یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۲۸ - ۲۸ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۲۶۶۷
آموزش و پرورش

برگزاری شیوه جدید امتحانات نهایی/ باید استرس دانش آموزان را بشکنیم

برگزاری شیوه جدید امتحانات نهایی,امتحانات نهایی
مدیرکل دفتر تدوین و راهبری اسناد و سیاست‌های آموزشی و پژوهشی ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نظام تصحیح به صورت کامل الکترونیکی خواهد شد.

جلال موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص ضرورت حذف کنکور به شیوه فعلی، افزود: اینکه سه سال تلاش دانش‌آموز در یک آزمون چهار ساعته تستی سنجیده شود، قطعاً مناسب نیست. کجای جهان چنین سنجشی اتفاق می‌افتد. تمام دانش آموزان ما حدی از استرس را در کنکور تجربه می‌کنند. استرس‌های کاذب، مشکلات روحی قبل و بعد از کنکور و روی آوردن به داروهای مختلف برای کاهش این مشکلات از جمله مواردی است که باعث می‌شود در خصوص برگزاری کنکور به شیوه فعلی تجدیدنظر کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ما باید استرس دانش آموزان را بشکنیم، خاطرنشان کرد: برای تدوین طرح، جلسات متعددی با روان شناسان داشتیم. آنان به صراحت می‌گفتند که این آزمون کنکور به شدت تأثیر منفی روی دانش آموزان می‌گذارد. این تأثیر منفی را می‌توان به راحتی در جامعه احساس کرد. امتحان نهایی هم استرس دارد اما میزان آن قابل تحمل است. چرا که ما این استرس را پخش کردیم. دانش آموز می‌داند اگر یکی از امتحانات نهایی را با موفقیت پشت سر نگذارد، فرصت‌های دیگری برای جبران آن وجود دارد.

موسوی با بیان اینکه سابقه تحصیلی تنها مبتنی بر آزمون‌های نهایی استاندارد و جامع است، اظهار داشت: در هیچ‌یک از آزمون‌های مؤثر در سابقه تحصیلی، تصحیح معلم خود دانش آموز اثرگذار نیست و تصحیح کننده آزمون یک معلم دیگر است که به صورت اتفاقی از سراسر کشور انتخاب می‌شود.

وی در تشریح فرآیند برگزاری آزمون نهایی، گفت: در آزمون نهایی سه شبهه یا آسیب وجود دارد. یکی از این ایرادات به آزمون نهایی فعلی نظام طراحی سوال است. در کنکور ریاضی سال ۹۸، دو درصد دانش آموزان درس ریاضی را بالای ۵۰ درصد زدند. یعنی اکثریت داوطلبان در رشته ریاضی این درس را کمتر از ۵۰ درصد پاسخ دادند. این نشان دهنده عدم استاندارد بودن سوالات کنکور است. این مشکل هم برای آزمون نهایی و هم برای کنکور است اما در آزمون نهایی می‌توان این مشکل را راحت تر برطرف نمود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه سوالات آزمون نهایی هم باید استاندارد شوند، گفت: جلسات متعددی با نمایندگان آموزش و پرورش داشتیم و قرار شد سوالات آزمون‌های نهایی استاندارد شوند. نظام آموزشی و ارزشیابی تغییر و بهبود یابند. شبهه دوم بحث امنیت جلسات آزمون‌های نهایی است که امنیت جلسات آزمون‌های نهایی و شیوه برگزاری آن با کنکور تفاوتی ندارد.

موسوی شبهه سوم را در نظام تصحیح دانست و خاطرنشان کرد: به نظام تصحیح شبهاتی وارد شده بود. در این نظام تاکنون دو نفر مصحح یک برگ آزمون بودند اما معمولاً مصحح دوم، تصحیح همکار خود را تأیید می‌کرد که این موضوع درصد خطای این روش را بالا می‌برد یا این ایراد را می‌گیرند که در برخی از نقاط کشور مدیران کل شهرستان‌ها و مدیران مدارس اصرار می‌کنند به دانش آموزان نمرات بالا داده شود تا کودک در آزمون کنکور در آینده موفق تر عمل کند و آمار استانی پذیرفته شدگان در استان بهتر شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: خطای انسانی هم در ایجاد اشکال در تصحیح آزمون‌ها مؤثر است. شاید زمانی که معلم در حال تصحیح برگه است، حال مساعدی نداشته باشد و از دقت کافی برخوردار نباشد و یا ممکن است دانش آموز سوال اول را به خوبی پاسخ ندهد و با اینکه سوالات بعدی را به خوبی پاسخ داده باشد در ذهن معلم این طور اثر گذاشته که دانش آموز همه سوالات را به خوبی پاسخ نداده است.

همه شبهات را در زمینه نظام تصحیح بررسی کرده‌ایم

موسوی با بیان اینکه ما همه شبهات را در زمینه نظام تصحیح بررسی کرده‌ایم، گفت: نظام تصحیح به صورت کامل الکترونیکی خواهد شد. در حال حاضر برگه دانش‌آموز بعد از امتحان به دو قسمت تقسیم شده است و از سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ زمانی که برگه‌ها کدگذاری می‌شود، پاسخ‌نامه‌ها اسکن شده و دانش‌آموز پاسخ هر سوال را در کادر مشخص جواب می‌دهد. نرم‌افزاری که در حال حاضر طراحی و به صورت آزمایشی تست شده است، پاسخ هر سوال را جدا می‌کند و در سیستم به صورت الکترونیکی در سراسر کشور توزیع می‌شود. به صورت رندوم تصحیح هر سوال به معلمان یک استان داده می‌شود.

وی افزود: به دلیل آنکه پاسخ‌نامه‌ها کدگذاری شده، هویت دانش‌آموز و مصحح ناشناس باقی می‌ماند. همچنین از سوی دیگر، مصحح شماره یک تنها سوال یک را تصحیح می‌کند و هر معلمی تنها جواب‌های یک سوال برگه‌های دانش‌آموزان را تصحیح می‌کند. با این روش، خطاهای انسانی در تصحیح پاسخ‌نامه‌ها به شدت کاهش می‌یابد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه طراحی این سامانه انجام شده است، گفت: قطعاً باید فرآیند نوین برگزاری امتحانات نهایی تا سال ۱۴۰۲ عملیاتی شود. تنها مکانیزم‌های سخت‌افزاری آن مانند اسکنر که تعداد زیادی از آن هم لازم است، باید تدارک دیده شود. با سازمان برنامه و بودجه هم در این زمینه رایزنی‌های خوبی انجام شده و قول تأمین بودجه تهیه سخت‌افزارهای مورد نیاز برای اجرای این طرح داده شده است.

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش