جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۳۰۰۰۸

معرفی دلایل و علائم خرابی پدال ترمز

پدال ترمز,پدال ترمز چیست,پدال ترمز اسفنجیبررسی علل خرابی پدال ترمز
پدال ترمز یکی از انواع پدال خودرو و یکی از مهم ترین قطعات خودرو به شمار میرود که شامل قسمت های مختلفی است و کوچکترین نقص در هریک از بخش های سیستم ترمز سبب بروز صدمات مالی و جانی جبران ناپذیری برای افراد میشود، بدین ترتیب باید از سلامت سیستم ترمز خودرو پیش از این که رانندگی کنید، مطمئن شوید.

پدال ترمز

یکی از اجزای تشکیل دهنده ترمز وسیله نقلیه که باید محکم و کمی سفت باشد، پدال ترمز نام دارد یعنی در حین ترمز گرفتن، پدال ترمز باید در سفت ترین حالت ممکن باشد. البته تمامی ترمزها زمانیکه اتومبیل خاموش است، سفت هستند و به محض روشن شدن خودرو، کمی نرم می شوند که این امری طبیعی است.

نحوه عملکرد پدال ترمز

طراحی های خاص متخصصان در سیستم های مختلف ترمز، عملا باعث افزایش نیروی اولیه وارد شده به پدال ترمز میشود تا توانایی کاهش سرعت یا توقف اتومبیل را داشته باشد. مهندسان از افزایش نیروی هیدرولیکی و اصول مزیت مکانیکی( اهرم) به این منظور استفاده می کنند تا سبب افزایش و چند برابر شدن نیروی اولیه وارد شده شوند. نیرویی که به وسیله ماشین طبق اصل مزیت مکانیکی، بر جسم وارد می شود نسبت به نیرویی که ما بر خودرو وارد می کنیم، چند برابر است.

مزیت مکانیکی در اهرم ها، از نسبت طول بازوی محرک به طول بازوی مقاوم حاصل میشود. چنانچه این نسبت دستکاری شود، عملا نیروی وارد شده چند برابر می شود تا بتوانیم خودرو را متوقف کنیم. همینطور طبق اصول و قواعد هیدرولیک، نیرو در بیشتر خودروها از طریق یک سیال تراکم ناپذیر که غالبا روغن ترمز است، منتقل میشود و منجر به ترمزگیری در چرخ ها می شود. نیروی خروجی در سیستم های هیدرولیک با استفاده از قانون پاسکال به مضربی از نیروی ورودی تبدیل می شود. در هیدرودینامیک یک قانون ابتدایی وجود دارد که می گوید اگر در هر نقطه از یک سیال تراکم ناپذیر، فشار تغيير کند به تمامی نقاط و سطح سیال منتقل می شود. در نتیجه همه ی این محاسبات، نیروی موردنیاز تولید میشود و خودرو در حین ترمزگیری متوقف می شود.

نحوه عملکرد پدال ترمز,پدال ترمز,سفت شدن پدال ترمزشنیدن صدای سوت یکی از نشانه های جدی خرابی پدال ترمز به شمار می رود

علائم خرابی پدال ترمز

از مهمترین بخش های هر اتومبیل که توجه به آن از الویت های استفاده از خودرو به شمار میرود سیستم ترمز می باشد. هنگام خرابی پدال ترمز، اتفاقاتی رخ می دهد که در صورت بروز هر یک از آنها باید به نمایندگی های مجاز برای تعمیر مراجعه کنید.

* ایجاد صدا هنگام ترمزگیری:

شنیدن صدای سوت مانند از چرخ ها در حین ترمز یکی از نشانه های جدی خرابی پدال ترمز به شمار می رود. البته سوت کشیدن صرفا به علت خرابی پدال ترمز  نیست و دلیل های دیگری هم دارد. به عنوان مثال زمانیکه برای تعویض لنت خودرو جدیدا اقدام کرده اید ، درصورت استفاده از جنس ارزان و نامرغوبی، وقتیکه ترمز میگیرید صدای سوت می شنوید. اگر لنت ترمز هم تمام شده باشد مجددا زمانیکه ترمز می گیرید صدای سوت را می شنوید. پس اگر اخیرا لنت ترمز خودروی خود را عوض نکرده اید، دلیل سوت کشیدن ترمزها اینست که لنت چرخ ها تمام شده است.

* ضربه زدن پدال ترمز( لرزش):

گاهی اوقات در حین ترمز گیری احساس می کنید که پدال ترمز ضربه می زند یا لرزش دارد. دلیل ضربه زدن پدال ترمز، ساییده شدن بیش از حد لنت ترمز و تاب برداشتن دیسک ترمز است. البته این مشکل میتواند دلایل دیگری داشته باشد ولی این دو مشکل مذکور رایج تر است. لرزش فرمان هنگام ترمزگیری نیز می تواند با پدال و لنت مرتبط باشد.

علت سفت شدن پدال ترمز,علائم خرابی پدال ترم,پدال ترمزدلیل ضربه زدن پدال ترمز، ساییده شدن بیش از حد لنت ترمز است

* پدال ترمز اسفنجی:

درصورت پائین بودن سطح روغن ترمز، متورم شدن لوله انتقال روغن ترمز و سوراخ شدن بخشی از سیستم ترمز، هوا به سیستم ترمز وارد میشود که چنانچه سیستم ترمز را هواگیری کنید، این نقص در پدال ترمز برطرف می شود. بهتر است یک مکانیکی، سیستم ترمز خودروی شما را هواگیری کند. روش های آن در دفترچه راهنمای نگهداری و تعمیرات هر اتومبیل، شرح داده شده است.

* سفت شدن پدال ترمز:

سفت شدن پدال ترمز یکی دیگر از علائم خرابی ترمز خودرو محسوب میشود. گاهی اوقات وقتی که رانندگی می کنید، متوجه میشوید که پدال ترمز نسبت به گذشته سفت تر درگیر می شود و مثل قبل نیست. زمانی که برای استفاده از ترمز به نیروی بیشتری احتیاج دارید، به این حالت خشکی پدال ترمز می گویند که علت چنین مشکلی به احتمال زیاد از بوستر خودرو می باشد. بوستر از قطعات اصلی سیستم ترمز خودرو به شمار میرود که چنانچه چنین مشکلی را تشخیص دادید باید سریعا آن را برطرف کنید.

* ترمز با فاصله زیاد:

از دیگر مشکلات رایج در پدال ترمز، جذب مایع ترمز و رطوبت از هوا میباشد که در نهایت در عملکرد آن مشکلاتی بروز می دهد و باید مایع درون ترمز تعویض شود. در صورتیکه حس می کنید که وقتی با اتومبیل خود ترمز می کنید بیش از حد طبیعی زمان می برد و خودرو دیر متوقف می شود، شاید ترمز خودروی شما خراب شده و در حال از کار افتادن می باشد. با وجود این که چنین مشکلی کوتاه مدت است ولی باید علت آن را پیدا کنید. اگر افراد بطور مداوم در جاده های منحنی و با پیچ رانندگی کنند، ترمز خودروی آن ها از کار می افتد.

 * روشن شدن چراغ ترمز در صفحه کیلومتر:

روشن شدن چراغ اخطار ترمز یکی از نشانه های خرابی پدال ترمز است که باید حتماً آنرا مدنظر بگیرید. در خودروها دو نوع چراغ خطر که شامل سیستم اصلی و سیستم ABS است، وجود دارد. درصورت بروز مشکل در سیستم ABS، ادامه سیستم کار خود را بطور طبیعی انجام میدهد ولی چراغ هشدار اصلی ترمز، یعنی در سیستم هیدرولیک خودرو احتمالاً یک نقص بزرگ رخ داده که باید سریعا سرویس شود.

پدال ترمز,کثیفی یکی از دلایل سفت شدن پدال ترمز,دلایل سفتی پدال ترمزسفت شدن پدال ترمز یکی از علائم خرابی ترمز خودرو محسوب میشود

* نشت مایع:

درصورتی که درپوش ها در سیستم ترمز، شل شوند یا بشکنند و یا لوله ها اسیب ببینند، بروز چنین مشکلاتی در کاهش قدرت ترمز خودرو بسیار مؤثر است و آلودگی در سیستم ترمز نیز تولید می شود. اگر در اتصالات خودرو هرگونه نشتی رخ دهد، مایع سیستم ترمز از بین می رود و در نتیجه سیستم ترمز خراب می شود و اجزای مختلف این سیستم نمی توانند بدرستی کار خود را انجام دهند. به همین علت وجود نشت مایع در سیستم ترمز سبب وجود مشکل در پدال ترمز میشود.

* کشیده شدن چرخ ها در سرعت بالا:

کشیده شدن چرخ ها در سرعت بالا به این معناست که عملکرد خودرو ضعیف شده است و چه بسا گاهی اوقات پدال ترمز پاره می شود. با وجود این مشکل به موتور فشار زیادی وارد می شود و آن کشش باعث آسیب دیدگی به موتور ماشین می شود. همینطور سرعت به اندازه ی مورد نظر بالا نمی رود. گاهی اوقات آویزان شدن کالیپر در خودرو از علل بروز این مشکل است. در چنین شرایطی باید با سرعت کم رانندگی کنید و آرام تر ترمز بگیرید.

دلایل سفتی پدال ترمز

راننده در حالت عادی به سادگی  پدال ترمز را فشار می دهد و مکانیزم ترمز وظیفه خود را انجام می دهد، یعنی اتومبیل متوقف میشود. ولی گاهی اوقات امکان دارد پدال ترمز با فشار خیلی زیادتری کار کند یا به علت سفت شدن بیش از حد اصلاً کار نکند. بطور کلی عملکرد نادرست بوستر ترمز باعث چوب یا سفت شدن پدال ترمز می شود. هر عاملی که در عملکرد این بوستر نقش دارد، می تواند موجب چوب شدن پدال ترمز شود. ولی سفت شدن پدال ترمز دلایل گوناگونی دارد که اگر آن دلایل را بدانید، میتوانید مشکل را رفع کنید.

>> بوستر ترمز ضعیف:

از دلایل اصلی سفت بودن پدال ترمز می توان به بوستر ترمز اشاره کرد. درصورت ضعیف شدن بوستر ترمز، نمیتواند خلا مناسب تولید کند یعنی شما هیچ کمکی از سمت بوستر به هنگام اعمال فشار روی پدال ندارید، به همین علت پدال ترمز سفت می شود.

درگیر بودن کلاچ با پدال ترمز,پدال ترمز,نشانه های خراب شدن پدال ترمزاز مشکلات رایج در پدال ترمز، جذب مایع ترمز و رطوبت از هوا میباشد

>> عملکرد نامناسب دریچه بررسی کننده( check valve):

وظیفه ی دریچه بررسی کننده، کنترل خروج هوا از بوستر و جلوگیری از ورود هوا به آن است که گاهی اوقات امکان دارد شکسته شود و یا بد کار کند. بروز این مشکل باعث سفت شدن پدال ترمز میشود.

>> بررسی مکش اتومبیل:

در حالت طبیعی وکیوم یا مکش موتور برای تامین قدرت ترمز استفاده می شود و از سال ۱۹۵۰ تابحال این تکنولوژی وجود دارد. خودرو ها از مکش استفاده می کنند که همین امر سبب چند برابر شدن نیرو در داخل موتور می شود و برای پدال ترمز استفاده شده و رمز کردن را آسان تر خواهد کرد. درپوش جلویی در حالت طبیعی امکان دارد عاملی برای مشکلات مکش و ترمز باشد و با گذشت زمان سبب ناکارآمدی می شود. بروز این مشکل نشان یعنی بوستر ترمز و سیلندر باید تعویض شوند.

بین موتور و بوستر یک لوله خرطومی وجود دارد که مکش را زیاد می کند و از نخستین مواردی به حساب می آید که باید آنرا بررسی کنید. اگر احتیاج باشد باید این لوله را دوباره متصل کنید یا آنرا جابه جا کنید ولی اگر این لوله نشتی ندارد و موتور روشن می شود، باید دو مهره ای که از سیلندر به بوستر بسته شده را کمی شل کنید. آنگاه پدال ترمز را به آرامی فشار داده و به صدای ایجاد شده بین بوستر و سیلندر گوش دهید. این صدا به معنی نشت از درپوش جلویی بوستر می باشد.

>> نشتی شلنگ خلا:

با اینکه بوستر ترمز علت اصلی خراب شدن پدال ترمز میباشد ، ولی گاهی اوقات عوامل دیگری می تواند در خرابی پدال ترمز مؤثر باشد. همینطور شلنگ خلا گاهی اوقات شروع به نشتی می کند و سبب کاهش تأثير خلا روی سیستم ترمزگیری می شود.

>> اندازه اشتباه اجزا سیستم علت سفت شدن پدال ترمز:

چنانچه اندازه ی هر قطعه به اشتباه انتخاب شده باشد درعملکرد آن بخش تأثیر دارد. به طورمثال اگر آن قطعه بزرگ یا کوچک باشد باعث بروز مشکلاتی میشود. همین مشکل در بوستر نیز میتواند رخ دهد و در صورتی که در سیستم ترمز خود از بوستر یا شلنگ نامناسب استفاده کنید پدال ترمز چوب میشود.

نشانه های خراب شدن پدال ترمز,ضربه زدن پدال ترمز,پدال ترمزاز دلایل اصلی سفت بودن پدال ترمز می توان به بوستر ترمز اشاره کرد

>> کثیفی یکی از دلایل سفت شدن ترمز:

الودگی ها از طریق مایع ترمز یا روغن ترمز به پدال ترمز وارد میشوند. به علت خاصیت روغن ترمز با گذشت زمان، آلودگی و کثیفی هایی مثل گل و لای جذب آن میشوند و به همین منظور پدال ترمز سفت میشود. اگر رنگ روغن ترمز طبق روال همیشه عنبری نبود باید پیش از اینکه پدال ترمز سفت شود آن را تمیز کنید. تعویض روغن ترمز یک امر عادی است ولی در صورت کثیف بودن مایع باید کثیفی ها را از درون مخزن روغن ترمز تخلیه کنید.

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش