پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
۱۵:۴۱ - ۰۳ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۲۰۶
نفت و انرژی

شرکت ملی گاز: دنبال تغییر تعرفه‌ها برای مشترکان پرمصرف گاز هستیم!/ پیش‌بینی کمبود تولید برق

کمبود گاز و برق در ایران,مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه هرگونه جریمه برای مشترکان پرمصرف گاز طبیعی طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی اعمال می‌شود، اعلام کرد که شرکت ملی گاز به‌دنبال تغییر تعرفه‌ برای آنهاست.

به گزارش ایسنا، محمدرضا جولایی با اشاره به آغاز موج دوم سرما از ابتدای پاییز امسال، اظهار کرد: این موج سرما به احتمال زیاد ماندگار است و دمای هوا در همین حد می‌ماند و حتی پایین‌تر هم می‌آید.  با توجه به بحث ناترازی بخش انرژی (که در گاز، برق و دیگر فرآورده‌ها وجود دارد) باید سه کار انجام دهیم. یکی بحث توسعه منابع تولیدی است که امسال آخرین سکوی گازی که سکوی فاز ۱۴ و پالایشگاه مربوط به آن است زمستان آماده می‌شود و توسعه پارس جنوبی تکمیل خواهد شد و دیگر در پارس جنوبی توسعه‌ای نداریم.  

وی تصریح کرد: از سویی پس از اینکه منابع را به حداکثر رساندیم، بهبود بهره‌وری و تولید پایدار باید مورد توجه باشد و اقدام‌هایی که در این زمینه در بخش‌های تعمیراتی مانند تعمیرات پالایشگاهی، تعمیرات سکوها، خطوط لوله و... است تقریباً تمام شده و در چند روز آینده تعمیرات همه این بخش‌ها تکمیل می‌شود و برای تولید ظرفیت کامل را در اختیار خواهیم داشت.  

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با اشاره ذخیره‌سازی گاز در مخازن سراجه و شوریجه، گفت: ذخیره‌سازی هم در حد توانی که مخزن جا داشته، انجام شده است و امیدواریم بتوانیم در زمستان از آنها با ظرفیتی که می‌خواهیم استفاده کنیم.  

وی با تاکید بر اینکه بخش سوم کار «مدیریت مصرف» است، افزود: در بخش مدیریت مصرف، دو بخش را تفکیک کرده‌ایم. یک قسمت کارهایی است که باید مصرف را در بخش‌های دولتی مدیریت کنیم. در بخش‌های دولتی نخستین قسمت کار را انجا داده‌ایم؛ از وزیر نفت مصوبه‌ای گرفته‌ایم که همه ساختمان‌های اداری و مراکز تفریحی و شهرک‌ها در همه کشور را پایش کنیم و اگر مطابق الگوی مصرفی که اعلام شده، رعایت نکنند به انواع‌ مختلف این مصرف را تنظیم خواهیم کرد. یک بخش هم در دیگر وزارتخانه‌هاست که آن را هم از هیئت دولت درخواست کرده‌ایم مصوبه را از معاون اول رئیس‌جمهوری بگیریم و بتوانیم مصارف اداره‌های دولتی را هم برای نمونه با خاموش کردن موتورخانه‌هایشان در ایام تعطیل و اواخر هفته، یا تنظیم موتورخانه‌ها کنترل کنیم.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران تأکید کرد: بخش دیگر کنترل مصرف در بخش خانگی و تجاری است. در قسمت صنعتی و تجاری احتمال دارد محدودیت‌هایی داشته باشیم. آنجاهایی که می‌توانند از سوخت استفاده کنند تقریباً تامین شده‌اند و اکنون در حد قابل قبولی است و می‌توانند از سوخت دومشان استفاده کنند، البته این مستمر است و پر کردن مخازنشان تا پایان زمستان تداوم خواهد داشت، اما هم‌اکنون ظرفیت مخازن در نیروگاه‌ها از ظرفیت ذخیره پارسال بیشتر است.  

جولایی اظهار کرد: در بخش خانگی نیز مردم باید الگوی مصرف را رعایت کنند که باید از طریق تنظیمات و مواردی مانند صداوسیما از مردم درخواست کنیم الگوی مصرف رعایت شود. این کار از طریق تنظیم شوفاژخانه‌ها انجام می‌شود تا مصرف بهینه محقق شود، زیرا ما نمی‌توانیم امسال همه نقاط را پوشش دهیم، هرچند پارسال قطعی نداشتیم اما با این نوع مصرف همه‌چیز امکان‌پذیر است.

وی افزود: هرچند دما هم مهم است، اما از آنجا که بارندگی‌ها کمتر از سال قبل خواهد بود و بخش برق‌ - آبی هم در حد پارسال نداریم، به‌طور طبیعی فشار آن به گاز می‌آید و مقداری ممکن است کار را سخت کند. به هر حال اینها کارهایی است که انجام داده‌ایم.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران همچنین با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی درباره اعمال مشوق و جریمه برای مشترکان کم‌مصرف و پرمصرف گفت: همکاران ما در مدیریت گازرسانی در حال تلاش برای بهبود این مصوبه هستند تا یک‌سری از محدودیت‌های قانونی و حقوقی آن را برطرف کنند.

جولایی تصریح کرد: البته جریمه باید طبق همان چیزی باشد که مجلس تصویب کرده است. ما می‌توانیم تعرفه‌ها را تغییر دهیم و تعرفه‌ها باید تغییر کند که البته هنوز تأییدیه‌ای برای آن نداریم، اما جایی که خارج از الگوی مصرف باشد، تذکر لازم به آنها داده می‌شود و طبق همان اگر لازم باشد ممکن است برخورد حقوقی هم انجام شود، اما بحث جرایم را به‌طور حتم باید مجلس تصویب کند تا ما بتوانیم جریمه‌ای اعمال کنیم.  

پیش‌بینی کمبود تولید برق در صورت محدودیت گاز مصرفی نیروگاه‌ها

 سخنگوی صنعت برق در جنوب غرب کشور با اشاره به کمبود گاز در زمستان، گفت: در صورت اعمال محدودیت به گاز مصرفی نیروگاه‌های برق، این مساله می‌تواند سبب کمبود تولید برق به دلیل کاهش فشار گاز و محدودیت‌های احتمالی آن در زمستان پیش رو به خصوص در روزهای سرد سال شود.

کمبود گاز و برق در ایران,مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران

کیومرث زمانی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون شورای پایایی منطقه‌ای شبکه برق خوزستان بیش از ۱۲۰ مصوبه در راستای هماهنگی و پیگیری مشکلات صنعت برق اخذ و تصمیمات مهمی جهت عبور از پیک بار ۱۴۰۰ و مشکلات ناشی از خشکسالی و کمبود تولید برق داشته که اجرایی کردن این مصوبات و همکاری مجموعه صنعت برق، باعث عبور موفقیت‌آمیز از پیک تابستان شده است.

وی افزود: الزام نیروگاه‌ها به تولید و تزریق برق مازاد خود به شبکه سراسری به میزان ۹۰۰ مگاوات، جلب همکاری مشترکین صنعتی بخصوص صنایع فلزی و سیمانی و محدود کردن آن‌ها در ساعات پیک بار جهت کاهش یا صفر کردن خاموشی‌های خانگی و پیگیری منظم در شناسایی و جمع‌آوری مراکز غیرمجاز رمزارزها از مهمترین اقداماتی است که منجر به عبور موفقیت آمیز از پیک بار ۱۴۰۰ شد.

معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای خوزستان ادامه داد: در شبکه تحت پوشش ما تنها ۱۰ درصد نسبت به متوسط مناطق دیگر کشور محدودیت و خاموشی برنامه‌ریزی شده شهری اعمال شد که با اجرایی کردن مصوبات شورای پایایی، این محدودیت‌ها در خوزستان به صفر رسید.

زمانی با اشاره به اعلام کمبود گاز در زمستان، بیان کرد: در صورت اعمال محدودیت به گاز مصرفی نیروگاه‌های برق، این مساله می‌تواند سبب کمبود تولید برق به دلیل کاهش فشار گاز و محدودیت‌های احتمالی آن در زمستان پیش رو به خصوص در روزهای سرد سال شود.

وی افزود: با توجه به این موضوع از هم‌اکنون برنامه‌های لازم جهت گذر از زمستان ۱۴۰۰ انجام و قرار است طی برگزاری جلسات منظم شورای پایایی، مساله استفاده نیروگاه‌ها از سوخت دوم و میزان تاب‌آوری آن‌ها در کار با این سوخت‌ها بررسی و آسیب شناسی شده و راهکارهای مناسب جهت برون رفت از موضوع توسط متولیان امر تولید برق اندیشیده شود.

سخنگوی صنعت برق در جنوب غرب کشور تصریح کرد: همکاری مشترکین بزرگ صنعتی که مصرف انرژی بالایی دارند باید در زمستان جلب شود تا با کاهش مصرف، شرایط مناسبی را برای گذر از زمستان داشته باشیم.

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
بیژن بنفشه خواه بیوگرافی بیژن بنفشه خواه بازیگر خوش سابقه سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۵۲

محل تولد: دروازه شمیران، تهران، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۳

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته نمایش از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد

ادامه
دنی آلوز بیوگرافی دنی آلوز؛ مدافعی با چهره منفی

تاریخ تولد: ۶ مه ۱۹۸۳

محل تولد: ژوازیرو، باهیا، برزیل

حرفه: فوتبالیست

پست: دفاع راست

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش