جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۱۲۰۰۰۴۱

چگونه تصاویر جعلی را شناسایی کنیم؟

نحوه تشخیص تصاویر جعلی,شناسایی تصاویر جعلی,تصاویر فتوشاپی
امروزه تصاویر جعلی زیادی در اینترنت منتشر می‌شوند و همان‌گونه که فناوری‌های هوش مصنوعی برای جعل تصویر، فیلم و فایل‌های صوتی در حال پیشرفت هستند، باید امکانات توسعه ابزارهای تشخیص سریع و دقیق این جعلیات نیز ارتقا پیدا کنند.

یکی از اساتید علوم کامپیوتری دانشکده دارتموت آمریکا کتابی نوشته که در آن به موضوع تصاویر جعلی و چگونگی شناسایی آن‌ها پرداخته است. یک ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایالات‌متحده آمریکا در سال ۲۰۱۶ میلادی یک ویدئو از سخنان دونالد ترامپ در مورد زنان منتشر شد. در آن زمان، اصالت این ویدئو هرگز مورد سؤال قرار نگرفت. فقط دو سال بعد مردم با توجه به آنچه می‌دیدند و می‌شنیدند، خود را در یک‌چشم انداز کاملاً متفاوت پیدا کردند. می‌توان گفت پخش شدن یک تصویر یا یک فیلم در اینترنت نمی‌تواند مبنایی برای صحت آن باشد و باید بررسی‌شده و از طریق منابع معتبر صحت آن را ثابت کرد.

 

در هنگام ارزیابی اعتبار یک تصویر یا یک ویدئو، مهم این است که بدانیم چه چیزی می‌تواند یا چه چیزی نمی‌تواند جعلی باشد. هوش مصنوعی مدرن می‌تواند تقلب‌های بسیار قانع‌کننده‌ای ایجاد کند که عموماً فتوشاپ نامیده می‌شود. ممکن است یک فتوشاپ بسیار خوب انجام شود اما این‌گونه نیست که نتوان آن را تشخیص داد و می‌توان گفت ممکن است پیشرفت‌های آینده در این زمینه به حدی باشد که همه‌چیز فرق کند و مشکلات بیشتری را پیش روی شناسایی تصاویر تقلبی از حقیقی قرار دهد.

 

پیشرفت در تکنولوژی هوش مصنوعی باعث شده است که تصاویر، فیلم‌ها، ویدئوها و فایل‌های صوتی جعلی پیچیده و بسیار ماهرانه ایجاد شود. درعین‌حال این مسئله باعث گسترش اطلاعات غلط و جعلی در رسانه‌های اجتماعی شده است. جامعه تک‌قطبی ممکن است عادت کرده باشد که از خبرهایی تغذیه کند که با جهان‌بینی آن‌ها مطابقت دارد.  در بسیاری از موارد پیش‌آمده که رسانه‌های بزرگ نیز نتوانستند این تصاویر جعلی را تشخیص داده و از آن‌ها استفاده کرده‌اند.

 

هانی فرید (Hany Farid) استاد علوم کامپیوتری دانشکده دارتموت (Dartmouth) ایالات‌متحده آمریکا و نویسنده کتاب Photo ForensicsThe Conversation است که نکات مهمی  درباره تشخیص جعلی بودن تصاویر، فیلم‌ها و فایل‌های صوتی در کتابش ارائه می‌دهد. در اینجا به چند نکته برای شناسایی و تشخیص تصاویر جعلی در دنیای مجازی و شبکه‌های اجتماعی اشاره می‌شود.

 

۱- بررسی کنید تصویر مورد نظر، قبلا در اینترنت استفاده نشده باشد: بسیاری از تصاویر جعلی بر اساس تصاویر قدیمی تر ساخته می شوند. جستجوی تصویر معکوس یک روش ساده و مؤثر برای دیدن نحوه استفاده از یک تصویر است. برخلاف جستجوی معمولی آنلاین در موتورهای جستجوی اینترنتی که از کلمات کلیدی مشخص‌شده استفاده می‌شود، امکان جستجوی تصویر معکوس در Google یا TinEye نیز وجود دارد که می‌تواند تصاویر مشابه یا یکسان را در یک پایگاه داده گسترده، در اختیار کاربر قرار دهد. بااین‌حال موتورهای جستجوی تصویر معکوس نمی‌توانند فهرست جامعی از محتوای بسیار گسترده و در حال تغییر اینترنت را ارائه دهند؛ بنابراین، حتی اگر تصویر در اینترنت باشد، هیچ تضمینی وجود ندارد که توسط سایت پیدا شود. در این رابطه، پیدا کردن یک تصویر به این معنی نیست که آن تصویر واقعی یا جعلی باشد.

نحوه تشخیص تصاویر جعلی,شناسایی تصاویر جعلی,تصاویر فتوشاپی

 

۲- بررسی متا دیتا: اغلب تصاویر دیجیتال دارای متا دیتای غنی‌ای هستند که می‌توانند سرنخ‌هایی را به‌عنوان منبع و اصالت آن‌ها ارائه دهند. متا دیتا اطلاعاتی در مورد داده‌ها است. متا دیتا برای یک تصویر دیجیتال شامل اطلاعات دوربین ساخته‌شده و مدل آن، تنظیمات دوربین مانند اندازه دیافراگم و زمان نمایش، تاریخ و زمان عکس‌برداری، محل GPS که در آن تصویر گرفته شد و موارد بیشتر دیگر استفاده می‌شود. اهمیت برچسب‌های تاریخ، زمان و مکان در تصاویر بسیار زیاد است. برچسب‌های دیگر ممکن است یک تفسیر مشابه به روش ساده ارائه دهند.  به‌عنوان‌مثال، نرم‌افزار ویرایش عکس ممکن است یک تگ را نشان دهد که نرم‌افزار را مشخص می‌کند یا برچسب‌های تاریخ و زمان که با تگ‌های دیگر متناقض است. درواقع این تناقض‌ها و ناهماهنگی‌های اطلاعات یک تصویر هستند که می‌توانند نشان‌دهنده دست‌کاری شدن آن تصویر باشند. متادیتا در فایل تصویر ذخیره می‌شود و می‌تواند به‌آسانی با برنامه‌های مختلف استخراج شود. بااین‌حال، برخی از خدمات آنلاین، بیشتر این متادیتاهای تصویر را حذف می‌کنند که باعث می‌شود اطمینان پیدا کردن از جعلی بودن یا نبودن تصور مشکل شود.

 

۳- تشخیص آنچه می‌تواند یا نمی‌تواند جعلی باشد: در هنگام ارزیابی اعتبار یک تصویر یا یک ویدئو، مهم این است که بدانیم چه چیزی می‌تواند یا چه چیزی نمی‌تواند جعلی باشد. هوش مصنوعی مدرن می‌تواند تقلب‌های بسیار قانع‌کننده‌ای ایجاد کند که عموماً فتوشاپ نامیده می‌شود. این مسئله عمدتاً محدود کردن تغییر چهره و صدا در ویدیو است و برای کل بدن نیست. ممکن است یک فتوشاپ بسیار خوب انجام شود اما این‌گونه نیست که نتوان آن را تشخیص داد و می‌توان گفت ممکن است پیشرفت‌های آینده در این زمینه به حدی باشد که همه‌چیز فرق کند و مشکلات بیشتری را پیش روی شناسایی تصاویر تقلبی از حقیقی قرار دهد.

 

۴- اطمینان از تصاویر کوسه‌ها: هانی فرید در این رابطه می‌گوید که پس از دو دهه تحقیقات دریافته‌ام که تقریباً بیشتر تصاویری که در آن کوسه‌ها وجود دارند، تقلبی و جعلی هستند. درواقع با دیدن تصاویر جذاب و دیدنی کوسه‌ها نباید گول‌خورده و آن‌ها را باور کنیم.

 

۵- کمک به مبارزه با اطلاعات غلط: تصاویر و فیلم‌های جعلی ممکن است به ایجاد خشونت وحشتناکی در سراسر جهان منجر شود. دست‌کاری در انتخابات دموکراتیک و ناآرامی‌های مدنی می‌تواند نمونه‌هایی آن باشد. به نظر می‌رسد ایجاد تغییرات وسیع و عمیق سیاست‌های محرمانه محتوا در بخش فناوری ضروری به نظر می‌رسد. کسانی که درحال‌توسعه فناوری هستند، می‌توانند به‌راحتی جعلیات پیچیده ایجاد کنند. درواقع ممکن است فناوری آن‌ها مورد سوءاستفاده قرار گیرد و در همین راستا باید جامعه مجازی دیجیتال به ایجاد ابزارهایی برای تشخیص سریع و دقیق تصاویر، فیلم‌ها و فایل‌های صوتی جعلی پرداخته و برای و توسعه آن‌ها به فعالیت‌های خود ادامه دهد. علاوه بر آن می‌توان گفت، تشخیص سایت‌های جعلی و خودداری از استفاده از هرگونه اطلاعات، تصاویر و غیره از آن‌ها می‌تواند به این مسئله و کمتر رواج دادن اطلاعات جعلی کمک کرد.

 

ترجمه: فاطمه کردی

 

s​inapress.‎​ir
  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش