دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴
۱۰:۱۵ - ۲۸ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۱۵۷۵
موبایل و تبلت

حذف آداپتور شارژر و ایرپادز از جعبه ی آیفون های ۱۲؛ اقدامی برای حفظ محیط زیست یا سود بیشتر؟

اپل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

در هفته قبل شرکت اپل از آیفون های ۱۲ رونمایی کرد. همان گونه که پیش بینی می شد همانند اپل واچ سری ۶، اپل در این رویداد آنلاین هم خاطرنشان کرد که به علت حفظ محیط زیست تصمیم گرفته است تا آیفون های جدید را بدون آداپتور شارژر و ایرپادز در جعبه ی آن ها به فروش برساند.

به نظر میرسد که این تصمیم اپل مبنی بر انجام این کار با توجه به کاهش هزینه های تولید، بیشتر به نفع اپل خواهد بود تا محیط زیست. شرکت اپل با انجام این کار در هزینه های خودش صرفه جویی کرده است اما کاربرانی که با توجه به نبود آداپتور شارژر و ایرپادز در جعبه ی آیفون جدیدشان، به صورت جداگانه اقدام به خرید ایرپادز و آداپتور شارژر می کنند جنبه ی حفظ محیط زیستی این اقدام اپل را کم رنگ تر می کنند.

اپل در رویداد آنلاین Hi, Speed خاطرنشان کرد که آیفون های ۱۲ را تنها با کابل USB- C عرضه خواهد کرد. همان گونه که در خبر ها خوانده اید این شرکت حتی قصد دارد که آیفون ۱۱، آیفون XR و آیفون SE 2020 را هم بدون آداپتور شارژر و ایرپادز ارائه کند. اپل در رابطه با این اقدام می گوید که حذف آداپتور شارژر و ایرپادز از جعبه ی آیفون با توجه کاهش استخراج مواد مختلف از معادن، کاهش بسته بندی ، کاهش گرمایش زمین و در نهایت کاهش کربن دی اکسید تولیدی در هنگام ساخت محصولات، برای حفظ محیط زیست خوب است.

این اقدام شرکت اپل با توجه به کاهش زباله های مربوط به لوازم الکترونیکی در آینده، تقدیر گروه های فعال در زمینه ی حفظ محیط زیست را بهمراه داشت. با توجه به تولید محصول های مختلف توسط شرکت اپل این شرکت نقش بسیار زیادی را در تولید زباله های الکترونیکی دارد.

این اقدام اپل در رویداد آنلاین هفته گذشته باعث شد که اپل بیشتر از گذشته به شرکتی دوست دار محیط زیست تبدیل شود. اپل در واقع سیاست های خود در قبال حفظ محیط زیست را با توجه به تعهدی که در ماه جولای( تیر ماه ) داده است، دنبال می کند. این شرکت در ماه جولای متعهد شد که تا سال ۲۰۳۰ با انجام کارهایی تولید گازهای که دارای اثر گلخانه ای هستند را متوقف می کند.

« آنجلو زینو»( Angelo Zino) که یکی از تحلیلگران صنعتی است در مورد این اقدام شرکت اپل می گوید که:« آنها انجام این کار را اقدامی در راستای حفظ محیط زیست عنوان نموده اند ». او در ادامه می گوید که اقدام شرکت اپل علاوه بر کاهش زباله های الکترونیکی، سود خوبی را هم به دنبال خواهد داشت.

اپل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

یکی از تحلیلگران تکنولوژی در رابطه با این اقدام اپل گفته است:« امسال اپل تمامی آیفون های ۱۲ را با پشتیبانی از فناوری ۵G عرضه خواهد کرد. بنظر میرسد که با توجه به افزایش هزینه ی تولید به علت استفاده از این فناوری جدید، اپل تصمیم گرفته است که برای کاهش هزینه های تولید، آیفون های ۱۲ را با لوازم جانبی کمتری در جعبه ی آن ها به فروش برساند.»

اپل تمامی آیفون های ۱۲ را با پشتیبانی از فناوری ۵G عرضه خواهد کرد. با توجه به افزایش هزینه ی تولید به دلیل استفاده از این فناوری جدید، اپل تصمیم گرفته است که برای کاهش هزینه های تولید، آیفون های ۱۲ را با لوازم جانبی کمتری در جعبه ی آن ها به فروش برساند.

برای اولین بار تمامی آیفون های جدید با فناوری ۵G عرضه خواهند شد. به طور حتم انجام این کار باعث شده است که هزینه ی تولید آیفون ۱۲ در مقایسه آیفون ۱۱ افزایش پیدا کند، زیرا سخت افزار های مربوط به این تکنولوژی جدید، ۵G، هم پیچیده تر هستند و هم قیمت بالایی دارند.

زینو در رابطه به فناوری ۵G به کار رفته در آیفون های جدید تخمین می زند که سخت افزار مربوط به ارتباط رادیویی این فناوری در آیفون های جدید در حدود% ۳۰ تا% ۳۵ گران تر از آیفون های قبلی است. او در رابطه با این موضوع می گوید:« با توجه به این موضوع اپل سعی کرده است تا هزینه های تولید آیفون را با روش های دیگر کاهش دهد.»

Gene Munster که در انجام کار های مدیریتی با شرکت سرمایه گذاری Loup Ventures همکاری دارد نظر خود را در رابطه با این اقدام اپل را این گونه توصیف می کند:« تصمیم اپل مبنی بر عرضه نکردن آداپتور شارژر و ایرپادز در جعبه ی آیفون های جدید سود ناخالص این شرکت از فروش هر آیفون را در حدود% ۱ افزایش خواهد داد.» او در ادامه می گوید:« من در کل اعتقاد دارم که اپل با انجام این کار قصد داشته است تا سود آوری آیفون های جدید را مانند قبل حفظ کند.»

به نظر میرسد که انجام دادن این کار توسط اپل که هم برای محیط زیست خوب است و در نهایت باعث افزایش سود اپل هم می شود یک تصمیم برد برد است. همان گونه که اپل اعلام کرد ، این شرکت تصور می کند که تمامی افرادی که آیفون های جدید را تهیه می کنند، آداپتور شارژر و هدفون تلفن های همراه قبلی خود را دارند و از آن ها برای آیفون جدیدشان استفاده خواهند کرد.

اگر کاربران جدید تصمیم بگیرند که همراه با آیفون ۱۲ جدیدشان ایرپادز بدون سیم اپل را هم تهیه کنند، این اقدام سود فراوانی را برای اپل خواهد داشت، اما هیچ تأثیری را بر روی محیط زیست نمی گذارد.

Munster در ادامه می گوید:« اگر کاربران جدید تصمیم بگیرند که همراه با آیفون ۱۲ جدیدشان ایرپادز بدون سیم اپل را هم تهیه کنند، این اقدام سود فراوانی را برای اپل خواهد داشت، اما هیچ تأثیری را بر روی محیط زیست نمی گذارد.» او ادامه می دهد:« اگر تعداد آیفون هایی که اپل امسال به فروش می رساند برابر با تعداد آیفون های فروخته شده در سال ۲۰۱۸ باشد، در حدود ۲۱۸ میلیون، و تنها% ۵ درصد خریداران تصمیم بگیرند که همراه با آیفون ۱۲ جدید، ایرپادز بدون سیم اپل را هم تهیه کنند، اپل میتوانند که در حدود ۷۰۰ میلیون دلار سود ناخالص بدست بیاورد.»

مشکل اصلی این است که هنگامی که کاربران تصمیم بگیرند همراه با خرید آیفون جدید آداپتور شارژر یا هدفون را به صورت جداگانه تهیه کنند، این کار باعث می شود که تولید زباله های ناشی از بسته بندی و انتشار گاز کربن دی اکسید توسط تأمین کننده های دیگر افزایش پیدا کند.

انجام این کار توسط کاربران، اگر آن ها این لوازم جانبی را از خود اپل تهیه کنند، به طور حتم باعث خواهد شد که انتشار کربن دی اکسید توسط اپل افزایش پیدا کند. اما اگر این کاربران این لوازم جانبی را شرکت های دیگر تهیه کنند، انجام این کار باعث افزایش انتشار کربن دی اکسید توسط آن شرکت ها خواهد شد.

در نهایت این اقدام اپل باعث کاهش انتشار گاز های گلخانه ای نخواهد شد بلکه فقط باعث می شود که انتشار این نوع گازها توسط شرکت های مختلف صورت بگیرد.

Avi Greengart بنیان گذار و تحلیلگران ارشد Techsponential در رابطه با این اقدام اپل می گوید:« این کار اپل حداقل برای مدت کوتاهی، سود زیادی را برای تولیدکنندگان شارژر های USB- C به دنبال خواهد داشت.»

همان گونه که دیدیم اپل تنها کابل شارژر USB- C را در جعبه ی آیفون های جدید قرار خواهد داد. با توجه به اینکه این کابل USB- C است، نمی توان آن را به بسیاری از آداپتور های شارژری که تاکنون همراه با آیفون ها عرضه شده است، متصل کرد. به همین دلیل بسیاری از کاربرانی آداپتور های شارژر مناسب آیفون ۱۲ جدید را ندارند، اقدام به خرید آداپتور های شارژر پشتیبانی کننده از USB- C یا شارژر های بدون سیم می کنند.

این هم یکی از دلایلی است که سبب می شود این اقدام اپل آن گونه که باید تأثیری را بر روی محیط زیست و انتشار گاز های گلخانه ای نداشته باشد. با توجه به استفادهنکردن از آداپتور شارژر و ایرپادز در جعبه ی آیفون های ۱۲، جعبه ی این آیفون های جدید در مقایسه با آیفون های قبلی دارای ضخامت کمتری است.

اپل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

اپل در رابطه با این موضوع می گوید که کاهش ضخامت جعبه های آیفون باعث می شود که بتوان در حدود% ۷۰ آیفون های بیشتری را درجعبه های مربوط به حمل و نقل کالا قرار داد. با توجه به تعداد آیفون های بیشتر فرستاده شده در زمان یک حمل و نقل، این اقدام در نهایت باعث خواهد شد که با توجه به کاهش حمل و نقل مربوط به آیفون، آلودگی های ایجاد شده در زمان انجام این فرایند کاهش پیدا کند.

« سارا بهداد»( Sara Behdad) دانشیار دانشکده ی مهندسی محیط زیست دانشگاه فلوریدا نظر دیگری در رابطه با این گفته اپل دارد. او می گوید که در واقعیت چنین اتفاقی در هنگام ارسال آیفون رخ نخواهد داد. او می گوید:« با وجود اینکه تعداد آیفون های بیشتری در جعبه های مربوط به حمل و نقل قرار می گیرد، اما این به این معنا نیست که اپل در هنگام ارسال تمامی جعبه ها را با آیفون پر خواهد کرد».

او ادامه می دهد:« معمولاً تعداد آیفون های فرستاده شده به هر مغازه با توجه به تعداد تقاضا برای خرید آیفون صورت می گیرد. در نتیجه پارامتر هایی مانند تعداد تقاضای موجود برای خرید آیفون و فضای موجود جهت انبار کردن آن ها ، بر میزان پر شدن جعبه های حمل و نقل آیفون تأثیر خواهند گذاشت. در نتیجه استفاده از جعبه های با ضخامت کمتر برای عرضه ی آیفون های ۱۲ به دلیل استفاده نکردن از شارژر و ایرپادز، لزوما باعث نخواهد شد که انتشار گاز های گلخانه ای در زمان ارسال کالا کمتر شود.»

آیفون ۱۲ مینی در برابر آیفون SE 2020

بهداد در ادامه می گوید:« سخت است که بخواهیم تنها یک ادعا خاص را در رابطه با تأثیرات یه محصول به خصوص مطرح کنیم. قرار دادن ویژگی های جدید در یک محصول خاص و مطرح کردن ادعا هایی در رابطه با آن سؤال های بسیاری را برای ما به وجود می آورند.»

این نبود اطمینان در رابطه با این اقدام اپل، حدس و گمان های فراوانی را به وجود آورده است، به خصوص وقتی که ادعاهایی مطرح می شود که این کارها در نهایت برای جلوگیری از رخ دادن تغییرات اقلیمی بزرگ و کاهش زباله های الکترونیکی انجام شده است.

چرا اپل و دیگر شرکت های بزرگ تکنولوژی مسؤولیت بیشتری را در قبال استفاده ی مجدد از محصولاتشان یا بازیافت آن ها بر عهده نمی گیرند

Scott Cassel مدیر عامل Product Stewardship Institute در رابطه با این موضوع به سایت The Verge گفت است که:« فروش آیفون های ۱۲ با یا بدون هدفون یا آداپتور شارژر ذهن ما را از سؤال اصلی مان منحرف می کند. سؤال اصلی ما این است که چرا اپل و دیگر شرکت های بزرگ تکنولوژی مسؤولیت بیشتری را در قبال استفاده ی مجدد از محصولاتشان یا بازیافت آن ها بر عهده نمی گیرند، بیشتر محصولات این شرکت های بزرگ در کشور آمریکا و در سطح جهان دور انداخته می شوند.»

اپل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

Cassel ادامه می دهد که به طور حتم تأثیر این شرکت های بزرگ بر محیط زیست بیشتر خواهد بود اگر آن ها محصولات خود را به گونه ای می ساختند که بتوان با انجام برخی کار ها آن ها را دوباره قابل استفاده کرد و بعد از چندین سال به محصولات از رد خارج و زباله تبدیل نمی شدند. به طور مثال ایرپادز بدون سیم اپل بعد از چند سال استفاده به دلیل تعمیر پذیر نبودن و حتی ناتوانی در تعویض باتری آن دارای عمر مفید کمتری در مقایسه با هدفون های مرسوم خواهد بود.

این اقدام اپل تنها یکی قدم های کوچکی است که این شرکت در راستای حفظ محیط زیست برداشته است. در ماه جولای( تیر ماه ) این شرکت متعهد شد که تا سال ۲۰۳۰ انتشار گاز کربن دی اکسید خود را به صفر برساند. همچنین آن ها از ربات جدیدی به نام Dave رونمایی کردند که قطعات آیفون های قدیمی را جدا و بخش هایی که دوباره می توانستند استفاده شوند را بازیافت می کرد.

زینو در نهایت می گوید:« که نگاهی به سابقه ی این شرکت نشان می دهد که آن ها در زمینه صحبت درباره ی محیط زیست پیش قدم بوده اند. به طور حتم تأثیر این شرکت بر روی صنعت و رفتار کاربران مسؤولیت بسیار زیادی را برای آن ها به وجود خواهد آورد. من فکر می کنم هنوز کارهای بسیار زیادی وجود دارند که آن ها می توانند انجام دهند.»

digikala.com
  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش