جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۵:۵۵ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۲۳۱۹
آموزش و پرورش

حذف «انتگرال» از کتب ریاضی دوره متوسطه!/ چرا جنایات روس‌ها از کتاب درسی حذف شد؟

مدرسه,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی درباره حذفیات کتب درسی بویژه در فارسی اظهار کرد: عبارت حذفیات درست نیست، باید گفت تغییرات و اصلاحات که در جریان تدوین کتب درسی در دوره های گذشته اتفاق افتاده است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام علی ذوعلم در نشست خبری خود درباره مکلف کردن وزارتخانههای آموزش و پرورش و علوم برای گنجاندن توطئه‌های آمریکا در کتابهای درسی اظهار کرد: آمریکا جنایاتی در طول تاریخ مرتکب شده است. 

وی افزود: توطئه تفرقه بین مسلمانان که همچنان استمرار دارد؛ تفرقه بین شیعه و سنی، حوزه و دانشگاه، دولت و ملت، دوره هشت ساله دفاع مقدس که اگر حمایت آمریکا نبود قطعا این جنایت رخ نمی داد، توطئه حمایت از رژیم جعلی و کودک کش صهیونیستی از جمله توطئه‌های آمریکاست.

ذوعلم ادامه داد: جنایت آمریکا در توطئه تجزیه کشور ما در اوایل انقلاب، توطئه فرهنگی عمیق برای جذب مغزهای ما و هویت زدایی انقلاب اسلامی و اسلام ستیزی با تشکیل داعش و اقدام تروریستی برای شهادت سردار سلیمانی از دیگر توطئه هاست. کشور ما در حال رشد و تعالی است و آنها شاهد ایستادگی کشور ما برای خنثی سازی این توطئه ها هستند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در پاسخ به پرسشی درباره تغییر در کتب درسی بدون اطلاع مولف گفت: سازمان پژوهش برای اعمال تغییرات در کتب درسی، مولف را در جریان گذاشته و به اطلاع وی می رساند اما در مجموع مولف، تنها مسئول کتاب درسی نیست و به ما در تدوین کتب هم کمک می کند.

ذوعلم با اشاره به تغییرات ساختاری در سازمان پژوهش افزود: معاونت طراحی و تولید موظف شده است سه کار اساسی بازطراحی کلان دوره اول ابتدایی و دوره دوم متوسطه نظری و دوره دوم فنی و حرفه ای با لحاظ نیازهای جدید بازارکار را برعهده گیرد. 

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اینکه شاخص‌های پیشرفت دانش آموزان در ابعاد مختلف در اسناد تحولی آمده است گفت: نوجوانان ما در حد خوبی به این شاخصها نزدیک شدهاند و دانش آموزان امروز ما اهل پرسشگری، پژوهش، روحیه انقلابی گری و ... هستند. تصور بنده این است که نوجوانان ما آنچنان که باید در بستر مدرسه‌ای به حد مطلوب این ویژگی ها و شاخص ها دست نمی یابند. این نقدها به جا است و باید اقداماتی برای بهبود آن انجام شود.

وی ادامه داد: امیدواریم تا مهر ۹۹ چند مورد از طرح‌وارههای بسته‌های یادگیری را که توسط دیگران و متناسب با برنامه درسی تولید شده را به نمایش بگذاریم.

ذوعلم با بیان اینکه سازمان دائما تاکید می‌کند که دانش آموزان با مطالعه کتب غیردرسی مانوس باشند گفت: در تلاشیم بخشی از انتقال مفاهیم و محتوای آموزشی را از طریق مطالعه کتب غیردرسی دنبال کنیم که در دروسی چون مطالعات اجتماعی و فارسی امکان پذیر است. 

وی درباره حذفیات کتب درسی بویژه در فارسی اظهار کرد: عبارت حذفیات درست نیست، باید گفت تغییرات و اصلاحات که در جریان تدوین کتب درسی در دوره های گذشته اتفاق افتاده است و در دوره مدیریت بنده نبوده است. هرچند کارشناسان اقدام به این کار کرده‌اند و ما اگر به این نتیجه برسیم نگاه غیرمنصفانه در جریان این اقدامات رخ داده آن را اصلاح خواهیم کرد. 

وی در پاسخ به پرسشی درباره تطهیر روسیه در کتب درسی گفت: نگاه مبنایی ما نسبت به آنچه در تاریخ اتفاق افتاده این است که جنایات روسیه تزاری قابل حذف نیست یا در دوره شوروی سابق، نوع تعامل سلطه گرانه بلوک شرق را انکار نمی‌کنیم و هرگز حذف نخواهیم کرد. اگر اکنون دولت روسیه با ما همکاری و تعامل دارد به معنی صرف نظر کردن مردم از بخشی از تاریخ نیست و موضع اصولی ما این است. دستکاری در تاریخ را قبول نداریم و چنین بنایی هم نداریم. 

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی درباره درست نویسی گفت: درست نویسی یکی از رویکردهای جدی ماست و فقط منحصر به کتاب درسی فارسی نیست، بلکه همه دروس مسئولیت مشترک در رشد زبان فارسی دارند.

ذوعلم درباره پیشنهاد آموزش زبان چینی در مدارس گفت: پیشنهاد ما بعد از مطالعات و درخواست‌های رسیده این بوده که سبد انتخاب دانش آموزان را در زبان‌های خارجی توسعه دهیم که بخش نیمه تجویزی است نه الزامی. اکنون شش زبان در این سبد هست که دو زبان بین المللی در آن موجود نبود و اکنون پیشنهاد ما به شورای عالی آموزش و پرورش اضافه شدن زبان عربی و چینی به این سبد است. 

وی ادامه داد: باید راهکارها و ظرفیتهای جدیدی برای آموزش زبان‌های خارجی باز کنیم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره انتقاداتی مبنی بر حذف انتگرال از کتب ریاضی دوره متوسطه گفت: بچه ها باید در دانشگاه انتگرال بخوانند نه در مدرسه؛ بعضا انتقادها به ما این است چرا دانش آموزان باید همه چیز را در مدرسه بخوانند؟. آنها باید برای زندگی آماده شوند و بتوانند گلیم خودشان را از آب بیرون بکشند. 

وی ادامه داد: حذف برخی مباحث از کتاب ریاضی درست بوده و چه بسا نیاز به حذفیات بیشتری داشته باشیم. باید از دانش آموزان پرسید که آیا به همه آموزش‌ها نیاز دارند یا خیر؟. 

وی در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا درباره مشکل تامین ارز دولتی برای واردات کاغذ و چاپ کتب درسی سال آینده گفت: مشکل کاغذ حل شده و مراحل عملیاتی واردات کاغذ همچنان در جریان است و حجم عظیمی از کار صورت می گیرد تا ۴۵ هزار تن کاغذی که باید، وارد کنیم. 

ذوعلم افزود: عملیات برای چاپ کتب سال ۱۴۰۰ را از اکنون دنبال می کنیم. درباره یکی از بندهای اعتباراتی سازمان نگرانی داشتیم که با سازمان برنامه مطرح کردیم و امید است بدون دغدغه برای تدارک ارز دولتی مورد نیاز اقدام کنیم.

  • 20
  • 12
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش