سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۲۰۰۴۶

دلایل قفل کردن ترمز خودرو چیست؟

قفل کردن ترمز خودرو چیستقفل شدن ترمز در هر خودرویی می‌تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیافتد
از حیاتی ترین سیستم های یک خودرو می توان به سیستم ترمز اشاره کرد که اگر دچار نقصی شده باشد، عواقب جبران ناپذیری در پی دارد. یکی از مشکلات احتمالی ترمز ماشین، قفل کردن آن می باشد. در این مطلب از سرپوش دلایل قفل کردن ترمز خودرو توضیح داده شده است.

قفل کردن ترمز خودرو

عملکرد صحیح سیستم ترمز در توقف خودرو و کم کردن سرعت خودرو به خصوص در پیچ ها برای کنترل و هندل کردن خودرو نقش بسزایی دارد. در اثر عدم عملکرد درست سیستم ترمز، تصادفات بسیاری به وقوع پیوسته اند.

معنای کلمه ی قفل کردن ترمز، گیر کردن لنت بر روی دیسک خودرو می باشد؛ به این معنی که لنت های ترمز در زمان گرفتن ترمز دستی، هم چنان با دیسک خودرو درگیر باشد و شما صدای خش خش زیادی بشنوید.

همچنین سیستم ترمز خودرو نتواند سرعت و شتاب مناسب با موقعیت خودرو را ایجاد کند.

گاهی اوقات یکی از چرخ های خودرو قفل میشود که در اثر چنین مشکلی تعادل خودرو به هم می خورد و به یک سمت متمایل می شود.

علت قفل کردن ترمز خودرو و راه های برطرف کردن آن

دلایل مختلفی باعث قفل شدن ترمز در هر خودرو میشود. مشکلاتی که در اثر فقل شدن ترمز اتفاق می افتد؛ شامل ناتوانی در کنترل خودرو، اسیب دیسک، ناتوانی در حرکت خودرو، صدای آزاردهنده لنت ها، ناتوانی در شتاب گیری و… می باشد.

>> نرم یا شل بودن بیش از حد پدال ترمز:

نرم بودن بیش از حد پدال ترمز به این معنیست که سیستم ترمز، عملکرد صحیحی ندارد و به احتمال زیاد در زمان فشار دادن پدال ترمز، درست عمل نخواهد کرد. دلایل مختلفی موجب نرم شدن بیش از حد ترمز می شود که برخی از آن ها نظیر کم بودن روغن ترمز در مخزن روغن ترمز، تخلیه روغن به دلیل نشت و مشکلاتی در سیستم بسته مدار ترمز خودرو میباشد .

دلایل قفل کردن ترمز خودروقفل کردن ترمز به‌معنای گیر کردن لنت بر روی دیسک خودرو است

یکی از دلایل نرم بودن پدال ترمز، هوا داشتن سیستم ترمز خودرو است که باید نسبت به هواگیری آن اقدام کنید. در صورتی که عملکرد سیستم ترمز شما خوب نباشد یا پدال ترمزتان بیش از حد نرم است؛ توصیه میشود که به تعمیرگاه بروید. همچنین درصورت وجود نشتی در سیستم ترمز خودرو، باید محل نشتی را مشخص کرده و کمبود روغن آن را تامین کنید؛ انجام هواگیری سیستم ترمز باعث میشود که سیستم ترمز شما در مواقع ضروری، عملکرد خوبی داشته باشد.

از دیگر دلایل نرم بودن پدال ترمز می توان به فاسد شدن روغن ترمز اشاره کرد. بر اثر افزایش رطوبت این ماده شیمیایی، روغن ترمز فاسد میشود؛ بنابراین عدم عملکرد صحیح سیستم ترمز به این معنیست که نشتی یا هوایی در آن وجود ندارد و توصیه میشود که با مراجعه به تعمیرگاه، روغن خودرو را عوض کنید، یعنی پس از تخلیه روغن سیستم، مجددا آن را روغن گیری و هوا گیری کنید.

>> سفت بودن بیش از حد پدال ترمز:

سفت بودن بیش از حد پدال ترمز( چوب شدن پدال ترمز) در حالتی پیش می آید که پدال ترمزتان بیش از حد سفت باشد ولی در زمانیکه ترمز را فشار می دهید عکس العمل خاصی برای متوقف شدن خودرو اتفاق نمی افتد. بنابراین به تعمیرگاه های متخصص و مجاز مراجعه کنید تا این ایراد را رفع کنند. درصورت بروز مشکلاتی در سیستم بوستر ترمز یا میزان نبودن سطح روغن ترمز در مخزن روغن ترمز، مشکل سفت بودن بیش از حد پدال ترمز در زمان ترمز گیری اتفاق می افتد.

یکی از راه های تست بوستر ترمز خودرو اینست که در زمان خاموش بودن خودرو چندین مرتبه پدال ترمز را فشار دهید تا عملاً پر شده و پدال سفت شود، سپس در مرحله آخر که پدال سفت بود استارت بزنید. نرم شدن پدال ترمز در این زمان به این معنیست که بوستر ترمز شما عملکرد سالمی دارد در غیر این صورت، نشان دهنده ایراد و مشکل در سیستم بوستر ترمز است.

>> پایین بودن پدال ترمز:

پایین بودن بیش از حد پدال ترمز، از دیگر مشکلات شایع در سیستم ترمز به شمار می رود. البته فراموش نکنید که بالا و پائین بودن و میزان سفتی و شلی پدال ترمز در خودروهای مختلف، متفاوت است.

عیوبی ازجمله ساییدگی بیش از حد لنت ها، خوب عمل نکردن بوستر ترمز، نشتی روغن ترمز، خراب شدن سیلندرهای ترمز، پائین بودن سطح روغن، هوا گرفتگی در مدار روغن ترمز خودرو، آسیب دیدگی لوله ها یا مدار ترمز و تنظیم نبودن اجزای مختلف آن موجب پائین رفتن بیش از حد پدال ترمز میشود. در صورت مراجعه به تعمیرگاه و عدم وجود هیچ یک از عیوب بالا در سیستم ترمز خودروی شما، ممکن است که مشکل از رگلاژ نبودن ترمز یا رگلاژ نبودن پدال ترمز خودرو باشد که می توان آن را به راحتی تنظیم کرد.

قفل شدن ترمز خودرو,علت قفل کردن ترمز خودرونرم بودن بیش از حد پدال ترمز نشان ‌دهنده درست کار نکردن سیستم ترمز است

>> قفل کردن ترمز:

گاهی اوقات پس از ترمز گرفتن احساس می کنید که لنت های ترمز با دیسک خودرو درگیر است و متوجه صدای خش خش زیادی می شوید یا عملاً سیستم ترمز خودرو مانع حرکت خودرو با سرعت و شتاب مناسب میشود. در صورتی که در یکی از چرخ ها، درگیر شدن یا قفل شدن ترمز اتفاق افتاده باشد، خودرو مانند قبل، تعادل ندارد و به یک سمت جاده متمایل می شود.

در این حالت، سیستم ترمز خودروی شما با مشکلات زیادی مواجه میشود. به عنوان مثال ، احتمال دارد که اهرم پدال ترمز دچار مشکل شود و عملکرد سیستم ترمز همچنان درگیر بماند. همچنین احتمال دارد که لنت های ترمز در قسمت داخلی کاسه چرخ یا برروی دیسک ها گیر کند که اسیب جدی به لنت ترمز و قسمت نگهدارنده وارد میشود. در صورت گیر کردن لنت بر روی دیسک خودرو، باید سیستم چرخ خودرو را باز کرد و مشکلش را برطرف نمود.

>> صدای سوت لنت ترمز:

یکی از مشکلات رایج در برخی از خودروها که دارندگان خودرو نسبت به آن بی توجهند؛ صدای سوت لنت ترمز میباشد ولی این مسأله میتواند به قطعات دیگری ازجمله دیسک ترمز خودرو اسیب بزند. فراموش نکنید که صدای سوت لنت ترمز در برخی از موارد، صرفا در هنگام ترمز گرفتن شنیده می شود درحالیکه این صدا در برخی از خودروها بدون فشردن پدال ترمز شنیده میشود. بنابراین اگر مشکل سوت لنت ترمز، بدون فشردن پدال ترمز وجود داشته باشد باید به بررسی سیستم ترمز بپردازید؛ به این دلیل که ممکن است سیستم ترمزتان قفل کرده باشد.

>> سنگین بودن بیش از حد خودرو:

سنگین بودن بیش از حد خودرو، بیشتر در خودروهایی مانند کامیون یا کامیونت ها اتفاق می افتد. البته این مورد در خودروهای کوچک تر نیز گزارش شده است. وزن خودرو در چنین شرایطی، از حد نرمال بالاتر میرود و ماشین در اصطلاح خوابیده و اهرم و سیستم بوستر کارایی واقعیشان را از دست می دهند. درواقع در مسیر اهرم ترمز خودرو تا دیسک، عملکرد خوبی ندارد و مجموعه مؤثر، عملکرد لازم را بر دیسک ندارد. در نهایت فشار وارده همچنان باقی می ماند و ترمز، قفل میکند.

راه های برطرف کردن قفل شدن ترمز خودرویکی دیگر از مشکلات قفل کردن ترمز خودرو، پایین بودن بیش از حد پدال ترمز است

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش