقایع خاص کمدی - درام «در بروژ» است و اگر اولی را ناموفق بدانیم، «در بروژ» همیشه نقطه اوج کار مک دوناف برشمرده شده بود و  او حالا با «سه بیلبورد» که برنده هفت جایزه گولدن‌ گلوب برترین فیلم دراماتیک سال شد و کاندیدای ۷ جایزه اسکار هم شده بود و دو تا را برد، از حدود و ثغور فیلم «در بروژ» هم فراتر رفته و فضای ترسیم شده توسط او همراه با موسیقی متنی که آمیخته با موزیک سنتی اسکاتلندی‌ها است، بر افکار بینندگان چنگ می‌زند تا بگوید در امریکا حتی جنایات هولناک هم خواب مانده‌ها را بیدار نمی‌کند.

 

«سه بیلبورد بیرون ابینگ میسوری» هرچه باشد، بهترین محل برای ارائه بازی‌هایی بسیار قوی از سوی اکثر هنرپیشه‌های فیلم بوده، به‌طوری که هم سم‌راک ول و هم وودی هارلسون به‌خاطر بازی در این فیلم مانند مک دورماند کاندیدای اسکار شده‌ بودند و راک ول که جایزه گولدن‌ گلوب نقش دوم مرد را ربوده بود، با کاندیدایی اسکارش شانه به شانه مک دورماند ساییده بود و او البته اسکار این شاخه را هم تصاحب کرد.

 

مقدمه‌ای بر یک دوئل وسترن

گاهی به‌نظر می‌رسد که تشریح ماجرا و آنچه مک دوناف در سکانس‌های آغازین فیلم اخیرش ارائه می‌دهد، یک نوع مقدمه‌سازی برای برخوردی وسترن‌گونه و توأم با دوئل‌های ویژه‌ این ژانر در صحنه‌های بعدی است زیرا بدیهی می‌کند که مقام‌های مورد انتقاد قرار گرفته در بیلبورد‌های استفاده شده توسط میلدرد بیکار ننشینند و پی تلافی کار او و بواقع حذف وی باشند. روی یکی از بیلبوردها با قلم میلدرد آمده است: «تعرض و مرگ برای دخترم» و روی دیگری حک شده:‌ «ولی بازداشتی در کار نیست» و سرانجام روی سومی ذکر شده است: چرا کاری نمی‌کنی، رئیس‌ویلاگبی؟

 

ویلاگبی مورد اشاره در بیلبورد نصب شده در نقطه ورودی شهر ابینگ، بواقع رئیس پلیس منطقه است و وودی هارلسون به قدری این نقش را خوب بازی کرده که انگار لباسی کاملاً قواره بدن اوست. دست راست و افسر ارشد وی به‌ نام دیکسون هم که یک مرد تند‌خوی مجری تبعیض نژادی است، با بازی سم راک‌ول تبدیل به یکی از بهترین «آدم‌ بد»های هنر سینما در سال‌های اخیر شده است.

 

توضیحات بی‌فایده

میلدرد برای هشدار دادن هرچه بیشتر به این رقبای خطرناک حتی دست به مصاحبه‌ای تلویزیونی هم می‌زند و ویلاگبی ابتدا می‌کوشد در دیدارهایی رو‌دررو میلدرد را قانع کند که هر کاری از دستش برای کشف ریشه‌های قتل دختر وی برمی‌آمده، انجام داده اما ثمر نداده‌ است. ویلاگبی در قدم بعدی ادعا می‌کند که دچار سرطان پیشرفته است و عمرش به‌ جهان باقی نیست اما میلدرد حتی توسط اکثر اطرافیانش به استمرار فراخوان شخصی‌اش تشویق می‌شود و یکی از آنها پسر وی به‌ نام رابی (لوکاس هجز) است که به مادر و جمع معترضان می‌پیوندد و همسر سابق میلدرد هم به‌ نام چارلی (جان هاوکز) وارد معرکه می‌شود حال آنکه پیشتر کارش با او به کتک کاری هم کشیده شده بود و اینک با زنی دیگر به‌ نام پنه‌ لوپ (سامارا ویوینگ) ازدواج کرده و حتی این زن جوان‌تر هم با میلدرد در مبارزه‌ای که او با پلیس‌های ظالم منطقه دارد، همسو است.

 

از کارهای کوئن تا این نقش غنی

میلدرد هیز اصولاً غنی‌ترین رلی است که مک دوناف در عمر هنری‌اش برای یک زن نوشته است و فرانسیس مک دورماند که ۳۴ سال پیش با «خون ساده» نخستین فیلم بلند برادران کوئن به چشم خورد و ۲۲ سال پیش جایزه اسکار برترین بازیگر زن نقش اول سال را به‌خاطر بازی در فیلم دیگری از این برادران به نام «فارگو» کسب کرد، در ارائه خصوصیات این زن مجنون و معترض چیزی همانند حالات تراژدی‌های کلاسیک یونانی است و خشمی راسخ را ضمیمه نمایش خود کرده و در عین حال وجدانش آن قدر بیدار مانده است تا بفهمد بازتاب برخی کارهایش مساعد نبوده است. او عقب نشینی نمی‌کند و تند و صریح حرف می‌زند و برای واکنش در قبال هر تهاجمی آماده است تا یک ضد قهرمان پر خدشه باشد. یکی دیگر از دلایل تجلی این فیلم استفاده وسیع مک دوناف از دیالوگ‌هایی سرشار از برخوردهای کلامی کاراکترها با یکدیگر و توأم با لعن و نفرینی است که مرگ فرزند دلبند میلدرد برای وی و وابستگانش ایجاد کرده است.

 

لبخند به گوزن

همین فاکتور و انتخاب محیط‌ها و کارهای مناسب کمک کرده است تعداد صحنه‌های به یاد ماندنی در این فیلم اندک نباشد و یکی از آنها موقعی است که میلدرد مشغول گل‌ کاشتن دور و بر بیلبوردها است و ناگهان یک گوزن از درون گیاهان جنگل دور و بر جاده سر برمی‌آورد و میلدرد که پس از ماه‌ها خشم و نفرت با دیدن این گوزن جست‌وجو گر مهربان شده، خطاب به وی حرف‌های امیدوار‌کننده می‌زند و لبخندی کوچک بر سیمایش نقش می‌بندد. این از معدود صحنه‌های امیدآفرین در میان کلکسیون سکانس‌های تلخ و هشداردهنده پیرامون ابینگ است. سکانس‌هایی که مک دوناف طی آنها می‌گوید، برخی زخم‌ها درمان نشده‌ و بعضی جنایات مجازات نشده می‌مانند و از این منظر «سه‌بیلبورد» شبیه به فیلم «Calvary» و پیام‌های آن می‌شود. فیلمی جنایی که جان مایکل مک دوناف برادر مارتین آن را ساخته و همان‌قدر واقعیت‌گرایی تلخ دارد.

 

مشخصات فيلم

‌عنوان: «سه‌بیلبورد، بیرون ابینگ  میسوری»

محصول: کمپانی‌های بلوپرینت و سرچ لایت

تهیه کنندگان: گراهام برودبنت، پیتر ژرنین، برگن سوانسون و دیارمویید مک کئون

سناریست و کارگردان: مارتین مک دوناف

مدیر فیلمبرداری: بن دیویس / ‌ تدوینگر: جان گریگوری

موسیقی متن: کارتر برول / ‌ طول مدت: ۱۱۵ دقیقه

‌بازیگران: فرانسیس مک دورماند، وودی هارلسون، سم راک‌ول، ابی کورنیش، لوکاس هجز، زلیکو ایوانک، کالب لاندری جونز، کلارک پیترز، سامارا ویوینگ، جان هاوکز، پیتر دینکلیج و آماندا وارن

 

 

iran-newspaper.com
  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش