جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۱۸ - ۱۰ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۱۹۳۹
کامپیوتر و لپ تاپ

عمر درایوهای SSD چه قدر است؟

درایوهای SSD,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,لپ تاپ و کامپیوتر

درایوهای پرسرعت اس‌اس‌دی وسایل ایده‌آلی برای ذخیره‌سازی اطلاعات هستند؛ اما علاوه بر قیمت بالا، طول عمر آن‌ها نیز نگرانی دیگر کاربران است.

 

وقتی حافظه‌ی فلش با ظرفیت بالا به‌عنوان جایگزینی برای هارددیسک‌ به بازار عرضه شد، بیشترین نگرانی درباره‌ی طول عمر آن‌ بود. کاربران ذهنیت خوبی درباره اعتمادپذیری هارددیسک‌ داشتند، اما درایو‌های اس‌اس‌دی هنوز اعتماد‌پذیری خود را ثابت نکرده بودند.

 

خوشبختانه این درایو‌ها از آن‌چه فکر می‌کنید؛ حداقل در مقایسه با هارد‌دیسک‌ در نرخ خطا و نگه‌داری اطلاعات با دوام‌تر هستند. اما متأسفانه اس‌اس‌دی‌ در کنار نرخ ذخیره و فراخوانی بالای اطلاعات، در برابر گذر زمان آسیب‌پذیر‌ است.  

 

این بدین معنی است که خطر از دست دادن اطلاعات در این درایو‌ها بیشتر از هارددیسک‌ نیست، اما همواره باید از اطلاعات ضروری خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. قبل از مراجعه به نتایج تست‌های انجام‌شده، به معرفی اصطلاحات رایج در درایوهای SSD می‌پردازیم.

 

MLC و SLC

حافظه‌های فلش چندمرحله‌ای (MLC) که در درایو‌های ارزان‌قیمت استفاده می‌شوند، قیمت کمتری دارند اما سرعت آن‌ها نیز کمتر است. درحالی‌که حافظه‌های تک‌مرحله‌ای (SLC) مورد استفاده در انواع حافظه‌های تجاری، از سرعت بالاتری برخوردار هستند.

 

Memory Block

بلوک حافظه، تقسیم‌بندی‌های فیزیکی روی حافظه فلش است. در بلوک خراب دسترسی به اطلاعات غیر ممکن یا بسیار کند است و احتمال بروز خطا افزایش می‌یابد.

 

TBW

 مجموع داده‌های نوشته‌شده روی حافظه بر حسب ترابایت.

 

درایوهای SSD چه مدت عمر می‌کنند

تولید‌کنندگان اس‌اس‌دی عموما عمر تولیداتشان را با سه معیار مختلف بیان می‌کنند. میانگین طول عمر، حجم کل اطلاعات ذخیره‌شده و نرخ اطلاعات ذخیره‌شده در طول زمانی مشخص مثلا یک روز.

 

واضح است که استفاده از معیارهای متفاوت نتایج متفاوتی خواهد داشت. در نهایت این سه معیار متفاوت باید بتوانند برای کاربر نهایی، استانداردی مشخص کنند که دقیقا چه زمانی درایو اس‌اس‌دی خراب‌ یا غیر قابل اعتماد می‌شود. برای این سؤال فقط می‌توان زمان تقریبی ارائه کرد که بعد از آن، استفاده از درایو شما را در معرض خطر از دست دادن اطلاعات قرار می‌دهد.

 

اخیرا مطالعات مختلفی برای تخمین دقیق‌تر عمر اس‌اس‌دی‌ها انجام‌شده که معروف‌ترین آن‌ها به شرح زیر است.

 

درایوهای SSD,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,لپ تاپ و کامپیوتر

تحقیق مشترک گوگل و دانشگاه تورنتو برای تعیین نرخ خرابی درایوها در دیتاسنتر

این مطالعه با این نتیجه پایان یافت که عمر فیزیکی اس‌اس‌دی‌ علاوه بر حجم اطلاعات نوشته‌شده که معیار اصلی خرابی حساب می‌شود، در طول عمر آن‌ بسیار تأثیرگذار است. همچنین مشخص شد که درایو‌های اس‌اس‌دی در دیتاسنترهای گوگل حتی به نسبتی تا ۴ برابر کمتر از نوع مغناطیسی یا همان هارددیسک‌ تعویض می‌شوند. اما این تنها یک روی سکه است.

 

آن‌ها مشاهده کردند که در طول بازه‌ی ۴ ساله، نرخ خطا‌های غیر قابل اصلاح در فراخوانی اطلاعات در این درایوها بسیار بیشتر از هارددیسک‌ است. نتیجه این‌که در فشار کاری بالا و شرایط فراخوانی سریع اطلاعات، اس‌اس‌دی‌ها بیشتر از هارددیسک دوام می‌آورند؛ اما بیشتر محتمل به بروز خطا هستند. در اس‌اس‌دی‌های قدیمی این احتمال بیشتر است.

 

بررسی رسانه‌های فناوری برای تعیین عمر برندهای مطرح

شش برند مطرح اس‌اس‌دی مورد آزمایش قرار گرفتند. در بین آن‌ها فقط کینگ‌استون، سامسونگ و سری‌های رده‌بالای کورسیر توانستند تا بالای ۱۰۰۰ ترابایت حجم نوشتن اطلاعات سالم بمانند. درایوهای دیگر در حجم ۷۰۰ تا ۹۰۰ ترابایت دچار خرابی شدند. درایوهای خراب‌شده اینتل و سامسونگ از چیپ‌های ارزان‌قیمت MLC استفاده کرده بودند درحالی‌که درایو کینگ‌استون با همان چیپ سالم مانده بود.

 

نتیجه این‌که در حافظه‌های با ظرفیت ۲۵۰ گیگابایت، طول عمر حدود ۱۰۰۰ ترابایت تخمین زده می‌شود. اما حتی اگر از چیپ‌های SLC هم استفاده شده باشد پشتیبان‌گیری از اطلاعات خود در محدوده این کارکرد را فرامو‌ش نکنید.

 

به دلیل داشتن فضای ذخیره‌سازی بیشتر، عمر بیشتری برای درایوهای با حجم بیشتر پیش‌بینی می‌شود. به‌عنوان مثال اگر اس‌اس‌دی سامسونگ ۸۴۰ با چیپ MLC و ظرفیت ۲۵۰ گیگابایت در حجم استفاده ۹۰۰ ترابایت دچار خرابی شود، انتظار طول عمر ۳۶۰۰ ترابایتی برای همین درایو با حجم یک ترابایت غیرمنطقی نیست.

 

تحقیقات شرکت فیسبوک در ارتباط با طول عمر اس‌اس‌دی‌ها در دیتاسنترهای این شرکت

مطالعات آن‌ها بیشتر به شرایط کاری دیتاسنترهای خودشان متمرکز بود. آن‌ها با قاطعیت به این نتیجه رسیدند که دمای کاری بالا عمر درایوها را کاهش می‌دهد. این مطالعات نشان داد که اگر اس‌اس‌دی پس از کشف اولین خطای غیر قابل چشم‌پوشی، قابل استفاده باشد، احتمالا بسیار بیشتر عمر خواهد کرد که با نتایج گوگل در تضاد است.

 

فیسبوک دریافت که نرخ بالای نوشتن و فراخوانی اطلاعات به‌شدت عمر درایو را کاهش می‌دهد. البته میزان کاهش عمر درایو مشخص نیست. نتیجه این‌که اس‌اس‌دی‌ها پس از بروز اولین خطا، بسیار بیشتر از عمر میانگین معرفی‌شده کار خواهند کرد.

 

نگران نباشید

با در نظر گرفتن همه‌ی نتایج بالا، به نظر می‌رسد این درایوها نهایت یکی دو سال قابل استفاده خواهند بود؛ اما توجه داشته باشید که همه‌ی تحقیقات بالا در شرایط کاری دیتاسنتر‌ها به دست آمده‌اند که با استفاده‌های شخصی بسیار متفاوت است.

 

در سیستم‌های شخصی نرخ ذخیره و فراخوانی اطلاعات بسیار کمتر و سیستم برای مدت‌ها بدون استفاده است. رسیدن به عمر میانگین معرفی‌شده حتی توسط گیمرها و کاربران حرفه‌ای به مدت‌ها زمان نیاز دارد؛ بنابراین نگران نباشید. احتمالا قبل از نیاز به تعویض درایو اس‌اس‌دی، کامپیوتر شما از رده خارج خواهد شد. بااین‌وجود پشتیبان‌گیری از اطلاعات مهم را هرگز فراموش نکنید.

 

 

  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش