پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۳۳ - ۲۱ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۱۳۳۰
اقتصاد کلان

موج دوم کرونا با اقتصاد کشور چه می کند؟/ خطرات زیمباوه ای شدن بورس ایران

اقتصاد ایران بعد از موج دوم کرونا,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
نایب رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران می گوید موج دوم کرونا (corona) میتواند فشار سنگینی بر اقتصاد و دیگر قسمت های اجتماعی و سیاسی کشور وارد کند و عبور از این چالش ها تنها با یک برنامه حمایتی گسترده ممکن خواهد بود.

حسین سلاح ورزی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه موج دوم کرونا در کشور آغاز شده و همانطور که تجارب گذشته نشان می‌داد این موج گسترده‌تر و شدیدتر است. متاسفانه ما در موج دوم نیز دانش و توان فنی کافی برای حمایت هدفمند از کسب و کارها و فعالیت‌های اقتصادی را نداشتیم و از این رو هدف گذاری ها اجرایی نشدند.

به گفته وی، وقتی حمایت‌های لازم اعمال نشد، از سویی بسیاری از مردم و صاحبان کسب و کار خود به شکل مستقل محدودیت ها را دور زدند و از سوی دیگر دولت نیز مجبور شد با تعجیل و در زمانی کوتاه رای به بازگشایی دوباره کسب و کارها بدهد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اهمیت درک ابعاد مختلف موج دوم شیوع کرونا، بیان کرد: در موج دوم از سویی ظرفیت‌های نظام درمان به مراتب کمتر است و منابع عمومی برای حمایت از مردم نیز پایین‌تر خواهد بود و در کنار آن اگر نتوان این موج را کنترل کرد، امکان مواجه شدن با دشواری‌های پیچیده‌تر اقتصادی و سیاسی وجود خواهد داشت.

سلاح ورزی ادامه داد: در صورت گسترده شدن دوباره ویروس، امکان برقراری محدودیت در مرزها و توقف فزاینده صادرات و واردات را نیز نمی‌توان فراموش کرد و از این رو باید تمامی تجارب و داشته‌ها را در کنار هم قرار داد و تا امکان مقابله با این شرایط فراهم شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در کشور هیچ اولویتی راهبردی تر از مهار بحران شیوع کرونا وجود ندارد، بیان کرد: در این بحران، حمایت‌های موردی و غیرکارشناسی باید جای خود را به برنامه حمایتی منسجم و سنجیده بدهد. از این رو باید به جای مداخله موردی در بازارها به قصد اصلاح یک متغیر جزئی، یک سیاست گذاری کلان برای مدیریت مشکلات اقتصاد در شرایط فعلی را در دستور کار قرار داد. چرا که تصمیم غلط به عدم اطمینان منجر می‌شود و صرف همین موضوع می‌تواند به هرج و مرج و کنترل ناپذیری کمک کند.

خطرات زیمباوه‌ای شدن بورس ایران

گروه اقتصادی: یک کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: از آنجایی که ترکیب و تناسب مناسبی بین متغیرهای اثرگذار در وضعیت اقتصادی کشور؛ چه در بخش صنعت و چه در بخش شرکت‌های بورسی و فرابورسی وجود ندارد بنابراین در بین قیمت سهام شرکت‌ها و ارزش ذاتی آنها هم تناسب معقولی برقرار نیست.

اقتصاد ایران بعد از موج دوم کرونا,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

به گزارش ایلنا، فردین آقابزرگی درباره خطرات  پربازده‌ترین شدن بورس ایران در دنیا و پیشی گرفتن از بورس ونزوئلا اظهار داشت: سه عامل مهمی که منجر به تغییرات و تحول منحصر به فرد در بازار سرمایه ایران شد؛ هجوم نقدینگی به سمت بازار سرمایه، حمایت‌های بی‌دریغ مسئولان اقتصادی و عدم وجود بازارهای موازی برای جذب نقدینگی در جریان سطح اقتصاد بوده است.وی تاکید کرد: از آنجایی که ترکیب و تناسب مناسبی بین متغیرهای اثرگذار در وضعیت اقتصادی کشور؛ چه در بخش صنعت و چه در بخش شرکت‌های بورسی و فرابورسی وجود ندارد بنابراین در بین قیمت سهام شرکت‌ها و ارزش ذاتی آنها هم تناسب معقولی برقرار نیست.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: تبلیغات وسیع و حمایتی که دولت از بورس داشت باعث شد حتی در شرایط کرونا که تمام بورس‌های دنیا به دلیل آثار این ویروس در طی سه ماه اول سال میلادی منفی بودند، بورس تهران پربازده‌ترین بورس دنیا شناخته شود.آقابزرگی ادامه داد: در حال حاضر بازدهی بورس ایران از بازدهی بورس ونزوئلا و زیمباوه که اقتصاد مناسبی ندارند هم بالاتر است چراکه محور اصلی این افزایش و رشد در بازار سرمایه انتظارات تورمی بوده و مردم به منظور پرهیز از نگهداری نقدینگی، وجوه نقدشان را به دارایی از جمله دارایی مالی تبدیل کردند.وی با تاکید بر اینکه بزرگترین تهدیدی که بازار بورس با آن مواجه است عدم بازدهی وجوه مناسب و معقول با سایر بازارها است، گفت: اگر میزان بازدهی در بازار مسکن، ارز، طلا و خودرو کمتر از بورس باشد که در طول سه ماه گذشته به ۲۲۰ درصد رسیده،‌ قطعا نقدینگی از بورس خارج و وارد سایر بازارها می‌شود و آنها را با تورم مواجه می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بنابراین باید از ابزارهای کنترلی در جهت کاهش عطش خرید و کاهش تقاضا در بازار سرمایه استفاده کرد که روند ورود شرکت‌ها به بازار سرمایه، روند افزایش سرمایه از طریق سلب حق تقدم به منظور افزایش فلوت شرکت‌ها و همچنین انتشار اوراق و سایر ابزارهایی که فعال کردن سایر بازارها در درون خود بازار سرمایه متوقف شده، مانند معاملات آتی سکه می‌توان از این وضعیت با سلامت نجات پیدا کرد، در غیر این صورت رشد بازار سرمایه به نفع اقتصاد نیست.

آقابزرگی با تاکید بر اینکه رسیدن شاخص به ۲ میلیون واحد معقول نیست و به این عدد نخواهیم رسید، گفت: از دو هفته گذشته روند اصلاح قیمت‌ها به مرور آغاز شده و میزان حجم معاملات روزانه مؤید همین موضوع است.وی با بیان اینکه بازار سرمایه وارد فاز اصلاح قیمت‌ها شده است، گفت: اغلب شرکت‌ها بیشتر از ارزش ذاتی خود معامله شدند و وقتی اصلاح قیمت‌ها را می‌بینیم شاهد آن هستیم که بازده برخی از شرکت‌ها منفی شده است.این کارشناس بازار سرمایه افزود: اما اثرگذاری شاخص‌های شرکت‌های پروزن بر روی شاخص کل باعث شده که شاخص کل را بسیار پررنگ ببینیم. این در حالی است که متوسط P/E بازار بالای ۲۷ است که هیچ تناسب معقولی ندارد.وی تاکید کرد: در حالی سود کل شرکت‌ها ۱۷۰ هزار میلیارد تومان برآورده شده که ارزش بازار چیزی حدود ۷۰۰۰ میلیارد تومان است که این تناسب معقول نیست.

آقابزرگی با بیان اینکه حتی اگر شاخص به ۲ میلیون واحد برسد باعث ایجاد تورم می‌شود که می‌تواند به سایر بازارها سرایت کند، اظهار داشت: رشد بازار سرمایه، خلق نقدینگی بدون پشتوانه و بدون پایه و اساس و براساس انتظارات تورمی است که قطعا به سایر بازارها آسیب می‌رساند.این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه مسلما از لحاظ اقتصادی و ریاضی تورم ایجاد شده در بازار سرمایه قابلیت انتقال به سایر بازارها را دارد، گفت: کما اینکه در سه ماه گذشته هم سایر بازارها از بازار سرمایه اثر تورمی پذیرفتند.

وی ادامه داد: اگر شاخص بورس به نقطه پیک برسد، هر چه افزایش یابد، هر چه افزایش یابد سرعت خروج نقدینگی از بورس و اصلاح قیمت‌ها بیشتر می‌شود و مسئولان باید نسبت به این شرایط نگران باشند.آقابزرگی با بیان اینکه البته خروج نقدینگی و اصلاح قیمت‌‌ها به یکباره در بازار رخ نخواهد داد، اظهار داشت: اصلاح قیمت پلکانی انجام می‌شود اما به هر صورت مسئولان باید بدانند که رشد فزاینده در بازار سرمایه بدون پایه و اساس و بدون ارتباط با متغیرهای اثرگذار اقتصادی یک عیب بزرگ است.وی تاکید کرد: اگر ریزش شاخص آغاز شود، از آنجایی که اغلب فعالان، سهام را با قیمت‌های بسیار پایین خریده‌اند بدون هیچ تاملی نسبت به فروش سهام حتی اگر صف فروش برای ان سهام ایجاد شده باشد،  اقدام می‌کنند.   

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش