دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۳۹ - ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۲۶۹۸
تجارت و بازرگانی

سایه فرش بی‌کیفیت ایرانی بر بازار آمریکا

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی,صادرات فرش ایرانی
در حالی که تقاضای بازار فرش آمریکا به سمت فرش‌هایی با کیفیت پایین و متوسط حرکت می‌کند و طراحان آمریکایی، آنها را به فرش‌های اصیل ترجیح می‌دهند، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران معتقد است تبعیت از تقاضای فرش بی‌کیفیت، به آینده فرش ایرانی در بازار آمریکا آسیب خواهد زد.

رضی میری درباره وضعیت صادرات فرش در یک سال گذشته به ایسنا گفت: تنها تغییری که در بازار فرش در سال ۱۳۹۵ ایجاد شد، حصول برجام و بازگشت بازار آمریکا به بازار صادراتی ایران بود که توانست رقم نه چندان چشمگیری را که البته در این شرایط نامناسب هم غنیمت است، به صادرکنندگان فرش تزریق ‌کند، اما در مجموع می‌توان گفت که اتفاق شاخص دیگری در حوزه صادرات فرش به وقوع نپیوست.

 

وی با بیان اینکه آمارهایی که گمرک از بازار فرش وارد می‌کند، چندان مورد استناد نیست، اظهار کرد: بازار فرش به‌گونه‌ای است که در بسیاری از مواقع حجم قابل‌توجهی از فرش‌های نفیس و دستباف به فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌های کشورها و بازارهای هدف ارسال می‌شود و از آنجایی که فرش یک کالای سرمایه‌ای است، در مواردی بخشی از کالای ارسال شده به مبدا برمی‌گردد تا به صورت فروشگاهی یا نمایشگاهی در دیگر بازارها به فروش گذاشته شود.

 

میری در ادامه با اشاره به مشکلاتی که در حوزه تجارت فرش ایرانی وجود دارد، اظهار کرد: در بازار فرش کالا نیاز به رفت و آمد در بازارهای مختلف دارد در حالی که ممکن است بعد از ارسال در یک بازار به فروش نرسد، اما هنگام بازگشت با آنکه این کالا عملا تولید شده در داخل است و نیاز به بازگشت به بازار داخلی دارد، مشمول تعرفه‌های واردات کالا در گمرک می‌شود و این امر باعث می‌شود تا تاجران فرش رغبت کافی برای ایجاد پویایی لازم در این بازار را نداشته باشند. وی افزود: متاسفانه این مشکلی است که قبلا هم مطرح شده بود اما تا به امروز همچنان پابرجاست و برای بازگشت فرش باید تعرفه کالای وارداتی پرداخت شود.

 

این فعال فرش درباره موضوع نوع فرش ارسالی به بازار آمریکا گفت: بعد از برجام ایران توانست مجددا ظرفیت‌های صادراتی بازار آمریکا را فعال کند، اما متاسفانه در حال حاضر تقاضا در بازار آمریکا به‌خاطر سلیقه طراحان داخلی و موجی که به‌وجود آمده، به سمت فرش‌هایی نه چندان باکیفیت و با بافت ضعیف رفته که بسیاری از تجار ایرانی نیز با تبعیت از این موج تقاضا اقدام به ارسال این نوع فرش به بازار آمریکا می‌کنند. وی ادامه داد: شاید در بازاری تصمیم بگیرند که گونی را به‌عنوان زیرانداز خود انتخاب کنند آیا ما باید فرش اصیل ایرانی را با کیفیت گونی عرضه کنیم؟ مشخص است که با فروکش کردن این موج عملا بازار ایران نیز مخدوش خواهد شد و تداوم این صادرات بی‌کیفیت به آینده بازار فرش ایران لطمه می‌زند.

 

عدم برخورداری ۶۰۰ هزار قالی‌باف از پوشش بیمه‌ای

رئیس مرکز ملی فرش ایران نیز به ایرنا گفت: نزدیک به یک میلیون نفر قالی‌باف در کشور فعالیت می‌کند که هم اکنون از این تعداد ۴۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه قالی‌بافی هستند. حمید کارگر با اشاره به اینکه قالی‌بافان کشور از خدمات حمایتی سازمان تامین اجتماعی به شکل کامل بهره‌مند نیستند، افزود: امیدواریم اعتبار لازم برای اجرای کامل بیمه قالی‌بافان تامین شود تا حداقل ۵۰۰ هزار نفراز قالی‌بافان بتوانند زیر پوشش این چتر حمایتی قرار بگیرند.

 

وی ادامه داد: از مجموع یک میلیون نفر قالی‌باف کشور، ۷۰۰ هزار نفر به شکل تمام وقت و مابقی به شکل پاره وقت مشغول قالی‌بافی هستند. قانون بیمه بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار در سال ۱۳۸۸ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. براساس این قانون، سهم حق بیمه پرداختی از سوی گروه هدف یعنی قالی‌بافان ۷ درصد و سهم دولت نیز ۲۰ درصد حداقل دستمزد قانون کار مشخص شد و ملاک تحت پوشش قرار گرفتن بافندگان قالی، داشتن گواهی مهارت‌آموزی رسمی از سوی مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای و اشتغال به کار تعیین شد.

 

رئیس مرکز ملی فرش ایران در بخش دیگری از سخنان خود به تفاهم‌نامه مرکز ملی فرش ایران و صندوق کارآفرینی امید برای ارائه تسهیلات خرید فرش دستباف اشاره کرد و گفت:‌ متاسفانه به‌دلیل همراهی نکردن و برخی مشکلات زیرساختی از سوی صندوق کارآفرینی امید، این تفاهم‌نامه به مرحله اجرا نرسید. کارگر گفت: ما همچنان امیدواریم که صندوق کارآفرینی امید همت کند و این بستر فراهم شود تا هر چه زودتر شاهد رونق بازار داخلی فرش دستباف در کنار افزایش صادرات باشیم.

 

براساس این گزارش فرش دستباف در دهه‌های اخیر به‌طور متوسط سالانه ۵۰۰ میلیون دلار صادرات داشت اما در ۱۰ سال اخیر شاهد افت صادرات بودیم و متوسط ۵۰۰ میلیون دلاری دو دهه گذشته به متوسط سالانه ۳۰۰ میلیون دلار تنزل پیدا کرده است. موضوع کاهش صادرات به سال‌های قبل از ۹۴ بر می‌گردد و در پایان این سال با اجرایی شدن برجام روند تغییر کرد. آمار صادرات کل فرش دستباف در ۱۱ ماه نخست ۹۵ را اگر با مدت زمان مشابه آمار سال گذشته مقایسه کنیم بیش از ۱۶ درصد رشد وزنی و ۲۷ درصد رشد ارزشی نشان می‌دهد.

 

 

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش