شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۴۴ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۱۰۷۹
نفت و انرژی

ارسال گزارش نهایی سیلاب های اخیر به رئیس جمهور؛

نقش باروری ابرها در وقوع سیلاب ها رد شد

نقش باروری ابرها در وقوع سیلاب ها,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
رئیس هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب ها از ارسال پاسخ نهایی به ۱۱۰ سؤال رئیس جمهور در مورد سیلاب های اواخر سال ۹۷ و اوایل سال ۹۸ کشور خبر داد و گفت:تأثير باروری ابرها در وقوع این سیلاب ها در کارگروه هیأت بررسی سیلاب ها رد شد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمود نیلی احمد آبادی در جلسه خبری امروز که به منظور ارائه گزارش سیلاب( پاسخ به پرسش های رئیس جمهور در مورد سیلاب های سال ۹۷ و ۹۸) برگزار شد، با تأکید بر اینکه پاسخ نهایی به ۱۱۰ سؤال رئیس جمهور امروز ارسال شد ، خاطرنشان کرد:نخستین گزارش سیلاب که به نوعی روایت سیل بود چند ماه پیش برای رئیس جمهور ارسال گردید و امروز هم پاسخ های ۱۱۰ سؤال رئیس جمهور توسط هیأت بررسی سیلاب های اوایل سال تهیه و به رئیس جمهور ارسال شد. البته خود هیأت بررسی سیلاب های گذشته در عمل به علت تشکیل کارگروه آموزش و منابع انسانی ۱۷ سؤال دیگر به مجموع پرسش های رئیس جمهور اضافه کردند و در مجموع ۱۲۷ سؤال پاسخ داده شد.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه ۷۰۸ نفر از اعضای هیأت علمی، پژوهشگران و دانشمندان در تهیه گزارش سیلاب های اخیر مشارکت کرده اند ، بیان کرد :در مجموع ۴۳۰ جلسه در بین کارگروه ها و هیأت، ۲۴۹ جلسه با سازمان های مختلف و ۷۸ بازدید میدانی نیز به منظور تهیه گزارش سیلاب انجام گرفته است. حتی در سیل اخیر سیستان و بلوچستان هم هیاتی را اعزام کردیم و یافته های این هیأت در سیل اخیر مورد بررسی قرار گرفت تا ببینیم آیا این یافته ها می تواند اهمیت داشته باشد یا نه؟

رئیس هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب ها تأکید کرد:گزارش نهایی ارائه شده به رئیس جمهور ۳۱۰ صفحه است. البته کل گزارش تفصیلی کارگروه های این هیأت حدود ۷۶۰۰ صفحه است که در آينده نزدیک یک گزارش نهایی نیز از این گزارش منتشر خواهیم کرد که محتوای گزارش پاسخ به پرسش های باشد، ولی تحلیل های اضافی هم بر آن اضافه خواهد شد تا مطلب روان تری در اختیار امور قرار بگیرد.

دکتر نیلی بیان کرد :در تهیه گزارش سیلاب های اخیر ما دو جلسه بین المللی، یک نشست با سازمان WHO و یک نشست هم با اسکاپ برگزار کردیم که نتایج خوبی از این دو نشست بین المللی حاصل شد.

رئیس دانشگاه تهران استفاده از تکنولوژی های نوین در تهیه گزارش نهایی سیلاب های اخیر را نیز یکی از مزیت های این گزارش عنوان کرد و گفت:ما یک سیستم یکپارچه برای مستندسازی اطلاعات هیأت تشکیل دادیم که بیش از ۵۰۰۰ رکورد در آن ثبت شد و گزارشات تمام دستگاه ها در این سیستم مدیریت دانش بارگذاری شد و حتی با دستگاه های مختلف مکاتبه کردیم که آیا اجازه می دهند اطلاعات آن ها در اختیار همه قرار بگیرد که اغلب با انتشار آن موافقت شد.

او افزود :هیات بررسی سیلاب های اخیر با دقت، وسواس و تشکیل شبکه ای دقیق موضوع پرسش های و بحث های مربوط به سیل را بررسی کرد و این گزارش امروز به رئیس جمهور ارسال شد که مبتنی بر یافته های دقیق است و مبنای بسیاری از اطلاعات مواردی است که از دستگاه ها دریافت کردیم و به جز کار کارگروه اجتماعی و فرهنگی که پیمایشی در سطح ملی انجام داد، در اطلاعات دریافتی هیأت از دستگاه ها تفاوت هایی وجود داشت که ما تلاش کردیم این اطلاعات را راستی آزمایی کنیم و در نهایت آماری را انتخاب کردیم که از جایگاه سازمانی بیشتر قابل قبول بود.

رئیس هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب ها اعلام کرد :ما برای اینکه مطمئن شویم گزارش این هیأت کمترین کاستی ها را دارد، پیش از ارسال به رئیس جمهور به تمامی دستگاه ها و نهادهای علمی این گزارش را ارسال و نظریات آن ها را دریافت کردیم که البته بعضی از موارد نیز ارسال شد و بنابراین گزارش ارسالی با اطمینان بیشتر نوشته شده است و گزارش امروز خلاصه مدیریتی یا خلاصه یافته های هر یک از کارگروه های مستقل هیأت است که سعی شده به تمامی سوالات رئیس جمهور پاسخ داده شود و در ادامه نیز هیأت این موضوع را که چطور می تواند اجرایی شدن یافته ها را دنبال کند، مد نظر قرار داده است.

دکتر نیلی خاطرنشان کرد :ما در تهیه گزارش نهایی سیلاب ها کاستی ها و نقص هایی را از سوی دستگاه ها دریافت کردیم که البته قصد عنوان آن را ندارم، ولی در مورد انتشار عمومی این گزارش منتظر نظر رئیس جمهور هستیم که این گزارش از طرف ریاست جمهوری منتشر شود یا دانشگاه تهران. ضمن اینکه در این گزارش هدف ما مچ گیری و بزرگنمایی ضعف ها و کوچک کردن قوت ها به هیچ وجه نیست؛ بلکه هدف افزایش تاب آوری کشور در موضوعی مانند سیل ملاک قرار گرفته است.

رئیس هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب ها همچنین به مهمترین یافته های هیأت بررسی سیلاب های اخیر اشاره کرد و خاطرنشان کرد:یکی از مهمترین این یافته ها تغییر اقلیم است که ما آن را جدی نگرفتیم و در برنامه ریزی های ما این موضوع مورد توجه قرار نگرفته است. در حالیکه دنیا امروزه با پدیده تغییر اقلیم مواجه است که می تواند به خشکسالی و یا حتی شدت بارش ها منجر شود. بنابراین ضروری است که در سیاست گذاری های ما بحث تغییر اقلیم مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد :ارتقای جایگاه و توجه به اقتدار مدیریت بحران کشور در سطوح مختلف به خصوص در مباحث بحران من جمله در سه دوره گذشته، حین و پس از وقوع بحران باید بعنوان یکی از موضوعات مهم مورد توجه مسئولان قرار بگیرد. آنچه که فعلا وجود دارد ، این است که در زمان هنگام بحران و اندکی پس از آن همه نسبت به مسئله اتفاق افتاده حساس می شوند؛ ولی تدریجاً این مسئله به فراموشی سپرده می شود. در حالیکه بحران محصول عملکرد ما پیش از وقوع است و حاصل سال ها کار نادرست ما منجر به وقوع بحران می شود.

او افزود :در حادثه سیلاب اخیر شاید نظر هیأت بررسی سیلاب ها این بود که اگر منابع طبیعی و محیط زیست مهم شمرده می شد، بسیاری از مشکلات ناشی از سیلاب ها به حداقل می رسید. این در حالیست که تخریب محیط زیست اثر تخریبی سیلاب را نیز افزایش داد.

رئیس دانشگاه تهران بر لزوم شفاف سازی و به هنگام سازی قوانین و مقررات و همچنین دستورالعمل ها در کشور نیز تأکید کرد و گفت:ما در بعضی از موارد و موضوعات قوانینی داریم که بدرستی اجرا نمی شود و در برخی موارد هم با کمبود قوانین مواجه هستیم. بدین ترتیب باید شفاف سازی اساسی در این زمینه صورت بگیرد. ضمن اینکه ترمیم سرمایه اجتماعی، تقویت همبستگی ملی، ایجاد اعتماد عمومی، ارتقای سطح آگاهی عمومی و بهره گیری از ظرفیت مردم در بحث سیلاب ها و کاهش آسیب های آن بسیار مهم است.

رئیس هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب ها همچنین با تأکید بر اینکه چهار میلیارد تومان از بودجه پنج میلیارد تومانی سیلاب ها دریافت شده است، گفت:امیدواریم بودجه باقیمانده نیز تخصیص بیابد تا بتوانیم هزینه های بررسی این گزارش را پرداخت کنیم.

رئیس دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه تأثير باروری ابرها در بررسی هیأت سیلاب های اخیر رد شد، خاطرنشان کرد:هیأت بررسی سیلاب های اخیر بر این عقیده که باروری ابرها در وقوع سیلاب های اوایل سال ۹۸ تاثیرگذار بوده، به نتیجه خاصی نرسیده است.

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش