شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴
۱۱:۳۷ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۷۱۷۲
مسکن، راه، عمران

عوارض الکترونیکی خودروهای عمومی و سنگین قسطی شد

نیمی از مردم عوارض الکترونیکی پرداخت نکردند/ خبری از جریمه نیست!

عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
مدیرکل بهره‌برداری آزادراه‌های کشور اعلام کرد که عوارض الکترونیکی خودروهای عمومی و سنگین که طی پنج ماه گذشته از آزادراه‌های دارای تجهیزات الکترونیکی اخذ عوارض استفاده کرده‌اند قسطی شده و به زودی چگونگی پرداخت آن‌ها ابلاغ می‌شود.

به گزارش ایسنا، عملیات اجرایی الکترونیکی شدن پرداخت عوارض آزادراه‌های کشور طی ماه‌های گذشته آغاز شده و به صورت آزمایشی در برخی از آزادراه‌ها اجرایی شده است اما در این میان برخی رانندگان تاکنون با وجود ارسال پیامک موفق به پرداخت عوارض‌شان نشده‌اند و مالکان خودروهای عمومی و سنگین نیز تاکنون نتوانسته‌اند عوارض خود را به عدم اطلاع‌رسانی پیامکی پرداخت کنند که به گفته بهنام داوودی - مدیرکل بهره‌برداری از آزادراه‌های کشور، به دلیل بالا بودن مبالغ عوارض برخی از این خودروها، پرداخت آن به صورت قسطی تصویب شده و به زودی فرآیند و چگونگی آن به مالکان خودروها ابلاغ خواهد شد.

وی در این باره به ایسنا گفت: مالکان خودروهای سنگین و عمومی که از آزادراه‌هایی که پرداخت عوارض آن به صورت الکترونیکی است، استفاده کرده‌اند به دلیل آن که نتوانستیم به آن‌ها به صورت پیامکی اطلاع رسانی کنیم، عوارض‌شان را تا کنون پرداخت نکرده‌اند و طی پنج ماه گذشته که این طرح اجرا شده برخی از آن ها مبالغ هنگفتی را بابت تردد در آزادراه‌های مذکور بدهکارند.

مدیرکل بهره‌برداری آزادراه‌های کشور ادامه داد: در همین راستا اعلام کردیم که پرداخت عوارض الکترونیکی این خودروها به صورت قسطی انجام شود که به زودی فرآیند و چگونگی پرداخت آن به مالکان خودروهای سنگین و عمومی ابلاغ می‌شود.

۵۰ درصد مردم تاکنون عوارض الکترونیکی‌شان را پرداخت نکردند

داودی گفت: از زمانی که سیستم پرداخت الکترونیکی عوارض برخی آزادراه‌ها که در مرحله اول و آزمایشی اجرایی شده است، نه‌تنها میزان ترددهای صورت گرفته را به صورت کامل پیمایش می‌کنیم به بسیاری از اهدافی که در ابتدای اجرای این طرح مدنظرمان بود نیز رسیده‌ایم. اما در این میان به غیر از خودروهای سنگین و عمومی که تاکنون مکانیسمی برای پرداخت عوارض آن وجود نداشته است، ۵۰ درصد از مردمی که از این آزادراه استفاده کرده‌اند تا کنون علیرغم اطلاع رسانی‌های متعدد، عوارض الکترونیکی‌شان را پرداخت نکردند و اگر بدهی‌های خودروهای سنگین را به آن اضافه کنیم میزان بسیار بیشتر از این هم خواهد شد.

وی اضافه کرد: بنایی برای جریمه کردن کسانی که تاکنون عوارض الکترونیکی شان را پرداخت نکرده‌اند، نداریم و تلاش می کنیم کسی جریمه نشود بنابراین به گونه‌ای برنامه‌ریزی کردیم که تا حد ممکن از جریمه ۳۰ هزار تومانی خودروها به دلیل پرداخت نکردن عوارض آزادراهی خودداری کنیم و مجوزهای لازم را برای دادن مهلت ۴۸ ساعته به مالکان خودروها پس از اطلاع رسانی پیامکی دریافت کردیم.

تعیین و اعمال دیرکرد عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها در آینده نزدیک

مدیرکل بهره برداری آزادراه‌های کشور اعلام کرد که اگر پس از مهلت داده شده به کاربران برای پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه ها، آن‌ها این مبالغ را پرداخت نکنند. درصدی به مبلغ عوارض آن‌ها به عنوان دیرکرد اضافه خواهد شد که میزان آن هنوز تعیین و ابلاغ نشده است.

به گفته داودی مردم فرصت دارند تا قبل از اعلام و اعمال دیرکرد برای پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه ها از طرق مختلف نسبت به پرداخت عوارض آزادراهی شان اقدام کنند تا دیرکردهای مذکور به آن اضافه نشود.

روش های پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها

وی همچنین درباره اینکه مردم چگونه باید عوارض الکترونیکی آزادراه ها را پرداخت کنند گفت: در وهله نخست باید گفت که بیشترین اپلیکیشن ها در حوزه پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه ها وجود دارد و مردم می‌توانند از طریق سیستم های کارتخوانی که در پمپ بنزین و مجتمع های تفریحی این آزادراه‌ها تعبیه شده، عوارض‌شان را پرداخت کنند. همچنین کارت‌خوان‌های بانک پاسارگاد امکان پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها را برای مردم فراهم کرده است  و سایت رسمی را نیز برای این کار راه اندازی کرده ایم.

مدیر کل بهره برداری آزادراه‌های کشور وی ادامه داد: مردم می‌توانند به سایت nspay.ir مراجعه کرده و در این سایت از طریق درگاه ۱۲ بانک مشخص شده عوارض خودشان را پرداخت کنند همچنین می توانند پلاک خودروهای خود را به حسابشان لینک کنند و به محض اینکه این کار را انجام دهند، عوارض الکترونیکی آزادراه‌هایی که از آن استفاده کنند به صورت اتوماتیک از حساب‌شان برداشت شده و پیامک برای آن‌ها ارسال خواهد شد.

تخفیف برای خودروهای پر تردد و عمومی

داودی همچنین از تخفیف برای خودروهای عمومی و پر تردد در زمینه پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها خبر داد و گفت: بر اساس اعلام وزیر راه و شهرسازی برای مالکان وسایل نقلیه‌ای که بیش از ۴۰ بار در ماه از آزادراه‌های مشمول طرح پرداخت عوارض الکترونیکی استفاده کنند، تخفیف ۳۰ درصدی اعمال می‌شود و خودروهای عمومی نیز مشمول تخفیف ۲۰ درصدی خواهند شد.

وی ادامه داد: همچنین با توجه به پیماشی شدن طرح عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها بسیاری از دغدغه‌ها و نگرانی‌های مردم به ویژه بومی‌های هر منطقه حل خواهد شد چرا که نه‌تنها آن‌ها می‌توانند از تخفیف‌های در نظر گرفته شده استفاده کنند بلکه پیمایشی شدن این طرح به آن‌ها کمک می‌کند که هزینه‌های عوارض الکترونیکی شان تا حد بسیار زیادی کاهش یابد و در واقع آن‌ها هزینه‌های ناچیزی را به عنوان عوارض پرداخت کنند.

با پیامک‌های اشتباه عوارض الکترونیکی چه کار کنیم؟

مدیرکل بهره برداری آزادراه‌های کشور با بیان اینکه الکترونیکی شدن عوارض آزادراه ها به نفع مردم خواهد بود اظهار کرد: برخی از مردم مشکلاتی برای ایشان در این زمینه پیش آمده که با توجه به قرار داشتن در مرحله ابتدایی و آزمایشی اجرای طرح پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه‌ها طبیعی است. به عنوان مثال بعضا مشاهده شده که پیامک های اشتباهی برای مردم ارسال می‌شود و که عوارض آزادراهی را که از آن استفاده نکرده پرداخت کند اما مردم در صورت بروز این اشتباهات می‌توانند به سایت آنی‌رو مراجعه کنند و در آن سایت ضمن اعلام این اشتباه رخ داده به پاسخ دیگر سوالاتشان نیز برسند.

داودی گفت: مردم همچنین می توانند برای پیگیری این گونه اشتباهات که در خوانش پلاک یا مواردی که پلاک موردنظر مخدوش بوده، رخ می‌دهد با شماره تلفن ۱۵۳۱ تماس بگیرند یا گزارش اینگونه اشتباهات را به شماره سامانه پیامکی ۱۰۰۰۰۱۵۳۱ ارسال کنند.

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش