جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۱۷ - ۲۱ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۱۳۲۹
بورس و سهام

چند درصد از ایرانیان کد سهامداری دارند؟/جزئیات جدید طرح ارائه سهام عدالت به جامانده ها

کد سهامداری,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام
درحالی که طبق داده های رسمی شرکت سپرده گذاری مرکزی ایران (سمات) ، تعداد کدهای سهامداری در آخر سال گذشته به ۱۱ میلیون و ۶۵۵هزار فقره رسیده بود، این رقم تا نیمه تیر ماه جاری به ۱۳میلیون و ۶۵۵ هزار و ۲۷ فقره افزایش یافته است.

درحالی که براساس اطلاعات رسمی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی ایران، تعداد کدهای سهامداری در پایان سال گذشته به ۱۱ میلیون و ۶۵۵هزار فقره رسیده بود، این رقم تا نیمه تیرماه جاری به ۱۳میلیون و ۶۵۵ هزار و ۲۷ فقره افزایش یافته است.

در ۱۵ روز اول تیرماه جاری ۳۱۳ هزار و ۴۳۰هزار کد سهامداری جدید صادر شده که در مجموع صدور کد بورسی از ابتدای امسال را به رقم ۲ میلیون و ۲۷هزار کد رسانده است. بدین ترتیب تعداد کل کدهای سهامداری صادره همراه با سهامداران عدالت به رقم ۴۸ میلیون و ۹۸۸ هزار و ۷۲۵ کد رسیده است. هم‌اکنون ۳۵ میلیون و ۳۳۳ هزار و ۶۹۸ سهامدار عدالت کد سهامداری دریافت کرده‌اند.

رشد ۱۲۲۴ درصدی

مقایسه تعداد کدهای سهامداری صادر شده در سال گذشته که تا آن زمان خود رکورد جدیدی محسوب می‌شد با سه ماه و نیم سال‌جاری نشان دهنده افزایش چندبرابری کدهاست.

آمارهای سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار (سمات) نشان می‌دهد؛ سال گذشته، در مجموع ۸۲۲ هزار سهامدار جدید وارد بورس شده‌اند که با اضافه شدن این تعداد سهامدار، جمعیت کل سهامداران بورس به ۱۱ میلیون و ۶۵۵ هزار نفر رسیده بود.

درسال گذشته در هر ماه به طور میانگین ۶۸هزارو ۵۰۰ سهامدار جدید وارد بورس شده‌اند و شیب ورود سهامداران تازه وارد رفته رفته رشد کرده به طوری که در نخستین ماه سال ۵۵ هزار سهامدار جدید وارد بورس شدند در حالی که این رقم در ماه پایانی سال ۹۸ از مرز ۱۷۲ هزار نفر هم عبور کرد.

در نخستین ماه سال گذشته برای ۵۵ هزار سهامدار جدید کد صادر شده است که این رقم در اردیبهشت به ۳۹ هزار و در خرداد به ۲۳ هزار فقره کاهش یافته است. اما از ابتدای تابستان دوباره سیر صعودی کدهای صادر شده آغاز شده است به‌طوری که در تیرماه تعداد کدهای جدید به ۳۴ هزار کد و در مرداد ماه به ۴۸ هزار رسیده است. در شهریور ماه نیز این رقم به ۶۱ هزار کد رسیده که در مهر به ۹۱هزار فقره افزایش یافته است. هر چند در آبان ماه سال گذشته تعداد این کدها به ۲۵ هزار کد کاهش یافته اما در دو ماه پایانی سال رکورد کدهای صادره شکسته شد. براین اساس در آذرماه ۵۲ هزار کد و در دی ماه ۶۸ هزار کد صادر شده است که این رقم در بهمن و اسفند ۹۸ به یکباره تعداد سهامداران تازه وارد ۲.۵ برابر افزایش یافته به ترتیب به ۱۵۴ هزار و ۱۷۲ هزار فقره رسیده است.

اما بررسی آمار تعداد کدهای سهامداری جدید در سه و نیم ماه سال‌جاری نشان می‌دهد که تعداد کدهای سهامداری جدیدی که در ماه‌های فروردین، اردیبهشت، خرداد و ۱۵ روز نخست تیرماه سال‌جاری صادر شده است نسبت به کل کدهای صادره سال گذشته(۸۲۲ هزار فقره) رشد ۱۴۲ درصدی نشان می‌دهد. این درحالی است که اگر تعداد کدهای سهامداری امسال به مدت مشابه سال قبل را مقایسه کنیم شاهد رشد هزار و ۲۲۴ درصدی هستیم. این درحالی است که در چهار ماه نخست سال گذشته درمجموع ۱۵۱ هزار کد صادر شده است که این رقم با ۱۵ روز کمتربه ۲ میلیون و ۲۷ فقره افزایش یافته است.

ورود ۴۰ هزار میلیارد تومان پول جدید به بورس از ابتدای امسال

همزمان با ورود سهامداران و صدور کدهای جدید، ورود پول جدید به بورس نیز رکورد شکسته است. براساس گفته‌های مدیرعامل فرا بورس ایران از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان پول جدید وارد بازار بورس شده است.امیر هامونی در بخش خبری ۲۱ پنجشنبه شب شبکه یک سیما افزود: از ابتدای امسال سه و نیم میلیون نفر کد بورسی جدید در بورس تهران و فرا بورس گرفته‌اند.

وی اضافه کرد: ارزش معاملات در بورس بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان است و هفته پیش رکورد ۳۱ هزار میلیارد تومان نیز شکسته شد.هامونی ادامه داد: بازدهی بیش از ۱۶۰ درصد در بورس را تجربه کرده‌ایم و ارزش بازاری و ثروت عموم مردم در بورس به ۷ هزار و ۷۰۰ تریلیون تومان رسیده است. وی گفت: بجز سهامداران عدالت ۱۵میلیون نفر کد بورسی فعال دارند.

وی افزود: در آینده نزدیک عرضه اولیه نیروگاه آبادان، پتروشیمی بوعلی، پدیده شیمی جم، زغال سنگ طبس و نیروگاه گیلان در بورس انجام می‌شود.

مدیرعامل فرابورس ایران گفت: با مشوق‌های مالیاتی برای شرکت‌هایی که در بازار بورس عرضه می‌شوند که شفافیت‌های مالی را در پی دارد، ورود شرکت‌های بخش خصوصی فعال به بورس، تسهیل تبدیل سهام خاص به عام برای ورود شرکت‌ها به بورس و ایجاد تابلو جدید برای شرکت‌های دانش بنیان در این بازار عرضه در بورس تقویت می‌شود. وی افزود: البته عرضه شرکت‌های دولتی و نیمه دولتی ۵۰درصد به اراده مدیران آنها برای عرضه اولیه در بورس بستگی دارد.

 جزئیات طرح ارائه سهام عدالت به جامانده ها/ تعداد مشمولان سازمانهای حمایتی و دهکهای پایین درآمدی مشخص شد

سخنگوی کمیسیون اقتصادی، با اشاره به جزئیات ارائه سهام، به بیش از ۱۰ میلیون نفر مشمول جدید سهام عدالت اعلام کرد: فقط موالید خانوارهای تحت پوشش سازمانهای حمایتی مشمول این طرح خواهند شد.

کد سهامداری,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام

مهدی طغیانی در گفتگو  با تسنیم ، با اشاره به اینکه بر اساس طرح مجلس نزدیک به ۱۰ میلیون نفر دیگر بایستی سهام عدالت دریافت کنند، گفت: مجلس بر اجرایی شدن این طرح تأکید دارد هر چند وزارت اقتصاد اعلام می‌کند که سهامی برای واگذاری به مشمولان جدید وجود ندارد، اما با پیگیریهای مجلس یازدهم مشمولان می‌توانند به دریافت این سهام امیدوار باشند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی، با اشاره به اینکه فقط موالید خانوارهای تحت پوشش سازمانهای حمایتی (کمیته امداد و...)مشمول سهام عدالت جدید خواهند شد، گفت: ارائه سهام عدالت جدید به همه موالید افرادی که از قبل دارای سهام عدالت بوده‌اند نمی‌تواند با عدالت سازگار باشد البته جزئیات این موضوع همچنان در دست بررسی است.

وی گفت: ماجرای توقف عرضه دو صندوق قابل معامله و ابهامات سهام برگشتی در سال ۹۴ همچنان در دست بررسی است، اما در طرح مجلس دولت ملزم به ارائه سهام عدالت به مشمولان جدید و جاماندگان خواهد شد. به هر حال بایستی تکلیف سهام عدالت باز پس گرفته شده از مردم در سال ۹۴ مشخص شود.

به گفته این عضو کمیسیون اقتصادی، حدود ۹۰۰ هزار نفر از کمیته امداد و ۳۰۰ هزار نفر از بهزیستی مشمول جدید سهام عدالت خواهند بود.

طغیانی با اشاره به اینکه ۱.۸ میلیون نفر نیز جامانده طرح سهام عدالت از دهه هشتاد هستند، ادامه داد: بیش از ۶.۵ میلیون نفر نیز از خانوارهای دهک یک تا شش که از دریافت سهام عدالت جامانده اند، از مشمولان طرح مجلس خواهند بود.

به گزارش تسنیم، این عضو کمیسیون اقتصادی روز گذشته اعلام کرده بود وزیر اقتصاد متعهد شده است به صورت کتبی به مجلس اعلام کند عرضه های جدید دولت ارتباطی به سهام عدالت پس گرفته شده از مردم در سال ۹۴ ندارد.

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش