دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۲۵ - ۲۲ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۶۱۶۴
موبایل و تبلت

نکاتی برای خرید گوشی دست دوم

خرید گوشی دست دوم,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت
گاهی امکان خریدن یک گوشی نو وجود ندارد و به همین دلیل خرید یک گوشی کارکرده بهترین راهکار است. در این مطلب به شرح نکاتی برای خریدن یک گوشی دست دوم پرداخته‌ایم.

گوشی‌های پیشرفته از مشخصات ویژه‌ای مثل طراحی زیبا بهره می‌برند، اما ارزان نیستند. برای خریدن چنین گوشی‌هایی ممکن است مجبور شوید که مبلغی حداقل در حدود ۶۰۰ دلار را بپردازید، صرف نظر از این که برخی از محصولات خاص مانند گلکسی اس ۸ سامسونگ با حداقل قیمت ۷۵۰ دلار وارد بازار می‌شوند.

 

با این حال، نکته مسلم این است که برای خرید یک گوشی خوب الزاما همیشه نیازی نیست که حساب بانکی خود را خالی کنید. شما می‌توانید در این مواقع با مد نظر قرار دادن چند نکته مهم، برای خرید یک گوشی دست دوم اقدام کنید. در این نوشتار سعی کرده‌ایم که راه حل‌ها و راهنمایی‌هایی را برای خریدن یک گوشی کارکرده ارائه کنیم. 

 

خریدن یک گوشی دست دوم در قالب یک محصول بازسازی شده!

گوشی‌های بازسازی شده معمولا سالم‌ترین نوع از گوشی‌های دست دوم هستند. این گوشی‌ها محصولاتی هستند که به دلایل مختلفی به شرکت سازنده خود فرستانده شده‌اند. در این پروسه، کارخانه سازنده بعد از این که گوشی دریافتی را به طور کامل بررسی کرد، آن را به تنظیمات کارخانه برگردانده و آن را تایید می‌کند.

 

چنین گوشی‌هایی اغلب با نوعی گارانتی دوباره در اختیار کاربران قرار می‌گیرند و از این رو می‌توان گفت که یک گوشی بازسازی شده تقریبا وضعیتی شبیه به یک گوشی نو خواهد داشت. برای مثال زمانی که اپل می‌خواهد یک گوشی بازسازی شده را ارائه کند، آن محصول را با یک باتری، کاور و جعبه جدید به همراه همه وسایل جانبی یک گوشی آیفون نو در اختیار کاربرانش می‌گذارد.

 

این محصولات همچنین با یک سال گارانتی ارائه می‌شود؛ مشخصه‌ای که بجز یک شرکت سازنده، هیچ فروشنده دیگری آن را ارائه نمی‌کند.

 

معمولا در پروسه خریدن یک گوشی دست دوم بازسازی شده، هر سازنده‌ای استانداردهای مورد نظر خود را دنبال می‌کند. با این حال توصیه می‌کنیم که گوشی مورد نظر خود را تا جایی که ممکن است از شرکت سازنده آن محصول خریداری کنید، زیرا از این طریق حداقل اطمینان پیدا می‌کنید که محصول خریداری شده را بدون هیچ عیب و نقصی دریافت می‌کنید.

 

اگر که تصمیم به خریدن یک موبایل دست دوم بازسازی شده دارید، بد نیست بدانید که یک گوشی بازسازی شده، گران‌ترین نوع یک گوشی دست دوم است. در صورتی که تمایلی به پرداخت چنین هزینه‌ای ندارید، می‌توانید ریسک کنید و گوشی مورد نظر خود را از یک فروشنده عادی بخرید.

 

شما می‌توانید گوشی‌های بازسازی شده را از شرکت‌های معتبری مثل آمازون، اپل، بست بای (Best Buy)، سامسونگ و والمارت (Walmart) خریداری کنید.

 

خرید یک موبایل دست دوم تایید شده!

اگر که نمی‌خواهید بهای زیادی را بپردازید، پس می‌توانید به جای خریدن یک اسمارت فون بازسازی شده، یک گوشی دست دوم تایید شده (دارای گواهینامه اعتبار) را خریداری کنید. این محصولات نیز تست شده و به تنظیمات کارخانه بازگردانده شده‌اند و با نوعی وارانتی یا ضمانت نامه محدود در اختیار شما گذاشته می‌شوند.

 

تلفن همراه دست دوم تایید شده، ارزان‌تر از مدل‌های بازسازی شده هستند؛ اما شرایط و وضعیت آنها را ندارند.

 

موبایل دست دوم تایید شده، تست می‌شود تا کاربر اطمینان یابد که محصول مورد نظرش به خوبی کار می‌کند؛ اما مطمئنا به سالمی یک گوشی نو نبوده و اغلب با آسیب‌های ظاهری یا فرسایش‌های داخلی در اختیار خریداران گذاشته می‌شوند. این گوشی‌ها جعبه جدیدی ندارند و گاهی حتی بدون چند وسیله جانبی عرضه می‌شوند.

 

قبل از خرید یک موبایل دست دوم با این وضعیت، حتما شرایط مربوط به آن را بخوانید، زیرا هر فروشنده‌ای شرایط خاص خود را دارد و بر حسب استانداردهای خاص خود چنین محصولاتی را ارائه می‌کند. فروشندگان علاوه بر این وارانتی‌های متفاوتی را نیز به همراه گوشی‌های دست دوم تایید شده خود ارائه می‌کنند.

 

آمازون، بست بای، تارگت (Target)، ورایزون (Verizon) و ای تی اند تی (AT&T) از جمله معتبرترین شرکت‌هایی هستند که گوشی‌های تایید شده دست دوم را ارائه می‌کنند.

 

خریدن یک گوشی کارکرده!

گوشی‌های دست دوم معمولا با قیمت‌های بسیار ارزانی خرید و فروش می‌شوند، اما ریسک خرید آن‌ها نیز بسیار زیاد است. در صورتی که از دو منبع فوق، گوشی مورد نظر خود را نخرید، ممکن است که بتوانید یک گوشی پرچمدار سالم را با همه تجهیزات آن در ازای پرداخت بهایی بسیار اقتصادی خریداری کنید؛ اما این امکان نیز وجود دارد که محصولی نصیبتان شود که از هر جنبه فقط از دست دادن بهای پرداختی خود را به شما یادآوری می‌کند.

 

اگر که می‌خواهید یک گوشی دست دوم بخرید پس توضیحات ارائه شده توسط فروشنده را مطالعه کنید و سوالات مورد نظر خود را نیز بپرسید. تا حد امکان سعی کنید که از فروشنده‌ای محصول مورد نظر خود را بخرید که سابقه خوبی در ارائه محصولاتش دارد.

 

برخی از فروشندگان تاییدیه‌هایی را به همراه محصول خود ارائه می‌کنند و همچنین این امکان را نیز فراهم می‌سازند که خریدار در صورت بروز عیب خاصی پس از خریدن یک گوشی دست دوم مبلغ پرداختی خود را دریافت کند؛ هرچند که همه فروشندگان چنین شرایطی را در اختیار خریداران نمی‌گذارند.

 

اگر که می‌خواهید برای خریدن یک گوشی دست دوم اقدام کنید توصیه می‌کنیم که ابتدا شرایط فروش و بازگرداندن محصول مورد نظر را مطالعه کنید و سپس در صورت رضایت داشتن از شرایط موجود، مبلغ مورد نظر را از طریق سرویس‌های آنلاینی مثل پی پال (PayPal) بپردازید تا در صورت خراب بودن یا دزدی بودن محصول دریافتی، بتوانید آن را برگردانید و بهای پرداختی خود را دریافت کنید.

 

اگر که می‌خواهید یک گوشی دست دوم را از شخصی به طور مستقیم خریداری کنید، همیشه فرد دیگری را با خود ببرید و سعی کنید که گوشی مورد نظر را در یک مکان روشن خریداری کنید. به فروشنده بگویید که می‌خواهید قبل از پرداخت بهای تعیین شده، محصول مورد نظر را تست کنید.

 

بیان کردن چنین شرایطی باعث می‌شود که فروشنده سودجو از فروش محصول خود دلسرد شود. ای بای (eBay)، کریگزلیست (Craigslist)، گلاید (Glyde) و سواپا (Swappa) از مطمئن‌ترین شرکت‌هایی هستند که گوشی‌های دست دوم را ارائه می‌کنند.

 

منطقی بودن قیمت!

قبل از خریدن یک گوشی دست دوم تحقیق کنید تا بدانید که برای خریدن محصول مورد نظر باید حدودا چه مقدار پول بپردازید. Swappa در انجام چنین کاری یک منبع اطلاع رسانی بسیار خوب به شمار می‌آید زیرا اغلب اوقات قیمت میانگین فروش محصولات دست دوم خود را در قالب یک جدول در اختیار کاربران می‌گذارد.

 

شما همچنین می‌توانید با بررسی لیست محصولات فروخته شده (sold listings) سایت eBay اطلاعات مفیدی را در مورد قیمت نسبی گوشی مورد نظرتان کسب کنید.

 

به یاد داشته باشید که قیمت گوشی‌های قدیمی مانند سامسونگ گلکسی اس ۶ یا اپل آیفون ۵ همیشه با معرفی یک محصول جدید کاهش پیدا می‌کند، زیرا صاحبان چنین محصولاتی اغلب سعی می‌کنند که گوشی قدیمی خود را بفروشند تا بتوانند از این طریق بخشی از بهای گوشی جدید مورد نظر خود را تهیه کنند.

 

بعد از این که اطلاعات کافی را در مورد قیمت نسبی محصول مورد نظر خود کسب کردید، در خرید عجله نکنید. اگر که می‌خواهید گوشی دست دومی را به بهایی ارزان‌تر از قیمت میانگین تعریف شده برای آن بخرید، بهتر است که وارد یک پروسه خرید و فروش مزایده‌ای نشوید.

 

قیمت‌های ارائه شده در سایت‌هایی مثل eBay تا حد زیادی تغییر می‌کنند از این رو بهتر است که کمی صبور باشید تا قیمت نهایی منتشر شود. بهتر است که در اواسط هفته، قیمت گوشی مورد نظر خود را در چنین سایت‌هایی بررسی کنید؛ زیرا در اواخر هفته تعداد بیشتری از کاربران برای چک کردن قیمت‌ها به این سایت‌ها رجوع می‌کنند و این امر باعث می‌شود که قیمت‌های بالاتری در روزهای تعطیل ارائه شود.

 

نکاتی مهم در هنگام خریدن یک گوشی دست دوم

زمانی که می‌خواهید برای خریدن یک گوشی دست دوم اقدام کنید باید به چند نکته توجه نمایید. اگر که یکی از این موارد در لیست توضیحات فروشنده ارائه نشده است، باید قبل از خریدن محصول مورد نظر اطلاعات مربوط به آن را پیدا کنید.

 

۱. گوشی آنلاک است یا توسط یک شرکت خاص پشتیبانی می‌شود؟

گوشی‌هایی که توسط یک شرکت خاص پشتیبانی و سرویس دهی می‌شوند، قیمت ارزان‌تری دارند و در مقابل گوشی‌های آنلاک شده، قیمت گران‌تری دارند؛ چراکه به هیچ شرکت خاصی وابسته نیستند و می‌توانند هر سرویسی را پشتیبانی کنند از این رو برای مثال اگر که به خدمات شرکت ورایزون علاقمند هستید، بهتر است محصولی را خریداری کنید که توسط این شرکت پشتیبانی می‌شود.

 

۲. آیا گوشی مورد نظر تجهیزات جانبی هم دارد؟

از فروشنده بپرسید که آیا گوشی را به همراه تجهیزات و جعبه اصلی محصول ارائه می‌کند یا خیر. شما همچنین باید بدانید که آیا وسیله خاصی مانند کاور محافظ یا هدفون‌های غیراصلی به همراه گوشی ارائه می‌شود یا خیر. ارائه جعبه گوشی تا حدی نشان دهنده این امر است که گوشی مورد نظر دزدی نیست؛ نصب بودن کاور محافظ بر روی گوشی هم از این امر حکایت می‌کند که کاربرانی که قبل از شما از دستگاه استفاده کرده‌اند، به گونه‌ای مناسب از محصول مورد نظر شما مراقبت کرده‌اند.

 

۳. آیا گوشی به تنظیمات کارخانه بازگردانده شده است یا خیر؟

اگر که می‌خواهید یک گوشی دست دوم بخرید بهتر است محصولی را خریداری کنید که هیچ فایلی در آن وجود نداشته باشد. مطمئن شوید که مالک قبلی همه فایل‌های خود را پاک کرده و گوشی به تنظیمات کارخانه (FRP) بازگردانده شده است. قابلیت بازگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه یک مشخصه کاربردی است که شرکت گوگل آن را به سیستم عامل خود افزوده است تا از این طریق اطمینان کاربر را در هنگام خریدن یک گوشی دست دوم در مورد دزدی نبودن آن محصول افزایش دهد.

 

اگر که FRP قبل از فروخته شدن گوشی غیرفعال نشده باشد، شما حتی بعد از بازگرداندن گوشی به حالت تنظیمات کارخانه هم می‌توانید نام کاربری و رمز آخرین اکانت گوگل را قبل از استفاده از دستگاه وارد کنید.

 

۴. آیا گوشی از نظر فیزیکی آسیب دیده است؟

همیشه عکس‌های ارائه شده از یک محصول در یک آگهی تبلیغاتی همه مشخصات آن محصول را نشان نمی‌دهند، از این رو توصیه می‌کنیم که قبل از خریدن یک گوشی دست دوم آن دستگاه را بررسی کنید و ببینید که آیا کالای مورد نظرتان از نظر فیزیکی آسیبی دیده است یا خیر. علاوه بر این توصیه می‌شود که از فروشنده بپرسید که آیا گوشی مورد نظرتان تا به حال به دلیل نفوذ آب آسیب دیده است یا خیر.

 

۵. گوشی را تست کنید!

زمانی که گوشی را دریافت کردید، آن را با دقت تست کنید. شما می‌توانید برای تست کردن گوشی مورد نظر سیمکارت و کارت حافظه میکرو SD خود را روی گوشی بگذارید و ببینید که کارایی مورد نظر ارائه می‌شود یا خیر. علاوه بر این باید یک هدفون و شارژر را به گوشی وصل کنید و اطمینان یابید که این تجهیزات نیز عملکرد مناسبی دارند.

 

باتری دستگاه یکی دیگر از قطعاتی است که باید تست شود. اطمینان یابید که این قطعه نیز سالم است و شارژ می‌شود، زیرا باتری‌ها اغلب به مرور زمان کارایی خود را از دست می‌دهند.

 

شما همچنین می‌توانید از برنامه‌های عیب یاب یا کدهای خدماتی برای تست کردن گوشی خود استفاده کنید. این کدها و نرم افزارها اغلب در فضای مجازی ارائه شده‌اند و شما را قادر می‌سازند تا باتری، نمایشگر و بخش‌های مختلف گوشی مورد نظر خود را تست کنید.

 

اگر که گوشی را از شرکتی خریداری کردید و متوجه شدید که کالای خریداری شده معیوب است، بهتر است که برای رفع آن عیب اقدام نمایید. در صورتی که دستگاه هنوز هم گارانتی (وارانتی) دارد، می‌توانید از خدمات شرکت سازنده برای تعمیر گوشی استفاده کنید.

 

همان طور که گفته شد گاهی این امکان نیز وجود دارد که گوشی را بازگردانید و پول خود را از طریق سرویس پی پال دریافت کنید. در صورتی که می‌خواهید از یک شخص به طور مستقیم گوشی مورد نظر خود را بخرید، یک سیم‌کارت، کابل، لپ تاپ و هدفون را نیز با خود ببرید تا بتوانید به کمک این تجهیزات تست‌ها و بررسی‌های لازم را انجام دهید.

 

 

 

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش