شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳
۰۸:۵۳ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۶۷۳۲
فناوری اطلاعات و ارتباطات

دردسر خریدهای اینترنتی در خراسان رضوی

خرید اینترنتی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

این روزها با گسترش بسترهای اینترنت و دسترسی آسان به فضای سایبری، خریدهای اینترنتی رونق زیادی گرفته، البته این موضوع تنها مربوط به پایتخت نشینان نبوده و استان‌های دیگر نیز از آن استقبال کرده‌اند.

 

خریدهای اینترنتی به ظاهر، کار را برای مشتریان پر و پا قرصش راحت کرده و آنان دیگر دغدغه از دست دادن وقت و گشتن در بازار و تحمل ترافیک شهرهای بزرگ را برای پیدا کردن کالای مورد نظر ندارند.

 

این افراد تصور می‌کنند از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را می‌توانند در این فروشگاه‌های مجازی بیابند، غافل از آنکه این شیوه خرید شاید در نگاه اول بدون دغدغه باشد، اما مشکلاتی نیز همراه خود دارد که پیگیری برای رفع آن به مراتب زمان بیشتری از خرید کردن را از خریداران می‌گیرد. البته تجربه‌های موفقی هم در خریدهای اینترنتی دوستداران آن وجود دارد، اما وجود برخی تخلفات مانند گرانفروشی، تقلبی بودن جنس تحویل شده یا نرسیدن کالا به دست خریدار را نمی‌توان از این نوع خرید کتمان کرد.

 

 استقبال مشهدی‌ها از خرید اینترنتی

مشهد یکی از کلانشهرهایی است که مردمش استقبال خوبی از خریدهای اینترنتی می‌کنند و البته به همان نسبت نیز با مشکلاتش دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

«کریمی» یکی از اهالی بلوار «سجاد» مشهد که خانمی خانه دار است، می‌گوید: رفت و آمد در ترافیک برایم سخت است، به همین جهت ترجیح می‌دهم بیشتر خریدهایم را اینترنتی انجام دهم البته چند بار نیز برایم پیش آمده که کالایی را که می‌خواسته‌ام کیفیت نداشته و نتوانسته‌ام پس بدهم.

 

«شریفی» یکی دیگر از اهالی مشهد است که دیپلم دارد و می‌خواسته در کلاس‌های آنلاین مدیریت یک سایت شرکت کند و قرار بوده هفته‌ای دوبار آموزش‌های لازم را از طریق اینترنت بگیرد، اما پس از واریز پول متوجه شده سایتی به این نام وجود ندارد و باید قید ۷۰۰ هزار تومان واریزی‌اش را بزند.

 

«موسوی» دانش‌آموز پایه دهم نیز پس از آنکه ۱۲۰ هزار تومان برای خرید دو کتاب پرداخت کرده هرگز کتاب‌ها به دستش نرسیده و نمی‌داند باید چه بکند.

 

خانم «علیاری»، اما می‌گوید که این روزها خرید اینترنتی نوعی کلاس برای خانم‌های مشهدی شده و من نیز نمی‌خواهم از این قافله عقب بمانم و تاکنون نیز چند بار در خریدهایم به مشکل برخورده ام، اما فکر می‌کنم این هزینه استفاده از فناوری‌های جدید است.

 

تخلفات اینترنتی را پیگیری کنید

رسیدگی به تخلفات فروشگاه‌های اینترنتی در حال حاضر بخشی از کار بازرسی و نظارت خراسان رضوی را به خود اختصاص می‌دهد، بویژه اینکه هنوز بسیاری از مردم نمی‌دانند باید موضوع را از کجا پیگیری کنند.

 

 «علی باخرد»، معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گوید: برخی از فروشگاه‌های مجازی که در استان فعالیت دارند، با مرکزیت تهران هستند که در مشهد نیز شعبه دارند و برخی دیگر فروشگاه‌هایی هستند که مرکزیت آنها در خود استان است.

 

وی خاطرنشان می‌کند: فروشگاه‌های اینترنتی بر اساس ماده ۸۷ قانون نظام صنفی برای فروش در فضای مجازی باید از اتحادیه مربوطه پروانه کسب بگیرند که این دسته از فروشگاه‌ها معمولاً مشکل خاصی ندارند و تخلفات آنها از سوی معاونت بازرسی و نظارت قابل پیگیری است. اینها فروشگاه‌هایی است که در فضای حقیقی دارای یک شرکت یا مغازه هستند و در کنار آن هم در فضای مجازی کالا عرضه می‌کنند.

 

اما مشکل شرکت‌هایی است که مجوز ندارند و در فضای حقیقی کالایشان را به‌صورت مخفیانه یا در خانه یا انبار غیرحقوقی نگه می‌دارند و سپس کالا‌ها را در فضای مجازی عرضه می‌کنند و ما با اینگونه فروش در فضای مجازی مخالف هستیم و برخورد می‌کنیم.  به گفته وی این شرکت‌ها در سایت خود معمولاً اجناس قاچاق یا غیربهداشتی و بی‌کیفیت را عرضه می‌کنند و قیمت کالاهایی که در آنها عرضه می‌شود به مراتب بالاتر است. متأسفانه خیلی از مردم هم به آنها اعتماد می‌کنند و تا کلاهی بر سرشان نرود متوجه مشکل دار بودن این شرکت‌ها نمی‌شوند. وی در پاسخ به این پرسش که آیا بازرسان ویژه‌ای برای کنترل قیمت کالاهای عرضه شده در فضای مجازی در خراسان رضوی داریم، می‌گوید: ردیابی ما به‌دنبال شکایت مردم انجام می‌شود.

 

معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی توضیح می‌دهد: مردم می‌توانند تمام مشکلات مربوط به کالاهای خریداری شده از فضای مجازی را با ما در میان بگذارند البته ما تنها مسئول فروشگاه‌هایی هستیم که در فضای حقیقی نیز دارای جا و مکان قانونی هستند و در غیر این صورت مردم باید به پلیس فتا مراجعه کنند.

قبل از واریز وجه از اصالت سایت اطمینان پیدا کنید

 

در همین حال، سرهنگ دوم «سید‌على جوادى» رئیس اداره تشخیص و پیشگیرى از جرایم پلیس فتا خراسان رضوی در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گوید: در بسیاری از موارد شهروندان پس از اینکه مورد کلاهبردارى قرار گرفتند به جهت کم بودن ارزش وجه کلاهبردارى و کمبود وقت، حاضر به ارجاع شکوائیه از سوى مقام قضایى به پلیس فتا نیستند و متأسفانه استفاده از این شگرد (کلاهبردارى با مبالغ پایین از تعداد قربانیان بالا) دست کلاهبردار را در رسیدن به کلاهبردارى‌هاى هنگفت باز خواهد گذاشت.

 

وى به این دسته از سودجویان و کلاهبرداران فضاى سایبری هشدار داد، پلیس فتا با رصد شبانه روزى و به جهت برقرارى امنیت در فضاى سایبری به‌صورت پیش‌دستانه اقدام به شناسایى مجرمان می‌کند و مطابق قانون جرایم رایانه‌اى، آنان را به دست قانون خواهد سپرد.

 

سرهنگ جوادی تأکید کرد: کاربران فضاى سایبرى باید قبل از اطمینان و واریز هرگونه وجهى به حساب افراد یا شرکت‌هاى ناشناس در فضاى سایبر از اصالت سایت یا آگهى مورد نظر و مجوزهاى آن اطمینان حاصل کنند و حتى المقدور با برقرارى ارتباط و مراجعه به مکان مورد نظر از موقعیت جغرافیایى محل ارائه خدمات نیز مطلع شوند تا در دام کلاهبرداران فضاى سایبرى گرفتار نشوند.

 

هیچ وجهی به حساب افراد ناشناس در فضای مجازی واریز نکنید

 

رئیس اداره تشخیص و پیشگیرى از جرایم سایبرى پلیس فتا خراسان رضوى از مردم خواست، از واریز هرگونه وجهى به حساب افراد ناشناس تحت عناوین آموزش از راه دور و آموزش مجازى خوددارى کنند. وی در تشریح این هشدار، گفت: در پى دریافت تعداد متعددى گزارش از سوى مردم مبنى بر کلاهبرداری از طریق واریز وجه به حساب برخى آموزشگاه‌هاى ناشناس و غیرمعتبر در فضاى مجازى، بررسی موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.

 

سرهنگ جوادی افزود: با بررسى‌هاى صورت گرفته توسط کارشناسان پلیس فتا مشخص شد، افرادى سودجو با درج آگهى‌های جعلى با عناوینى چون آموزش از راه دور و برگزارى دوره‌هاى آموزش مجازى برخى دروس وحرفه‌هاى مهم، اقدام به فریب مردم کرده و آنان را مجاب به واریز وجه تحت عنوان هزینه پیش پرداخت ثبت‌نام مى‌کنند و سپس آگهى‌هاى خود را حذف کرده و دیگر پاسخگوی مردم نیستند.

 

زهره افشار

 

 

iran-newspaper.com
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش