یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳
۰۹:۵۵ - ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۶۱۳۱۹
تجارت و بازرگانی

فرصت‌های ارتباط جهانی را بیشتر و بیشتر از دست می‌دهیم

اشکال شرعی تعطیلی شنبه,تعطیل شدن پنجشنبه,خودتحریمی با تعطیلی پنجشنبه

روزنامه توسعه ایرانی نوشت :بعد از یک دوره جنجال و بررسی‌های طولانی، کمیسیون اجتماعی مجلس بالاخره پنجشنبه را به جای شنبه به عنوان تعطیل رسمی تصویب کرد. از ابتدای این بحث، فعالان اقتصادی، و به ویژه اتاق بازرگانی، موافقت خود را با تعطیلی شنبه اعلام کرده بودند اما منتقدین تعطیلی شنبه دلایل اقتصادی برای مخالفت خود نداشتند و دلایل مذهبی و سیاسی چون اشکال شرعی تعطیلی شنبه و همزمانی آن با تعطیلی یهودیان را یادآوری می‌کردند. این موضوعات آنقدر حساس شد که حتی کار به استفتا از مراجع تقلید کشید.

بعد از این تصویب، استاندار تهران به فعالان اقتصادی و بازرگانان گفت تعطیلات آخر هفته را به یک بحران عمومی تبدیل نکنند و به جای آن دنبال نظامی باشند که بتوانند هر روز با جهانیان در ارتباط باشند. اما رئیس اتاق بازرگانی تهران گلایه خود را از این تصمیم اخیر اعلام کرد و گفت: دستگاه حاکمیت اصلا حرف بخش خصوصی را گوش نمی‌دهد، ۱۰ سال است که نفهمیدیم چرا رابطه بانکی ما با جهان قطع است با این حال ناامید نیستیم و باید این مملکت را بسازیم اما با این روند بعید به نظر می‌رسد به رشد هشت درصدی برسیم.

مرتضی کوهنورد، نایب‌رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق بازرگانی ایران، در گفت‌وگو با «توسعه ایرانی»: با میزان تعطیلات فعلی هم عملا اقتصاد ما یک سوم خود را از دست می‌دهد؛ پنجشنبه به صورت غیررسمی و جمعه به صورت رسمی در ایران تعطیل است و در بقیه دنیا شنبه و یکشنبه و بدین ترتیب بخش تجارت ما، چه صادرات و چه واردات، عملا ۳ روز با دنیا در ارتباط است

تعطیلی شنبه هزینه گوشه‌گیری را کاهش می‌دهد 

عضو هیأت‌رئیسه اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با «توسعه ایرانی»، تعطیل شدن پنجشنبه را نامناسب ارزیابی کرد.

عباس آرگون با تاکید بر اینکه مهم مدت حضور در محل کار نیست و مهم خروجی است که با افزایش کیفیت کار تحقق می‌یابد، اظهار کرد: دو روز تعطیلی آخر هفته به تقویب گردشگری بین‌المللی از طریق رونق و بهبود کیفیت گردشگری کمک می‌کند،  افزایش تقاضا را شاهد خواهیم بود، همچنین انگیزه کارکنان را افزایش می‌دهد و باعث بهینه‌سازی حقوق نیروی کار می‌شود، از طریق تقویت بخش خدمات به توسعه رفاه اجتماعی کمک می‌کند، موجب صرفه‌جویی در هزینه دولت و ایجاد بهبود در حوزه ترافیک و آلودگی هوا می‌شود و از همه مهمتر، باعث کاهش مصرف انرژی می‌شود.

او با اشاره به اینکه اکنون ۷ روز تعامل با کشورهای جهان را به ۳ روز رساندیم، درباره مزایای تعطیلی شنبه بیان کرد: با تعطیلی شنبه هماهنگی بیشتری با دیگر کشورها و همگام‌سازی بهتری با بازارهای جهانی خواهیم داشت و دسترسی بیشتری به بازارهای جهانی فراهم می‌شود. به نوعی بین‌المللی شدن بازارها و بهینه شدن روند مراودات تجاری در بحث‌های گمرکی و تجاری رخ می‌دهد. در ضمن موجبات رونق تبادلات تجاری و ترانزیتی می‌شود که توسعه رفاه اجتماعی را به دنبال دارد؛ حضور کشور را در عرصه‌های اقتصادی در سطوح بین‌المللی و منطقه‌ای تقویت می‌کند و فاصله زمانی مبادلات منطقه‌ای و به خصوص با کشورهای حوزه خلیج‌فارس را کاهش می‌دهد. مهمتر اینکه زمینه‌های ارتباط موثرتر با دنیا فراهم می‌شود و هزینه گوشه‌گیری ما را کاهش می‌دهد.

خودتحریمی با تعطیلی پنجشنبه

این فعال اقتصادی با اشاره اینکه تنها کشوری در دنیا هستیم که فقط یک روز تعطیلی داریم و ۹۰ درصد کشورهای دنیا شنبه و یکشنبه تعطیل هستند و مابقی هم جمعه و شنبه تعطیلند، درباره مضرات تعطیلی پنجشنبه عنوان کرد: اگر شنبه تعطیل شود، فرصت ایجاد رقابت با بازیگران جهانی فراهم می‌شود اما عدم همزمانی کنونی تعطیلات آخر هفته ایران با اغلب کشورهای دنیا، تجارت خارجی کشور را در بعد صادرات و واردات و همچنین کارکرد بانک‌ها با مشکل مواجه کرده و ارتباط تجاری فعالان اقتصادی ایران با کشورهای دنیا ۴ روز قطع است و تنها یک فرصت ۳ روزه باقی می‌ماند.

 آرگون ادامه داد: اکنون با پیمان‌های شانگهای، بریکس و اوراسیا در حال همکاری هستیم و تمام این کشورها، شنبه و یکشنبه تعطیل هستند و وقتی ما پنجشنبه و جمعه تعطیل باشیم چگونه می‌خواهیم با کشورهای این پیمان‌ها کار کنیم؟ وقتی یک کشور خارجی تعطیل است، تمام اقتصاد آن از جمله بانک و سیستم اداری تعطیل است و اگر تعطیلی از پنج‌شنبه و جمعه به جمعه و شنبه منتقل شود، بسیاری از مشکلات ما با دنیا حل می‌شود و اختلاف تعطیلات ما به ۲ روز تقلیل پیدا می‌کند. بنابراین هماهنگ کردن تعطیلات آخر هفته با دنیا یک اقدام ضروری و واجب است و باید با تقویم کاری دنیا هماهنگ‌تر شویم.

او با عنوان اینکه امیدوارم مسئولین مجلس در راستای منافع بیشتر مردم حرکت کنند و به دور از جانبداری‌های سیاسی، شنبه را به عنوان تعطیل رسمی لحاظ کنند، تصریح کرد: تعطیل کردن پنجشنبه هیچ فایده‌ای که ندارد هیچ بلکه یک خودتحریمی است. اگر پنجشنبه را تعطیل کنیم و کارکنان و بانک‌ها تعطیل نباشند، تعطیلی سرگردانی درست می‌کنیم که نه از مزیت‌های افزایش تعطیلی استفاده می‌کنیم نه از منافع روز کاری.

این عضو اتاق بازرگانی با تاکید بر اینکه اگر پنجشنبه را تعطیل کنیم هیچ مزایایی نخواهد داشت و هزینه‌ها بیشتر می‌شود و یک تعطیلی سرگردان ایجاد می‌کنیم، خاطرنشان کرد: این تعطیلی یک خودتحریمی است که خودمان را تحریم می‌کنیم. نباید جزیره‌ای در دنیا زندگی کرد و باید قواعد دنیا را به نوعی بپذیریم.

با وجود تعطیلات چه نظامی قابل تعریف است؟

آرگون در واکنش به اظهارات استاندار تهران مبنی بر تعریف نظامی برای ارتباطات همه روزه با جهان، تاکید کرد: چه نظامی می‌توان تعریف کرد وقتی که گمرک و بانک تعطیل است؟ چه نظامی می‌توان تعریف کرد که با بانک بسته بتوانم ارتباط برقرار کنیم؟

 عباس آرگون: از نظر اقتصادی، تعطیلی پنجشنبه فقط برای کشور خسارت است. فایده‌ای که ندارد هیچ بلکه یک خودتحریمی است. اگر پنجشنبه را تعطیل کنیم و کارکنان و بانک‌ها تعطیل نباشند، تعطیلی سرگردانی درست می‌کنیم که نه از مزیت‌های افزایش تعطیلی استفاده می‌کنیم نه از منافع روز کاری

او با عنوان اینکه قرار نیست تا ابدالدهر تحریم باشیم و تحریم‌ها بالاخره یک بازه زمانی دارد و رفع می‌شود، تصریح کرد که ما باید خودمان را با شرایط دنیا و تقویم کاریش تطابق بدهیم.

عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه بازار جهانی شنبه و یکشنبه تعطیل است و فعالان منتظر دوشنبه صبح هستند تا قیمت‌ها را بفهمند، در نهایت خاطرنشان کرد: بالاخره بخشی از اقتصاد تاثیرپذیر از قیمت‌های جهانی کالاهاست. اینکه عملا دو روز خود را از تعامل با دنیا محروم کنیم چه مزیتی دارد؟ از نظر اقتصادی، تعطیلی پنجشنبه فقط خسارت برای کشور است و هیچ فایده‌ای ندارد و بهتر که اصلا پنجشنبه را هم تعطیل نکنیم.

افزایش مشکلات با تعطیلی پنجشنبه

همچنین نایب‌رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با «توسعه ایرانی»، با اشاره به اینکه از ۳۶۵ روز سال ۱۱۵ روز آن تعطیلی است، یادآور شد که این تعطیلات به غیر از تعطیلات آخر هفته، از جمله تعطیلات رسمی و غیررسمی مناسبت‌های مختلف، است و بین‌التعطیلین هم چندسالی است که مصطلح شده است.

مرتضی کوهنورد با تاکید بر اینکه عملا اقتصاد ما یک سوم زمان و ظرفیت قابل استفاده خود را به این ترتیب از دست می‌دهد، افزود: پنجشنبه به صورت غیررسمی و جمعه به صورت رسمی در ایران تعطیل است و در بقیه دنیا شنبه و یکشنبه و بدین ترتیب بخش تجارت ما، چه صادرات و چه واردات، عملا ۳ روز با دنیا در ارتباط است.

او تصریح کرد که این تفاوت مشکل ساز است و اگر پنجشنبه‌ها تعطیل رسمی بشود، به این مشکل اضافه می‌شود.

دولت برای عدم‌النفع ایجاد شده 

سوبسید نمی‌دهد

این عضو اتاق بازرگانی همچنین عنوان کرد: جدا از تعطیلات، ما مشکل ناترازی انرژی، از جمله بی‌برقی و بی‌گازی، را در صنعت داریم و صنعت نیمی از تابستان و نیمی از زمستان را به دلیل این ناترازی از دست می‌دهد در صورتی که کارفرماها هزینه‌های مختلفی چون بیمه و دستمزد را پرداخت می‌کنند؛ اما امکان بهره‌وری و استفاده از ظرفیت تولید را ندارند.

کوهنورد خاطرنشان کرد: اگر این مسائل منجر به تضعیف صنعت شود و صنعتگران بخواهند نیروهای خود را تعدیل کنند، دولت باید هزینه بیمه بیکاری پرداخت کند ولی حال که بخش خصوصی این بار را از روی دوش دولت برداشته و خود مسئولیت آن را قبول کرده، دولت هیچ حمایتی در قالب پرداخت سوبسید یا غیره برای جبران این عدم‌النفعی که خود ایجاد کرده، نمی‌کند.

او با بیان اینکه صنعتگران خوشبختانه این غیرت را دارند و هزینه حقوق و دستمزد و بیمه پرسنل خود را، با وجود تمام این مشکلات پرداخت می‌کنند، تصریح کرد که اگر با این وضعیت بخواهند یک روز را تعطیل کنند، اگر قصد بر اینست که کلا مملکت تعطیل شود، این میزان برق و گاز را هم که به صنعت می‌دهند، ندهند.

تقویب ارتباط جهانی 

با اصلاح زیرساخت سیاسی

نایب‌رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران درباره نظر استاندار تهران مبنی بر تدوین نظامی برای ارتباط همه روزه با جهان، اظهار کرد: اگر بخواهیم با جهان در ارتباط باشیم، اولین کاری که باید بکنیم اینست که زیرساخت سیاسی خود را درست کنیم زیرا وقتی زیرساخت سیاسی نداریم، همان زمانی هم که برای ارتباط است از دست می‌رود.

کوهنورد با عنوان اینکه هم‌اکنون هم با راهکارهای مختلف و تلاش بسیار زیاد توانستیم با جهان ارتباط بگیریم، تصریح کرد: اگر قرار است این ارتباط تقویت شود، سیستم دولت و حاکمیت به فکر این باشد که زیرساخت سیاسی را درست کند.

این فعال اقتصادی درباره گوش ندادن دولت به پیشنهاد بخش خصوصی بیان کرد: این به نگاه سیستم برمی‌گردد. برخی فکر می‌کنند از همه بهتر می‌دانند و اعلام می‌کنند که هر تصمیمی که من می‌گیرم درست است و باید انجام شود.

کوهنورد ادامه داد: اما برخی سود و منفعت شخصی خود را در سود و منفعت مجموعه‌ای که مدیریت آن را به عهده دارند می‌بییند. برای مثال یک فعال اقتصادی باسابقه، با وجود تجربه بسیار در کنار خود از مشاورین مختلفی استفاده می‌کند و نظر آنها را می‌گیرد.

او در پایان خاطرنشان کرد: عدم توجه به دیدگاه‌های متخصصان بخش خصوصی و نظرات تشکل‌های تخصصی و صدور دستورالعمل‌ها و مقررات خلق‌الساعه و کارشناسی نشده، باعث از دست رفتن بیشتر و بیشتر فرصت‌ها می‌شود.

رامتین موثق

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش