
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، در حالی که تصویب طرح بازسازی زیرساخت های امریکا، صادرات چین و ترمیم ترمیم اقتصاد جهانی پس از بحران کرونا موجب تقویت چشم انداز تقاضا برای نفت شده است، قیمت نفت پس از ۲ جلسه افزایش امروز شاهد اندکی کاهش بود
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱۰ سنت کاهش به ۸۳ دلار و ۳۳ سنت رسید. روز دوشنبه قیمت نفت برنت ۰.۸ درصد افزایش یافته بود. قیمت نفت خام آمریکا هم که دیروز ۰.۸ درصد افزایش یافته بود، امروز با ۶ سنت کاهش به ۸۱ دلار و ۸۷ سنت رسید.
طرح یک تریلیون دلاری جو بایدن رئیس جمهور آمریکا ابتدای هفته جاری به تصویب کنگره رسید. به علاوه انتشار آمارهای قوی تار از انتظار از صادرات چین موجب شد تا تصویر امیدوارکننده ای از رشد اقتصاد جهانی ترسیم شود.
لوئیز دیکسون تحلیلگر بازارهای نفت در موسسه ریستاد انرژی در این باره گفت: «عاملی که هنوز نمی توان با قطعیت در مورد آن سخن گفت این است که آیا اقتصادهای جهان می توانند در میانه رشد قیمت ها به رشد اقتصادی مورد انتظار دست یابند یا نه.»
تحلیلگران بانک جی پی مورگان در تحلیلی نوشتند، تقاضای جهانی برای نفت در ماه نوامبر تقریبا به سطح قبل از بحران کرونا یعنی ۱۰۰ میلیون بشکه در روز باز گشته است.
در ادامه این تحلیل آمده است: «ترمیم بیشتر مصرف بستگی به زمان از سر گرفته شدن سفرها و رشد تقاضا برای سوخت جت دارد.»
جنیفر گرانهولم وزیر انرژی آمریکا دیروز گفت، احتمالا دولت بایدن این هفته اقداماتی را برای مقابله با رشد قیمت بنزین به کار خواهد بست. وی ادامه داد: «بایدن قطعا در حال بررسی گزینه های محدودی است که در اختیار دارد تا قیمت بنزین را در جایگاه های عرضه سوخت پایین بیاورد.»
وزیر انرژی امارات: قیمت نفت بدون اقدامات اوپک پلاس به ۲ برابر سطح فعلی میرسید
وزیر انرژی امارات عقیده دارد ائتلاف اوپک پلاس با متعادل نگه داشتن بازار جلوی دوبرابر یا سهبرابر شدن قیمت نفت را گرفته است.

بهگزارش بلومبرگ، امارات متحده عربی اعلام کرد اگر بهخاطر اقدامات ائتلاف اوپک پلاس نبود، نفت حالا دو برابر سطح فعلی معامله میشد. بنابراین این ائتلاف همچنان در برابر فشار آمریکا برای افزایش سریعتر تولید مقاومت میکند.
سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات در کنفرانس هفته نفت آفریقا در دوبی گفت:«خوشبختانه ما ائتلاف اوپک پلاس را داریم. این ائتلاف با عضویت ۲۳ کشور از صادرکنندگان بزرگ نفت خام جلوی دوبرابر یا سهبرابر شدن قیمت نفت را گرفته که قابلتحسین است».
قیمت نفت خام برنت از ابتدای سال جاری میلادی تا حالا ۶۲ درصد افزایشیافته و به بیشاز ۸۴ دلار در هر بشکه رسیدهاست که دلیل آن را میتوان بهبود اقتصاد دنیا از بحران کرونا و کاهش تولید ائتلاف اوپک پلاس دانست.
ائتلاف اوپک پلاس محدودیتهای عرضه خود را کاهش داده و روزانه ۴۰۰ هزار بشکه در روز به تولید خود میافزاید. آمریکا و سایر مصرفکنندگان بزرگ نفت مثل ژاپن و هند از امارات، عربستان، روسیه و سایر اعضای این ائتلاف خواسته اند روند افزایش تولید را تسریع کنند.
مزروعی گفت:«اگر اقدامات ائتلاف اوپک پلاس نبود، امروز شاهد اتفاقی بودیم که برای گاز و زغالسنگ افتادهاست. ما با هم برای متعادل نگهداشتن بازار تلاش میکنیم».
وی تاکید کرد:« ائتلاف اوپک پلاس باید هوشیار باشد چون بازار نفت در سهماهه اول سال آینده میلادی با مازاد تولید مواجه خواهد شد».
«بحران کرونا هنوز در کشورهای خاصی وجود دارد که تقاضا را پایین میآورد. پس باید مراقب باشیم و بازار را متعادل نگه داریم».
اگر شرایط تغییر کرد و این ائتلاف مجبور به تغییر سیاست خود شد، اعضا میتوانند طی چند روز دور هم جمع شوند. مزروعی عقیده دارد قیمت نفت افزایش زیادی نخواهد داشت که به اقتصاد دنیا آسیب برساند.
وی مقصر افزایش قیمت گاز و زغالسنگ را دولتهایی دانست که سرمایهگذاری در سوختهای فسیلی را کاهش داده و سعی در انتقال سریع به سمت انرژیهای تجدیدپذیر دارند.
- 15
- 4