سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
۱۴:۳۱ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۰۷۷۲
موبایل و تبلت

حسگر اثر انگشت/گوشی خیلی هم امن و غیرقابل نفوذ نیست!

اثرانگشت گوشی اندروید,اسکنرهای اثرانگشت
آیا امنیت اسکنر اثر انگشت گوشی های اندرویدی واقعا آن‌طور که تبلیغ شده، بالا و غیرقابل نفوذ است؟ تحقیقات جدید نتایج جالبی را نشان می‌دهند.

رشد روزافزون استفاده از اسکنرهای اثر انگشت در میان کاربران باعث شده تا سازندگان گوشی‌های اندرویدی از این فناوری به‌صورت متداول در دستگاه‌های خود استفاده کنند. امروزه اغلب گوشی‌های مجهز به حسگر اثر انگشت در قاب پشتی، زیر نمایشگر یا فریم کناری قرار دارند. صرف‌نظر از موقعیت مکانی، این قابلیت یک هدف امنیتی را برای محافظت از اطلاعات شخصی کاربر دنبال می‌کند.

از آنجاکه هر یک از ما اثر انگشت منحصر به‌فرد خود را داریم، نمی‌توان انکار کرد که این فناوری در گوشی‌های هوشمند یکی از ایمن‌ترین راه‌ها برای دور نگه داشتن اطلاعات خصوصی از تیررس دیگران است. اما آیا اسکنر اثر انگشت یک پوشش امنیتی بی‌عیب و خطا است؟

بررسی امنیت اسکنر اثر انگشت گوشی‌ های اندرویدی

به‌طور کلی حسگرهای اثر انگشت تا حد زیادی از اطلاعات شما در برابر نفوذ سودجویان جلوگیری می‌کند. اما آیا اگر کسی بخواهد قفل آن را با یک نوع ابزار هک باز کند، چطور؟ این اقدام در واقع باید به حدی هزینه‌بر است که تنها آژانس‌های امنیتی دولتی مانند FBI و سایرین برای اهداف تحقیقاتی دست به انجام آن می‌زنند. اما در واقعیت، ابزاری در دسترس است که می‌توان تنها با ۱۵ دلار از اثر انگشت دستگاه اندرویدی عبور کرد.

تحقیقات جدید دانشگاه ژجیانگ نشان می‌دهد که دو حفره آسیب‌پذیر ناشناخته در اغلب گوشی‌های هوشمند وجود دارند. این آسیب‌پذیری‌ها که در سیستم احراز هویت اثر انگشت قرار دارند، اصطلاحا «روز صفر» نام دارند. از این طریق، مهاجمان می‌توانند یک حمله موسوم به “BluePrint” را برای باز کردن قفل حسگر اثر انگشت گوشی‌ها ترتیب دهند.

برای انجام این کار، آنها از یک برد مدار ۱۵ دلاری که از میکروکنترلر، سوئیچ آنالوگ، کارت فلش SD و کانکتور برد به برد تشکیل شده، استفاده کردند. سپس مهاجمان تنها در عرض ۴۵ دقیقه می‌توانند از مانع اثر انگشت عبور کرده و به اطلاعات کاربر دسترسی پیدا کنند.

اسکنر اثر انگشت گوشی‌ های اندرویدی ظرف ۴۵ دقیقه هک شدند

محققان هشت گوشی اندرویدی مختلف و دو آیفون را مورد آزمایش قرار دادند. گوشی‌های اندرویدی شامل ویوو ایکس ۶۰ پرو، شیائومی می ۱۱ اولترا، اوپو رنو ریس، وان‌پلاس ۷ پرو، وان‌پلاس ۵ تی، گلکسی اس ۱۰ پلاس، هواوی میت ۳۰ پرو فایو جی و هواوی پی ۴۰ بودند. هم‌چنین دو گوشی آیفون مورد آزمایش نیز از سری SE و ۷ بودند.

اگرچه اغلب حسگرهای اثر انگشت در گوشی‌های هوشمند از محدودیت مشخصی برای تلاش جهت ورود کاربر برخوردار هستند، اما حمله بلوپرینت می‌تواند این محدودیت را دور بزند. احراز هویت از طریق اثر انگشت، برای عملکرد خود به تطابق دقیق میان ورودی و داده‌های اثر انگشت ذخیره شده ندارد. در عوض، این فناوری از آستانه‌ای برای تعیین اینکه آیا ورودی به حد کافی مطابقت دارد یا خیر، استفاده می‌کند.

بدین ترتیب هر سیستم مخربی می‌تواند از این مزیت استفاده کرده و سعی کند با داده‌های اثر انگشت ذخیره شده تا حد ممکن مطابقت داشته باشد. بنابراین پس از دور زدن محدودیت اعمال شده برای اثر انگشت، ورود به اطلاعات شخصی کاربر امکان‌پذیر خواهد شد.

چگونه محققان از ابزار ۱۵ دلاری برای شکستن قفل حسگر اثر انگشت استفاده کردند؟

برای باز کردن قفل گوشی‌های هوشمند، محققان قاب پشتی دستگاه را جدا کرده و برد مدار ۱۵ دلاری را وصل کردند. به محض شروع حمله، فرآیند باز کردن قفل هر گوشی تنها در عرض کم‌تر از ۱ ساعت انجام می‌شود. با این حال، مدت زمانی که برای باز کردن قفل هر گوشی صرف شد، در میان مدل‌های مختلف، متفاوت بود.

برای مثال، قفل حسگر اثر انگشت گوشی اوپو ظرف ۴۰ دقیقه باز شد، در حالی‌که این فرآیند برای گلکسی اس ۱۰ پلاس حدود ۷۳ دقیقه تا ۳ ساعت به‌طول انجامید. هم‌چنین می ۱۱ اولترا نیز سخت‌ترین دستگاه آزمایش بود که شکستن قفل آن به ۲.۷۸ تا ۱۳:۸۹ ساعت زمان نیاز داشت.

آیا آیفون از این آزمایش سربلند بیرون آمد؟

برخلاف گوشی‌های اندرویدی، محققان نتوانستند از طریق این روش قفل گوشی‌های آیفون را باز کنند. البته این لزوما بدین معنا نیست که اثر انگشت اندروید در مقایسه با آیفون از امنیت پایین‌تری برخوردار است. دلیل اصلی آن بود که اپل اطلاعات کاربران آیفون را رمزگذاری می‌کند. به‌لطف این ویژگی، حملات بلوپرینت باعث دسترسی به پایگاه داده اثر انگشت آیفون نمی‌شود.

اپل هم‌چنین در مدل‌های جدیدتر صرفا از روش‌های بیومتریک احراز هویت نظیر فیس آی‌دی برای محافظت از داده‌های کاربر استفاده می‌کند. به همین دلیل، هیچ راهی برای ترتیب اثر دادن این نوع حمله وجود ندارد.

در حال حاضر جز استفاده از رمز عبور و سایر راه‌های محافظتی، کار چندانی برای افزایش امنیت داده‌های شخصی نمی‌توان انجام داد. با این وجود، ارتقای ویژگی‌های امنیتی تا حد زیادی به توسعه‌دهندگان اندروید برای اقدامات بیش‌تر در این زمینه بستگی دارد. با توجه به این موضوع، محققان چند توصیه امنیتی را ارائه دادند.

آنها معتقدند که گوگل می‌تواند با رمزگذاری تمامی داده‌های رد و بدل شده میان اسکنر اثر انگشت و چیپست، قابلیت‌های امنیتی را تقویت کند.

در این تحقیق، عموما از گوشی‌های هوشمند قدیمی استفاده شده است. به این دلیل که نمونه‌های مدرن اندرویدی با مجوزهای سخت‌گیرانه‌تر برنامه و داده‌های امنیتی به‌روز شده، امنیت بیش‌تری را به ارمغان می‌آورند. علاوه بر آن، حمله بلوپرینت احتمالا روی گوشی‌های جدید اندرویدی که از آخرین استانداردها گوگل پیروی می‌کنند، کار نخواهد کرد. علاوه بر آن، این شکل از حمله تنها مستلزم روشن بودن گوشی بوده و بدون باز کردن قاب پشتی گوشی نیز امکان‌پذیر نیست.

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه
ویژه سرپوش