سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۴۱ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۶۵۳۲
اخبار بازار خودرو

آپشن‌هایی که از خودروهای ایرانی آب می‌روند

بازار خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

متاسفانه طي سال‌هاي اخير شاهد برخي آشفتگي‌ها در بازار خودرو هستيم، به‌گونه‌اي که اين بازار در سايه نوسانات نرخ ارز و ممنوعيت واردات قطعات با مشکلات بسياري مواجه شده است. در سايه اين آشفتگي‌ها افرادي که اقدام به ثبت‌نام در پيش‌خريد خودرو کرده بودند نيز بسيار متضرر شده‌اند.

افزايش بي‌رويه قيمت خودرو طي سال‌هاي گذشته بي‌سابقه است، به‌گونه‌اي که مُسکن‌هاي کوتاه‌مدت ارائه‌شده از سوي مسئولان نيز نتوانسته مشکل‌گشاي اين بازار پرتنش باشد. عدم تحويل خودروهاي ثبت‌نامي از يک‌سو و حذف آپشن‌هاي اين خودروها از سوي ديگر را مي‌توان يکي از بارزترين تخلفات شرکت‌هاي خودروسازي اعلام کرد؛ آپشن‌هايي که در واقع بايد جزو لوازم اصلي و غيرقابل‌حذف خودرو محسوب شود و حذف آنها از تخلفات و کم‌کاري‌هاي مشهود شرکت‌هاي خودروسازي داخل کشور مي‌باشد که انتظار مي‌رفت با برخورد جدي و قاطع مسئولان مواجه شود اما ظاهرا که تاکنون محقق نشده است.

جذب مشتري يا بي‌توجهي به بازاريابي؟

با نگاهي گذرا به شرکت‌هاي خودروسازي کشور‌هاي ديگر به‌راحتي مي‌توان به اين مهم دست يافت که اين شرکت‌ها هر ساله براي جذب مشتري اقدام به اضافه‌کردن آپشن‌هاي بيشتر به خودروهاي توليدي خود مي‌پردازند، اين در حالي است که متاسفانه در اينجا قضيه ظاهرا اين‌گونه نيست، به‌گونه‌اي که هر سال شاهد حذف تدريجي و معنادار آپشن‌هاي اصلي خودرو هستيم که اين خود به‌يقين مي‌تواند امنيت آن را به خطر بيندازد. در گذشته شرکت‌هاي خودروسازي داخلي با اضافه‌کردن آپشن‌هاي بعضا عجيب مانند صندوقدارکردن خودرو و يا وانت‌کردن آنها سعي بر تغيير ظاهر خودرو داشتند اما امروزه به دليل کمبود قطعات اوليه و نوسانات نرخ ارزآپشن‌هاي ابتدايي و ضروري خودرو نيز به‌راحتي حذف مي‌شود که اين خود مي‌تواند نشان از بي‌توجهي و عدم‌پاسخگويي اين شرکت‌ها داشته باشد.

دلايل حذف آپشن‌ها

جالب است بدانيم که يکي از دلايل حذف سريالي آپشن‌هاي خودروهاي توليدشده در داخل کشور را مي‌توان صرفه‌جويي در هزينه‌ها عنوان کرد، چراکه متاسفانه خودروسازان داخلي بسياري از امکانات رفاهي و بعضا امنيتي اساسي خودروها را تنها به بهانه کاهش هزينه‌هاي توليد به‌راحتي حذف مي‌کنند و در مقابل نيز پاسخگو نيستند که اين خود مي‌تواند موجب تضييع حقوق مصرف‌کنندگان باشد، اما حال با توجه به شرايط موجود اين سوال مطرح مي‌شود که چرا نظارت بيشتري بر روي توليد خودروهاي داخلي صورت نمي‌گيرد يا اينکه آيا حذف اين آپشن‌ها و به خطر افتادن امنيت رانندگان و سرنشينان آن از اهميت چنداني برخوردار نيست؟ پرواضح است که اعمال تحريم‌هاي يکجانبه و عدم تامين قطعات لازم خود يکي ديگر از عوامل حذف آپشن‌هاي خودرو‌ها و يا استفاده از قطعات بي‌کيفيت است که به‌يقين مي‌تواند به‌طور مستقيم با جان مردم در ارتباط باشد چراکه افزايش امنيت خودرو مي‌تواند به هنگام تصادف باعث حفظ جان سرنشينان شود؛ اتفاقي که امروزه در برخي خودروهاي توليد داخل ناديده گرفته مي‌شود.

درنگي بر يک مساله

در چندماه گذشته شاهد انبارکردن خودروها و عدم‌فروش و تحويل به‌موقع آنها بوديم، به‌گونه‌اي که اين مهم خود باعث افزايش نارضايتي خريداران شد. هرچند با ارائه راهکار‌هاي متعدد از سوي مسئولان گره‌کور اين مشکل نيز باز نشد تا جايي که در روزهاي ابتدايي تعطيلات شرکت خودروسازي با واگذاري خودروهاي از پيش خريداري شده مواجه شديم که اين خود مي‌تواند دال بر صحت اين ادعا باشد، چراکه بنا به گفته کارکنان شرکت‌هاي خودروسازي سطح توليد اين شرکت‌ها نيز به‌طرز معناداري کاهش يافته؛ از يک‌سو قطعات اوليه وجود ندارد و از سوي ديگر انبار‌ها مملو از خودروهاي توليدشده هستند، خودروهايي که تنها به اميد افزايش مجدد قيمت‌ها در انبارها خاک مي‌خورند.

دلالان برندگان نهايي

آنچه مسلم است با اعطاي تسهيلات از سوي وزير صنعت به خودروسازان براي پرداخت بدهي‌هاي خود به قطعه‌سازان انتظار مي‌رفت بازار آشفته خودرو کمي سر و سامان بگيرد و در اين ميان شاهد حضور کمرنگ يا حذف دلالان از اين بازار باشيم؛ اتفاقي که تا امروز نه‌تنها محقق نشده بلکه باعث افزايش سود خودروسازان و دلالان شده است، به‌گونه‌اي که طبق اظهارنظر کارشناسان در شرايط موجود خريداران بيشتر متضرر خواهند شد که اين خود مي‌تواند نشان از بي‌تاثيربودن اقدامات کارشناسي‌شده مسئولان باشد.

بايد در نظر داشت که وضعيت آشفته اين روزهاي بازار خودرو بيشتر از زماني آغاز شده است که به خودرو به‌عنوان يک کالاي سرمايه‌اي نگاه شده، اين در حالي است که در کشورهاي ديگر به هيچ‌عنوان چنين ديدگاهي درباره خودرو وجود ندارد. بنابراين افزايش بي‌رويه قيمت و مشکلات پيش‌روي آن چندان دور از ذهن نخواهد بود، چراکه تا زماني که اين رويکرد درباره خودرو در جامعه حکمفرما باشد به‌يقين نه‌تنها نمي‌توان قيمت خودرو را ساماندهي کرد بلکه با ارائه راهکار‌هاي متعدد تنها باعث افزايش قيمت و کمبود آن در بازار خواهيم بود.

armanmeli.ir
  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش