پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳
۱۰:۴۶ - ۱۸ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۴۹۲۰
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

افزایش قیمت گوشت واقعی است؟/ دو واسطه به دلالان عرضه گوشت اضافه شده‌اند

قیمت گوشت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
یک دامدار گفت: در چرخه تولید گوشت واسطه‌هایی به واسطه‌های پیشین اضافه شده‌اند یعنی اگر در گذشته چوپان خود دامش را عرضه می‌کرد امروز واسطه‌ای آن‌ها را می‌خرد و بخشی را برای صادرات و بخشی را به کشتارگاه‌ها می‌دهد و بعد از کشتار گوشت در کارخانه‌های بسته بندی و بعد از آن‌ها به فروشگاه‌های عرضه می‌رود.

به گزارش اقتصاد۲۴، همزمان با فرا رسیدن ماه محرم افزایش قیمت گوشت مطلبی بود که در بعضی رسانه‌ها منعکس شد. موضوعی که رییس اتحادیه سراسری دامداری‌ها آن را رد کرد و چنین گفته بود: عده‌ای سودجو ذهن مردم را آماده کرده‌اند که در ایام و مناسبت‌های مختلف باید دام را گران بخرند در حالی که این طرز فکر نادرست است.

وی با تاکید بر اینکه دام به اندازه کافی در کشور وجود دارد، تصریح کرده بود: متأسفانه دلال‌ها و چوبدار‌ها می‌خواهند در این ایام قیمت دام را بالا ببرند.

سلزانی همچنین گفته بود: اکنون متوسط قیمت دام زنده گوسفندی ۴۲ هزارتومان و گوساله نر ۳۲ هزار تومان است که شقه گوشت گوسفندی هر کیلو گرم نزدیک به ۹۰ هزار تومان و گوشت گوساله هم هر کیلو گرم بین ۷۵ تا ۸۰ هزار تومان باید به دست مصرف کنندگان برسد، اما کاهش قیمت دام زنده در بازار برای مصرف کنندگان مشاهده نمی‌شود.

همچنین این روز‌ها بازار گوشت باز هم به سر خط اخبار آمده و مسائل زیادی حول آن مطرح است؛ از جمله تفاوت قیمت گوشت از دامداری‌ها تا مراکز عرضه و …

ناصر استاد احمدی مدیرعامل شرکت تعاونی مهاد درباره اینکه مصرف گوشت در ایام ماه محرم بالاتر می‌رود به اقتصاد۲۴ گفت: مصرف گوشت افزایش چندانی پیدا نکرده و نمی‌کند و فقط ممکن است تعداد دام کشتارگاه‌ها کمتر و تعداد کشتار‌های خیابانی بیشتر شود یعنی اینطور نیست که تفاوت زیادی در میزان مصرف ایجاد شود و این تغییرات هم در همین دو سه روز است و بعد به حالت عادی برمی‌گردد، اما آنچنان تاثیری روی مصرف گوشت نخواهد داشت ضمن اینکه در تابستان نسبت به نیمه دوم سال مصرف گوشت به طور کلی در کشور پایین می‌آید در نتیجه اینگونه نیست که با گفته افرادی قیمت آن جابه جا شود و اگر چنین اتفاقی هم افتاده درصد آن بسیار کم است.

وی درباره تفاوت بالای نرخ گوشت از دامداری‌ها در مراکز عرضه اظهار کرد: نظام تولید و مصرف گوشت در ایران شرایط خاصی دارد چرا که شرایط بازار بسیار روی آن موثر است.

استاد احمدی ادامه داد: زنجیره تولید و مصرف در ایران ناقص است و همچنان مثل گذشته است در حالی که زندگی جدید چیزی را متفاوت از گذشته می‌طلبد برای مثال شما در گذشته قصابی‌های زیادی را می‌دیدید، اما امروز نمی‌بینید چرا که توزیع و مصرف تغییراتی کرده است.

وی افزود: آنچه در ایران اتفاق می‌افتد این است که در چرخه تولید گوشت واسطه‌هایی به واسطه‌های پیشین اضافه شده‌اند یعنی اگر در گذشته چوپان خود دامش را عرضه می‌کرد امروز واسطه‌ای آن‌ها را می‌خرد و بخشی را برای صادرات و بخشی را به کشتارگاه‌ها می‌دهد و بعد از کشتار گوشت در کارخانه‌های بسته بندی و بعد از آن‌ها به فروشگاه‌های عرضه می‌رود و به جای آنکه ما دایره این واسطه‌ها را کوچک‌تر کنیم آن‌ها را افزایش داده‌ایم چرا که دو واسطه دیگر اضافه شده‌اند یعنی کارخانه‌های بسته‌بندی و فروشگاه‌های عرضه در حالی که پیش از این تنها قصاب واسطه توزیع گوشت بود و اضافه این حلقه‌ها به چرخه توزیع بر هزینه اضافه می‌کنند و از طرفی هزینه‌هایی که یک کارخانه قصابی دارد به هیچ وجه با هزینه‌های یک کارخانه بسته‌بندی قابل قیاس نیست.

این دامدار راه‌حل کاهش واسطه‌ها را در چرخه توزیع گوشت این طور بیان کرد: اگر در آینده به نظامی برسیم که خود کارخانه‌های بسته بندی به چرخه عرضه راه پیدا کنند و یا با دامداران و تولیدکنندگان و ارتباط مستقیم داشته باشند و خود کارخانه‌ها خریدار محصولات دامدار‌ها باشند و دام را به کشتارگاه ببرند، واسطه‌ها از چرخه توزیع خارج می‌شوند.

استاد احمدی به این سوال اقتصاد۲۴ که آیا بهتر نیست دامدار‌ها خود به چرخه توزیع ورود پیدا کنند اینطور پاسخ داد: ما در این شرایط نمی‌توانیم از تولیدکننده انتظار داشته باشیم که وارد چرخه توزیع شود. ممکن است که برخی دامداران بیایند و در کشتارگاه‌ها یا کارخانه‌های صنایع لبنی سهام دار شوند، اما نمی‌توانند به طور مستقیم وارد چرخه فرآوری و توزیع شوند.

وی افزود: هرچند در کشور‌هایی مثل آلمان می‌بینیم کارخانه‌ها متعلق به دامدارهاست، ولی در ایران هنوز این روش جا نیفتاده است و در نتیجه نمی‌توان انتظار داشت که به این صورت عمل کنیم.

این دامدار همچنین با اشاره به نقش موثر تعاونی‌ها بیان کرد: اگر بتوانیم تنظیم بازار محصولات دامی را به تشکل‌ها و انجمن‌ها بسپاریم یا عرضه و توزیع اینترنتی صورت گیرد و فروشنده‌های نهایی به تولید کننده دسترسی مستقیم داشته باشند و اگر کاری کنیم که فاصله بین تولیدکننده و توزیع کننده نهایی کمتر شود این می‌تواند کمک بیشتری کند.

استاد احمدی در پاسخ به این پرسش که دامداری‌ها برای افزایش قیمت دام‌های خود را نمی‌فروشند، تصریح کرد: امروز دامدار‌ها شرایط سختی دارند و توان مالی چنین کاری را ندارند و علاوه برآن ظرفیت نگه‌داری دام زیاد را هم ندارند.

مدیرعامل شرکت تعاونی مهاد افزود: دام که مثل نخود نیست که بگوییم آن را انبار می‌کنیم بلکه نگهداری آن شرایط خاص خود را دارد. اگر تراکم دام زنده را بالا ببریم به شدت روی تولید شیر و افزایش وزن آن تاثیر منفی می‌گذارد و علاوه بر آن چنین کاری در توان مالی دامدار‌ها نیست یعنی اگر توان مالی داشتند که به اندازه تمام ظرفیت دامداری خود دام نگه دارند، می‌شد چنین گمانی برد، اما واقعیت این است که هزینه آن را ندارند و ممکن است یک درصد این کار را بکنند، اما ۹۹ درصد دیگر قادر به چنین کاری نیستند ضمن اینکه اعمال آن یک درصد هم تاثیری روی بازار ندارد.

این دامدار در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تامین نهاده‌های دامی در زمستان پیش رو اشاره کرد و اینطور ادامه داد: تولید علوفه داخلی در کشور ما به اندازه مصرف دامداری‌ها نیست و به همین دلیل در سال ۱۰ میلیون تن وارد کشور می‌شود.

استاد احمدی ادامه داد: همین واردات نهاده نیز در هر دوره‌ای نوسان‌های خودش را دارد یعنی یک موقع سویا وارد نمی‌شود یا یک وقت جو و ذرت به اندازه کافی وارد نمی‌شود و چرخه واردات همیشه کژدار و مریض می‌گذراند یعنی آنطور که باید چرخش کند نیست.

این دامدار با اشاره به اینکه فصل برداشت جو و ذرت فرا رسیده بیان کرد:، چون این مقدار تولید نهاده‌ها کمتر از ۵۰ درصد نیاز ما را پوشش می‌دهد قطعا بازار با کمبود روبه رو خواهد شد و آن‌هایی که امکان دسترسی به نهاده‌های وارداتی را دارند راحت‌تر به سر می‌کنند، اما دامدارانی که دسترسی به نهاده‌های دامی ندارند مشکلات خاصی خواهند داشت و قیمت تمام شده برای آن‌ها گران‌تر خواهد شد.

وی همچنین گفت: دولت ذرت و جو را در بندر‌های شمال و جنوب هزار و ۳۵۰ تومان قیمت گذاری کرده است در حالیکه محال است جو و ذرت با این قیمت به دست دامدار‌ها برسد.

استاد احمدی ادامه داد: حجم نهاده بسیار پایین است و دولت نمی‌تواند با قیمتی که تعیین می‌کند نهاده‌ها را به دست دامدار‌ها برساند و قیمت جو و ذرت داخلی هم بسیار بالاتر از این هزار و ۳۵۰ تومان است در نتیجه قیمت تمام شده با ظرفیت کامل دامداری‌ها نمی‌توانیم کار کنیم، چون تامین علوفه برای ما مشکل است.

این دامدار در پایان درباره گندم مصرف کردن دامداری‌ها اظهار کرد: گندم طوری نیست که بتوانیم از آن استفاده و در تغذیه دام آن را جایگزین جو کنیم چرا که ترکیبات گندم مصرف آن را برای دام محدود می‌کند.

اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز گوسفندی و گوساله در بازار مصرف (به اشکال مختلف از قبیل نیم شقه دست، نیم شقه ران و شقه) بین ارقام ۷۹ هزار تومان تا حدود ۱۴۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش