یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۲۷ - ۲۹ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۷۴۶۸
فناوری اطلاعات و ارتباطات

نکاتی برای بالارفتن امنیت در استفاده از وای فای عمومی و رایگان

وای فای رایگان,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
طرح گسترش وای فای شهری یا عمومی در سال‌های گذشته و با توجه به رشد استفاده کاربران از اینترنت مطرح شد و در حال حاضر نیز برخی اپراتورهای همراه و اینترنتی ، این خدمات را در مکان‌های عمومی در اختیار کاربران می‌گذارند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چندی پیش در یک پست اینستاگرامی از راه اندازی وای فای عمومی و رایگان در آینده نزدیک خبر داد و اعلام کرد که ارائه وای فای عمومی علاوه بر تبلیغ سرویس شرکت‌ها و افزایش درآمد آنها یک نتیجه بهتر یعنی کاهش ترافیک شبکه اپراتورهای همراه در مراکز تجمع مردم را نیز به‌دنبال خواهد داشت که در نهایت این کار باعث افزایش کیفیت سرویس دهی اپراتورهای همراه به مشترکانشان خواهد شد.

 

اما آنچه در این میان قابل توجه است چگونگی تامین امنیت کاربران فضای مجازی است که در صورت متصل شدن به وای فای عمومی امکان سوءاستفاده از سوی افراد سودجو وجود خواهد داشت .از این رو درگفتگویی با سرهنگ علی نیک نفس رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا صورت گرفته است که می خوانید:

 

خبرهایی مبنی بر اجرای طرح وای فای رایگان در برخی اماکن عمومی از سوی مخابرات مطرح است درصورت راه اندازی این طرح که به منظور رفاه حال شهروندان انجام می شود چه اقداماتی برای بالارفتن امنیت کاربران فضای مجازی باید صورت گیرد؟

امروزه وای فای عمومی ورایگان در بسیاری از مکان ها وجود دارد وافراد زیادی نیز از آن استفاده می کنند اما بیشتر آنها از خطرات آن بی خبر هستند واحتیاط های لازم برای محافظت از خودشان را رعایت نمی کنند .بزرگترین خطری که درحال حاضر کاربران را تهدید می کند سرقت اطلاعات است.بدین صورت که فرد یا افراد سودجو مابین ارتباط میان گیرنده وفرستنده قرار گرفته ودر این میان رمز عبور ،نام کاربری وهرچیزی که مورد نیازشان باشد را به سرقت می برند.

 

کاربران چگونه می توانند امنیت خود را در فضای مجازی حفظ کنند ویا برای امنیت کاربران در فضای مجازی چه کارهایی باید انجام داد؟

بخش زیادی از امنیت کاربران در دست خودشان است به این صورت که اگر هنگام اتصال به اینترنت برخی از نکات ایمنی رعایت شود شاهد افزایش امنیت در فضای مجازی خواهیم بود.این نکات شامل :عدم اتصال به وای فای های بدون رمز ،عدم اتصال به وای فای هایی که دارای رمز عبور مشترک هستند،عدم ورود به اطلاعات مهم وخصوصی در مواقع غیر ضروری ودر صورت استفاده باید سریعا رمزهای عبور خود را تغییر دهیم ،استفاده از پروتکل های امن https،خاموش کردن وای فای در مواقعی که از آن استفاده نمی کنیم وخارج کردن فایل هایی که share شده اند.

 

چه نکاتی را باید ارائه دهندگان وای فای رایگان درنظر بگیرند تا امنیت کاربران حفظ شود؟

ارائه دهندگان وای فای رایگان حتما باید رمزهای عبور مجزا برای هریک از کاربرانی که قصد اتصال به اینترنت را دارند اختصاص دهند. همچنین هویت کاربرانی که قصد اتصال به وای فای رایگان را دارند حتما احراز شود.البته پلیس فتا نیز در ادامه ماموریت های خود ،اطلاع رسانی در مورد آسیب ها ومخاطرات این فضا ،ارائه راهکارهای مقابله با مجرمان سایبری ونظارت برفعالیت ارائه دهندگان اینترنت را در دستور کار خود دارد.

 

آیا در اجرای این طرح پلیس فتا با وزارت ارتباطات همکاری خواهد داشت؟

درصورت عملیاتی شدن طرح ،اجرای آن توسط اپراتورها وارائه دهندگان خدمات دسترسی به اینترنت صورت خواهد گرفت. ولی از آنجاییکه اجرای این طرح می تواند تبعات امنیتی برای شهروندان وزمینه ساز افزایش جرایم رایانه ای شود،پلیس فتا تاکنون طی ۲مرحله الزامات انتظامی وامنیتی مورد نظر برای پیشگیری از گسترش جرایم رایانه ای را به مراجع ذیصلاح از جمله وزارت ارتباطات اعلام کرده وآمادگی دارد تا بصورت کامل در حوزه های سیاست گذاری ونظارت با وزارت ارتباطات همکاری کند.

 

آیا می توان گفت که اساسا اتصال به شبکه های وای فای عمومی برای کاربران مخاطره آمیز است؟

شاید این توصیه که نباید برای انجام کارهای غیر ضروری ومهم از اینترنت های باز ورایگان استفاده کرد راشنیده باشید.نکته ای که درصورت رعایت از سوی کاربران تا حدود بسیار زیادی دست افراد سودجو ومجرم را از انجام عمل مجرمانه کوتاه می کند.از سویی دیگر ما روز به روز شاهد افزایش ارائه اینترنت باز ورایگان در فروشگاه ها ،کافی شاپ ها ،هتل ها ،فرودگاه ها وسایر مکان های عمومی هستیم .

 

قابلیتی که علاوه برجذب مشتری عموما برای انجام کارهای ضروری کاربرد دارد.اما آیا ضمانتی برای حفظ امنیت استفاده کنندگان وکاربران اینترنت باز یا رایگان وجود دارد؟ باید گفت بسیاری از افراد جامعه که لپ تاپ ،تبلت و موبایل های هوشمند دارند از اینترنت های باز ورایگان استقبال می کنند ودرهر مکانی با سیستم های خود به اینترنت متصل می شوند تا از اخبار واطلاعات دنیای سایبر بهره ببرند.در حالیکه در بسیاری از سیستم های شخصی این افراد انبوهی از اطلاعات مهم وشخصی وجود دارد که خطر سرقت آنها از سوی مجرمان سایبری وهکرها متصور است.

 

از سوی دیگر از آنجایی که در اکثر مکان های عمومی که اینترنت باز ارائه می دهند تمامی کاربران بدون پسورد ویا با پسوردهای مشترک به اینترنت متصل می شوند.لذا هیچ تضمینی برای حفظ اطلاعات آنان وجود ندارد.اتصال به اینترنت باز ورایگان بدون رمز عبور در اماکن عمومی به راحتی اطلاعات کاربران را درمعرض رویت کسانی قرارمی دهد که همزمان به همان منبع اینترنت متصل هستندچون در این زمان چندین نفر همزمان از طریق وای فای به اینترنت متصل می شوند بنابراین مشاهده سایت های بازدید شده وهک کردن دستگاه قربانی بسیار آسان تر از حالت معمولی است.

 

استفاده از اینترنت عمومی بارمز عبور نیز چندان به ارتقای امنیت کمک نمی کند تا وقتی که همه کاربران از یک رمز عبور مشترک استفاده می کنند،امکان هرگونه فعالیت مجرمانه وجود دارد. لذا بهتر است ارائه دهندگان وای فای عمومی برای هر کاربر رمزی عبور مجزا و پیچیده انتخاب و به خود فرد تحویل دهند تا از هرگونه سوءاستفاده احتمالی پیش گیری شود.

 

یکی دیگر از شگردهای موجود در این زمینه ،ارسال بدافزارهای مختلف جهت سرقت اطلاعات کاربران است که در صورت استفاده از اینترنت های باز این امکان را به افراد سودجو می دهد تا با دسترسی به سیستم افراد مختلف برای آنها ویروس ها وبدافزارهای مختلف را ارسال کنند.

 

از جمله اقدامات پیشگیرانه ای که می توان در این خصوص انجام داد این است که درصورت امکان برای انجام کارهای مهم ومحرمانه (وارد کردن اطلاعات بانکی،وارد کردن رمز عبور به ایمیل وشبکه های اجتماعی )از اینترنت های عمومی استفاده نکنیم.

 

آیا برای اجرای این طرح با پلیس فتا هماهنگی هایی صورت گرفته است؟

خیر تاکنون بصورت رسمی درخواستی از پلیس فتا صورت نگرفته است واطلاعات ما در حد اخبار منتشر شده در رسانه هاست .درصورت اجرای الزامات انتظامی وامنیتی مورد نظر پلیس فتا و تعهد ارائه دهندگان به اجرای دقیق الزامات ،پلیس منعی برای این موضوع نمی بیند.

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش