جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۳:۴۹ - ۰۹ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۱۷۹۱
آموزش و پرورش

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش: قبولی کنکور مدارس غیردولتی دستاورد نیست

رضوان حکیم زاده,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
حکیم زاده گفت: جداسازی دانش آموزان در گروه‌های مختلف موجب بازتولید چند طبقگی آموزشی شده و کیفیت را کاهش می‌دهد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی زاویه درباره موضوع حذف تنوع مدارس اظهار کرد: تفاوت و برخورداری کیفیت خوب یادگیری جنبه‌ای تبعیض آمیز در آموزش و پرورش است و در ایجاد فرصت برابر آموزشی فارغ از نژاد، جنسیت، قومیت و فرهنگ کارنامه خوبی داریم به طوری که پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی ۹۸.۵ درصد است.

او ادامه داد: اکنون توانستیم برابری جنسیتی میان دختران و پسران ایجاد کنیم و نسبت آموزش دختران به پسران ۴۹ به ۵۱ درصد است.

حکیم‌زاده با اشاره به اینکه اکنون همه کودکان فرصت یادگیری برابری ندارند، تصریح کرد: این موضوع به دلایل مختلفی ایجاد شده است و اکنون در مفهوم عدالت آ‌موزشی دچار مشکل هستیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه جداسازی دانش آموزان از ابتدا رویه غلطی داشته است، بیان کرد: باید فرصتی فراهم شود تا دانش آموزان از نظر طبقات اجتماعی و میزان هوش در کنار هم تربیت شوند، ولی آن‌ها را در چهار طبقه دسته بندی کرده‌ایم.

او ادامه داد: کیفیت نیروی انسانی، فضا و امکانات تراکم کلاس‌های درس و کیفیت همسالان در محیط یادگیری موجب ایجاد فرصت نابرابر آموزش با توجه به جداسازی‌ها شده است در گذشته آموزش عامل تحرک اجتماعی بود و فرزند اقشار مختلف در یک محیط آموزشی قرار می‌گرفتند، اما اکنون این تفاوت‌های فردی راه را برای آموزش یکسان تغییر داده است.

حکیم‌زاده تأکید کرد: اکنون با توجه به جداسازی‌هایی که در نظام آموزشی شاهد هستیم کدرشته‌های خوب دانشگاهی از دسترس طبقه متوسط خارج شده و رتبه‌های خوب کنکور و دانش آموزان المپیادی در انحصار چند شهر و کشور قرار گرفته‌اند مدارس هم از طریق جداسازی، فرصت با هم بودن را از کودکان می‌گیرند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: جداسازی دانش آموزان بر اساس عملکرد تحصیلی آن‌ها موجب شده تا مدارس دولتی دچار مشکل شوند و کیفیت همسالان در این مدارس از بین رفته است. نباید فراموش کنیم که ۴۲ هزار شهید و معلم دانش آموز بعد از انقلاب محصول مدارس دولتی هستند.

او ادامه داد: هفته بزرگداشت مقام معلم رهبر معظم انقلاب فرمودند که کار‌های آموزش و پرورش را دست کم نگیرید بر همین اساس معتقدم هر نظام آموزشی آسیب‌هایی دارد، اما بر اساس تجارب معتقدم هر قدر از مرکز دور می‌شویم معلمان در کلاس‌های عشایری چند پایه و کانکسی زحمات بسیاری می‌کشند بنابراین شرایط به گونه‌ای نیست که بگوییم فضای مدرسه دولتی مناسب نبوده و ناچار به تأسیس مدرسه غیردولتی هستیم.

حکیم‌زاده با اشاره به اینکه مدارس غیردولتی برای جذب دانش آموز، افرادی با معدل بالای ۱۹ را هم از طریق آزمون ورودی پذیرش می‌کنند، گفت: بعد از مصاحبه از این دانش آموزان به شهریه‌های چند ده میلیونی از اولیای آن‌ها دریافت می‌شود و طبیعی است که با این پشتوانه و امکانات فضای بهتری برای آموزش این دانش آموزان فراهم است در نتیجه در کنکور نتایج بهتری کسب می‌کنند که آن را دستاورد خود هم می‌دانند در حالی که دستاورد زمانی است که یک مدرسه دولتی عادی میانگین نمرات دانش آموزان را ارتقا دهد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: وقتی دانش آموزان دچار آسیب جدی می‌شوند آسیب‌های جدی از نظر جنبه‌های تربیتی آن‌ها وجود خواهد داشت و محیط کلاس هم برای عده‌ای خاص در نظر گرفته می‌شود.

او با اشاره به اینکه نظام‌های پیشرو آموزشی ضمن شناسایی استعداد‌ها آن را جداسازی نمی‌کنند، گفت: تقویت استعداد‌ها از طریق برنامه‌های تابستانی، قوی کردن محتوای آموزشی و برنامه‌های این چنین شکل می‌گیرد؛ اکنون مدارس سمپاد و نمونه دولتی داریم که دانش آموزان را تحت شرایط خاصی جذب می‌کنند و برای تحصیل آن‌ها شهریه اخذ می‌شود.

حکیم‌زاده بیان کرد: اگر دانش آموزان این مدارس را بررسی کنیم اکثر آن‌ها از طبقات متوسط یا مرفه جامعه هستند و این در حالی است که هر خانواده‌ای نمی‌تواند چنین هزینه‌ای برای آموزش فرزندش داشته باشد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: وجود مدارس غیردولتی باعث کاهش چند شیفته شدن مدارس نیست بلکه جمعیت دانش آموزان کاهش پیدا کرده است همچنین وجود این مدارس در ارتقای کیفیت مدارس دولتی هم تأثیری نداشته است.

او ادامه داد: اکنون ۶۰ درصد دانش آموزان ابتدایی در کلا‌س‌هایی با تراکم بیش از ۲۶ نفر تحصیل می‌کنند که این مصداقی از نبود تأثیرگذاری مدارس غیردولتی در کیفیت مدارس دولتی است.

حکیم‌زاده گفت: در تمام دنیا آموزش عمومی به دولت واگذار شده است، ما هم باید این موضوع را مورد توجه قرار دهیم و دانش آموز را در دوره ابتدایی و متوسطه اول از هم تفکیک نکنیم.

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش