شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۱۰ - ۱۷ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۴۹۰۸
آموزش و پرورش

مدارس مهر امسال میزبان ۵۰۰ هزار دانش‌آموز اتباع خارجی خواهد بود

مدارس مهر,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور با بیان اینکه ۲۸ هزار مدرسه در سراسر کشور میزبان فرزندان اتباع قانونی و غیرقانونی در ایران خواهد بود، گفت: پیش بینی می شود تعداد دانش‌آموزان اتباع خارجی در سال تحصیلی پیش رو به ۵۰۰ هزار نفر برسد.

«غلامرضا کریمی» روز دوشنبه در گفت وگو با آموزش و دانشگاه درباره آخرین وضعیت ثبت‌نام دانش‌آموزان غیرایرانی در مدارس کشور اظهار داشت: بخشنامه ثبت نام اتباع خارجی به تمامی مدارس کشور ارسال شد و مطابق رویه سال‌های گذشته تمامی اتباع لازم التعلیمی که در ایران حضور دارند، مشابه دانش آموزان ایرانی می‌توانند به نزدیکترین مدرسه محل زندگی خود مراجعه و ثبت نام کنند.

وی ادامه داد: در سال تحصیلی گذشته تعداد ۴۷۳ هزار دانش آموز پناهنده اتباع خارجی در مدارس کشور ثبت نام شدند که ۱۲۳ هزار نفر از آنها فاقد مدارک اقامتی معتبر بودند.

رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور اضافه کرد: بر اساس دستور رهبر معظم انقلاب و مصوبه دولت از سال ۹۴ این گروه دانش‌آموزان اتباع بدون مشکلی در مدارس ثبت نام می‌شوند که این یک اقدام برجسته در محیط بین المللی است.

کریمی خاطرنشان کرد: اولیای فرزندانی که از وضعیت اقامتی معتبر در اکثر کشورهای دنیا برخوردار نیستند، هیچ‌گونه تحصیلات آموزشی به آنها ارائه نمی‌شود، اما جمهوری اسلامی ایران بر اساس نیت انسان دوستانه و بشردوستانه، این ظرفیت را در اختیار پناهندگانی که عمدتاً از اتباع کشور افغانستان هستند، قرار داده است.

وی اظهار داشت: در سال تحصیلی پیش رو نیز این سیاست را جمهوری اسلامی ادامه می‌دهد و دانش آموزان پناهنده می‌توانند مشابه دانش آموزان ایرانی از تمامی ظرفیت‌ها، فرصت‌ها، تسهیلات و خدماتی که در نظام آموزش و پرورش و در مدارس سراسر کشور ارائه می‌شود، استفاده کنند.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور با اشاره به اینکه سال گذشته وزارت آموزش و پرورش برای این دانش آموزان حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه کرده است، تصریح کرد: کمتر از یک درصد از این هزینه توسط کمک‌های بین المللی تامی ن می‌شود.

به گفته کریمی انتظار می‌رود که مجامع بین المللی مشارکت گسترده‌تری در این موضوع داشته باشند. در حالی که شاهدیم در برخی کشورهای همسایه که پناهنده پذیر هستند تا مرز ۵۰ درصد هزینه‌ها را از مجامع و NGO های بین المللی دریافت می‌کنند ولی برای ایران این محدودیت از طرف سازمان‌های بین المللی بیشتر است.

وی تاکید کرد: انتظار می‌رود مجامع بین المللی این اقدامات جمهوری اسلامی ایران را حداقل در گزارشات، اسناد و مکاتبات مکتوبی که در سطح بین المللی دارند، منتشر و اطلاع رسانی کنند.

وی درباره درصد کل کمک‌های بین المللی به دانش آموزان پناهنده در ایران، اظهار داشت: اگر سرجمع کل کمک‌های بین المللی را حساب کنیم حدود ۷ درصد است ولی در بخش کمک به آموزش کودکان پناهندگان، فقط یک درصد از این هزینه به وزارت وزارت آموزش و پرورش اختصاص می‌یابد که مبلغی بسیار کم است.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور درباره شناسایی فرزندان پناهجویانی که از حضور در مدارس استنکاف می‌کنند، گفت: آنهایی که دارای مجوز اقامت در ایران هستند، شناسایی شده اند اما از آنجا که برای وزارت آموزش و پرورش هویت و مکان دیگر اتباع مشخص نیست امکان شناسایی همه آنها وجود ندارد.

وی ادامه داد: در عین حال اکنون امکان ثبت نام دانش آموزان اتباع غیرمجاز پناهنده خارجی نیز به صورت گسترده فراهم است و اطلاع رسانی‌های لازم در این رابطه صورت گرفته و افراد لازم التعلیم می‌توانند به مدارس مراجعه کنند.

کریمی افزود: البته افرادی که مادران آنها ایرانی هستند، دارای شناسنامه بوده و با افرادی که پدر و مادر خارجی دارند متفاوت اند یعنی آنها جز اتباع ایرانی محسوب می‌شوند و از خدمات آموزشی و بهداشتی برخوردارند.

وی با اشاره به تجمع اتباع پناهنده خارجی در ایران گفت: بیشترین تجمع با ۱۰۰ هزار دانش آموز در شهرستان‌های استان تهران است و بعد از آن استان‌های کرمان، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، شهر تهران، قم و قزوین به تناسب بیشترین پراکندگی را دارند.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور افزود: حدود ۹۵ درصد این افراد از اتباع کشور افغانستان بوده و مابقی عراقی، سوریه و یمنی هستند که در مدارس کشور مشغول به تحصیل اند.

وی از مجامع بین المللی درخواست کرد که با توجه به اینکه بسیاری از این دانش آموزان قدرت مالی تهیه لباس، کتاب و لوازم التحریر ندارند، به آنها کمک کرده و در این زمینه مشارکت کنند که حس تبعیض و نابرابری در مدارس میان این دانش آموزان با دانش آموزان ایرانی ایجاد نشود و تعارضات فرهنگی به وجود نیاید.

کریمی ادامه داد: البته ما در حال برگزاری آموزش‌های بین فرهنگی برای معلمان مدارس کشور هستیم تا تعارضات فرهنگی میان ایرانیان و پناهندگان به حداقل کاهش یابد.

وی با بیان اینکه بهترین و مطلوب‌ترین شیوه‌ای که مجامع بین المللی به آن برای آموزش پناهندگان رسیده اند، ادغام دانش آموزان پناهنده در نظام آموزشی رسمی کشور مبدا است، افزود: جمهوری اسلامی ایران حتی یک مدرسه ویژه خاص اتباع خارجی ندارد بلکه همه اتباع در ۲۸ هزار مدرسه در سراسر کشور در کنار دانش آموزان ایرانی مشغول به تحصیل هستند.

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش