پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۳۶ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۰۷۹۲
اقتصاد کلان

معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه:

۱۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع کشور کم شده است

لایحه بودجه,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه گفت: تقاضا می‌شود اعتبارات هزینه‌ای استان کاهش یابد، زیرا ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع کشور کم شده و فشاری از این طریق به استان‌ها وارد نشده است، بنابراین بایستی هزینه‌های غیر از حقوق به حداقل ممکن برسند و در هزینه‌ها دقت شود تا پایان سال مشکلی ایجاد نشود.

به گزارش ایسنا، سید حمید پورمحمدی سوم مردادماه در جلسه مشترک شورای برنامه‌ریزی و ستاد اقتصاد مقاومتی چهارمحال و بختیاری، ادامه داد: میزان درآمد سرانه خانوارهای این استان نسبت به متوسط کشوری ۴۰ درصد عقب است، بنابراین وقتی درآمد کافی نباشد منجر به مهاجرت می‌شود.افرادی که در این منطقه زندگی می‌کنند دچار فقر می‌شوند، همچنین با توجه به این آمارها مهاجرت از روستاها به شهرها افزایش می‌یابد و نمود خود را در نرخ بیکاری نشان می‌دهد.

وی با اشاره به پیش‌بینی صادرات نفت برای سال جاری در مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه با توجه به تشدید تحریم‌ها، افزود: از این میزان ۳۰۰ هزار بشکه نفتی برای بودجه کشور در نظر گرفته شد، به این معنا که از ۴۴۸ هزار میلیارد تومان بودجه کشور باید ۱۵۱ هزار میلیارد تومان آن کم می‌شد، ولی با کاهش بودجه کشوری، فشاری به استان‌های کشور وارد نشد.

پورمحمدی گفت: سال گذشته با تمام سختی‌‎ها، پشت سر گذاشته شد، نه تنها قدرت تاب آوری افزایش یافت بلکه دست به اقدام اصلاحات ساختاری بودجه زدیم که این امر در نظام اقتصادی کشور تحول خاصی ایجاد خواهد کرد، کلیات آن در ستاد اقتصاد مقاومتی کشور و جلسه سران قوا مطرح شد.

وی بیان کرد: اساس این کار برای بودجه این است که به گونه‌ای وابستگی به نفت از بین برود و روش جدیدی جایگزین آن شود.

معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه گفت: در موقعیتی قرار داریم که با منابع محدود، چهارمحال و بختیاری با سرانه‌های کشور از لحاظ درآمدی فاصله دارد، با توجه به اینکه چهارمحال و بختیاری یک درصد از مساحت کشور، ۰.۲ درصد از جمعیت را داراست ولی سهم این استان از تولید ناخالص داخلی ۰.۷ درصد است.

پورمحمدی اظهار کرد: زمانی که سهم استان در زمینه تولید، کاهش یابد بیکاری را در پی دارد و به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌ها، عملا سرمایه‌گذاری انجام نمی‌شود، بنابراین لازم است اقدامات و شتابی صورت گیرد تا به میزان دو برابر، کار و اشتغال در استان بیشتر شود و از این طریق رو به جلو حرکت کند.

وی افزود: حضور ما در استان‌هایی از این دست به دلیل آن است که گره‌ها را باز کنیم تا فشار تحریم‌های بیرونی را بر مردم خنثی و به نوعی آن‌ها را کاهش دهیم.

معاون سازمان برنامه و بودجه در خصوص مسائل استانی، تصریح کرد: با توجه به اینکه هشت هزار هکتار ظرفیت ملی برای انجام آبیاری نوین وجود دارد،لذا لازم است پروژه‎ها را نهایی و صورت جلسه‌ای از آن‌ها تهیه کنید.

وی با تاکید بر عملیاتی کردن باغات دیم در این استان، تصریح کرد: با توجه به اینکه جنگل و خاک استان در حال از بین رفتن است و باران به سیلاب تبدیل شده، لازم است نهالی توسط مردم غرس و حمایت از آن‌ها صورت گیرد.

دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی با اشاره به ضرورت توجه صندوق توسعه ملی از سه طرح پتروشیمی لردگان، فولاد سفید دشت و کارخانه حجاب شهرکرد، بیان کرد: با توجه به ایجاد دو هزار و ۲۰۰ فرصت شغلی در پتروشیمی لردگان و پیشرفت ۹۵ درصدی آن، اگر در هر شهرستان از این نوع پروژه‌ها راه‌اندازی شود، از تعداد بیکاران کاسته خواهد شد، همچنین لازم است حمایت‌هایی از کارخانه فولاد سفید دشت و حجاب شهرکرد به دلیل وجود مشکلات، صورت گیرد.

وی گفت: در پتروشیمی لردگان ایجاد کارخانه‌های زیردستی بسیار مهم است، بنابراین باید چهار کارخانه زیردستی  تعریف و بانک عامل پشتیبانی لازم را انجام و بخش خصوصی، ایمیدرو و پتروشیمی ورود و مشارکت لازم را داشته باشند.

پورمحمدی با اشاره به انجام مقدمات کار در زمینه تولید لباس با برند هاکوپیان، گفت: ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تضمین ضمانت این کار انجام شده تا در روستاها افراد بیکار از این موقعیت استفاده کنند و صاحب شغل شوند.

وی در خصوص دشت دیناران، افزود: باید مطالعه دشت دیناران انجام شود زیرا آن‌جا کانون شدید فقر است  همانگونه که در سایر مناطق با محدودیت آبی مواجه هستیم آن‌جا نیز مواجه خواهیم شد، بنابراین در اراضی شبیدار دشت دیناران هر اقدامی لازم است باید انجام شود.

معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه گفت: در سه حوزه گردشگری، جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت اعتبار خوبی از تبصره ۱۸ به این استان اختصاص یافته بنابراین لازم است از ظرفیت تبصره ۱۸ نهایت استفاده برای استان انجام شود.

وی در خصوص انجام اقدامات سپاه در روستاهای دور دست استان، بیان کرد: در روستاهایی که کار کردن سخت است با کمک سپاه می‌توان مشکلات آن مناطق را برطرف کرد.

پورمحمدی در خصوص تامین کود شیمیایی، گفت: تمام شرکت‌های پتروشیمی قرار است کود شیمیایی در اختیار کشاورزان با قیمت یارانه‌دار قرار دهند، همچنین پتروشیمی لردگان نیز آمادگی خود را در این زمینه اعلام کرده است.

وی بیان کرد: در بودجه امسال ۱۱۷ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه راه‌آهن مبارکه- سفید دشت- شهرکرد گذاشته شده تا بخشی از کار انجام و تدابیری اندیشیده شود تا مبارکه را به سفید دشت و شهرکرد را به خوزستان متصل کند، در واقع منتظر مطالعات آن بودیم تا به کمک صندوق توسعه ملی این پروژه به جایی برسد.

پورمحمدی افزود: پروژه‌هایی که نیازمند پول نقد است اگر با اوراق امکان‌پذیر نیست این راه وجود دارد که به اوراق نفتی تبدیل شود تا کار سریع‌تر پیش رود.

وی با اشاره به لزوم احصاء نقاط حادثه‌خیز استان، گفت: یکی از محورهای حادثه‌خیز استان، شهرکرد به شلمزار است که ماهانه منجر به فوت تعدادی از افراد می‌شود، بنابراین باید جدول نقاط حادثه‌خیز تهیه تا مشخص شود برای رفع مشکلات چه زمانی لازم است.

معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه گفت: با توجه به قدمت و اهمیت فرش استان مخصوصا فرش چالشتر، اگر بتوان تحرکی در این زمینه صورت گیرد آمادگی برای کمک وجود دارد.

وی تاکید کرد: وقتی بیان می‌شود چهارمحال و بختیاری قطب گردشگری بوده صرفا یک اسم است و معنای خارجی ندارد، باید به یک پروژه تبدیل شود، به این معنا که از مصوبه خارج شود.

پورمحمدی افزود: مسیر حاشیه زاینده رود در کشور بی نظیر است زیرا تردد بخش مهمی از روستاییان و کشاورزان و استان همجوار از طریق این مسیر صورت می‌گیرد باید اقدام خاصی در آنجا صورت گیرد.

وی تصریح کرد: تقاضا می‌شود اعتبارات هزینه‌ای استان کاهش یابد، زیرا ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع کشور کم شده و فشاری از این طریق به استان‌ها وارد نشده است، بنابراین بایستی هزینه‌های غیر از حقوق به حداقل ممکن برسند و در هزینه‌ها دقت شود تا پایان سال مشکلی ایجاد نشود.

وی بیان کرد: صندوق توسعه ملی تقسیم استانی نداشته و قصد گره باز کردن از مناطق محروم را دارد، همچنین از تبصره ۱۸ می‌توان برای مشارکت عمومی  و خصوصی، اشتغال روستایی و ... استفاده کرد.

وی با اشاره به ضرورت نوسازی مدارس، تصریح کرد: لیستی از مدارس تخریبی استان که نیازمند بازسازی و سیستم گرمایش و تجهیزات دارد تهیه شود تا برنامه‌ ویژه‌ای برای آن‌ها در نظر گرفته شود، کلیپ‌هایی که از چندین سال گذشته پخش می‌شود مطلوب نیست، زیرا آینده کشور به دست دانش‌آموزان سپرده می‌شود.

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش