دوشنبه ۰۵ آبان ۱۴۰۴
۱۶:۱۵ - ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۶۲۱۱
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

بازهم صادرات آب شیرین به اسم‌ سیب‌زمینی...

۳۲۷ میلیون دلار خرج موز شد!

موز,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
تا پایان ۱۱ ماهه پارسال، ۱۹۵ هزار و ۶۹۲ تن سیب‌زمینی که در صدر آب‌برترین محصولات کشاورزی قرار دارد و بازار داخلی آن طی مدت اخیر با افزایش قیمت مواجه شده، صادر شده است. همچنین در این مدت نزدیک به ۳۲۷ میلیون دلار برای واردات موز ارز از کشور رفته است.

به گزارش ایسنا، در ماه‌های گذشته کمبود برخی کالاهای اساسی در بازار و افزایش ناگهانی قیمت آنها مسأله‌ای بوده که به کرات شاهد آن بوده‌ایم، مسأله‌ای که به گفته برخی فعالان اقتصادی ناشی از صادرات این محصولات بوده است.

 

اهمیت این مساله در این نکته است که اقلامی اساسی چون سیب‌زمینی، پیاز، گوجه فرنگی و امثال آنها بخش عمده‌ای از سفره طبقات ضعیف‌تر را تشکیل می‌دهند که در صورت صادرات گسترده آنها قیمت این محصولات در بازار داخلی رو به افزایش می‌گذارد. از سوی دیگر این گونه اقلام، محصولاتی کشاورزی هستند که با توجه به اقلیم خشک ایران آب زیادی مصرف می‌کنند و به دلیل خام بودن، صادرات آنها ارزآوری و افتخار چندانی نصیب کشور نمی‌کند.

 

صادرات ۴۹ میلیون دلاری بادمجان

مطابق آمارهای گمرک ایران، تا ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۷ معادل ۱۹۵ هزار و ۶۹۲ تن سیب‌زمینی از گمرکات ایران خارج شده است. این حجم ۲۰۲ میلیون و ۹۱۳ هزار دلار معادل ۱,۳۲۶ میلیارد تومان بوده است.

 

همچنین میزان صادرات بادمجان در این مدت حدود ۱۴۰ هزار و ۸۴۱ تن معادل ۴۹ میلیون و ۳۶۱ هزار دلار، برابر با ۳۸۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است.

 

صادرات گوجه‌فرنگی تازه یا سرد کرده نیز در همین مدت ۵۷۲ هزار و ۸۵۵ تن بوده که معادل ۲۴۴ میلیون دلار به ارزش ریالی ۱۳۶۹ میلیارد و ۶۳۰ میلیون تومان است.

 

صادرات ۳۴۲ هزار تن پیاز!

تا بهمن ماه سال گذشته همچنین ۵۸ هزار تن "کاهو کروی" به ارزش ۲۰ میلیون و ۱۲۵ هزار دلار معادل ۱۱۸ میلیارد تومان صادر شده است. "کاهو تازه یا سرد کرده" نیز به میزان ۶۵ هزار تن معادل ۱۷ میلیون و ۳۱۴ هزار دلار به ارزش ریالی ۸۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان صادر شده است.

 

اما صادرات گروه کالایی "پیاز و موسیر" که در ماه‌های بعد از عید دچار افزایش قیمت در بازار شده است تا پایان بهمن ماه سال گذشته معادل ۱۲۴ میلیون دلار و به میزان ۳۴۲ هزار و ۶۷۱ تن بوده است.

 

۳۲ میلیون دلار پول برای واردات کاکائو

اما در کنار آمار صادرات این اقلام که برخی از آنها جزو اقلام اساسی در سفره طبقات پایین‌تر به آمار برخی محصولات کشاورزی وارداتی نیز اشاره می‌کنیم. برابر با آمارهای گمرک ایران، میزان واردات موز تا پایان بهمن ماه سال گذشته ۳۹۰ هزار و ۲۷۸ تن معادل ۱۳۶۶ میلیارد و ۶۱۸ میلیون تومان و به ارزش دلاری ۳۲۶ میلیون و ۷۸۳ هزار دلار بوده است.

 

تا پایان بهمن‌ماه پارسال ۸۱۵۲ تن "دانه کاکائو کامل یا خرد شده، خام یا بو داده" نیز به ارزش ۳۲ میلیون و ۷۶۳ هزار دلار معادل ۱۳۶ میلیارد تومان به کشور وارد شده است.

 

واردات ۱۳.۵ میلیون دلاری پوره موز، پشن فروت، لیپی و آناناس

در این مدت همچنین "پوره موز، انبه، پشن فروت، لیپی و آناناس و آب میوه تغلیظ شده، انبه، گواوا و…" به میزان ۱۰ هزار و ۸۰۴ تن و به ارزش ۱۳ میلیون و ۵۲۶ هزار دلار معادل ۵۷ میلیارد و ۳۲۶ میلیون تومان وارد شده است.

 

در همین طیف از اقلام غیرضروری می‌توان به "آب پرتقال یخ زده و یخ نزده تخمیر نشده و اسانس‌ها" اشاره کرد که به میزان ۳۳۹۵ تن معادل هفت میلیون و ۴۷۱ هزار دلار به ارزش ریالی ۳۱ میلیارد و ۲۸۱ میلیون تومان وارد شده است.

 

به گزارش ایسنا، این صادرات و واردات در حالی است که وزیر اقتصاد اواخر سال گذشته با بیان اینکه تنها حدود هشت میلیارد دلار از ارزهای صادراتی به کشور بازگشته است، گفت که " از این رقم ۶.۵ میلیارد دلار آن مربوط به پتروشیمی‌ها و عرصه‌های فولادی است". این یعنی بخش عمده‌ای از فرارهای ارزی صادرکنندگان در حوزه‌هایی غیر از حوزه‌های پتروشیمی و فولادی اتفاق می‌افتد و ارز حاصل از صادرات این محصولات علاوه بر مصرف منابع کشور و آب گران‌بها، هنوز به درستی به کشور بازنگشته است.

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش