شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴
۱۶:۱۶ - ۲۵ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۶۱۷۲
موبایل و تبلت

معافیت گمرکی گوشی‌های مسافری لغو شد

رودست به قاچاقچیان موبایل چمدانی

لغو معافیت گمرکی گوشی‌های مسافری,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

مسافران دیگر نمی‌توانند موبایل‌های بدون گمرکی وارد کنند. این خبری است که دیروز گمرک اعلام کرده و توضیح داده است که از این به بعد معافیت ۸۰دلاری واردات گوشی مسافری لغو شده و علاوه بر آن، مسافران دیگر نه‌تنها نمی‌توانند عوارض گمرکی گوشی‌هایشان را با دلار ۴۲۰۰ تومانی بپردازند بلکه باید گمرکی را بر مبنای قیمت ارز سنا پرداخت کنند که تقریبا معادل قیمت بازار آزاد است.

این تصمیم گمرک به دنبال سوءاستفاده گسترده قاچاقچیان و سودجویان از این قانون گرفته شد. براساس اعلام گمرک در‌ سال۹۷، حدود ۵‌میلیون دستگاه تلفن‌همراه از طریق مسافران وارد کشور شده است. این موضوع درحالی رخ داد که تنها ۲.۵‌میلیون دستگاه موبایل توسط تاجران و از طریق رسمی به کشور وارد شده است. به عبارت دیگر، در ‌سال۹۷ چیزی حدود ۷۰‌درصد موبایل‌های واردشده، از طریق مسافران بوده است. گمرک زیان ناشی از دورزدن این قانون را چیزی حدود ۴‌هزار‌میلیارد تومان برآورد کرده است.

داستان از کجا شروع شد؟

برای مبارزه با قاچاق بی‌رویه تلفن‌همراه هر مسافری می‌توانست با کدملی خودش، تنها یک گوشی را در سامانه گمرک ثبت کند و البته علاوه بر این، معافیت مسافران می‌توانستند به ارزش ۸۰دلار بار مسافرتی با خود به همراه داشته باشند. این معافیت ۸۰دلاری به اضافه حذف مالیات از موبایل مسافری، سودجویان را به فکر بهره‌برداری از شرایط انداخت. قاچاقچیان این‌بار از کدملی مسافران سوءاستفاده کرده و بدون اطلاع آنها، اقدام به واردات گوشی کردند، اما ماجرا به همین‌جا ختم نشد و برخی دیگر از افراد، آگاهانه اقدام به فروش اطلاعات هویتی خود به واردکنندگان کردند که هر دو مورد غیرقانونی شناخته شد؛ چراکه معافیت ۸۰دلاری واردات موبایل تنها برای «مسافران واقعی» و «صرفا استفاده شخصی» درنظر گرفته شده بود.

آرام، عضو هیأت‌مدیره انجمن واردکنندگان به «شهروند» می‌گوید: «در برخی از ماه‌های‌سال که تعداد سفرهای خارجی خیلی کم می‌شد، هر پاسپورت به قیمت ۵۰۰‌هزار تومان هم اجاره می‌شد اما در برخی از روزها و مناسبت‌ها مثل اربعین یا عاشورا و ایام حج که تعداد مسافرهای زیارتی زیاد بود، قیمت اجاره پاسپورت به ۵۰ تا ۱۰۰‌هزار تومان می‌رسید.»

مسافران اربعین می‌توانند گوشی وارد کنند؟

با شروع راهپیمایی اربعین و سفر میلیونی ایرانیان به عراق، باز هم احتمال برخی سوء استفاده‌ها شدت گرفت و بهمن طاهرخانی، عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس، نسبت به سوءاستفاده از مسافران کربلا برای ورود گوشی همراه قاچاق به داخل کشور هشدار داد. البته آن‌گونه که معاون فنی گمرک ایران اعلام کرده، براساس مصوبه ۲۲ مهرماه ستاد تنظیم بازار، معافیت ۸۰دلاری برای واردات گوشی مسافری از این بعد منتفی خواهد شد. به گفته آرام، مسافرهای کربلا درصورت واردات موبایل باید ۸۰دلار عوارض ورودی آن را پرداخت کنند.

تغییر نرخ ارز برای محاسبه حقوق گمرکی

از سوی دیگر، پیش از این حقوق و عوارض گمرکی تلفن همراه مسافری براساس ارز رسمی (٤٢٠٠٠ ریال) محاسبه می‌شد؛ اما براساس ابلاغیه جدید ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز، از این به بعد حقوق و عوارض گمرکی گوشی تلفن‌همراه مسافری براساس نرخ سامانه سنا محاسبه می‌شود. مهرداد جمال ارونقی در این زمینه نیز گفت: «اعمال نرخ ارز براساس سامانه سنا برای محاسبه حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده گوشی تلفن‌همراه مسافری ابلاغ شده است. یک حساب کتاب ساده نشان می‌دهد که ۸۰دلار پیش از ابلاغ این مصوبه معادل ۳۳۶‌هزار تومان بود اما از این پس با احتساب قیمت حدود ۱۱‌هزار و ۲۰۰ تومانی هر دلار (سنا) واردکنندگان موبایل چیزی حدود ۸۹۶‌هزار تومان باید عوارض پرداخت کنند.»

آرام در پاسخ به این‌که با توجه به عوارضی که از این پس واردکنندگان بابت واردات موبایل باید پرداخت کنند، آیا امکان دارد مسافری بخواهد گوشی را از کشورهای همسایه وارد کند، گفت: «گوشی‌هایی که به صورت مسافری وارد می‌شوند، فاقد گارانتی و خدمات پس از فروش هستند. از طرفی با ابلاغ مصوبه جدید گمرک مسافران باید به ازای واردات موبایل چیزی حدود ۸۰۰‌هزار تومان حقوق گمرکی پرداخت کند که صرفه اقتصادی واردات گوشی را به‌طور کامل از بین خواهد برد.»

حالا اما این خبر تأثیر خاصی هم روی بازار نگذاشته است؛ چراکه به گفته فعالان بازار، موبایل مدت‌هاست ریزش مشتری را تجربه می‌کند.

آیدین آرام، عضو هیأت‌مدیره انجمن واردکنندگان موبایل هم به «شهروند» می‌گوید: «به دلیل نبود مشتری، بازار هیچ واکنش منفی نسبت به این تصمیم نشان نداده و قیمت‌‎ها تغییری نکرده است.» عضو هیأت‌مدیره انجمن واردکنندگان درباره میزان صرفه واردات گوشی‌های مسافری توضیح می‌دهد: «واردات گوشی مسافری به دلیل پرداخت‌نکردن حقوق گمرکی و سایر هزینه دست‌کم یک‌میلیون تومان ارزان‌تر از واردات رسمی تمام می‌شود. جدای از این، قاچاقچی هیچ مالیاتی را پرداخت نمی‌کند؛ درحالی ‌که شرکت‌های رسمی واردات که به صورت شفاف عمل می‌کنند، همه‌ساله بخش زیادی از درآمد خود را به‌عنوان مالیات به دولت پرداخت می‌کند.»

او با اشاره به بازار داغ فروش پاسپورت و سیم‌کارت برای رجیستری موبایل مسافری، حالا امیدوار است که جلوی قاچاق موبایلی که تحت عنوان مسافر وارد کشور می‌شد، بسته شود. به گفته این فعال بازار، این مصوبه به تمامی گمرکات کشور ابلاغ شده و چنانچه زائران کربلا قصد ورود گوشی را داشته باشند، باید ۸۰دلار بر مبنای ارز سنا که هم‌اکنون در بازار چیزی حدود ۱۱‌هزار و ۲۰۰ تومان قیمت دارد، پرداخت کنند.

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش