یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۵۳ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۵۵۸۵
گجت ها و ابزارهای هوشمند

اسپیکرهای گوگل و آمازون

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت,اسپیکر هوشمند

اتوماسیون خانگی یا خانه هوشمند، پدیده‌ای نوپا در دنیای فناوری محسوب شده که روزبه‌روز در حال گسترش است. یکی از مهم‌ترین ملزومات برای تحقق این پدیده، اسپیکرهای هوشمند هستند؛ بنابراین شاهد آن بوده‌ایم که شرکت‌های بزرگ در چند سال اخیر به تولید این محصولات روی آورده‌‌اند که از جمله آنها می‌توان به Echo (محصول آمازون) و  Google Home ( محصول گوگل) اشاره کرد.

 

شرکت اپل – که تقریبا از این قافله جا مانده بود – در روز دوشنبه پنج ژوئن ٢٠١٧ (١٥ خرداد ١٣٩٦) در جریان کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان اپل (WWDC ٢٠١٧)، هم‌زمان با معرفی iOS ١١ و  watchOS ٤، از اسپیکر هوشمند خود با نام  HomePod نیز پرده برداشت. اپل HomePod را ٣٤٩ دلار قیمت‌گذاری کرده است. با سابقه‌ای که از برند اپل سراغ داریم، پیش‌بینی مي‌شد که قیمت HomePod از سایر اسپیکرها بیشتر باشد؛ اما این قیمت تقریبا دو برابر قیمت Echo (با قیمت ١٧٩,٩٩ دلار و درحال‌حاضر با تخفیف ١٣٩.٩٩دلار) و بسیار بیشتر از قیمت Google Home (با قیمت ١٢٩ دلار و درحال‌حاضر با تخفیف ١٠٩ دلار) است.

 

وب‌سایت mobile، مشخصات آکوستیک HomePod روی کاغذ بهتر از دو اسپیکر دیگر بوده؛ اما باید منتظر عرضه این محصول بمانیم و ببینیم کیفیت صدای آن تا چه حد از محصولات گوگل و آمازون بهتر است و آیا به قیمت بالای این دستگاه می‌ارزد یا خیر.

 

تجهیزات صوتی پیشرفته اپل در این اسپیکر، با توجه به حساس‌بودن بازار نسبت به قیمت، ممکن است در فروش با مشکل مواجه شود. به‌ویژه آنکه از حیث نرم‌افزاری، اسپیکرهای آمازون و گوگل حرف‌های بیشتری برای گفتن دارند. اسپیکر HomePod از نظر پشتیبانی از محصولات سایر شرکت‌ها، نسبت به دو اسپیکر دیگر، بسیار محدود عمل کرده و در زمینه‌های استریم موسیقی از سرویس‌های معروف و سازگاری با لوازم خانگی هوشمند، گزینه‌های کمتری را در اختیار کاربر می‌گذارد.

 

درحال‌حاضر HomePod فقط از سرویس Apple Music پشتیبانی می‌کند. این در حالی است که اسپیکر Google Home علاوه بر Google Play Music (سرویس اختصاصی گوگل در استریم موسیقی)، از سایر سرویس‌های معروف استریم موسیقی  نیز پشتیبانی می‌کند.Amazon Echo نیز در کنار این پشتیبانی می‌تواند از سرویس‌های اختصاصی آمازون، یعنی Amazon Music ، Prime Music و Amazon Music Unlimited هم موسیقی پخش کند. نکته دیگری که در اسپیکرهای هوشمند حائز اهمیت است، توانایی آنها در استریم هم‌زمان موسیقی به چندین اتاق است.

 

درحال‌حاضر Amazon Echo فاقد چنین قابلیتی است؛ اما گفته می‌شود در آینده امکان استریم موسیقی بین اسپیکرهای آمازون (Echo ،Echo Show و Echo Dot) فراهم خواهد شد. در اسپیکر Google Home، با استفاده از استاندارد Chomecast Audio می‌توان موسیقی را هم از دیوایس‌های اندرویدی و هم از دیوایس‌های مجهز به iOS روی این اسپیکر استریم کرد.

 

HomePod  نیز از استاندارد جدید AirPlay٢  برخوردار بوده و از این طریق می‌تواند موسیقی را از آیفون، آی‌پد یا Mac استریم کند. لازم به ذکر است که AirPlay٢ در مقایسه با Chomecast Audio محدودتر است؛ چراکه اولا Chromecast Audio علاوه بر دیوایس‌های اندرویدی، با دیوایس‌های مجهز به iOS نیز سازگار است؛ اما AirPlay٢ فقط با دیوایس‌های اپل کار می‌کند. ثانیا، Chromecast Audio از دیگر سرویس‌های استریم موسیقی پشتیبانی می‌کند، ولی AirPlay٢ این‌گونه نیست.

 

البته کریگ فدریگی (Craig Federighi)، معاون ارشد مهندسی نرم‌افزار اپل، از احتمال پشتیبانی AirPlay٢ از سایر سرویس‌ها در آینده سخن گفته است. ناگفته نماند، با توجه به پشتیبانی Google Home و Amazon Echo از بلوثوث، کاربر می‌تواند جدای از سرویس‌های یاد‌شده، موسیقی خود را به این دو اسپیکر استریم کند؛ اما از قرار معلوم، HomePod فاقد بلوتوث است.

 

برای برقراری ارتباط کلامی با اسپیکرها و کنترل دیوایس‌های هوشمند متصل به آنها، هر اسپیکر از دستیار دیجیتال مخصوص به خود برخوردار است: Google Home مجهز به Google Assistant بوده، در Amazon Echo با Alexa مواجه هستیم و HomePod نیز مثل سایر دیوایس‌های اپل از وجود Siri بهره می‌برد. به گفته برخی کارشناسان، Google Assistant در فهم درخواست‌های پیچیده، آگاهی مبتنی بر موقعیت (contextual awareness) و توانایی در پرسیدن سؤالات مرتبط بعدی، بسیار تواناست.

 

در مقابل، Alexa هرچند در آگاهی مبتنی بر موقعیت به Google Assistant نمی‌رسد؛ اما این توانایی را دارد که به دامنه گسترده‌ای از فرمان‌ها پاسخ دهد. می‌توان Siri را جایی بین این دو قرار داد؛ چراکه نه به هوشمندی Google Assistant است و نه به اندازه Alexa توانایی سازگاری با غیراپلی‌ها را دارد. به بیان دیگر، برجسته‌ترین تفاوت Siri با Alexa و GoogleAssistant، اکوسیستم بسته و موضع سرسختانه آن در قبال توسعه‌دهندگان غیراپلی است. در مقابل، آمازون و گوگل به منظور گسترش و پیشرفت دستیارهای دیجیتال خود، همواره به تشویق برنامه‌نویسان پرداخته‌اند تا راه‌حل‌های جدیدی برای افزایش توان پاسخ‌گویی این دستیارها ارائه دهند.

 

 

sharghdaily.ir
  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش