جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۶۰۰۲۱

دلایل داغ شدن موتور خودرو چیست؟

داغ شدن موتور خودرو,نشانه های داغ شدن موتور خودرو,دلایل داغ شدن موتور خودرویکی از رایج ترین مشکلاتی که برای موتور ماشین رخ میدهد داغ شدن موتور خودرو میباشد
متداول ترین دلایلی كه باعث خاموش شدن خودرو رانندگان در كنار جاده میشود؛ داغ شدن بیش از حد موتور خودرو است. ممکن است که سیستم های خنک کننده خودرو در ماه های گرم تابستان، عملکرد درستی نداشته باشند. در این مطلب از سرپوش با دلایل داغ شدن موتور ماشین آشنا می شوید.

داغ شدن موتور خودرو

دلایل بسیار ساده و یا متعددی می تواند موجب داغ کردن موتور شود که اگر از دلایل و نشانه های آن مطلع باشید؛ می توانید پیش از آسیب دیدن ماشین به داد خودروی خود برسید.

نشانه های داغ شدن بیش از حد موتور ماشین

* یکی از نشانه های داغ شدن موتور خودرو اینست که بخاری همانند دود از زیر کاپوت ماشین خارج میشود.

* بالا رفتن دماسنج موتور در داشبورد، از دیگر نشانه های داغ شدن موتور خودرو محسوب میشود که آمپر ماشین در چنین شرایطی در محدوده قرمز رنگ یا همان" H" قرار میگیرد.( انواع متفاوتی از نمادهای دماسنج موتور وجود دارد ، بنابراین از دفترچه راهنمای مالک خود مشورت کنید.)

* وقتی که از قسمت موتور خودرو بوی عجیبی خرج میشود؛ به این معناست که موتور خودرو داغ شده است. به عنوان مثال ، بوی نشتی مایع خنک کننده شیرین است و معمولاً ممکن است که نشتی روغن، بوی سوختگی داشته باشد.

دلایل داغ شدن موتور خودرو

> نفوذ هوا به سیستم خنک کننده پیشرانه:

وجود هوا در سیستم خنک کننده ، از دیگر دلایل داغ کردن موتور خودرو به شمار می رود. اگرچه عملکرد این سیستم به صورت بسته است اما مقداری هوا با گذشت زمان، وارد آن می شود. اگر در سیستم خنک کننده هوای بیش ازحدی وجود داشته باشد؛ جریان آب رادیاتور به پیشرانه مسدود میشود. آب رادیاتور در چنین شرایطی در مخزن باقی می ماند و در اطراف پیشرانه، مایع خنک کننده به میزان کافی وجود ندارد. بنابراین برای پیشگیری از ایجاد خرابی و هزینه های سرسام آور آن باید سیستم خنک کننده پیشرانه را به صورت دوره ای، بررسی و هواگیری کرد.

> خرابی واترپمپ:

دلایل متنوعی باعث خرابی واترپمپ میشود. اگر متوجه نوسان و بالا پائین رفتن دما در عملکرد نشانگر دمای موتور شدید، به این معنیست که واترپمپ شما عملکرد درستی ندارد. همچنین استهلاک واشر واترپمپ که به صورت نشت مایع رادیاتور قابل تشخیص است؛ باعث خرابی واترپمپ میشود. معمولاً در محل قرارگیری واترپمپ بر روی موتور، نشتی رخ می دهد. درصورت مشاهده مایع خنک کننده در محل قرارگیری تسمه تایم یا زیر آن در خودروهای جدید به این معنیست که واشر واترپمپ، نشتی دارد.

داغ شدن موتور خودرو,عوارض داغ شدن موتور اتومبیل,داغ شدن موتور ماشیناز دلایل داغ شدن موتور خودرو می توان به کثیف بودن صافی روغن اشاره کرد

فن رادیاتور در برخی از خودروهای قدیمی، مستقیماً به واترپمپ متصل است که اگر به پروانه فشار وارد شود؛ به میزان بازی پولی و محور واترپمپ پی میبرید. اگر واترپمپ و پولی آن در خودروی شما دردسترس باشد؛ بازی بیش ازحد پولی یا شفت به ین معنیست که بلبرینگ واترپمپ، خراب شده است که در چنین شرایطی، صدایی شبیه به صدای حرکت چرخدنده از موتور میشنوید.

> جرم گرفتن رادیاتور:

یکی از مهم ترین قطعات خنک کننده ی موتور خودروی شما، رادیاتور نام دارد. در صورت جرم گرفتن رادیاتور خودروی شما با رسوبات، حشرات، غبار و… مایع خنک کننده نمیتواند به خوبی در جریان باشد و موجب داغ شدن موتور خودرو میشود.

> پاره شدن یا شل شدن تسمه موتور:

اگر تسمه موتور یا تسمه پروانه، شل شود؛ موتور خودرو به شدت داغ میشود و مانع شارژ باتری می گردد و درنهایت عملکرد پمپ آب، خوب نیست. بنابراین درصورت داغ شدن سریع آب رادیاتور، موتور ماشین داغ میکند.

> معیوب شدن ترموستات:

ترموستات از مهم ترین قطعات داخل ماشین به شمار میرود که اگر خراب شود دچار داغی بیش از اندازه موتور در فصل زمستان میشود؛ به این دلیل که مهمترین وظیفه ترموستات خودرو اینست که دمای مایع داخل موتور را تنظیم و خنک میکند.

> اختلال در سیستم جرقه زنی موتور:

فرایند تزریق سوخت و مکش هوا درزمان استارت زدن خودرو صورت ميگیرد و سوخت و اکسیژن موردنظر در زمان جرقه زدن شمع ها با استفاده از سنسورهای مخصوص به  ECU ابلاغ می شود که انرژی موتور در صورت اختلال در این سیستم هدر میرود ، در نتیجه انرژی تلف شده در موتور باعث میشود که موتور خودرو جوش بیاورد.

> سفت بودن سوپاپ ها:

وظیفه ی اصلی سوپاپ برای صورت گرفتن عمل احتراق، ورود و خروج هوا می باشد. محل قرارگیری این قطعه بر روی سر سیلندر میباشد و برای صورت گرفتن عمل احتراق درون سیلندرها یک فضای ایزوله ایجاد می کند؛ در صورت خراب شدن سوپاپ موتور، وقتی که عمل احتراق رخ می دهد؛ دود ایجاد شده از محفظه خارج نمیشود و موتور داغ می شود.

> استفاده از روغن موتور کیفیت پایین:

روغن موتور به منظور افزایش طول عمر و عملکرد هرچه بهتر خودرو، از اساسی ترین نیازهای هر خودرو محسوب میشود. روغن موتور دارای وظایفی ازجمله خنک کاری قطعات میباشد که در قسمت های پیستون و سیلندرها، این عمل را انجام می دهد. اگر روغن موتور در حین استفاده از خودرو، مرغوب باشد؛ در بین قطعات مذکور به راحتی جریان پیدا می کند و به کنترل حرارت بوجود آمده از حرکت آنها کمک می کند و درصورت بی کیفیت بودنش، اختلالی در انجام این وظیفه بوجود می آید و حرارت موتور خودرو بالا می رود.

نشانه های داغ شدن موتور خودرو,دلایل داغ شدن موتور ماشین,دلایل داغ شدن موتور خودرویکی از دلایل گرم شدن موتور خودرو شل بودن تسمه پروانه است که باید آن را تنظیم کنیم

هنگام جوش آوردن خودرو چه کار کنیم؟

کنترل دمای موتور و جلوگیری از داغ شدن آن، از مهم ترین جنبه هاییست که برای مراقبت از موتور ماشین باید رعایت کرد درغیر این صورت باعث ایجاد دردسر های زیادی میشود. بنابراین در زمان بالا رفتن آمپر ماشین و جوش آوردن آن، نکات زیر را در نظر بگیرید:

- در زمان جوش آوردن خودروی در حال حرکت، باید آن را متوقف کنید و به منظور کاهش دمای موتور، کاپوت آنرا بالا بزنید تا هوای آزاد، گردش داشته باشد. در چنین شرایطی هرگز درب مخزن رادیاتور یا مخزن انبساط را باز نکنید؛ به این دلیل که فشار آب رادیاتور به دلیل دمای بالا زیاد است و پس از این که درب ها را باز میکنید به بیرون می پاشد و می سوزید.

- درصورت عدم کارکرد فن ها می توانید کولر را روشن کنید تا آن ها را وارد مدار کنید. اگر فن ها با وجود روشن کردن کولر به کار نیوفتند باید بر روی پره های رادیاتور، مقداری آب بپاشید. شما نباید بر روی موتور، آب بریزید به این دلیل که سرسلیندرها و قطعات داخلی موتور در اثر کاهش دمای ناگهانی اسیب می بینند.

- در هنگام جوش آوردن خودرو باید به بررسی سنسور دما یا رله فن در فن های الکتریکی و همچنین به بررسی تسمه پروانه در فن های مکانیکی بپردازید و مطمئن شوید که سالم هستند.

- اگر آمپر ماشین با وجود کار کردن فن ها پائین نیاید؛ احتمال پائین بودن سطح آب رادیاتور خودرو وجود دارد. در چنین شرایطی باید علاوه بر خاموش کردن خودرو در زمانیکه سرد شد؛ موتور آب رادیاتور را به آن بیافزایید. فراموش نکنید که اگر خودرویی که به جوش آمده را خاموش کنید؛ ممکن است که رینگ پیستون ها به دیواره سیلندرها بچسبد. بنابراین تا زمانیکه موتور، خنک شود؛ باید تک استارت بزنید در حدی که ماشین روشن نشود.

عوارض داغ شدن موتور اتومبیل

محدوده دمایی که برای موتور اتومبیل، تعیین شده است؛ ۱۲۰ درجه ی سانتی گراد می باشد و اگر این دما بیشتر شود موتور، داغ می کند که عواقبی برای قطعات مهم خودرو دارد. در صورتی که آمپر آب بر روی خط قرمز، قرار بگیرد یا ماشین به جوش بیاید و هم چنان رانندگی کنید؛ اسیب جدی به قطعاتی ازجمله پیستون، سر سیلندر، سوپاپ، میل لنگ و … وارد میکنید و متحمل هزینه های زیادی میشوید.

دلایل داغ شدن موتور ماشین,هنگام جوش آوردن خودرو چه کار کنیمیکی از دلایل داغ کردن موتور خودرو وجود هوا در سیستم خنک‌کننده است

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش