یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۴۶ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۵۱۳۹
اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی

جزئیات کلاهبرداری اپلیکیشن «پولیک»

اپلیکیشن پولیک,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها
اپلیکیشن پولیک به عنوان کسب و کاری در حوزه تبلیغات و بازاریابی طی ماه های اخیر توانسته کاربران زیادی را جذب کند اما فعالیت این اپلیکشن با شبهات زیادی همراه و کاربران آن با مشکلاتی مواجه شدند.

به گزارش ایبنا، اپلیکیشن پولیک به عنوان کسب و کاری در حوزه تبلیغات و بازاریابی با تبلیغات متفاوت در شبکه‌های ماهواره، سایت‌های اینترنتی و تلگرام  توانسته یکی از اپ‌های پرطرفدار در بین کاربران ایرانی باشد.

 

در حالیکه این اپلیکیشن در مارکت‌های معتبر داخلی و خارجی حضور ندارد و شبهات فراوانی در ساختار آن است، بر اساس آمارها  توانسته حدود ۶۰ هزار کاربر فعال داشته باشد که با احتساب دریافت ۵۹ هزار تومان از هر کاربر برای اشتراک یکساله (تا چند هفته گذشته این مبلغ ۳۹ هزار تومان بود) به معنای دریافت بالغ بر ۳ و نیم میلیارد تومان حق عضویت از کاربران است.

 

هویت بی‌هویت؛ فعالیت غیر مستقیم در ایران

هویت شرکت سازنده یک اپلیکیشن و یا صاحبین آن مهمترین فاکتور برای اعتماد کاربران و نصب اپلیکیشن است؛ براساس بررسی هاو گفتگو با مسئولین حوزه تجارت الکترونیک، کسب و کارهای اینترنتی و منتشرکنندگان اپلیکیشن‌های نرم افزاری ایران، اپلیکیشن پولیک به عنوان یک کسب و کار در حوزه تبلیغات و بازاریابی هیچگونه هویت و اطلاعاتی در ایران ندارد همچنین در سایت این نرم افزار شماره تماس یا آدرسی ذکر نشده است که باعث می‌شود تا هیچ پشتوانه‌ای برای اعتماد به این نرم افزار تبلیغات و بازاریابی وجود ندارد.

 

یکی از مسئولین سازمان توسعه تجارت الکترونیک ایران درباره اپلیکیشن پولیک، گفت: نرم افزارهای بدون هویتی که در شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغات انجام می‌دهند، به صورت غیر مستقیم در ایران حضور دارند و مدیریت اصلی آن در کشورهای ترکیه و امارات متحده عربی انجام می‌شود.

 

بسیاری از کاربران پولیک در چند ماه اخیر فعالیت این اپلیکیشن و سیستم تبلیغات را همچون شرکت‌های هرمی می‌دانند چرا این شرکت هیچگونه پشتیبانی ندارد و صرفا از کاربران برای درآمدزایی استفاده می‌کند؛ گفتنی است که چند تن از کاربران پولیک خبر داده‌اند که برای شکایت از این اپلیکیشن به پلیس فتا و دادگاه جرایم رایانه‌ای مراجعه کردند.

 

حق عضویت بالا

سیستم‌های تبلیغات و بازرگانی برای جذب کاربر و به منظور افزایش درآمد از طریق دریافت کارمزد از درآمدزایی کاربران، همواره به صورت رایگان در دسترس قرار می‌گیرند؛ در حقیقت شرکت  بخشی از درآمد کاربر را شریک می‌شوند اما پولیک اقدام به دریافت حق عضویت از کاربران کرده است و کاربر برای استفاده از خدمات، مشاهده تبلیغات باید مبلغی را پرداخت کند که به اعتقاد تمامی کاربران این مبلغ بسیار سنگین است و با توجه به عدم پرداختی پولیک و سختی کسب درآمد برای کاربر می‌توان این دریافت هزینه اشتراک را به نوعی منبع درآمد اصلی صاحبان پشت پرده این سیستم کسب و کار دانست.

 

حق اشتراک یک ساله اپلیکیشن پولیک در ابتدا ۳۹ هزار تومان بود اما حالا با افزایش ۲۰ هزارتومانی به مبلغ ۵۹ هزار تومان رسیده است و با توجه به حدود ۶۰ هزار نصب فعال می‌توان گفت که این سیستم صرفا حدود ۳ و نیم میلیارد تومان حق عضویت جمع آوری کرده که با احتساب فعالیت کاربران برای درآمدزایی در این سیستم می‌توان گفت که مبالغ هنگفتی در این سیستم جمع آوری شده است.

 

عدم پذیرش نرم افزار در مارکت‌های موبایلی داخلی و خارجی

اپلیکشن‌های قابل اعتماد و دارای هویت توسط ناشر در تمامی بازارهای داخلی و خارجی  یا حداقل چند مارکت قابل دسترسی و دریافت است اما پولیک در هیچ مارکت داخلی و خارجی در دسترس نیست و صرفا از طریق وب سایت اصلی و برخی سایت‌ها قابل دانلود برای سیستم عامل اندروید و iOS  است که نشان از یک مشکل حاد در وضع تولید نرم افزار و غیر قابل پذیرش بودن آن توسط مارک‌ها بر اساس قوانین پرداخت و حفظ حریم شخصی کاربران دارد.

 

سیستم پرداخت معتبر بدون مجوز نماد اعتماد الکترونیکی

اپلیکیشن پولیک یک نرم افزار تبلیغات و بازاریابی است که با توجه به نیاز تراکنش‌های گسترده کاملا به بستر سیستم پرداخت و بانکی وابسته است اما نکته جالب این است که این نرم افزار هیچ مجوزی از سوی سیستم بانکی و تجارت الکترونیک کشور ندارد تا جایی که این کسب و کار حتی ساده‎‌ترین مجوز در حوزه تجارت الکترونیک یعنی "ای نماد" را دریافت نکرده است و از طرفی دیگر معلوم نیست که چگونه شرکت‌های PSP به این اپلیکیشن درگاه پرداخت ارائه کرده‌اند؛ از جمله این شرکت‌ها باید به سامان کیش، پاسارگاد و به پرداخت اشاره داشت!

 

اعطای درگاه بدون ای نماد نشانه وجود رانت در سیستم پرداخت است

اپلیکیشن پولیک,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها

رمضانعلی صادق زاده، رییس سازمان توسعه تجارت الکترونیک ایران درباره عدم برخورداری این اپلیکیشن از "ای نماد"، گفت: نماد اعتماد الکترونیکی یک مجوز حکومتی و ضروری برای اعطای درگاه پرداخت به تمامی سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها است؛ بر خلاف صحبت‌های دروغین برخی مدیران شرکت‌های پرداخت مبنی بر عدم ضرورت نیاز نرم افزارهای موبایلی به ای نماد، تمامی کسب و کارهای بستر موبایلی از جمله اسنپ و تپ سی نیز از این مجوز برخوردار هستند.

 

اپلیکیشن پولیک,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها

وی ادامه داد: اگر کسب و کاری مانند پولیک و سایت‌های درگاه پرداخت اینترنتی دریافت کرده است، نشان از یک رانت سیستمی دارد؛ رانت و وسوسه‌ای که در شرکت‌های پرداخت برای فعالیت غیر قانونی و درآمدزایی وجود دارد؛ اعتقاد دارم باید پلیس فتا و سیستم قضایی به صورت جدی با متخلفین شبکه پرداخت برخورد کنند تا این کسب و کارها به صورت قارچ گونه در حوزه پرداخت کثیف رشد نداشته باشند و سپس با مدیران این کسب و کارها برخورد شود تا بدون هیچ هویتی در کشور آزادنه فعالیت داشته باشند.

 

پولیک کسب و کار اینترنتی نیست!

اپلیکیشن پولیک,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها

در همین خصوص، رضا الفت نسب دبیر و سخنگو انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی گفت: پولیک خودش را کسب و کار اینترنتی می‌داند اما کسب و کار اینترنتی نیست؛ کسب و کار سالم و شفاف کار می‌کند این کسب و کارها کلاهبرداری است. مسئولین سیستم پرداخت توضیح دهند که چرا یک کسب و کار سالم باید مدت‌ها برای دریافت درگاه پرداخت صدها مجوز داشته باشد و پیگیری کند اما به این کسب و کارهای سیاه سریع و فوری درگاه پرداخت اعطا می‌شود.

 

اپلیکیشن پولیک,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها

در همین خصوصی سید ابراهیم حسینی نژاد، مدیرعامل شرکت پرداخت سامان کیش در مورد ارائه خدمت به این اپلیکیشن با وجود عدم برخورداری از این نماد گفت‌‎وگویی داشته است که به زودی منتشر می‌شود؛ گفتنی است که حسینی نژاد در این گفتگو وعده داده بود تا درگاه سپ برای این اپلیکیشن حذف شود که از صبح روز یکشنبه ۲۰ خرداد ماه درگاه سامان کیش در پولیک حذف شد و هم اکنون زرین پال به این اپلیکیشن سرویس دهی می‌کند.

 

کسب درآمد سخت؛ ماهیانه ۳۰ هزارتومان!

شعار تبلیغاتی پولیک این است که پولیک کن تا پول در بیاری اما واقعا کسب درآمد از طریق این سیستم ساده نیست و صرفا این یک شعار است که با این سیستم می‌توان به راحتی ۱.۵ میلیون تومان در ماه درآمد داشت، کسب درآمد از این طریق در یک سال نیز رویا محسوب می‌شود.

 

محدودیتی که در نمایش تبلیغات در ساعت وجود دارد عملا باعث می‌شود که کاربران برای کسب درآمد حداقل چند هزار تومانی ساعت‌ها و روزها منتظر بمانند و با توجه به عدم فروش کالاها، بیمه و اپ شیرینگ در این اپلیکیشن می‌توان گفت که کسب درآمد در پولیک بسیار سخت است؛ اگر فرض کنید که باز کردن هر تبلیغ حدود ۳۰ ثانیه زمان می‌گیرد.

 

اگر فردی در بهترین حالت و شرایط اپلیکیشن، روزانه ۸ ساعت با استفاده از بخش تبلیغات پولیک درآمدزایی کند، روزانه ۹۶۰ تومان و ماهانه ۲۸ هزار و ۸۰۰ تومان درآمد خواهد داشت که تقریبا برابر با نصف یارانه دریافتی ماهانه هر فرد است.

 

درآمدهایی که هیچوقت پرداخت نمی‌شود

اپلیکیشن پولیک,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها

بر اساس گفت‌وگوی میان برخی کاربران پولیک که در چند ماه اخیر از پولیک استفاده کرده‌اند  و توانستند حالا به درآمدی در حدود ۵۰ هزار تومان و مبالغ قابل پرداخت برسند، پولیک درخواست پرداخت درآمدهای آن‌ها را برگشت می‌زند که نشان از ایجاد این سیستم برای کسب درآمد برای صاحبین دارد؛ البته برخی کاربران نیز معتقد هستند تا پولیک مبالغ درآمدهای آن‌ها را پرداخت کرده است.

 

جالب است بدانید که همواره ۱۰ هزار تومان از مبلغ درآمد در سیستم باقی می‌ماند که در تعداد بالا مبلغ کلانی به شمار می‌رد  و حداقل درآمد قابل پرداخت در این سیستم  ۲۰ هزار تومان است.

 

بیمه پزشکی پولیک

اپلیکیشن پولیک مدعی است تا کاربران پس از خرید اشتراک یکساله از یک‌سال بیمه حوادث و هزینه‌های غرامت و پزشکی به میزان ۱۰ میلیون تومان بهره‌مند می‌شوند، این حالی است که معلوم نیست این بیمه از طرف چه شرکتی اعطا می‌شود و مشخصات فرد بعد از تکمیل در پرفایل چگونه تایید و برای استفاده از این بیمه چه فرآیندی را باید طی کرد؛ در حقیقت بیمه صرفا یک شگرد برای جذب کاربر و منطقی سازی قیمت خرید اشتراک یکساله ۵۹ هزار تومانی است.

 

اجناس گران و بی‌کیفت؛ از فروش بیمه تا سرم موی سر!

اپلیکیشن پولیک,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها

کاربران علاوه بر تماشای تبلیغات و کسب درآمد می‌توانند از سیستم پورسانتی فروش کالا و خدمات در پولیک برای کسب ودرآمد استفاده کنند؛ این سیستم دقیقا مشابه روند بازاریابی زنجیره‌ای است که در ایران توسط برخی شرکت‌ها با مجوز انجام می‌شود اما پولیک هیچ مجوزی برای بازاریابی زنجیره‌ای ندارد و فعالیت آن در این زمینه غیر قانونی است.

 

در حقیقت راه اصلی کسب درآمد از طریق سیستم پولیک، فروش اجناسی است که قیمت بالاتری نسبت به محصولات در دسترس در فروشگاه دارند و در عین حال از کیفیت پایینتری دارند که باعث می‌شود فروش این کالاها غیر ممکن به شمار برود و صرفا استفاده از این بخش از اپلیکیشن اتلاف وقت باشد.

 

جمع بندی؛ به دزدان مجازی اعتماد نکنید

پولیک چندین ماه فعالیت داشته است و توانسته تا مبالغ زیادی از طریق حق عضویت و فعالیت کاربران در سیستم دریافت کند؛ کانال تلگرام پولیک حدود ۶۵ هزار عضو دارد و با توجه به تبلیغات فریبنده و آرزوی درآمدزایی راحت در نسل جوان کشور باعث شده تا این دسته از اپلیکیشن‌ها به صورت قارچ گونه رشد پیدا کنند؛ این در حالی است که متولی نظارتی در حوزه مشکلات پرداخت الکترونیک و سایت‌ها و نرم افزارهای بدون هویت وجود ندارد و معلوم نیست چه زمانی وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها برای رفع این مشکل تمرکز خواهند کرد.

 

جانشین معاون فنی پلیس فتا از پیگیری پلیس فتا نیز اظهار داشت: روزانه به تعداد فعالان غیر مجاز اضافه می‌شود و مردم برای مقابله با این کسب و کارها باید سواد خود را افزایش دهند و سازمان‌ها نیز نظارت خود را برای مقابله با جرایم افزایش دهند؛ به مردم توصیه می‌کنم که به دزدان مجازی اعتماد نکنند و صرفا از کسب و کارهای شفاف و دارای مجوز استفاده کنند.

 

 

  • 60
  • 10
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۲۱
غیر قابل انتشار: ۲۸
جدیدترین
قدیمی ترین
خوبه
دوستان گول نخورید پولیک یه نرم افزار کاملاً کلاه برداری و دزدی هست که همون اول مبلغ ۵۹۰۰۰ تومن از شما میگیره و هیچ درآمدی نداره. من خودم گول خوردم و ثبت نام کردم کلی باید بازی کنی و مطلب ببینی تا وسطش تبلیغ بیاد و امتیاز بگیری. من خودمو کشتم ۵۰۰۰۰۰ هزار امتیاز اوردم آخرش ۲۰ هزار تومن به حساب کاربری من اومد بعد زدم انتقال بده میگه ۵۰۰ تومن باید موجودی داشته باشی زدم ۱۵ تومنشو انتقل بده میزنه کف انتقال باید ۲۰ تومن باشه خلاصه سرتون رو درد نیارم بدونید همش دروغه چون خودم ضرر کردم دلم نمیخواد کس دیگه ای ضرر ببینه.
با سلام متاسفانه من هم بدون تحقیق هزینه ۵۹۰۰۰ تومان برای اشتراک اپ پولیک پرداخت کردم وحدود دوهفته هم کار کردم ولی متاسفانه الان دو هفته هست که پولیک تز دسترس خارج شده و به هیچ وجه پاسخگو نیست. الان شما حساب کنید چند نفر این مبلغ رودادند و ازشون کلاه برداری شده؟ بعنوان یک مال باخته از بقیه میخوام اشتباه من رو انجام ندهند و اول راجب پولیک و امثالش تحقیق کنند.
سلام متاسفانه پولیک اپ کلاه برداری بود. منم جزو مال باخته های ۵۹ هزارتومنی هستم که بعد از چند روز کار کردن اپ کلاً از دسترس خارج شده ولی کسی پاسخگو نیست. متاسفانه مبلغ کلانی از این اپ به جیب زده شد و دست ما تو پوست گردو موند.
این برنامه من تو یه ماه پونصد امتیاز گرفتم و یک روز می‌خواست به یکماه بکشه برنامه خودکار دیگه باز نشد و پولی دستمو نگرفت
پولی که خرج پولیک کردم خرج دوا دکتر خواهر مادرتون بشه بعد از یک ماه تبلیغ دیدن و ده گیگ نت برنامه دیگه باز نشد
چیزی که به نفعتونه رو انتشار ندین مرد باشید همه نظرارو بزاربد واسه خوندن
من تو ی ماه نزدیک چهارصد تومن در اوردم نمیدونم شما چطور تو ی ماه سی تومن در اوردین تازه چندتا از رفیقام بیش از این پولی که من دراوردم کاسب شدن چیزی که واقعا پیش اومده واسه من رو دارم میگم شما تا میبینید ملت ی جوری پول گیرش میاد زود به کلاه برداری ربطش میدین خیلی خوبین شما
من تو ی ماه نزدیک چه...
پس چرا الان قطع شده پولیک؟
من تو ی ماه نزدیک چه...
داداش الان چی؟!! تبلیغ میاد برات؟!!!!! الان امتیازتو حساب کردن؟! یه چک بکن حسابتو بد نیست!
من تو ی ماه نزدیک چه...
ميشه به عنوان يك هموطن روش درآمدزايي خودتون رو براي ما هم توضيح بديد تا ما هم از اين گمراهي دربياييم. ممنون ميشم من يك آدم معمولي جامعه هستم
واقعا متاسفم برای مردم و جوان های بیکار که مجبور ند برای مقداری پول به هر دری بزنند لعنت بر هرچه آدم کلاهبردار و دزد مال مردم خور پلیس فتا باید از اول جلو این کلاهبرداری را میگرفت نمی گذاشت مردم اینقدر ضرر کنند
باسلام ما همیشه بخود میبالیم که پلیس ما از هرنوعش چه پلیس امنیت چه پلیس فتا و....هوشیارترین پلیس های دنیا هستند که در همه زمینه ها دراسرع وقت بامجرمین برخورد قاطع دارند و به مردم اطلاع رسانی میکنند حال از شما میپرسم بعد از چند ماه چگونه است که با این همه تبلیغات وکلاهبرداری به این وسعت تازه متوجه این کار شده اند وتا به حال حتی یک اطلاع رسانی هم نکردند تا این جوانهای جویای کار با این وضعیت بد اقتصادی در دام این کلاهبر داران نیفتند واقعا خسته نباشید
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش