دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۳:۳۵ - ۲۳ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۲۱۴۹
نفت و انرژی

تمدید تعطیلی ادارات و مدارس استان‌ها به‌دلیل کمبود گاز تا یکشنبه

بحران نوظهور در دولت رئیسی؛ سرمای استخوان‌سوز و کمبود گاز در مرز هشدار

قطعی گاز, روند فعلی مصرف و تولید گاز
امسال در ایران به راستی شاهد «زمستان سخت»ی هستیم و پیش‌بینی‌های مسئولان درمورد سختی و فشار زمستان در اروپا، در کشور خودمان محقق شده است!

روزنامه توسعه ایرانی: مقامات کشور ما به ویژه محمدمرندی، مشاور تیم مذاکره‌‌کننده هسته‌ای در ماه‌های گذشته بارها با اشاره به فرارسیدن «زمستان سخت» در اروپا ابراز امیدواری کرده‌ بودند که نیاز به منابع انرژی باعث انعطاف کشورهای اروپایی طرف توافق هسته‌ای در مذاکرات احیای برجام شود. اکنون کشورهای اروپایی وابستگی خود به گاز روسیه را تقریبا به طور کامل قطع کرده‌اند و کشوری مانند آلمان موفق شده از راه‌هایی چون واردات گاز مایع LNG نیاز خود را تامین کند. ایران اما اکنون با «زمستان سخت» روبرو شده است.

با شروع فصل سرما، کمبود، کاهش فشار و قطع گاز در کشور ابعاد گسترده‌ای یافته است؛ در هفته‌های اخیر گاز برخی واحدهای تولیدی از جمله نیروگاه‌ها به علت کمبود و قطع گاز با سوخت مازوت جایگزین شده که فعالان محیط زیستی آن را از عوامل افزایش آلودگی شدید هوا عنوان می‌کنند.

بعضا با قطع گاز و تعطیلی صنایع نیز روبه‌رو بوده‌ایم، به‌طوری‌که روابط عمومی شرکت گاز گیلان روز چهارشنبه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که به علت سرما و افزایش مصرف در حوزه‌های مختلف، به منظور حفظ پایداری جریان گاز مشترکان خانگی، گاز صنایع استان قطع شده و تا اطلاع ثانوی قطع خواهد بود. البته قطع گاز به صنایع محدود نمی‌شود. در خبری دیگر آمده بود که کمبود گاز باعث شده گاز تمامی استخرهای شهر قم «به طور موقت» قطع شوند.

روابط عمومی شرکت گاز قم گفته است گاز تمامی استخرهای این استان برای جلوگیری از افت فشار به طور موقت قطع شده است. دلیل این کار «برودت هوا» و «شکسته شدن رکورد مصرف گاز طبیعی» اعلام شده است.

وزارت نفت مدتی پیش وعده داده بود که با راه افتادن فاز ۱۱ پارس جنوبی معضل کمبود گاز در زمان اوج مصرف برطرف شود اما این فاز هنوز به بهره‌برداری نرسیده است.

ایران پس از آمریکا و روسیه سومین تولیدکننده بزرگ گاز جهان است و دومین ذخایر بزرگ گازی اثبات شده در جهان را در اختیار دارد. با این حال در هفته‌های اخیر کمبود گاز و افت فشار در شبکه گازرسانی فعالیت برخی کارخانه‌ها، اداره‌ها و مدرسه‌ها را به تعطیلی کشانده است.

مردم، روزانه ۶ ساعت یکی از بخاری‌ها را خاموش کنند

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز با اشاره به اینکه وارد شرایط بحرانی گاز شده‌ایم تاکید کرد: اگر مردم در منازل یک بخاری را به مدت ۶ ساعت در روز خاموش کنند، روزانه ۴۰ تا ۵۰ میلیون متر مکعب در کل کشور صرفه‌جویی می‌شود.

محمدرضا جولایی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره رقم تولید و مصرف گاز در کشور اظهار داشت: در حال حاضر ۸۵۰ میلیون متر مکعب در روز گاز در کشور تولید می‌شود و طی پنجشنبه مصرف بخش خانگی و تجاری به ۷۰۰ میلیون متر مکعب در روز رسیده است.

در مرز هشدار مصرف گاز قرار داریم

وی با تاکید بر اینکه اکنون در مرز هشدار مصرف گاز قرار داریم، گفت: چند عامل در بروز شرایط کنونی دخیل هستند، یکی موضوع تداوم همین وضع است یعنی اگر یک روز رقم مصرف ۷۰۰ میلیون متر مکعب باشد مشکل نداریم اما اگر روز بعد هم مصرف در همین محدوده باشد مشکل خواهیم داشت، تداوم و فشار نقطه‌ای هم مهم است. در کل اگر مصرف از عدد ۶۵۰ میلیون متر مکعب بالاتر برود وارد شرایط بحرانی گاز شده‌ایم.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز تصریح کرد: ما باید رقم مصرف را به زیر ۵۷۰ میلیون متر مکعب در روز برسانیم تا از این اوضاع خارج شویم، یعنی باید ۱۰۰ میلیون متر مکعب کمتر از میزان کنونی مصرف داشته باشیم.  

وی با اشاره به افزایش ۲۰ میلیون متر مکعبی تولید نسبت به سال گذشته گفت: علیرغم افزایش تولید؛ میزان مصرف در شرایط یکسان دمایی نسبت به پارسال ۳۰ میلیون متر مکعب بیشتر شده است.

جولایی بیان داشت: در حال حاضر ۶۰ تا ۷۰ درصد منازل از بخاری و مابقی از شوفاژ و پکیج جهت گرمایش استفاده می‌کنند اگر مردم در منازل یک بخاری را به مدت ۶ ساعت در روز خاموش کنند ۴۰ تا ۵۰ میلیون متر مکعب در روز در کل کشور صرفه‌جویی می‌شود.  

وی درباره آخرین وضعیت صادرات گاز گفت: در حال حاضر به خاطر مشکل فنی که برای یکی از ایستگاه‌ها بوجود آمده رقم صادرات به ۲۵ تا ۳۰ میلیون متر مکعب رسیده است، در صورت رفع مشکل این میزان دو برابر خواهد شد. 

یک متر مکعب هم اوضاع بالانس منفی را بهبود می‌بخشد

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز درباره واردات گاز یادآور شد: اگر به میزان یک میلیون متر مکعب در روز هم وارد کنیم شرایط بالانس منفی را بهبود می‌بخشد، به‌عبارت دیگر حتی یک متر مکعب هم شرایط بالانس منفی را کم می‌کند.

ترکمستان میزان سوآپ گازی‌  با  ایران را کم کرد

وزیر نفت نیز در همین راستا،‌ گفت: مصرف گاز از ۷۰۰ میلیون متر مکعب عبور کرده و نیاز است مردم همکاری کنند که هیچ کجای کشور دچار قطعی گاز نشوند.

جواد اوجی در ارتباط تلفنی با بخش خبری ۲۱، در خصوص کاهش فشار گاز در استان‌های شمال شرق کشور گفت: شاید در ۱۰ سال گذشته چنین سرمایی نداشتیم، بیش از ۴۶۰ شهر و ۲۷ استان زیر دمای صفر است، اما تا به این لحظه ما هیچ گونه قطعی گاز ما در بخش خانگی و تجاری در هیچ کجای کشور نداشتیم.

وزیر نفت ادامه داد: در استان‌های شمال شرق کشور شاهد کاهش فشار بودیم که خود این یک هشدار است برای مصرف کنندگان و مشتریان و مشترکان همکاری کنند که هیچ کجای کشور و هیچ کدام از مشترکین ما به خصوص در استان‌های شمال شرق کشور دچار قطعی گاز نشوند.

وی روز سه‌شنبه نیز به شهروندان توصیه کرده بود برای مقابله با سرما در شرایط کمبود و قطع گاز در خانه لباس گرم بپوشند.

اوجی در ادامه این گفت‌وگوی تلفنی به مشکل دیگری که این روزها وجود دارد اشاره کرد و گفت: کشور‌های همسایه اکثرا به لحاظ سرمایی که دامنگیر شده دچار مشکل شده‌اند، گزارشی که به ما داده‌اند مطرح کردند که حتی در عشق آباد هم مشکل گاز پیدا کرده اند و قطعی گاز در بخش‌های مختلف، به همین دلیل میزان سوآپ گازیشان را کم کرده‌اند.

تعطیلی و خروج از مدار جایگاه‌های CNG خراسان رضوی

در روزهای اخیر به دلیل سرمای بی‌سابقه هوا، بحران کمبود گاز در کشور به طرز محسوسی به مرزهای بحران و مشکل‌آفرینی نزدیک شده است. برای مثال رئیس انجمن صنفی جایگاه‌داران CNG استان خراسان رضوی روز پنج‌شنبه، ۲۲ دی‌ماه گفت به دلیل افت فشار گاز از دیشب در اغلب شهرستان‌ها این جایگاه‌ها تعطیل شده‌اند و اکثر آنها در مشهد از مدار خارج شدند.

محمدرضا رضوی‌راد به ایسنا گفت: «اگر فشار ورودی گاز به زیر ۹ بار برسد، جایگاه خود به خود تعطیل می‌شود و این مسئله در برخی از جایگاه‌ها رخ داده است.» به گفته وی، در گذشته درباره قطع گاز به جایگاه‌داران اطلاع‌رسانی می‌شد؛ اما این بار این کار «ناگهانی و بدون اطلاع‌رسانی قبلی» رخ داده است.

ضرورت استفاده از کپسول  به خاطر قطع گاز خانگی

همچنین شرکت گاز استان خراسان شمالی روز پنج‌شنبه هشدار داد که به علت افت شدید فشار، احتمال قطع گاز بخش خانگی جدی است و از مردم خواست «ضمن پیش‌بینی تمهیدات گرمایشی لازم، حداکثر صرفه‌جویی را لحاظ کنند».

محمدرضا جولایی به ایرنا گفت: «احتمال قطع گاز در برخی نقاط وجود دارد و باید کپسول‌های گاز برای مصرف کنندگان جایگزین شود.»

تمدید تعطیلی ادارات و مدارس استان‌ها به‌دلیل کمبود گاز تا یکشنبه

با ادامه سرمای شدید و کمبود گاز در برخی مناطق ایران، تعطیلی مدارس و ادارات چند استان ازجمله استان خراسان شمالی تا روز یکشنبه ۲۵ دی تمدید شد.

استانداری خراسان شمالی با اشاره به «تداوم سرما» و «مدیریت مصرف گاز»، تمامی مدارس، دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی در این استان تا روز یکشنبه تعطیل هستند و امتحانات دانشجویان به هفته اول بهمن موکول شده است.

ادارات ۵ شهرستان منطقه سیستان نیز در روز‌های شنبه و یکشنبه تعطیل اعلام شد.

ازسوی‌دیگر، براساس تصمیمات اتخاذ شده در ستاد مدیریت بحران شهرستان زابل، روز شنبه ۲۴ دی‌ماه تمام دستگاه‌های اجرایی، تمام مقاطع تحصیلی مدارس، دانشگاه‌ها و بانک‌های پنج شهرستان منطقه سیستان شامل زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز به استثنای دستگاه‌های خدمات‌رسان و امدادرسان تعطیل اعلام شده است.

گاز در برخی مناطق خواف  قطع شد

فرماندار شهرستان خواف گفت: قطعی گاز در برخی از مناطق این شهر به دلیل افت فشار است.

مهدی عباسپور در گفتگو با تسنیم گفت: افت فشار گاز سبب قطعی برخی منازل خانگی شده است که همشهریان می‌توانند با شماره ۱۹۴ تماس بگیرند تا نیرو‌های اداره گاز سریعا مراجعه و مشکل را رفع کنند.

عباسپور با اشاره به قطع انشعاب گاز سالن‌های ورزشی، تاسیسات اقامتی و خدمات گردشگری و مهمانپذیر‌ها افزود: ضرورت دارد اداره صمت با هماهنگی اتاق اصناف موضوع تعطیلی واحد‌های صنفی را به صورت زمانبندی اعمال و رصد کند تا هر چه سریعتر از این بحران عبور کنیم.

به هر حال روزهای سرد و سختی است و به‌رغم تلاش‌هایی که بعضا برای عبور از بحران صورت می‌گیرد، نمی‌توان به اقدامات ضربتی وزارت نفت و دیگر نهادها برای حل معضل گاز امید چندانی داشت، چراکه مشکلی مقطعی نیست که با تلاش چندروزه بتوان از پس آن برآمد؛ در این شرایط فقط باید آرزو کنیم این جبهه هوای سرد که از سیبری آمده است، هر چه زودتر از این دیار رخت بربندد تا مردم حداقل فارغ از کمبود گاز، با دیگر مشکلات اقتصادی، معیشتی، اجتماعی و ... خود روزگار بگذرانند.

مینا جعفرزاده

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۱۴
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
یه کمی از اون هیزم هایی که ۱۳ آبان برای زمستان اروپا جمع کرده بودنو بدین مردم خودمون ، خیلی هوا سرده !!!
یه کمی از اون هیزم ه...
اگه از اون هيزم هائى که مقابل سفارت انگليس گذاشته بوديم مى خواى بايد ثبت نام کنى تا به نوبت براتون ارسال شه
اگه از اون هيزم هائى...
خدا جای حق نشسته با آتش همون هیزمایی که جمع کردین در سفارت خواهید سوخت من مرده و شما زنده
اگه از اون هيزم هائى...
همش وعده ، همش وعید اون از انتقام سختتون اینم از دولت انقلابیتون !!! همه چیزو عین نمد به خودتون میکشین ما بجای شما خجالت میکشیم که با شما هم میهنیم
یه کمی از اون هیزم ه...
صادر کردند لبنان و...
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش