جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۱۱ - ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۲۶۷۳
اخبار بازار خودرو

ادعای مدیران ایرن خودرو و سایپا درباره گرانی خودرو/ واکنش به وجود خودروهای بدون پلاک در پارکینگ‌ها

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو گفت که در جهت کنترل بازار خودرو تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا تخلفی صورت نگیرد اما به جرأت می‌گوییم که هیچ خودرویی بدون پلاک از درب کارخانه خارج نخواهد شد.

به گزارش ایسنا، گفت‌وگوی ویژه خبری شب گذشته (یکشنبه) با موضوع سایه روشن نابسامانی بازار خودرو با حضور فرشاد مقیمی - مدیرعامل گروه صنعت ایران خودرو- و مجید باقری خوزانی قائم مقام مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا برگزار شد.

سید یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی، ابوالفضل خلخالی عضو هیات علمی گروه مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت و کارشناس این حوزه، سعید باستانی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس، مهدی صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در بخش‌های مختلف برنامه به اظهار نظر و توضیحات پرداختند.

فرشاد مقیمی- در این گفت‌وگو با بیان اینکه در گروه صنعتی ایران خودرو با همت همه همکاران و ایثار قطعه سازان از آبان ماه گذشته روند رو به رشدی در تولید ایجاد کرده‌ایم که در سال ۹۹ نیز ادامه پیدا کرده است، اظهار کرد: البته که این روند ادامه‌دار نیز خواهد بود. از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۸ هزارو ۲۷۳ دستگاه  انواع خودرو تولید کردیم؛ در حالی که در مدت مشابه سال گذشته میزان خودرو تولید شده ۵۵ هزار دستگاه بوده است. تنها در ماه جاری تا به امروز (اردیبهشت ۹۹)، ۴۳هزار  و ۹۶۲ دستگاه خودرو در ایران خودرو تولید شده که ۹۰۰۰ دستگاه بیشتر از مدت مشابه سال پیش بوده است. البته این را نیز باید در نظر داشت که تولید به دلیل کرونا و شرایط حاصل از آن، یک هفته دیرتر از روال آغاز شد.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو با تاکید بر اینکه وضعیت تولید خوب است، ادامه داد: جلساتی را با شورای رقابت برگزار کرده و نکاتی را به آن ها یادآور شده‌ایم و به دنبال آرام کردن بازار و رسیدن آن به آرامش هستیم. از جمله نکاتی که در جلسه با اعضای شورای رقابت اشاره شد، این بود که مکانیزم شورای رقابت به این صورت بود که سال ۹۰ را مبنا قرار  می‌داد و در نهایت تورم سال‌های مختلف را لحاظ می‌کرد تا به قیمت برسد؛ این در حالی است که برخی خودروها در سال ۹۰ تولید نمی‌شدند،ضمن اینکه برخی خودروهایی که اکنون نیز تولید می‌شوند با خودروهای آن زمان به لحاظ فنی متفاوت هستند و تکنولوژی خودروهای جدید نسبت به خودروهای تولیدی سال ۹۰ بسیار تغییر کرده است. 

خیلی از موارد نسبت به سال ۹۰ متفاوت است

وی با اشاره به استانداردهایی که باید در حوزه ایمنی، محیط زیست و امنیت لحاظ شوند، گفت: در ۱۳ مورد الزام قانونی برایمان وجود دارد که باید رعایت شود. الزام‌هایی که در سال ۹۰ وجود نداشتند اما امروز ملزم به رعایت آنها هستیم و پلیس امنیت استانداردهایی را برای امنیت و ایمنی خودروها در نظر گرفته است که باید لحاظ شود. یک نمونه این موضوع این است که خودروهای ما «یورو ۴ » هستند و به سمت «یورو۵ » نیز حرکت کرده‌ایم. 

این مدیر خودروساز در رابطه با خرید ارزان قطعات و تاکید بر اینکه به دنبال فشار به قطعه سازان نیستیم؛ تصریح کرد: خرید ارزان با افزایش در تیراژ تولید می‌تواند صورت گیرد. زمانی که تیراژ تولید بالا می‌رود، قیمت‌ها کاهش می‌یابد؛ لذا باید بر روی توانمندسازی داخلی توجه کنیم که البته این امر در ایران خودرو به خوبی صورت گرفته است و باید سرمایه‌گذاری‌ها به صورت هدفمند به سمت خرید ارزان برود.همچنین در موضوعات مرتبط با افزایش بهره‌وری و بالا بردن تکنولوژی‌ها نیاز به تجدیدنظر در ساختار ا داریم.

مقیمی با بیان اینکه با بهره‌گیری از روش‌های دانش بنیان می‌توان تولید را افزایش داد؛ اظهار کرد: در حال حاضر  ۴۵ پروژه ساخت داخل در دست داریم؛ به طوری که از ۸۵ قطعه‌ای که به شرکت‌های دانش بنیان سپرده شده بود، ۳۷ قطعه تا به امروز به مرحله تولید انبوه رسیده است و در کشور توزیع خواهد شد. همین موضوع کاهش هزینه‌ها را در پی داشته و تا ۲۰ درصد در قیمت تمام شده و قیمت خرید کاهش ایجاد شده است. تعدادی از پروژه‌ها را به بخش‌های دیگر سپرده‌ایم. به طور مثال به فرمان مقام معظم رهبری، مجموعه صنایع دفاع وارد میدان شده و طی جلساتی که برگزار شده، به جمع‌بندی خوبی نیز رسیده‌ایم. در بحث قطعات الکترونیک که وابستگی به خارج وجود داشت به خودکفایی رسیده‌ایم. در حال حاضر با سرمایه‌گذاری درست و کمک دفتر فناوری ریاست جمهوری توانسته‌ایم در بخش الکتریکال خودرو و پلتفرم الکتریک گام‌های مثبتی برداریم که کاهش ارزبری  ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلار را به دنبال خواهد داشت.

هیچ روش فروشی جز ثبت نام اینترنتی نداریم

وی با اشاره به اینکه هیچ خودرویی بدون نصب پلاک نباید از درب کارخانه خارج شود، در رابطه با کنترل بازار خودرو گفت: هیچ روش پیش فروشی را به جز نام نویسی اینترنتی نداریم و در این زمینه نیز هیچ فضایی برای نام نویسی اینترنتی نمایندگی‌های ما باز نشده است. تمام خودروها در نمایندگی‌ها پلاک شده‌اند و مالک آنها مشخص است. اگر خودرویی برروی آن پلاک نصب نیست به آن معنی نیست که خودرو بدون پلاک است. این پلاک فقط پرچ برروی خودرو نشده و صاحب آن خودرو در زمان تحویل گفته پلاک را پانچ نکنید و به جرات می‌گوییم‌ هیچ خودرویی بدون پلاک از کارخانه خارج نمی‌شود اما حق همیشه با مردم است و ما تمام تلاش خود را در مجموعه ایران خودرو به کار می‌گیریم.

این مقام مسئول در خودروسازی ایران خودرو تصریح کرد:  ۳۲ نمایندگی ایران خودرو که تخلف آن‌ها محرز شد، لغو امتیاز شده‌اند. مردم هرکجا که تخلفی دیدند به ما اعلام کنند؛ چنانچه برای ما محرز شود، قاطعانه با آن نمایندگی‌ برخورد خواهیم کرد.

خودروهای در راه ایران خودرو

مدیرعامل شرکت ایران خودرو ادامه داد: گیربکس شش سرعته را روی خودرو رونمایی شده و از آبان ماه سال جاری نیز روی ۱۰ هزار خودروی دنا، سمند و رانا نصب خواهد شد و روانه بازار می‌شود. علاو براین، در همان ماه،  نمونه موتور کم مصرف را نیز تحویل می‌دهیم که ساخت آن به بخش خصوصی واگذار می‌شود.  خودروی ۱۳۲ K نیز از بهمن ماه به بازار می‌آید و یک نوع خودروی کراس اور هم در خردادماه رونمایی می‌شود و در اوایل سال ۱۴۰۰ وارد بازار می‌شود.

مقیمی از توقف تولید پژو ۳۰۱ خبر داد و گفت: به سمتی رفته‌ایم که خودرویی بدون نشان ایران خودرو تولید نکنیم و دیگر به سمت وابستگی نرویم که هر وقت خواستند صنعت خودروی کشور را دچار مشکل کنند.

عدم هماهنگی عرضه و تقاضا، قیمت‌ها را متاثر می‌کند

در ادامه، ابوالفضل خلخالی- عضو هیات علمی گروه مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت-  با بیان اینکه قیمت گذاری دستوری نمی‌تواند نتیجه مطلوبی برای بازار خودرو در پی داشته باشد، اظهار کرد: در حقیقت عرضه و تقاضا است که قیمت‌ها را تعیین می‌کند. بر اساس سند ۱۴۰۴ باید یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو برای تقاضای بازار داخلی و یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو نیز برای بازارهای منطقه‌ای تولید کنیم؛ اما زمانی که عرضه هماهنگ با تقاضا انجام نمی‌شود، قیمت‌ها تحت تأثیر قرار می‌گیرند. بی‌برنامگی در صنعت خودرو موجب شده است عرضه، تقاضای مورد نیاز را پاسخ ندهد.

وی افزود: در خودروسازی کشور بی‌برنامگی، سرمایه‌گذاری بی‌هدف و مدیریت ناپایدار موجب شده است تا بهره‌وری در این صنعت وجود نداشته باشد و این نبود بهره‌وری در قیمت خودرو لحاظ می‌شود.

این کارشناس صنعت خودرو کشور تاکید کرد: خرید ارزانی که خودروسازان در پی آن هستند، به زنجیره پایین دستی فشار وارد می‌کند؛ چرا که ۲۰۰۰ شرکت کار می‌کنند تا یک خودرو تولید شود.

وی با بیان اینکه پلتفرم الکتریکال، ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد تا محصول آن وارد بازار شود، گفت: خودروسازان با ضررهای انباشته چگونه می‌خواهند این پول را فراهم کنند.

راه حل نجات بازار خودرو؛ خصوصی سازی است

همچنین سعید باستانی- سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس- در این برنامه اظهار کرد:  گزارش تحقیق و تفحص مجلس از صنعت خودروسازی آماده ورود به صحن علنی مجلس است. با گذشت سال‌ها از ایجاد صنعت خودرو در کشور، اما هنوز ورق‌های فولادی مورد نیاز این صنعت، پلیمرها و قطعات الکترونیکی خودروها از خارج وارد می‌شود.

وی تاکید کرد: تا خصوصی سازی در صنعت خودرو اتفاق نیفتد این روند ادامه دارد.

وجود خودروی بدون پلاک در پارکینگ‌ها احتکار است/ خودروسازان نقشی در گرانی بازار ندارند

قائم مقام مدیرعامل شرکت سایپا با بیان اینکه خودروسازان نقشی در گرانی بازار خودرو ندارند، اعلام کرد که صورت‌های مالی را در اختیار می‌گذاریم تا نهادهای قیمت‌ گذاری مولفه‌ها را مدنظر قرار دهند. از شورای رقابت می‌خواهیم قیمت‌ها به گونه‌ای تعیین شود تا خودروسازان متضرر نشوند.

به گزارش ایسنا،گفت‌وگو ویژه خبری شب گذشته(یکشنبه) با موضوع سایه روشن نابسامانی بازار خودرو با حضور فرشاد مقیمی -مدیرعامل گروه صنعت ایران خودرو- ومجید باقری خوزانی قائم مقام مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا برگزار شد.

سید یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی، ابوالفضل خلخالی عضو هیات علمی گروه مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت و کارشناس این حوزه، سعید باستانی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس، مهدی صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در بخش‌های مختلف این گفت‌وگو به اظهار نظر و توضیحات پرداختند.

در این برنامه، مجید باقری خوزانی با بیان اینکه پراید ۱۳۲ و ۱۱۱ نیز از مدار تولید خارج شده و تولید پراید ۱۳۱  نیز از اواخر تیر ماه سال جاری متوقف خواهد شد، از آمادگی خطوط دیگری برای تولید خودروهای جدید خبر داد و گفت: تا تیرماه بنا داریم همه تعهدات‌مان را به مشتریان تحویل دهیم و از اواخر تیرماه مدل ۱۳۱ هم از مدار خارج خواهد شد. ضمن اینکه پیش فروش خودروی شاهین از عید فطر به بعد آغاز خواهد شد. همچنین ظرفیت خط تولید تیبا و ساینا نیز افزایش یافته است.

وی اعلام کرد:براساس پژوهش‌های به عمل آمده، در سال گذشته نیاز واقعی بازار خودرویی کشور ۹۰۰ هزار دستگاه بوده است که دو خودروساز در شرایطی که با شرایط سختی همچون تحریم‌ها دست و پنجه نرم می‌کردند، توانستند حدود ۸۳۳ هزار خودرو تولید کنند. در کنار نیاز واقعی، نیاز کاذب به خودرو در کشور وجود دارد که ۲۵ تا ۳۰ درصد نیاز واقعی بازار است. تجربه نشان می‌دهد که خودرو از کالایی مصرفی به کالایی سرمایه‌ای تبدیل شده است که در این زمینه، نقش واسطه‌ها پررنگ می‌شود؛ لذا از شورای رقابت تقاضا داریم قیمت خودروها به گونه‌ای تعیین شود که خودروسازان متضرر نشوند.

قائم مقام مدیرعامل سایپا گفت: امسال بازار خودرو نیاز به یک میلیون دستگاه خودرو دارد که البته با شیوع ویروس کرونا و شرایطی که پیش آورده است، احتمال تغییراتی در این تقاضا وجود خواهد داشت.

باقری با بیان اینکه هدف ما افزایش تولید با کیفیت و استفاده از نظام عادلانه برای رسیدن خودرو به متقاضی واقعی است، اظهار کرد: از بهمن ماه سال گذشته تا به امروز ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو به مشتریان فروخته شده و ۱۵۰ هزار دستگاه خودرو نیز پیش فروش شده است. در دو ماهه ابتدایی امسال نیز فروش خودروهای سایپا ۶۰ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال پیش افزایش داشته است.

قائم مقام مدیرعامل سایپا با بیان اینکه خودروساز در گرانی خودرو نقشی ندارد افزود: حاضریم تا صورت‌های مالی را در اختیار بگذاریم تا مسئولان قیمت‌گذاری، مولفه‌ها را مدنظر قرار دهند. اصلی‌ترین قربانی این قیمت‌گذاری، مردم هستند. امروز ۶۰۰ خودرو پراید را به قیمت ۳۸ میلیون و ۵۰۰ فاکتور کردیم. ۱۵۰ هزار خودرو تولید کرده‌ایم که در پارکینگ‌های خصوصی مردم قرار دارند.

باقری با اشاره به گزارش سازمان تعزیرات مبنی بر کشف صدها خودروی بدون پلاک در پارکینگ‌ها، گفت: هیچ خودرویی بدون پلاک از در کارخانه خارج نمی‌شود و خودروهایی که در پارکینگ‌ها کشف شده است پلاک آن‌ها برداشته شده است. اسامی مالکان این خودروها را به تعزیرات اعلام کرده‌ایم و مالک این خودروها مشخص هستند.

 وجود خودروی بدون پلاک در پارکینگ‌ها احتکار است

در ادامه، سید یاسر رایگانی-سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی- ضمن تاکید بر اینکه وجود خودرو بدون پلاک در پارکینگ‌ها از نظر این سازمان احتکار محسوب می‌شود، اعلام کرد: صاحبان این خودروها ۱۵ درصد قیمت خودرو، جریمه شده و ملزم می‌شوند خودروها را با نظارت ما و به قیمت ستاد تنظیم بازار بفروشند. طی دو امروز و دیروز (شنبه و یکشنبه) انبارهایی از جمله در تهرانسر و پارکینگ فرودگاه مهرآباد کشف شده است که فقط ۸۰۰ دستگاه خودروی بدون پلاک در آن‌ها وجود داشت. یکی از این انبارها پلمپ شده و بقیه نیز در حال رسیدگی هستند.

 شورای رقابت، قیمت‌ها را اعلام می‌کند

همچنین مهدی صادقی نیارکی-معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت- در ادامه این برنامه گفت: مسئولیت اعلام قیمت خودروها به شورای رقابت واگذار شده است. قرار بود این شورا ظرف یک هفته از جسله ستاد تنظیم بازار، قیمت هشت محصول سایپا و ۱۴ محصول ایران خودرو را اعلام کند اما در جلسه اخیر تعداد این خودروها افزایش یافته است؛ لذا باید منتظر اعلام قیمت‌ها باشیم.

وی افزود: کمیته خودرو به عنوان زیرمجموعه ستاد تنظیم بازار، با هدف عدالت در توزیع و واقعی کردن تقاضا تصمیم‌هایی گرفته است که بر اساس آن افراد بالای ۱۸ سال با یک کد ملی در صورتی که در ۳۶ ماه گذشته از دو خودروساز بزرگ خرید نداشته باشند، می‌توانند نام نویسی کنند. اگر خریداران خودرو سه ماه برای گارانتی مراجعه نکنند، گارانتی آن‌ها لغو می‌شود.

صادقی نیارکی در پایان تاکید کرد: اصلاح قیمت خودروها باید برای جلوگیری از ایجاد حاشیه بازار، منطقی و واقعی باشد.

  • 25
  • -2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش