سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۱۴ - ۲۹ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۱۶۴۶
مسکن، راه، عمران

پرواز ۸۰۰۰ میلیارد تومان از جیب مردم به حساب ایرلاین ها/ قیمتهای جدید اعلام میشود

گرانی بلیط هواپیما,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
سازمان هواپیمایی که سال های قبل مخالف با قیمت گذاری دستوری بود سال جاری به علل گوناگون که کرونا و افزایش قیمت ارز بیان شده ، با همراهی بعضی از شرکت هاي هواپیمایی به دنبال اجرایی شدن قیمت گذاری دستوری یا به قول فعالان صنعت هوایی« اجرای کف قیمت» است،« کف قیمتی» که حدود ۷۵۰ میلیارد تومان ماهیانه و ۸هزار میلیارد تومان سالیانه برای شرکت هاي هواپیمایی درامد بهمراه خواهد داشت.

گرانی بلیط هواپیما چگونه کلید خورد؟

گام اول فرایند افزایش قیمت در اردیبهشت سال جاری برداشته شد، آنجا که سازمان هواپیمایی کشوری در نامه ای در تاریخ ۲۰ اردیبهشت، خطاب به رییس انجمن شرکت های هواپیمایی می نویسد: «دفاتر خدمات مسافرت هوایی، سایت ها و سیستم های رزرواسیون و شرکت های هواپیمایی از تاریخ ۱۰/۲/۱۳۹۹ موظف به رعایت قیمت  بلیط در مسیر پروازهای داخلی مطابق جدول نرخی ۲۱ شهریور ۱۳۹۸ در هنگام نمایش و فروش بلیط می باشند.

بنابراین از تاریخ مذکور، عدول شرکت های سیستم رزرواسیون و موتورهای جستجو(گوگل؟!) و همچنین شرکت های خدمات مسافرت هوایی و سایت های مرتبط با آن از جدول نرخی مورد اشاره، تحت هر عنوان  از جمله تخفیف از محل کمیسیون و یا از محل بودجه شرکت و یا ارایه خدمات ویژه و ... وجاهت  نخواهد داشت.»گام دوم سیاست جدید سازمان هواپیمایی کشوری و وزارت راه با چراغ سبز به انجمن شرکت های هواپیمایی آغاز شد.

مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی به تسنیم گفت: بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه نرخ بلیط پروازهای داخلی آزادسازی شده است لذا شرکت های هواپیمایی برای تطبیق با وضعیت حمل و نقل هوایی اقدام به نرخ گذاری قیمت بلیط هواپیما می کنند. اسعدی سامانی البته مبنای افزایش ۱۵۵ درصدی را نرخ ارز و کرونا اعلام کرد: نرخ کنونی بلیط هواپیما بر اساس دلار ۱۱ هزار تومانی تعیین شده از سوی دیگر بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا از اول آبان ماه شرکت‌های هواپیمایی باید به حداکثر از ۶۰ درصد ظرفیت صندلی‌های خود استفاده کنند، این مسئله به همراه نرخ دلار ۲۷ هزار تومانی باعث شده تا قیمت گذاری جدید توسط انجمن شرکت‌های هواپیمایی انجام شود.با توافق شرکت‌های هواپیمایی، از اول آبان قیمت کف هر دقیقه پرواز از ۳۰۰۰ به ۸۰۰۰ تومان افزایش پیدا می‌کند. مثلاً قیمت کف بلیت رفت تهران- شیراز از ۲۵۰هزار به ۶۸۰هزار تومان می‌رسد. 

پرواز ۸۰۰۰ میلیارد تومان از جیب مردم به حساب ایرلاین ها

بر اساس گزارش گروه آمار و اطلاعات هوانوردی و فرودگاهی معاونت برنامه‎ریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران، در تیر ۱۳۹۸ با انجام ۳۴ هزار و ۶۵ نشست و برخاست، بیش از ۴ میلیون مسافر و ۴۲ میلیون کیلوگرم بار جابه‌جا شده است.طبق این آمار سهم پروازهای داخلی از کل پروازهای تیر ۹۸، نشست و برخاست  ۲۷ هزار و ۹۲۸ فروند هواپیماست که با آن بیش از ۳ میلیون مسافر سفر کرده اند.اگر همین ۳ میلیون مسافر ماهانه را در حداقل ۲۵۰هزار تومان افزایش نرخ در ۸ ماه پر مسافر سال ضرب کنیم به عدد ۶۰۰۰ میلیارد تومان می رسیم و اگر در ۴ ماه کم مسافر ۷۰درصد این ظرفیت پر شود، در ۴ ماه ۲۱۰۰ میلیارد تومان و برای یک سال حداقل ۸۱۰۰ میلیارد تومان از جیب مردم به حساب شرکت های هواپیمایی و چارترکنندگان عمده پرواز می کند.

تاثیر دلار چقدر درست است؟

براساس گزارش های منتشر شده در ژورنال شرکت های هوایی آمریکا جزییات هزینه های عملیاتی پروازهای مسافری در سال ۲۰۱۹ این گونه بوده است:

سوخت : ۱۷.۷ درصد

نیروی انسانی: ۳/۳۲ درصد

هزینه اجاره یا مالکیت هواپیما:  ۱/۷ درصد

اجاره یا مالکیت غیر از هواپیما: ۵/۴ درصد

خدمات فنی و نگهداری: ۸/۷ درصد

پذیرایی: ۷/۱ درصد

هزینه نشست و برخاست: ۹/۱ درصد

قطعات: ۴/۱ درصد

هزینه های حمل نقل و هندلینگ: ۱/۱۳ درصد

سایر هزینه ها: ۷/۱۱ درصد

عطا احمیراری کارشناس گردشگری در این باره به همشهری‌آنلاین می گوید: مطالعات زیادی وجود دارد که نشان می دهد این هزینه ها تقریبا در همه جای دنیا ثابت است اما در کشورمان با توجه به شرایط تحریم و تبعات آن سهم هزینه تامین قطعات بین ۹ تا ۱۱ درصد و خدمات فنی هم حدود ۱۵درصد و جمعا حدود ۲۵ درصد افزایش پیدا می کند، در مقابل تمامی سایر هزینه ها از جمله هزینه ی بالای سوخت و نیروی انسانی به ریال پرداخت می شود. به عبارت ساده تر حداکثر سهم ارزبری صنعت هوایی حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است و ۷۵ تا ۸۰درصد از هزینه ها ریالی هستند.احمیراری تاکید می کند: حقوق پرداختی شرکت های هوایی ایرانی به خلبان، مهندس پرواز و مهماندار قابل مقایسه با حقوق این افراد در شرکت های خارجی نیست، یا هزینه سوخت و هندلینگ فرودگاهی پروازهای داخلی در مقایسه با هزینه های شرکت های خارجی از فرط ارزان بودن قیمت قابل بیان هم نیست!

مجلس بهانه‌ی گران فروشی بلیت هواپیما را رد کرد

علیرضا پاک‌فطرت نماینده مردم شیراز و عضو کمیسیون عمران با انتقاد از افزایش شدید قیمت بلیط هواپیما و تاکید بر بی اطلاعی مجلس از این تصمیم بر همین نکته تاکید دارد: تحریم ها را بهانه کرده‌اند و هر روز قیمت‌ها را افزایش می‌دهند. اگر فکر می‌کنند که قیمت بلیط هواپیما با دلار مقایسه می شود، بی‌احترامی به فهم و شعور مردم است، زیرا نیروی انسانی از خلبان گرفته تا بقیه پرسنل بر اساس ریال حقوق دریافت می کنند، سوخت هواپیما با ریال به فروش می‌رسد و هزینه تعمیرات و امثالهم با ریال محاسبه می‌شود. فقط در خریداری برخی از قطعات هواپیما که آن هم حدود ۱۰ درصد است از دلار استفاده می شود.سیدمهدی فرشادان نماینده سنندج نیز تاکید کرد: چرا شرکت‌های هواپیمایی فقط در زمان فروش بلیط، نرخ دلار را ملاک قرار می‌دهند!اقبال شاکری نماینده تهران و عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: نرخ نامه جدید حمل و نقل هوایی متناسب با هزینه‌های مصرفی ایرلاین‌ها نیست. بعد از اعلام نرخ‌نامه جدید، دلایل افزایش قیمت‌ها و تناسب این مسائل با میزان هزینه‌ها را بررسی کردم، حتی با چندین کارشناس و مسئول مرتبط نیز در این رابطه صحبت کردم، از این رو به نظر می‌رسد که نرخ‌های اعلامی به هیچ وجه واقعی نیست.

در ماجرای افزایش قیمت بلیت دولت سمت ایرلاین ها ایستاد

بهراد موسوی کارشناس گردشگری دراین‌باره به همشهری‌آنلاین می گوید: فعالان اقتصادی و مردم، از افزایش نرخ تورم و دلار و مشکلات ناشی از کرونا و تحریم به خوبی آگاهند، اما افزایش ۲.۵ برابری قابل قبول نیست، این که شرکت های هواپیمایی هزینه مشکلات ساختاری مدیریتی و بهره وری پایین شان را از جیب مردم بر می دارند و برای اصلاح و حل مشکلاتشان اقدام نمی کنند، قابل پذیرش نیست.این کارشناس گردشگری می گوید: نامه رعایت کف قیمت سازمان هواپیمایی کشوری که عالی ترین نماینده دولت در صنعت هوایی است نشان می دهد دولت به جای رعایت حقوق و مصلحت عمومی، از شرکت های هواپیمایی حمایت می کند و در اقدامی عجیب در بازار به نفع فروشنده وارد عمل شده و حقوق مصرف کننده و اصل رقابت را نقض کرده است سازمان هواپیمایی کشوری می توانست برای مدیریت بازار از روش کنترل سقف قیمت ها استفاده کند، اما ترجیح داد با نرخ گذاری دستوری کف قیمت را تثبیت کند.

شورای رقابت برای بلیت هواپیما دستورالعمل می دهد

رضا شیوا رئیس شورای رقابت به صراحت تاکید کرده است: وظیفه انجمن هواپیمایی کشور تعیین قیمت بلیت هواپیما نیست. شورای رقابت تا بررسی وضعیت کنونی حمل و نقل هوایی، هرگونه افزایش قیمت بلیت هواپیما را متوقف و درخواست کرد نرخ نامه جدید عملیاتی نشود و اکنون شورای رقابت در حال بررسی قیمت هاست. تا ابلاغ دستورالعمل جدید شورا رقابت هرگونه افزایش قیمت بلیت خطوط هوایی باید متوقف شود.با گذشت یک هفته ی از جنجال افزایش قیمت بلیت و دستور لغو آن توسط اسلامی وزیر راه، در حالی که وزیر افزایش قیمت را رد نکرده و فعلا با توقف قیمت جلوی اعتراضات را گرفته، به نظر می رسد شرکت های هواپیمایی به دنبال افزایش گام به گام و تدریجی قیمت هستند!باید منتظر ماند و دید در جلسه کمسیون عمران مجلس که با موضوع افزایش ۱۵۵ درصدی قیمت بلیت هواپیما تشکیل می شود چه اتفاقی می افتد، شاید هم رییس جمهور به موضوع ورود کند و دستور دهد کمیته ویژه ای با حضور همه ی ذی نفعان (خدمات دهنده، فروشنده، خریدار) تشکیل شود.

الزام رعایت ظرفیت ۶۰ درصدی هواپیماها از اول آبان/ قیمتهای جدید اعلام میشود

جلسه هم‌اندیشی وزیر راه و شهرسازی با مدیران‌عامل شرکت‌های هواپیمایی برگزار و اعلام شد که پروازهای چارتر از ۲۵ مهر لغو شده است و ادامه نخواهد داشت و شرکت‌های هواپیمایی از اول آبان‌ماه، موظف به رعایت ظرفیت ۶۰ درصدی هواپیماها هستند.

گرانی بلیط هواپیما,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران

به گزارش ایسنا، جلسه هم‌اندیشی وزیر راه و شهرسازی با مدیران‌عامل شرکت‌های حمل‌ونقل هوایی، روز دوشنبه ۲۸ مهرماه در محل ساختمان شهید دادمان برگزار شد.

وزیر راه و شهرسازی در این جلسه با اشاره به شرایط حساس اقتصادی کشور، فشار دشمنان و جنگ تمام‌عیار اقتصادی با ابراز خرسندی و تشکر از همکاری شرکت‌های هواپیمایی در ارائه خدمات هوایی بر اساس مصوبات ستاد مقابله با کرونا برای انتقال مسافران و تجهیزات، تأکید کرد: شرکت‌های هواپیمایی، ملزم هستند، مصوبات ستاد مقابله با کرونا در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی را دقیقا رعایت کنند و از اول آبان‌ماه، رعایت حداکثر ۶۰ درصد ظرفیت صندلی‌ها در هواپیما الزامی است.

اسلامی با اشاره به لزوم رشد و ارتقاء صنعت هوانوردی و پشتیبانی از این صنعت، یادآور شد: بر اساس مصوبات ستاد مقابله با کرونا، برای شرکت‌های حمل‌ونقلی به‌خاطر آسیب‌هایی که در مدت اخیر دیده‌اند، بیش از ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات حمایتی در نظر گرفته شد که تاکنون حدود ۵۰ درصد این مبلغ توسط ایر لاین‌ها دریافت شده است و لازم است شرکت‌هایی که موفق به دریافت نشده‌اند، دلایل و روند کار خود را به سازمان هواپیمایی کشوری اطلاع دهند تا بررسی و روند کار تسهیل و تسریع شود.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با توجه به رد درخواست افزایش قیمت بلیت هواپیما که روزهای گذشته نرخ‌هایی در این خصوص اعلام شده بود، برای تعیین نرخ نهایی افزایش قیمت‌ها با توجه به لزوم رعایت حداکثر ۶۰ درصدی ظرفیت هواپیماها از اول آبان ۱۳۹۹ و نوسان‌های قیمتی و اقتصادی، خواستار ارائه صورت‌های مالی حسابرسی‌شده و مورد تایید سال ۱۳۹۷ و ۹۸ و شش‌ماهه نخست ۱۳۹۹ به سازمان هواپیمایی کشوری شد تا بر اساس بررسی‌های مالی دقیق، تصمیمات لازم برای حمایت از ایرلاین‌ها گرفته شود و تسهیلات لازم برای برون‌رفت از شرایط حاکم اتخاد شود.

اسلامی با اشاره به لزوم کم‌ترین افزایش نرخ قیمت بلیت هواپیما اظهار داشت: بررسی‌هایی که سازمان هواپیمایی کشوری با همکاری انجمن شرکت‌های هواپیمایی انجام می‌دهد به‌زودی نرخ‌های جدید با رد نرخ اعلامی روزهای گذشته اعلام خواهد شد.

پیش از این، جلسه مدیران‌عامل شرکت‌های هواپیمایی با رئیس سازمان هواپیمایی کشوری برگزار شده بود و بنابر وعده وزیر راه وشهرسازی، جلسه جدیدی نیز برگزار و مدیران شرکت‌های هواپیمایی نظرها و پیشنهادهای خود را ارائه کردند. مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی در این جلسه اعلام کرد: در ایام کرونا پروازهای داخلی ۴۸ درصد و پروازهای خارجی ۹۶ درصد کاهش داشته است.

مدیران‌عامل شرکت‌های هواپیمایی در جلسه با وزیر راه و شهرسازی دریافت معادل ریالی دلار برای ارائه خدمات فنی و تعمیرات توسط شرکت‌های داخلی، سهم ۵ درصد شهرداری‌ها و یک درصدی هلال احمر، تعرفه‌های شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، لزوم تدوین استراتژی بقا برای ایرلاین‌ها، لزوم حمایت دولت از ایرلاین‌ها، توجه به قیمت تمام‌شده بلیت هواپیما، توجه به مخاطرات ایمنی، نداشتن مبنای علمی برای ظرفیت ۶۰ درصدی هواپیماها، لزوم استمهال در بازپرداخت تسهیلات دریافتی و لزوم لغو پروازهای چارتری را به‌عنوان موارد مورد نظر مطرح کردند.

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش