پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۱۵ - ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۹۵۶
فناوری اطلاعات و ارتباطات

گردش مالی صنعت مخابرات چقدر است؟

صنعت مخابرات,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات خود به‌تنهایی می‌تواند یک صنعت باشد و همچنین می‌تواند برای سایر حوزه‌ها نیز توانمندی ایجاد کند، برای مثال می‌توان به ایجاد بستر مناسب برای کارآفرینی اشاره کرد. در این رابطه وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات گفته است که دولت منابع مالی را برای حمایت از این موضوع برنامه‌ریزی کرده است، به‌طوری که ۵۰۰‌میلیارد تومان طی دو سال از طریق صندوق سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر به کسب‌و‌کارهای نوپا اختصاص پیدا کرده است.

استفاده رسمی از تلفن در تهران به سال ۱۲۶۵،‌ شمسی مصادف با ۱۸۸۶ میلادی، زمانی كه برای اولین‌بار در ایران،‌ یك رشته سیم تلفن بین تهران و شهر ری به‌طول ۸/۷ كیلومتر توسط بوآتال بلژیكی كه امتیاز راه‌آهن ری را داشت كشیده شد،‌ برمی‌گردد. مرحله دوم فناوری مخابرات در تهران از سال ۱۲۶۸ شمسی یعنی ۱۳ سال پس از اختراع تلفن با برقراری ارتباط تلفنی بین دو ایستگاه ماشین دودی تهران و شهرری آغاز شد. پس از آن بین كامرانیه در منطقه شمیران و عمارت وزارت جنگ در تهران و سپس بین مقر ییلاقی شاه قاجار در سلطنت‌آباد سابق و عمارت سلطنتی تهران ارتباط تلفنی دایر شد.

سال ۱۳۰۲ شمسی قراردادی برای احداث خطوط تلفنی زیرزمینی با شركت زیمنس و هالسكه منعقد و آبان۱۳۰۵ شمسی تلفن خودكار جدید روی ۲۳۰۰ رشته كابل در مركز اكباتان آماده بهره‌برداری شد. مركز تلفن اكباتان در سال ۱۳۱۶ شمسی به ۶۰۰ شماره تلفن و در سال ۱۳۳۷ به ۱۳‌‌هزار شماره توسعه یافت. خطوط تلفن جدید یا كاریر نیز پس از شهریور ۱۳۲۰ مورد بهره‌برداری قرار گرفت و ارتباطی تلفنی بین تهران و سایر شهرها گسترش یافت و مراكز تلفنی تهران یكی پس از دیگری تاسیس شد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی،‌ واحدهای مخابراتی شهر تهران زیرمجموعه معاونت نگهداری و بهره‌برداری تلفن شهری و حومه فعالیت می‌كرد و تاسیس شركت مخابرات ایران مصوب ۷۲/۲/۶،‌ استان تهران در سال ۱۳۷۵ تاسیس شد.

پس از تبدیل شركت مخابرات ایران به شركت سهامی عام كه در اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی در راستای خصوصی سازی صورت گرفت،‌ اساسنامه جدید در تاریخ ۸۸/۲/۲۶ به تصویب رسید و جایگزین اساسنامه سابق شد. مخابرات منطقه تهران با بیش از ۸۰ مركز پرظرفیت شهری و بیش از ۳۵۰ مركز كم‌ظرفیت، ارائه خدمات تلفن ثابت و دیتا در گستره جغرافیایی استان تهران و البرز را بر عهده دارد. شرکت کارخانجات مخابراتی ایران اولین و بزرگ‌ترین تولید كننده مراكز تلفن ثابت و سیار كشور بوده است.

این شرکت در سال ۱۳۴۵ با مشاركت وزارت پست و تلگـراف و تلفن، بانك توسعه صنعتی و شركت زیمنس آلمـان به‌صورت شركت سهامی خاص در شیراز به منظـور تولید تجهیزات مورد نیاز شبكه مخابراتی كشور و با ظرفیت اسمـی سالیانه ۴۵‌هزار خط تلفن EMD و ۶۰‌هزار دسـتگاه تلفن رومیزی تاسیس و در سال ۱۳۴۸ به بهره‌برداری رسید.

بررسی وضعیت صنعت مخابرات

وضعیت از حدود سال ۸۳ تغییر کرد، زیرا اپراتورهای ایران خرید از خارج کشور را به خرید تولید داخلی ترجیح دادند و این شروعی بود که شرکت کارخانجات مخابراتی ایران از حدود سه‌هزار و ۹۰۰ کارگر و کارمند تا سال ۱۳۹۳ به ۵۰۰ نفر برسد. در حال حاضر وضعیت صنعت مخابرات در کشور اصلا مطلوب نیست و این صنعت در این سال‌ها مرتب سیر نزولی داشته است. کارشناسان مخابرات در مورد اینکه با توجه به شرایط فعلی در زمینه تجهیزات صنایع مخابراتی در کشور چه رویه‌ای را باید دنبال کرد نظرات مختلفی را مطرح می‌کنند.

برخی معتقدند که قرار نیست که همه کشورها در همه زمینه‌ها تولید داشته باشند و ایران هم باید در زمینه‌ای که استعداد تولید بیشتری دارد دست به سرمایه‌گذاری بزند. به گزارش ایرنا، با روی کارآمدن دولت یازدهم و انتخاب محمود واعظی به‌عنوان سکاندار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عزم جدی بر توسعه زیرساخت‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات قرارگرفت و با حمایت‌های ویژه‌ای که حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم از این بخش انجام داد رشد شاخص‌ها سرعت بیشتری گرفت. از ابتدای فعالیت دولت یازدهم ۱۵۴‌میلیون و ۳۹۸‌هزار و ۷۸۸ سیم‌کارت تلفن همراه از سوی اپراتورهای تلفن همراه کشور در اختیار مردم ایران قرار داده شده است.

این گزارش نشان می‌دهد که یک‌میلیون و ۶۱۲‌هزار و ۴۹۵ سیم‌کارت توسط اپراتورهای تلفن همراه کشور در اختیار مردم قرار گرفته است. این درحالی است که براساس گزارش دفتر مذکور این روند تعداد ۷۸‌میلیون و ۶۶۸‌هزار و ۳۳ سیم‌کارت از مجموع سیم‌کارت‌های واگذارشده فعال بوده‌اند. براساس گزارش دفتر بررسی‌های اقتصادی معاونت برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ضریب نفوذ مشترکان فعال تلفن همراه کشور به ۱۳/۱۰۴‌درصد رسیده است در حالی که این ضریب ۱۴/۱۰۴درصد اعلام شده است. براساس گزارش دفتر مذکور مشترکان پهن باند به ۴۱‌میلیون و ۵۷‌هزار و ۴۱ مشترک رسیده است. اکنون و با پیشرفت‌های چشمگیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جای آن دارد مسئولان به همدلی و هماهنگی از این فرصت‌ها نهایت استفاده را کرده و قفل اقتصاد دیجیتال را باز کرده و به‌دنبال آن رشد اشتغال و توسعه کشور را رقم بزنند.

گردش مالی صنعت مخابرات و اشتغال‌زایی

صنعت مخابرات با گردش مالی بیش از ۳۰ هزارمیلیارد تومانی در سال، بازار یکصد‌هزار‌میلیارد تومانی منطقه را پیش رو دارد و می‌تواند با رونق اقتصادی کشور در سایه کمترین وابستگی و بیشترین اشتغال آفرینی، چرخ دیگر صنایع را نیز به حرکت درآورد. آذری جهرمی در آیین افتتاح پروژه‌های ارتباطی منطقه آزاد به رشد ۱۳ رتبه‌ای شاخص بین‌المللی کارآفرینی اشاره کرد و گفت: البته وضعیت آن چنان مطلوبی از نظر این شاخص نداریم که با همکاری وزارت‌های ارتباطات، صنعت، کار و سازمان امور استخدامی لایحه‌ای برای رفع موانع کسب و‌کارهای نوپا تنظیم شده است که به‌زودی برای تصویب ارسال می‌شود.

یکی از زیرشاخص‌های کارآفرینی، مدت زمان مورد نیاز برای آغاز یک ‌کسب‌و‌کار است، کسب و‌کارهای نوپا بر اساس یک‌خلاقیت شکل می‌گیرد بنابراین اگر قرار باشد فقط سه ماه وقت برای ثبت شرکت نیاز باشد بنابراین خلاقیت از میان می رود. او همچنین وضعیت جغرافیایی و جمعیتی استان گیلان را برای تحول دیجیتال در این استان مناسب ارزیابی کرد.

به‌گفته جهرمی، با ظرفیتی که مناطق آزاد دارند، اتصال منطقه آزاد به سرزمین اصلی و استفاده از چارچوب‌های راحت تر، فضای مناسبی برای رشد و‌نمو کسب‌و‌کارهای نوپا به شمار می رود. مناطق آزاد برای توسعه کسب و‌کارهای نوپا نیاز به بسترهای ارتباطات درجه یک دارد. وزیر ارتباطات عنوان کرد: دولت منابع مالی را برای حمایت از این موضوع برنامه‌ریزی کرده است، به‌طوری که ۵۰۰‌میلیارد تومان طی دوسال از طریق صندوق سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر به کسب‌و‌کارهای نوپا اختصاص پیدا کرده است.

کارشناسان چه می‌گویند؟

گروهی از کارشناسان اینطور استدلال می‌کنند که ساخت و تولید تجهیزات تلفن همراه در دنیا در انحصار دو شركت یكی اروپایی و دیگری چینی است و بازار بین این دو شركت تقسیم شده‌ است كه رقابت با آنها آسان نیست؛ به‌نظر این گروه به همین جهت بهتر است ایران در جایی که استعداد و توانایی بیشتری دارد مثل تولید نرم‌افزار در سطح جهانی رقابت کند و با تمرکز در این زمینه وارد بازار جهانی شود، درمقابل، گروهی دیگر از کارشناسان معتقدند که باتوجه به سابقه طولانی مدت ایران در عرصه تولید تجهیزات مخابراتی و با توجه به صادرات موفق محصولاتی مثل سوئیچ‌های مخابراتی به برخی کشورها توسط ایران باید این صنعت در کشور بیشتر جدی گرفته شده و روی آن سرمایه‌گذاری شود تا در آینده موفق شده و به بار بنشیند. مسلم است، که ادامه روند فعلی و تکیه به واردات محض از چین و برخورد منفعلانه؛ در آینده‌ای نه چندان دور ایران را مثل برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس به مصرف‌کنندگان صرف تبدیل می‌کند که البته این روند در نهایت موجب وابستگی روز افزون کشور به قدرت‌های جهانی می‌شود.

سحر افشاری

armandaily.ir
  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش